Eddie Bulls Minnepris til Caroline

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Des 2015

Styret i Bærum Rideklubb har besluttet at Eddie Bulls Minnepris dette året går til dressurrytter Caroline Steine Jensen. På plass under tildelingen var også Mette Bull, trener Lars Rasmussen og stjernehesten Blue Hors Develino.

Omsider kunne Caroline motta det synlige beviset på Eddie Bulls Minnepris - vandrepokalen som Eddie selv en gang vant på sprangbanen. Til stede under årets tildeling var blant andre Mette Bull, Carolines trener gjennom en årrekke, Lars Rasmussen og Carolines faste partner, Blue Hors Develino. Foto: Aage Jørgensen.

Vi har lenge forsøkt å overrekke talentfulle Caroline den gjeve vandrepokalen, men med både stevnestarter i inn- og utland og travel timeplan for øvrig, har det lenge vært vanskelig å finne et passende tidspunkt for selve overrekkelsen.

Mandag kveld denne uken dro imidlertid Eddies enke, Mette Bull, formann i Bærum Rideklubb, Aage Jørgensen, og leder av sprangutvalget i klubben, Sille Kasin, ut til Blakstad Hovedgård for endelig å overrekke Caroline prisen. Den får hun som et synlig bevis på at hun har representert klubben vår på forbilledlig vis - ikke bare gjennom året som nå snart er omme, men også over tid. Vi gratulerer!

Ved årsskiftet blir Caroline U25-rytter, og satser videre med Blue Hors Develino. Snart går ferden til Danmark og København, der duoen i første omgang skal tilbringe de nærmeste månedene. Caroline startet i utgangspunktet først sprang, og den aller første treneren hennes, ja, det var nettopp Eddie Bull selv.
Birgitte blir fullt ut bærumsjente

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Des 2015

Fra 1. januar 2016 er FH-rytter Birgitte Reitan ikke bare oppstallør på Østern Brug, men skal også representere oss i Bærum Rideklubb utad på stevner. Det gleder vi oss til!

Birgitte sammen med trener Margrethe og nyervervelsen Steffi Graf. Foto: Stinna Tange Kaastrup


Forsidebildet viser Birgitte, Margrethe og Snorki under EM 2015, og er tatt av Tor Lübbe.

Birgitte Reitan og fjordingen hennes, Snorki, er A-kjendiser innenfor paradressur, ikke bare her hjemme i bærumsbygda, men også internasjonalt. Sammen har de to representert Norge som FH-ekvipasje internasjonalt, og har blant annet deltatt både i VM og EM med gode resultater.

Duoen har stått oppstallet på Østern Brug dette seneste året, og får hjelp av trener Margrethe Janbu i det daglige. Birgitte har nå inngått en samarbeidsavtale med blant andre Østern Brug og oss i Bærum Rideklubb, og dette har nå gjort det mulig å lease flotte Steffi Graf frem mot Paralympics 2016.


Les mer om Birgitte, hestene hennes og den målbevisste satsingen frem til Rio 2016:
Hanna har plukket premier både i Nederland og i Danmark

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Des 2015

Bærum Rideklubbs Hanna Cecilie Wicklund kan se tilbake på flotte stevnehelger på kontinentet.

Hanna har vært ute og skaffet seg mer internasjonal stevneerfaring - først i Nederland, og deretter i Danmark. Og premier, det ble det i begge land. Foto: Privat

For Hanna gikk ferden først til Lichtenvoorde i Nederland. I ponnienes Grand Prix, der hele 48 ekvipasjer fra 10 ulike nasjoner stilte til start, kapret blant annet Hanna og Genepy B en flott sjetteplass. Med dette ble de beste norske ekvipasje i stevnets hovedklasse - og også den eneste norske duoen uten feilpoeng.

Les mer på hestesport:

Deretter gikk ferden videre nordover, der finalen Baltic Cup gikk av stabelen på Vilhelmsborg forrige helg. Der ventet også en rekke andre norske ekvipasjer. På ny markerte bærumsekvipasjen vår seg på en flott måte, og ikke bare ble det premier med Genepy B, men også med Ismar Boy.

Les mer på hestesport:
Bærumsryttere har hoppet inn førjulsstemningen på kontinentet

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Des 2015

Mille sikret bærumsseier med Shakira i Belgia. Her med Cristanta. Foto: Thierry Billet/ sportfoto.com.

Mens våre hjemlige bærumsryttere har begynt nedtellingen og venter på hvite desemberdager, har tre av våre utøvere funnet førjulsstemningen i Belgia og Nederland.

Mille Marie Bjerke har besøkt Sentower Park i Belgia med hestene sine ved CSI2* i helgen. Sammen med to andre norske ryttere har hun levert fine runder, og søndag avsluttet hun det hele med seier i 1,20 m med Shakira.

Siril Sønsteby og Lisa Ulven har på sin side deltatt ved tradisjonsrike Jumping van de Achterhoek i Nederland. Også på denne flotte arenaen ble det plukket internasjonale bærumspremier.

Les mer på hestesport.no:
Nye klubbmestere i sprang kåret

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Nov 2015

Etter nok en vellykket dag på Østern Brug har vi gleden av å gratulere tre nye klubbmestere med titler, og øvrige medaljører med flott innsats!


I tillegg til et par åpne klasser, inviterte vi til tre mesterskapsklasser, der mesterskapet for skolehest samlet desidert fleste deltakere.


Vi har gleden av å gratulere følgende medaljører:


Klubbmesterskap skolehest 0,60 m:

Gull: Oria Sandahl/ Indy

Sølv: Maia Strand Karlsen/ Real Storm

Bronse: Elisa bJerkengen/ Wintertraum

Klubbmesterskap ponni kat. 2/ kat. 1, LA:

Gull: Sandra Sunde Lian/ SR Oscar The Boxer

Sølv: Therese Bjerkan/ Chicota

Bronse: Anna Ritari/ Zinzizo

Klubbmesterskap hest, 1,10 m:

Gull: Martine Moore Solvang/ Gladiator

Sølv: Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart II

Bronse: Katinka Hjelt/ Bordeaux de Sud


Følg med på klubbsiden vår! Oppdatering med både bilder og komplette resultatlister følger.

Allerede nå vil vi rette en stor takk til alle gode hjelpere, som gjorde årets klubbmesterskap i sprang til et så vellykket stevne! Uten dere - intet stevne.Tid for å hive seg på AEG Promotion Cup

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Nov 2015

I fjor forhåndskjøpte vi i Bærum Rideklubb så mange AEG-billetter, at vi for første gang på mange, mange år kunne sende deltaker til AEG Promotion Cup. Hvordan blir det i år?

Les om Sandra Sunde Lians opplevelser under AEG i fjor, og gå inn på AEGs offisielle nettside for mere informasjon om AEG Promotion Cup. AEG Promotion Cup går kort sagt ut på å forhåndskjøpe så mange billetter som mulig, slik at klubben eventuelt kan sende utøvere til start ved AEG 2016.
Årets klubbmestere i dressur er kåret

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Nov 2015

Årets klubbmesterskap i dressur er vel i havn, og vi kan gratulere våre nye mestere!


Gled dere til oppdatering fra årets klubbmesterskap i dressur med mange fine bilder! Det rapporteres om et på alle måter vellykket arrangement med mye fin riding å spore.

Resultatlister:
Klubbmesterskapet i sprang - alt du trenger å vite

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Nov 2015

Arbeidslister, foreløpige startlister og ryttermelding til søndagens klubbmesterskap i sprang er nå klare.


Arbeidslister:

Foreløpige startlister:


Ryttermelding:

 • Banebygging og rydding: Banebygging vil foregå fra kl. 09:00. Vi forventer at alle ryttere, samt foresatte til utøvere under 18 år stiller!

De som ikke hjelper til med å bygge, må hjelpe til med å rydde inn. I tillegg er vi som vanlig avhengige av hjelp til rydding, også fra øvrige involverte.


 • Sekretariat: Åpent fra kl. 08:30. Kun kontant betaling. Alle ryttere oppfordres av praktiske årsaker til å betale før stevnestart.


 • Kafeteria: Varm og kald mat. Husk kontant betaling.


 • Foreløpige startlister: Ligger vedlagt.


 • Oppvarming: Foregår i plasthallen.


 • Stevnestart: Så snart de første ekvipasjene er ferdig oppvarmet, går vi gang. Nærmere starttidspunkt vil ikke bli gitt.


 • Klasseoppsett: I årets klubbmesterskap sprang har vi følgende klasseoppsett og foreløpig antall startende i de enkelte klassene:

Klasser

Bedømming

Antall startende

Klasse 01:

0,60 m


CR x 2


4

Klasse 02:

Mesterskap skolehest

0,60 m


Én grunnomgang + ev. omhopping


10

Klasse 03:

0,80 m


CR x 2


4

Klasse 04:

Mesterskap ponni

kat. 2/ kat. 1

0,90 m/ 1,00 m


To grunnomganger + ev. omhopping


4

Lukket banehopping 1,00 m

Én grunnomgang

1

Klasse 05:

Mesterskap hest

1,10 m/ 1,15 mTo grunnomganger + ev. omhopping


4

Klubbmesterskap i dressur - ryttermelding

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Nov 2015

Om få timer går startskuddet for årets klubbmesterskap i dressur!

Ryttermelding:

Oppvarming er i plasthallen.

Inngangen til konkurransebanen er på kortsiden av det gamle ridehuset. Døren vil være lukket mellom ekvipasjene.

Vi oppfordrer til å gå bort til banen 5 min. før start.

All premiering skjer med hest inne på konkurransebanen.

Kontaktperson: Lisa Aurora Hauff, 93406150


Arbeidslister:

Startlister:Klubbmesterskapet i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Nov 2015

Sist oppdaterte startlister og arbeidslister er på vei!

Vi minner om at alle startende og foresatte til mindreårige ryttere under 18 år må regne å hjelpe til! Arbeidslister legges ut her på siden vår så snart vi er klare til det.

På søndag bygger vi bane kl. 09:00, gir de første startende tid til oppvarming og starter så snart vi er ferdige til det!

Tatt i betraktning at vi dessverre kun har 26 ekvipasjer til start på mesterskapsdagen vår dette året, blir denne søndagen en kort, men viktig og hyggelig dag for oss i Bærum Rideklubb! Allerede nå minner vi om at så mange som mulig også må hjelpe til med å rydde inn, så snart klassene er vel overstått, nye mestere er kåret og kafeteriaen er tom for fristelser
Klubbmesterskapet i dressur - arbeidslister og foreløpige startlister

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Nov 2015

Førstkommende lørdag er det duket for klubbmesterskapet i dressur, og vi gleder oss! Første start rir ut kl. 12:15, og deretter går det slag i slag helt frem til siste startende takker for seg i 18:30-tiden.


Arbeidslister:

Foreløpige startlister:

Vi ønsker all deltakerne våre lykke til!
Nedtellingen har begynt

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Nov 2015

Vi nærmer oss klubbmesterskapshelgen den 28. og 29. november med stormskritt - med dressur på lørdag og sprang på søndag. Les mer i arkivet her på siden vår, og husk at påmeldingen snart går ut.

Proposisjon dressur:

Proposisjon sprang:

Påmeldingsskjema dressur og sprang:

Fortell oss gjerne på påmeldingsskjemaet hva du og dine vil hjelpe til med i forbindelse med mesterskapshelgen!

Send påmelding dressur til lahauff@gmail.com, og påmelding sprang til baerum.rideklubb@gmail.com!

Arbeidslister, foreløpige startlister og annet kommuniseres her på klubbsiden vår etter hvert.

Banebygging blir søndag den 29. november kl. 09:00!
Unge innendørsmestere i sprang kåret i Grenland

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Nov 2015

Grenland Ryttersportsklubb stod som arrangør for innendørsmesterskapene for ponni, og kunne i tillegg ønske velkommen til norgeshistoriens første INM for children.


Hanna Cecilie Wicklund, Lisa Holmsen og Katharina Wendelborg representerte oss i Bærum Rideklubb - de to førstnevnte på ponni kategori 1 og sistnevnte i children hest.

Hanna lå lenge i delt tet av mesterskapet med Genepy B, men måtte dessverre se en del feilpoeng komme opp på tavlen i selve finalerunden. Bærumsduoen vant imidlertid 1. avdeling med mesterskapets høyeste stilpoeng.

Lisa og Smokin Dan fikk på sin side 8 feil i 1. avdeling på lørdag, men klinket til med en flott nullrunde i den første av de to rundene i 2. avdeling på søndag.

Katharina var ute og skaffet seg karrierens aller første mesterskapserfaring på hest i INM for children, og leverte en flott, feilfri runde i 1. avdeling med Basti på lørdag. Deretter gikk ferden tilbake hjem til Hoel Gård og mer trening.

Vi gratulerer årets yngste INM-mestere i sprang:

Ponni kat. 2: Maria Louise Kingsrød/ HB Ginger Spice, SARP

Ponni kat. 1: Jenny Krogsæter/ Star Line Lady, DRØB

Children: Mira Høidal/ Zora, FORK

Resultatoversikten forteller for øvrig det vi så å si uten unntak vet fra før - og også det tidligere medaljører fra Bærum Rideklubb har vist oss under tidligere mesterskap: For å nå helt til topps , må nullen holdes gjennom alle avdelinger. I både INM for ponni kategori 1 og 2,var årets gullmedaljører eneste ekvipasjer uten feilpoeng i protokollene. Norgeshistoriens aller første INM-medaljører for children var på sin side også de tre eneste med feilfri hopping gjennom det hele.
Klubbmesterskapshelgen nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Nov 2015

Vi nærmer oss klubbmesterskapshelgen den 28. og 29. november med stormskritt. Les mer i arkivet her på siden vår, og husk at påmeldingen snart går ut.....


Proposisjon dressur:

Proposisjon sprang:

Påmeldingsskjema:


Fortell oss gjerne på påmeldingsskjemaet hva du og dine vil hjelpe til med i forbindelse med mesterskapshelgen!

Arbeidslister, foreløpige startlister og annet kommuniseres her på klubbsiden vår etter hvert.

Banebygging blir søndag den 29. november kl. 09:00!
Morsomt møte med Marie

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Nov 2015

Hest.no har nylig tatt en prat med bærumsrytter Marie Valdar Longem.


Les intervjuet med Marie:
Marie leverer igjen i 1,60 m

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Nov 2015

Marie Valdar Longem er utvilsomt den bærumsrytteren som både rir på det høyeste nivået og står for de sterkeste internasjonale resultatene for tiden.

Marie og Algorhythem hoppet inn til en flott 12. plass i Liège denne helgen. Arkivfoto: Alice Bjerke

Denne helgen ble det 4* GP-plassering i Belgia i tøft selskap for vår velridende 23-åring. Les mer om Maries flotte prestasjon på hestesport.no:
Caroline til topps i Grenland

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Nov 2015

Flere bærumsryttere la veien til Grenland i helgen, der det ble invitert til landsstevne i dressur med innlagte klasser på distriktsstevnenivå.

Caroline og Blue Hors Develino gikk seirende ut av ringen i helgens høyeste klasse i Grenland - som her under AEG 2014. Foto: Equimedia Mette Sattrup

Begge stevnedager stilte representanter fra klubben til start på Vallemyrene og red inn til fine prosenter. Lørdag sikret Tone Rustad/ Pirette Vestervang en flott tredjeplass i Prix St. Georges med 68,368 prosentpoeng, og ble med dette beste bærumsrytter første dag.

Beste bærumsresultat på søndag stod på sin side Caroline Steine Jensen/ Blue Hors Develino for, da de gikk til topps i helgens høyeste klasse, Intermediaire I - og det med bittet over tungen. Les mer om den dramatiske hendelsen som likevel ikke hindret de to i å kapre seieren med 68,947 prosentpoeng på hestesport.no:

Resultater:
Velkommen til mesterskapshelg

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Nov 2015

Lørdag den 28. og søndag den 29. november inviterer vi i Bærum Rideklubb til klubbmesterskap i dressur og sprang, og håper å se mange av dere på Østern Brug begge dager!

Proposisjon dressur:

Proposisjon sprang:

Merk at riktig mailadresse for påmeldinger i sprang skal være baerum.rideklubb@gmail.com.


Til orientering - sprangsøndagen:

Bedømming skolehestmesterskap 238.2.2.: En grunnomgang og eventuell omhopping

Bedømming øvrige mesterskapsklasser 273.3.2: To grunnomganger og eventuell omhopping

Tidspunkt for obligatorisk banebygging og stevnestart, samt arbeidslister for sprang legges ut så snart vi har oversikt over antall startende. Vi minner om at alle ryttere med foresatte må hjelpe til.


Velkommen til en hyggelig mesterskapshelg på Østern Brug!
INM junior med fem bærumsekvipasjer til start

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Nov 2015

Fanny Hjemdal Wallace og hennes fine Calido Boy ble beste bærumsekvipasje i juniorenes hallmesterskap.

I Calido Boy har juniorrytter Fanny en riktig, riktig fin hest. Sammen stod de to for deltakelse i finalerunden i karrierens første mesterskap, og beste bærumsresultat. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Startfeltet i årets INM for juniorer i regi av Jarlsberg og Melsom Rideklubb talte hele 77 ekvipasjer i 1. avdeling. Som vanlig var frafallet stort underveis, og til sist - etter tre grunnomganger og spennende omhopping om de to edleste metallene - stod kun årets nye innendørsmester, Anna Stangeland/ Viraldo tilbake med kun nuller i protokollene Med dette forsvarte den velridende ekvipasjen fra Sandens og Jæren Rideklubb fjorårstittelen på fortjent vis. Nora Karoline Andersen/ Lando fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb kapret sølvet med 4 feil i omhopping, mens lagvenninnen Charlotte Nicoline Bache stod for den raskeste tiden blant de syv til spennende omhopping om bronsen.

Fanny Hjemdal Wallace/ Calido Boy, Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII, Karin Bjorheim/ Chanel, Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud og Lisa Ulven/ Mid Summers Night Dream representerte alle Bærum Rideklubb. Førstnevnte var eneste bærumsekvipasje i finalen og sluttførte mesterskapsdebuten sin med ialt 16 feil.

Gjennom helgen inviterte også arrangøren til åpne klasser i 1,10 m, 1,20 m og 1,30 m. I tillegg til mesterskapsdeltakerne besøkte også Katharina Wendelborg/ Basti, Theodor Wendelborg/ Chivas Regal III, Cornelia Emilie Kasin/ Erina, Fanny Hjemdal/ Sweetheeart, Lisa Holmsen/ Smokin Dan og Lisa Ulven/ Didi De Goedereede ringen, og det ble flere premier å ta med hjem.

Resultater:

Les mer om INM for juniorer 2015:
Innendørsmestere kåret

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Nov 2015

Forrige helg inviterte Arendal og Grimstad i til innendørs NM i sprang for unge ryttere og seniorer, samt til hallmesterskapene for unghester. I tillegg ble åpne klasser arrangert.

I mesterskapet for unge ryttere stilte Cathrine Jerring/ C'Est Moi og Siril Sønsteby/ Giga Star De Tiji til start, mens Cornelia Emilie Kasin deltok i hallmesterskapene for 4- og 5- åringer på unghestene Bring It On og Erina. 4-åringen Bring It On stod plasseringsmessig for beste resultat, etter at hun gikk null i karrierens første finale, og er direkte kvalifisert til Future Champions-klassen under AEG i februar.


Etter en fin stevnehelg i Arendal, er det nå klart at vi får hyggelig gjensyn med Katinka og Bordeeaux Du Sud under juniorenes innendørs NM til helgen. Arkivfoto: Sille Kasin

I åpne klasser sørget Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud, Celina Hagen/ SR Marley Sport og Theodor Wendelborg/ Chivas Regal for god bærumsstemning. Førstnenvte kvalifiserte seg til INM for juniorer førstkommende helg, og hentet også hjem en flott plassering i 1,20 m. Siril Sønsteby/ Chivu sørget på sin side for topplasseringen i 1,30 m på lørdag, der hele 63 ekvipasjer knivet om seieren.

Sarpsborg og Omegn Rideklubbs Dag Ove Kingsrød/ Clarkes Ferro sikret karrierens andre innendørsgull for seniorer, mens arrangørklubbens egen Pål Flam/ Briljantbridge B sørget for ungryttergull på hjemmebane.

Resultater:
Farvel til Margrethe

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Nov 2015

Østern Brugs daglige leder gjennom de seneste 11 årene, Margrethe Janbu, satser på nye utfordringer fra 1. desember.

Margrethe Janbu og Højersmindes Rositta - en ekvipasje vi i Bærum Rideklubb vil fortsette å være stolte av, også i fremtiden. Arkivfoto: Privat

I går ettermiddag nådde nyheten oss i Bærum Rideklubb...... vår alles Margrethe Janbu overlater tøylene på Østern Brug til en etterfølger den 1. desember. Nå venter nye sjanser, og spennende utfordringer:

- Jeg forlater jobben min på Østern etter 11 flotte år, kunne alltid blide Margrethe fortelle oss.- I dette ligger det overhodet ingen dramatikk. Jeg ønsker rett og slett nå å prioritere meg selv litt mer enn jeg har gjort frem til nå. Om jeg skal nå målet mitt om å komme med på Norges seniorlag i dressur under neste Nordisk Baltisk Mesterskap, ja, da må jeg nemlig virkelig satse, og trene mer. I tillegg ønsker jeg å kunne følge opp Birgitte Reitan, Norges internasjonale parastjerne og min egen elev tettere, og også når hun representerer ute i de store mesterskapene.

Margrethe forteller at hun derfor av rent praktiske årsaker blir boende i Oslo, men at hun også kommer til å være en del i hjembyen Molde:

- Om jeg virkelig skal satse på egen riding, så er det mest praktisk å bo på Østlandet. Det er jo her miljøet er, og også korteste veien til kontinentet og de større stevnene. Å hive meg i bil, på tog eller fly til Molde, ja, det er lettere uten hest, og det kommer jeg garantert til å gjøre med jevne mellomrom. Bare denne måneden venter 45 kursdeltakere på at jeg tar veien til Midt-Norge.

Og vi i Bærum Rideklubb, vi kommer selvsagt til å følge Margrethe og hestene henne tett også i årene som kommer, og ønsker lykke til med nye, spennende utfordringer! Men først.... kanskje til og med litt velfortjent ferie før det for alvor braker løs med videre satsning på flere felt?
Flotte utenlandsprestasjoner

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Nov 2015

To av våre bærumsryttere er ute og representerer Norge i det store utland for tiden. Mens Marie Valdar Longem har ridd World Cup med Algorhythem i Lyon med fint resultat, er Mille Marie Bjerke på plass med hestene sine under MET i Oliva og plukker premier.

Marie representerte Norge på flott vis under World Cup-stevnet i Lyon i Frankrike forrige helg. Foto: FEI/ Mette Sattrup

Les mer om Maries prestasjoner i Frankrike:

Les mer om Milles opplevelser i Spania:
Sammenlagtseier i Glava Cup for Theodor

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Nov 2015

Etter både sammenlagtseier i tradisjonsrike Glava Cup, to klasseseiere og flere fine sprangplasseringer og runder kunne de tre rytterne som utgjør Team Hoel, så absolutt si seg fornøyde med stevnehelg på naboeiendommen.

Theodor og Veavanta-C vant sammenlagtseieren i Glava Cup, mens Cornelia og Erina kun startet og vant finalerunden. Foto: Mona Wendelborg

For om lag to uker siden ønsket Askim Rideklubb velkommen til distriktstevne i sprang med innlagt Glava Cup for hest 1,20 m. En stolt arrangør bød på fine forhold i den flotte, nye hallen, der Hallvard Bakke Johnsen var banebygger, og der Marit Berglie var primus motor gjennom hele helgen.

Etter både sammenlagtseier i tradisjonsrike Glava Cup, to klasseseiere og flere fine sprangplasseringer og runder kunne de tre rytterne som utgjør Team Hoel, så absolutt si seg fornøyde med stevnehelg på naboeiendommen.

Katharina Wendelborg åpnet godt på lørdag, og red både ponni og hest. Med Sultana ble det blant annet en flott femteplass i 1,00 m, mens det ble en liten tidsfeil bak tøylene på Basti i 1,10 m. Nytt for Katharina og ansvarlig person, siden Katharina fortsatt er under 18 år, var ellers å bli valgt ut til dopingkontroll. Antidoping Norge kom overraskende på besøk til Askim, og kunne fortelle at de jevnlig kommer til å teste ekvipasjer også på D-stevnenivå gjennom hele sesongen videre.

Theodor Wendelborg stilte på sin side til start med begge sine hester, Veavanta-VC og Chivas Regal. Med førstnevnte vant han 1,10 m på lørdag, og la dermed grunnlaget for helgens store triumf – sammenlagtseier i Glava Cup, som har gått over tre helger og som uten avbrekk har vært arrangert de seneste 40 årene. Ekstra morsomt var det at Theodor etterpå ble intervjuet av lokalavisen, og at han da kunne fortelle at jo, han rir for Bærum Rideklubb, men at han ellers vant en lokal seier.

Cornelia Emilie Kasin hadde med seg tre unghester som skulle ut og lære, de to fireåringene Mai Favorit og Bring It On, og seksåringen Erina. Resultatmessig gikk det best med sistnevnte, som vant 1,10 m på søndag, og som også debuterte feilfritt i 1,20 m.

Les mer på hestesport.no:

Resultater:
Klubbmesterskap i dressur og sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Nov 2015

Snart begynner vi nedtellingen til årets klubbmesterskap i dressur og sprang på Østern Brug lørdag den 28. og søndag den 29. november! Hold av helgen allerede nå!

Som i fjor, arrangerer vi mesterskap både for elever i rideskolen og for øvrige klubbmedlemmer både på ponni og hest. Nytt av året blir klubbmesterskap for hest i sprang 1,10 m og 1,20 m - fremfor aldersbestemte mesterskap for junior, ung rytter og senior som tidligere. Dette tror vi blir bra!

Dressurmesterskapene går av stabelen på lørdag, mens mesterskapene i sprang går søndag. Mer informasjon kommer.
Ikke før er KOHS omme, så er AEG Promotion Cup2015/ 2016 i gang.

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Okt 2015

Med høstens største og viktigste hesteeeventyr allerede bak oss, er det på tide å tenke fremover. I februar er det nemlig igjen tid for AEG, og nå er AEG Promotion Cup 2015/ 2016 i full gang.Igjen ønsker arrangør Eirik Berentsen velkommen til Arctic Equestrian Games på Oslofjord Convention Centre, og nå er billettsalget i full gang. - Og sammen med dette - startskuddet for AEG Promotion Cup, som gir heldige ryttere mulighet til å ri under AEG, både på ponni og hest, i dressur og sprang!

For hver eneste billett vi som medlemmer klarer å forhåndsselge frem til 17. januar 2016, får vi poeng, og er med i konkurransen om å kunne sende ryttere til start under AEG. I fjor solgte vi i Bærum Rideklubb så mange billetter mens AEG Promotion Cup pågikk, at vi på grunnlag av resultater på uttaksstevnet vårt kunne sende både ponnirytter Sandra Sunde Lian og juniorrytter Cathinka Ryder Schøyen - på klubbens regning.

Les mer om AEG Promotion Cup:

Allerede nå er hele 44 rideklubber rundt om i Norge i gang med konkurransen.De foreløpige resultatene blir oppdatert kontinuerlig frem til 17. januar.

Statutt for uttaksstevnet/ uttaksstevner og valg av lokaliseringen for dette/ disse vil bli kommunisert her på klubbsiden vår, så snart tiden nærmer seg.Mange og travle bærumsryttere til start

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Okt 2015

Oktober har så langt vært en riktig så travel stevnemåned for flere av bærumsrytterne våre både her hjemme og ute, nasjonalt og internasjonalt - og til og med i ikke mindre enn i tre grener.Marie Valdar Longem viste klasse i CSI5* under KOHS på begge sine hester, og debuterte i World Cup med godt resultat. Her med Algorhythem ved Drammen Spring Tour 2015. Foto: Alice Bjerke

Bærum Rideklubb har vært representert både på sprangbaner og dressurarenaer i inn- og utland, samt utendørs i terrenget i løpet av de seneste ukene. Høydepunktene har vært mange, og her er mye gledelig å skrive hjem om.

Godt bærumsoppmøte på Melsom

Den første helgen i oktober la flere av både våre ponni- og hesteryttere veien til Melsom, der det ble arrangert landsstevne i sprang. For mange av de startende var dette sesongens første stevne innendørs, og underveis i hallen kom derfor ting vel fort på enkelte. Våre bærumsryttere klarte seg imidlertid fint, og slo til med både gode runder og plasseringer.


Anna og Zinzizio var blant ponniekvipasjene våre til start under landsstevnet på Melsom. Arkivfoto: PrivatKatharina og Sultana kom med Bastøyfargen over fjorden fra Hoel Gård for å delta på Melsom. Arkivfoto: Tom Rune Lian

Ponnirytterne våre Hanna Cecilie Wicklund, Katharina Wendelborg, Anna Ritari og Lisa Holmsen representerte klubben vår på godt vis gjennom helgen i klasser f.o.m. LA og opp t.o.m. MA. Førstnevnte sikret to fine plasseringer med den nyeste av ponniene sine, Ismarboy, og viste også form med Genepy B, mens sistnevnte hoppet inn til premier på både Smokin Dan og Noerkaers Hiawatha.


Cathinka og Radetzky II klare til start - her ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Sille Kasin


Katinka og fine Bordeaux Du Sud sikret plassering under besøket på Melsom. Arkivfoto: Sille Kasin

Hesterytterne våre hadde åpenbart ulike målsettinger for helgen i Vestfold. Celina Hagen/ SR Marley Sport sikret seier i 1,10 m på lørdag etter en lynkjapp nullrunde, mens Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud sikret en flott 15. plass i samme klasse. Karin Bjorheim/ Chanel leverte gode resultater og sikret deltakelse i Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m under KOHS, mens Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart også var ute og testet formen i forkant av start på Telenor Arena. I samme klasse stilte også Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II til start, men måtte vende hjem uten poeng i denne siste kvalifiseringsrunden. Lone Olsen/ Dyrslunds Come-On var på sin side primært ute og skaffet seg erfaring på landsstevne, og leverte stødige firefeilsrunder på Melsom. Rutinerte Cornelia Emilie Kasin debuterte med Erina på landsstevnenivå med nullrunder og plasseringer i 1,10 m, mens en annen ringrev, Anette Ringnes, var ute og testet formen på sine KOHS-klare hester, Vahorn og Capello.Fanny og Sweetheart II var også blant bærumsekvipasjene som var ute og testet formen innendørs på Melsom. Arkivfoto: Sille Kasin


Karin Bjorheim og Chanel sikret også plass på Telenor Arena gjennom gode resultater på Melsom. Arkivfoto: Privat

Resultater:

Les mer fra Melsom på hestesport.no:

Tre ganger så gøy på Starum


Mens sprangrytterne inntok Melsom, la Sandra Sunde Lian/ SR Oscar The Boxer veien til Starum, der det ble arrangert NM lag i feltritt og Breeders for unghester. Duoen vår red åpen klasse Lett Ponni, og sikret en flott tredjeplass gjennom totalt 75,8 straffepoeng etter å ha ridd seg kraftig opp på sprangbanen og deretter i terrenget.Når Sandra og SR The Boxer ikke suser rundt på sprangstevner, kaprer de premier på feltrittstevner - som her på Starum. Foto: Tom Rune Lian

Resultater:

Les mer fra NM lag i feltritt og Breeders på hestesport.no:

Fine prestasjoner på D-stevne i Drøbak

12 år gamle Mina Benedicte Brinchmann var på sin side tilbake i Drøbak, der hun leverte en finfin runde allerede i september. Denne gangen var hun eneste bærumsrytter til start på D-stevnet i sprang. Første søndag i oktober ble det to nye, fine runder med enerponnien Langklopps Zepplin i henholdsvis LC 0,80 mog LB 0,90 m.

Resultater:

Celina med internasjonal storeslem i debuten og seier til SirilTre blide bærumsryttere på plass i teltstall i Drammen - Kathinka, Karin og Celina. Foto: Sille Kasin

I forkant av høstens store hestefest på Telenor Arena inviterte Eirik Berentsen til CSI1* i sprang i Drammen. Kun én gang tidligere har norske ryttere fått prøve seg på internasjonalt høststevne på enstjerners nivå her hjemme, så stevnehelgen var nærmest historisk. Jan Auen Hafskjold bygget baner gjennom hele helgen, og deltakerne gledet seg stort over mulighetene til å ri internasjonale klasser innendørs. Ting kom fort – og nok også litt overraskende på enkelte -, men bærumsekvipasjene våre til start sparket virkelig godt fra seg.Celina debuterte på hest internasjonalt - og kapret tre av tre mulige med SR Marley Sport. Foto: Sille Kasin

Blant deltakerne var bærumsrytterne Celina Hagen/ SR Marley Sport, Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud og Cornelia Emilie Kasin/ Erina, som alle startet 1,15 m , 1,20 m og 1,20 m. Førstnevnte sørget for tre av tre mulige seiere, mens de to øvrige var godt fornøyde med både hester og runder. Karin Bjorheim/ Chanel viste også at de hadde formen inne, med start i blant annet medium tur 1,30 m på søndag.


Seksåringen Erina debuterte internasjonalt, og også på nytt klassenivå sammen med en riktig så fornøyd Cornelia. Foto: Sille Kasin


Siril hadde en strålende helg under CSI2* i Drammen, og viste form på begge hestene sine. Her med Chivu, som kapret seieren i 1,35 på fredag. Arkivfoto: Sille Kasin


I 1,35 m på fredag sikret Siril Sønsteby sin første internasjonale seier med Chivu, mens hun hoppet inn til tredje med Giga Star De Tijii. Cathrine Jerring/ C’Est Moi ble på sin side nummer 9 på fredag, og de to red deretter inn til andreplass dagen etter. Lørdag ble det hyggelig nok også en ny topplassering med fine Giga Star De Tijii for Siril, og også plassering med Chivu i Grand Prix 1,40 m på søndag.


Cathrine og C'Est Moi meldte seg også på i premiekampen - som her i Arendal mens det ennå ble hoppet ute. Arkivfoto: Sille Kasin

Les mer om Celinas triumfhelg:

Resultater:

Kommende stjerner i Drøbak


Samtidig som Cornelia Emilie Kasin var ute og luftet unghesten sin, Erina, for første gang internasjonalt i Drammen, hadde hun en annen og betraktelig mindre erfaren hest å ta hånd om ved Drøbak Ridesenter. Der inviterte nemlig Norsk Varmblod til unghesttest for fire- og femåringer i sprang og dressur med rekordstor deltakelse. 4 år gamle Bring It On, som Cornelia for tiden har til tilridning og som hun viste frem denne helgen, fikk gode tilbakemeldinger både ved eksteriørbedømmelse og bruksprøver. Cabachondatteren oppnådde 2. premie blant de mange unge spranghestene, og spås en flott karriere videre.


Dommerne likte de de så, og ga fine Bring It On andrepremie ved unghesttesten i Drøbak. Foto: Sille Kasin

Les mer om unghesttesten i Drøbak:

Spennende debutanter i Askim

For kun kort tid siden fikk både Katharina og Theodor Wendelborg nye firbente hjem til Hoel Gård. Katharina skal nå ri hesten sin, Basti, i tillegg til ponni, mens Theodors nye følgesvenn er Chivas Regal. Søndag den 11. oktober arrangerte lokalklubben Askim distriktsstevne i sprang, og hva var vel da mere naturlig enn at søsknene la veien dit, kun en kort skrittetur unna hjemme? Begge kom svært godt fra debuten på de nye hestene, og på Theodor ble det til og med premie i første forsøk. Dette lover godt for fremtiden.

Mens en del av Team Hoel var i sving på stevnearenaer både i Drammen og Drøbak, var de to andre på plass i Askim. Her debuterte blant annet Theodor med plassering på sin flunk nye hest, Chivas Regal, mens Katharina og Basti slo til med nullrunde og gode stilpoeng i sin debut. Foto: Privat

Resultater:

Sprangseier og topp dressurresultater i Danmark


Mens mange bærumsryttere testet høstformen her hjemme, representerte sprangrytter Lisa Ulven og dressurrytter Caroline Steine Jensen Norge ved JBK i Odense. Sammen med de to var en rekke ande norske ekvipasjer på plass for å forsvare de norske farvene, både i sprang og dressur.


Caroline og Blue Hors Develino viser at de fortsatt er i europatoppen i sin årsklasse. I Odense gikk de nesten helt til topps, men marginene var ikke helt på bærumsduoens side. Arkivfoto: Equimedia Mette Sattrup

På plass i Odense under andre helg - som alltid sammenfaller med KOHS - var også tysklandsbaserte Margrethe Vist Hartmann med hestene sine. I tøff konkurranse og med krevende baner leverte vår ungrytter fine runder i CSI3*.


Margrethe representerte Norge ved CSI3* i Odense andre helg. Arkivfoto: Sille Kasin


Lisa og Velvet VL satte Norge på kartet i Odense gjennom seier i juniorenes lilletur. Foto: Wiegaarden

Førstnevnte fikk en fenomenal start på sin stevnehel gjennom seier i CSIJ Mustang Trailer Small Tour 1,20 m med Velvet VL. Deretter ble det femteplass på den velridende duoen i 1,25 m på søndag. Sistnevnte tøylet på sin side elegante Blue Hors Develino inn til tre nye topplasseringer av tre mulige i de internasjonale CDI-klassene for unge ryttere. Gjennom hele helgen var de to beste norske dressurekvipasje til start ved Odense Congress Centre, så vi i Bærum Rideklubb har virkelig all grunn til å være stolte.

Les mer fra JBK på www.hestesport.no:

Resultater fra JBK, begge helger:

Bærumsekvipasjer med fine dressurprosenter i Grenland

Hedda Sandvik Knudsen/ Bachelor Boy representerte Bærum Rideklubb ved hallmesterskapet for ponni og hest i Grenland, og gjorde en solid innsats mesterskapsklassene for ponni kategori 1. I første avdeling red de to inn til 63,198 prosentpoeng, mens de ble belønnet med 60,641 prosentpoeng i den andre. Sammenlagt ble vår bærumsrepresentant nummer 9.


Hedda og Bachelor Boy var klubbens representant blant de største ponniene i årets hallmesterskap. Fullt så høyt opp på premielistene som her, kom de to riktig nok ikke denne gangen. Arkivfoto: Privat

Inga Borchgrevink/ Theoderich startet på sin side hallmesterskapet for hest i MB, og sikret også fine prosenter i sien to avdelinger. Sammenlagt ble prosentpoengene i de to avdelingene 122,035, og med dette endte ekvipasjen omtrent midt på resultatlisten som nummer 10.Inga og Theoderich oppnådde fine prosenter i sin mesterskapsdebut. Her sammen med Margrethe. Arkivfoto: Privat

Vår representant i VA, Margrethe Janbu/ Højersmindes Rositta, fikk en god start på mesterskapet i første avdeling på lørdag, men ble belønnet med lavere prosentpoeng i andre avdeling dagen etter. Samlet oppnådde de to 117,495 prosentpoeng, og de blandet seg dermed ikke inn tetstriden.Margrethe og Højersmindes Rositta var blant de mange ekvipasjene som tok veien til Grenland og årets hallmesterskap i dressur. Arkivfoto: Privat

Les mer fra årets hallmesterskap:

Resultater:

KOHS 2015 med bærumsryttere både på ponni og hest

Bærum Rideklubb var godt representert på Telenor Arena forrige helg, da vår egen Morten Aasen igjen kunne ønske velkommen til Kingsland Oslo Horse Show. Både i de internasjonale klassen og i de nasjonale var spente bærumsryttere til start.

Marie Valdar Longem var ute og plukket kirsebær med de virkelig store gjennom deltakelse og stødige runder i CSI5* på Algorhythem og Benito – i konkurranse med intet mindre enn 16 av 20 toppryttere på Longines verdensranking.


Marie gjorde et meget solid inntrykk i CSI5* og gikk blant annet med kun to riv i 1,60 m-debuten sin i World Cup på hjemmebane. Her under DST med Algorhythem. Arkivfoto: Alice Bjerke

Siril Sønsteby gjorde en fin figur i CSI2* med sine to hester, Chivu og Giga Star De Tijii, der også Cathrine Jerring/ C’Est Moi var på premiejakt. Lisa Ulven sparket på sin side aller best fra seg på avslutningssøndagen, da hun som klassens aller første startende tøylet Mid Summer Night Dream inn til karrierens første KOHS-seier i en hesteklasse.


Lisa slo til med topplasseringen i CSI2* lilletur på søndag. Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Les mer om Lisas seier på Telenor Arena:
Anette har vært fast gjest under Kingsland Oslo Horse Show i flere år. Denne gangen ble det plasseringer i samtlige tre klasser. Arkivfoto: Rebecca Ballestad-Mender/ Ridehesten

To av våre ryttere stilte til start i de internasjonale sprangklassene 1,20 m, og allerede første dag satte Anette Ringnes/ Capello II Bærum Rideklubb på kartet gjennom en fin niendeplass. Fredag ble det en ny plassering på de to, denne gangen som nummer 8. Fanny Hjemdal Wallace/ Calido Boy leverte på sin side også fine runder begge de to første dagene, og slo så virkelig til på lørdag gjennom andreplass i finalen i 1,25 m. Her kapret Anette/ Capello II sin tredje plassering av tre mulige, deretter som nummer 5.Fanny og fine Calido Boy har hatt stor suksess gjennom utendørssesongen. Nå fortsetter fremgangene også inne. Foto: Helene Gjerde AamdalTheodor og Veavanta-C kunne reise hjem med to flotte debutantplasseringer fra KOHS. Foto: Mona Wendelborg


Flere av våre bærumsryttere har deltatt i Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m denne gjennom sesongen, og tre av disse kvalifiserte seg blant de 30 beste ekvipasjene sammenlagt til start i selve den nasjonale finalen. Theodor Wendelborg/ Veavanta-C fikk en drømmestart på Telenor Arena gjennom tredjeplass på torsdag, og hoppet deretter inn til en flott femteplass på fredag. Karin Bjorheim/ Chanel sikret også KOHS-plassering, etter å ha blitt nummer 8 første dag. Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart slo til med en stårlende avslutning på lørdag, og hoppet inn til femteplass, og de to gikk også null på fredagen.Også med Sweetheart II ble det premie på Fanny i debuten på hest under KOHS. Foto: Helene Gjerde AamdalLisa og Noerkaers Hiawatha kan se tilbake på mange fantastiske opplevelser sammen og deltok for andre gang på Telenor Arena som ekvipasje. Arkivfoto: Alice Bjerke


I de nasjonale ponniklassene var klubben representert med to ekvipasjer, og best gikk det for Hanna Cecilie Wicklund som riktig stilfullt tøylet Genepy B inn til 149,50 stilpoeng og tredjeplass i MB, Hello Cup 1,10 m på torsdag. Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha ble på sin side protokollført med 132,00 stilpoeng og 8 feil. Lørdag hoppet førstnevnte også feilfritt i MA, Stall Kubberød Grand Prix 1,20 m, og endte som første uplasserte.Helt til topps som her under NM 2015 gikk det ikke for Hanna og Genepy B på Telenor Arena denne gangen, men både den velridende bærumsrytteren og mamma Cecilie har all grunn til å være fornøyde med KOHS-debuten. Arkivfoto: Sille Kasin


Resultater fra KOHS:

Les også massevis av artikler fra KOHS på www.hestesport.no og www.oslohorseshow.no.Ti bærumsryttere til KOHS

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Okt 2015

Nedtellingen har begynt til KOHS 2016, og vi kan allerede nå glede oss til å se flere bærumsryttere til start på Telenor Arena om kort tid.


Så langt kan vi gratulere følgende ti ryttere fra Bærum Rideklubb med uttak og personlige invitasjoner:

CSI5*:
Marie Longem

CSI2*:
Anette Ringnes
Cathrine Jerring
Lisa Ulven
Siril Sønsteby

Kvalifisert gjennom Stall Kubberød Cup, ponni kat. 1:
Hanna Cecilie Wicklund

Kvalifiserte gjennom Felleskjøpet Champion Cup:
Karin Bjorheim
Fanny Hjemdal Wallace
Theodor Wendelborg

Kvalifisert gjennom Hello Cup, ponni kat. 1:
Lisa Holmsen


- Og i tillegg vil selvfølgelig også Bærum Rideklubbs egen Morten Aasen, initiativtaker til KOHS og showdirektør, være på plass!Arrangørens hjemmeside:Lyst til å vinne en treningssamling med en landslagsrytter?

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Okt 2015

La oss i Bærum Rideklubb slå oss sammen, kjøpe billetter til KOHS og vinne en trening med en landslagsrytter!
Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Kingsland Oslo Horse Show nærmer seg med stormskritt, og om ikke lenge braker det løs på Telenor Arena den 15. - 18. oktober. I den forbindelse har arrangøren nå lansert en kampanje, der det gjelder å gå sammen, forhåndsbestille og kjøpe så mange billetter som mulig og kanskje være blant de heldige som vinner en treningssamling i sprang med en landslagsrytter.

De unge landslagskreftene som byr på seg selv, er Pål Flam, Victoria Gulliksen, Ole Kristoffer Meland, Johan Sebastian Gulliksen og Benedikte Endresen.

Informasjon om solgte billetter og rideklubb/ ridesenter sendes til Marianne.tveter@ridesenter.com.

Har du allerede bestilt/ kjøpt billett ti KOHS 2015? Send beskjed om dette i tillegg, så teller også disse billettene med i konkurransen.

Les mer om konkurransen:Sandra med ny, god feltrittprestasjon

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Sep 2015

For tre uker siden klinket Sandra Sunde Lian og SR Oscar The Boxer til med karrierens første feltrittseier på Ullensaker. Denne helgen gikk de opp et klassenivå på Skedsmo, og kapret andreplassen.Sandra og SR Oscar The Boxer med fin flyt i oppspranget - her på Ullensaker. Foto: Tom Rune Lian

Skedsmo Rideklubb stod som helgens arrangør av distriktstevne i feltritt over to dager, og stilte som vertskap for vår egen bærumsekvipasje, Sandra Sunde Lian og SR Oscar The Boxer.

I sin seneste feltrittstart gikk bærumsduoen helt til topps i Ponni Debutant (LB), og under helgens stevne valgte de to derfor - etter å ha ridd flere debutantrunder ved tidligere stevner - å gå opp et klassenivå.

Etter en strålende dressurprøve i helgens Lett Ponni (LA) lå Sandra og Oscar som nummer tre, og hoppet seg deretter opp til foreløpig ledelse i sprangprøven. Søndag ble utholdenhetsprøven gjennomført på flott vis, men marginene skulle vise seg å være små. Med kun 4 små straffepoeng grunnet litt sakte tempo i terrenget, glapp seieren, men andreplassen ble sikret med totalt 58,3 poeng i straff.

Selv om duoen fortsatt også satser sprang, er det med andre ord ikke tvil om at de to også vireklig stortrives med feltritt som gren.Resultater:Flott laginnsats av bærumsrytterne under NM

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Sep 2015

Helgen den 12. og 13. september arrangerte Tønsberg og Omegn Rideklubb i samarbeid med Grenland Ryttersportsklubb NM lag for ponni og hest. Etter flott laginnsats blant hestene endte våre representanter høyt opp på resultatlistene.
Margrethe, Kris, Tone og Inga viste form på Vallermyrene, og stod for sterk laginnsats ved NM lag 2015. Bildet er hentet fra facebooksiden til Østern Brug.

Hele 20 hestelag stilte til start under årets mesterskap, og Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich, Tone Rustad/ Pirette Vestervang, Margrethe Janbu/ Højersmindes Rositta og Kristin Leirfall/ Bjerggårdens Ouverture kjempet alle for laget på beste vis. Etter totalt å ha ridd inn til
384,010 prosentpoeng endte de som nummer 8; en sterk prestasjon i et mesterskap med flere profilierte ryttere til start, og der små marginer avgjorde.

Bærumsrytterne opplevde for øvrig en viss dramatikk i kulissene kort tid før start, da de måtte gjøre et rytterbytte på grunn av skade. Ofte er det de firbente som ikke er "fit fo fight" og må stå over, men denne gangen var det faktisk rytter som måtte kaste inn håndkleet.

Karin-Marie Traaseth måtte nemlig dessverre trekke seg få dager før mesterskapsstart dette året, etter et skikkelig uhell med en glupsk Grand Marnier, som rett og slett trodde det var gulrot på gang, og ikke bare en hånd. I slike øyeblikk er det jamen godt av vi er en klubb med stor og økende interesse for dressur, og som nå har mulighet til å hente kvalifiserte ekvipasjer inn fra reservelister.

Tanum Rideklubbs 1.lag red inn til gull med 410,143 prosentpoeng, mens Skedsmo Rideklubbs 1. lag kapret sølvet med 402,252. Blakstad Rideklubbs 1. lag sikret bronse etter å ha blitt belønnet med 401,164 prosentpoeng

Resultater:KM-suksess på hjemmebane

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Sep 2015

KM-helgen i sprang er vel i havn, og vi kan gratulere nye KM-mestere og KM-medaljører både for lag og individuelt fra vår egen klubb. I tillegg kan vi gratulere bærumsryttere både fra rideskolen og ellers med solide prestasjoner, og også mange klubbmedlemmer med flott innsats under stevnehelgen.

Tom Rune Lian har tatt fantastiske bilder på Østern Brug begge dager som han raust deler med oss. Her er massevis av blinkskudd både fra lørdag, da KM lag for ponni og hest gikk av stabelen, og fra KM individuelt for ponni og hest på søndag:
https://flic.kr/s/aHskjBKoXX

https://flic.kr/s/aHskkkqxLk

Helgens høydepunkter var mange, og kom blant andre gjennom følgende:

· KM lag gull for ponni ved Bærum Rideklubbs rødt lag (Julie Linnaae/ Darraghs Day, Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Casper Damgård, Frida Camille Aa/ Bøgelys Rico og Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic)

· KM lag sølv for hest (Catharina Høvding/ Harley Chaplin, Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II, Fanny Hjemdal Wallace)

· Rideskoleklasse 0,60 m med 14 ekvipasjer, der dommerne kommenterte det flotte nivået på rytterne, og så stor fremgang siden aprilstevnet vårt

· KM individuelt sølv, ponni kat. 2: Julie Linnae/ Darraghs Day

· KM individuelt gull, ponni kat. 1: Anna Ritari/ Zinzizo

· KM individuelt gull, ungrytter 1,20 m: Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart I

· KM individuelt sølv, ungrytter 1,20 m: Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II

At flere av våre sprangryttere var i knallform i forkant av KM-helgen, det fikk vi allerede en smakebit av under landsstevnet i sprang på Hønefoss for kort tid siden. Men premiefangsten denne helgen på hjemmebane, og det under selveste mesterskapshelgen, det overgår det meste.

Gratulerer til alle med flotte prestasjoner, og takk til alle som hjalp til og gjorde KM-helgen til en suksess ikke bare rent sportslig, men også som stevnearrangement!

Resultater fra KM-helgen:
KM 2015: Lagoppsett, arbeidslister og leveringlister til kiosken

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Sep 2015

Nå som KM-helgen står for døren, har vi i Bærum Rideklubb gleden av å presentere lagene som skal representere oss på lørdag. Samtidig minner vi om gammelt, men viktig nytt.


Førstkommende helg er det kretsmesterskap i sprang for ponni og hest på Østern Brug, og vi kan nå gratulere følgende ekvipasjer fra Bærum Rideklubb med uttak til lagmesterskapet på lørdag:

Bærum Rideklubb rød ponni
 • Sandra Sunde Lian/ SR Oscar The Boxer
 • Ida Andenæs Axelsen/ Miss Black Magic
 • Fiona Dyring/ Belle Fleur
 • Anna Ritari/ Zinzizo
Reserve: Therese Bjerkan/ Chicota
Lagleder: Aase Sunde/ Tom Rune Lian

Bærum Rideklubb blå ponni
 • Julie Linaae/ Darragh's Day
 • Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Casper Damgård
 • Frida Aa/ Bøgelys Rico
 • Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic
Reserve: Therese Bjerkan/ Chicota
Lagleder: Randi Landaas

Bærum Rideklubb hest
 • Christina Høvding/ Harley Chaplin 1,10 m
 • Celina Hagen/ SR Marley Sport 1,10 m
 • Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart I 1,20 m
 • Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II 1,20
Lagleder: Christina Høvding

Arbeidslister:
Leveringsliste til kiosken:

På fredag den 11. september blir det banebygging fra kl. 18:00, og det er svært viktig at alle møter!

Ryttermelding: KM ponni og hest ryttermelding 2015.doc
Ponnilagene i KM 2015: KM LAG 2015 PONNI.doc
Hestelagene i KM 2015: KM LAG 2015 Hest.doc

Stevneinvitasjonen med vedlegg finner du på HorsePro, og der legges også startlister ut fredag kveld.

Vi ønsker alle lagutøvere lykke til på lørdag, og gleder oss også til å se bærumsryttere til start på søndag, dels i rideskolehestklassen, og dels i de individuelle KM-klassene!

Samtidig ønsker vi også alle gjester fra andre klubber og teknisk personell velkommen til en hyggelig KM-helg på Østern Brug!
KM-helgen nærmer seg med stormskritt

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Sep 2015Førstkommende helg arragerer vi KM i sprang og dressur på Østern Brug, og vi får nok å gjøre - både før, under og i etterkant av stevnet.

Ved midnatt i dag, onsdag, går online påmelding ut, og først da får vi oversikten over hvor mange lag som stiller til start på lørdag, og hvor mange KM-ryttere som vil ri individuelt på søndag. Vi kan så langt love mange klubbryttere til start, og også deltakere fra hele Oslo og Akershus Rytterkrets.

Det vi allerede nå vet som gjelder oss i klubben, er:

 • Bærum Rideklubbs laguttak vil bli publisert her på klubbsiden vår torsdag formiddag, 10. september. Melding vil også bli gitt på facebook. Slik det nå ser ut, stiller vi med to ponnilag og en reserverytter, og ett hestelag.
 • Vi møtes til dugnad på Østern Brug, torsdag den 10. september kl. 17:30. Det er viktig at bærumsryttere som har meldt møter, og ikke minst trenger vi også voksne på plass!
 • Arbeidslister vil bli publisert her på klubbsiden vår og kommunisert på facebook så snart de er klare, så følg med! For å få ri, er det en forutsetning at man hjelper til.
 • Vi møtes til banebygging fredag den 11. september kl. 18:00. Det er viktig at ryttere med foresatter møter, slik at vi kommer i mål!
Vellykket dressurstevne på Østern Brug

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Sep 2015

Søndag stilte drøyt 50 ekvipasjer til start under klubbens tradisjonelle høststevne i dressur.

Tre storfornøyde premievinnere i rideskoleklassen - Margreta Brunborg, Linea Loiuse Westby Lien og Maja Strand Karlsen.

Stevnet ble på alle måter vellykket, og ekstra gøy var det at langt over halvparten av ekvipasjene var blant klubbens egne oppstallører på Østern Brug. For første gang i Bærum Rideklubbs historie arrangerte vi egen FH-klasse, og som vanlig på stevnene våre fikk også rideskolens elever og skolehester prøve seg i ringen

Les mer på hestesport.no:

Resultater:Mille og Crisanta i kjempeform

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Sep 2015

Bærumsrytter Mille Marie Bjerke starter internajonalt i Belgia for tiden med stor suksess.
Mille og Crisanta under premieutdelingen ved Stephex Masters i Brussel denne søndagen. Foto: Thierry Billet/ sport.com

Marie Bjerke har tatt veien over kanalen fra Storbritannia til Belgia for å delta ved et par internasjonale sprangstevner. Søndag ble det en sterk femteplass i Brussel. Les mer på hestesport.no:Innkalling til dugnad

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Sep 2015

KM-helgen i spang nærmer seg med stormskritt, og i forkant går vi sammen om å gjøre det ekstra fint på Østern Brug.Vi går i gang med forberedelsene til KM i sprang 2015 torsdag den 10. september klokken 17:30, og vi er helt avhengige av DIN hjelp!

Alle startende klubbmedlemmer med eventuelle foresatte må møte, og vi håper også at andre medlemmer av Bærum Rideklubb vil delta. Blant annet må vi vaske hindermateriell, og i tillegg bør vi rydde litt generelt, slik at rammene rundt årets mesterskap blir best mulige. Lett servering blir det også.

Husk også at vi går sammen om å bygge bane! Mer informasjon kommer.
Tre ganger så gøy med feltritt

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Sep 2015

Bærumsrytter Sandra Sunde Lian satser mest på sprang, men rir også feltritt. Sist lørdag gikk turen til Konglungen.


Sandra og SR Oscar The Boxer midt i oppspranget under terrengdelen av feltrittet på Konglungen. Foto: Tom Rune Lian

I markedsføringen slås det fast at feltritt er tre ganger så gøy. Helt bokstavlig skal vel kanskje ikke dette tolkes, for all hestesport er morsomt, om man først har interessen for og kjærligheten som skal til. Like full er feltritt tre ganger så gøy, fordi de tre forskjellige grenene dressur, sprang og terreng inngår i en og samme disiplin. Og for å lykkes i sporten, må du være god i dem alle.

I dressurprøven legger man selve grunnlaget for et godt resultat, og deretter gjelder det å holde bommene oppe på sprangbanen. Deretter venter obligatorisk vetsjekk, der pass med vaksiner sjekkes, og hesten eller ponnien mønstres i trav uten anmerkninger. Sist, men ikke minst handler det om å hoppe feilfritt i terrenget og aller helst også treffe optimaltiden og unngå ytterligere straffepoeng. - Og ekvipasjen med totalt lavest straff til sist etter alle tre delprøver, den vinner.

Opp gjennom årene årene har vi i Bærum Rideklubb hatt flere dedikerte feltrittsryttere. Per i dag har vi også flere unge utøvere som gjerne starter feltritt når det passer med stevnekalenderen for øvrig. En av disse er Sandra Sunde Lian, som forrige lørdag la veien til Konglungen sammen med toerponnien SR Oscar The Boxer.

I Sandras klasse, debutant ponni LB, møttes ti ekvipasjer til start på lørdag. Med 57,50 prosentpoeng i dressurprøven og ditto 63,8 i straff lå duoen som nummer 8, men red seg deretter opp noen plasser etter å ha hoppet feilfritt under sprangprøven og også forsert terrengbanen feilfritt, men noe under optimaltid. Totalt 69,8 poeng i straff holdt ikke til premie denne gangen, men det var ikke mye om å gjøre.En blid Sandra bekrefter at feltritt er tre ganger så gøy. Her med SR Oscar The Boxer før start i NM lag for ponni i sprang. Foto: Sille Kasin


Resultater:

Har DU lyst til å prøve feltritt? Snakk for eksempel gjerne med trener Kristin Tørmoen på Østern Brug for å vite mer, eller ta kontakt med oss i styret i Bærum Rideklubb.KM lag i dressur vel omme

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Sep 2015

Ved KM lag i dressur forrige helg stilte Bærum Rideklubb med ikke mindre enn tre lag til start, og både ponni og hest var representert. I tillegg var en bærumsdommer på plass begge dager.

Dressursølv til Caroline Steine Jensen
Arkivfoto: Alice Bjerke

Skedsmo Rideklubb stod som vertskap for årets KM lag i dressur for ponni og hest. Det ble ridd over to avdelinger, og første dag stilte ikke mindre enn 11 hestelag og 5 ponnilag til start. Før andre avdeling på søndag ble ett av hestelagene deretter trukket.

Hyggelig nok var vi i Bærum Rideklubb representert med utøvere både på hest og ponni under årets mesterskap, og de gjorde alle en fin innsats. Ponnilaget vårt bestod av Elisabeth Eidsvig Vergara/ Elmholts Juventa, Emma Borchgrevink/ Jo Morgan og Therese Bjerkan/ Chicota, mens de to hestelagene våre henholdssvis bestod av Anita Johannessen/ Arganza, Lisa Aurora Hauff/ Unidor Dalegaard Sleipner og Solveig Hellebust/ Wolkentraum på det ene, og Sander Hansen Hoff/ Hoelgaards Beau Garcon, Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich og Johanne Kvaal/ Hedens Diego på det andre.

Blikk på samtlige hadde for øvrig en av klubbens egne medlemmer: Sunniva Elise Kasin var nemlig å finne i dommerkollegiet begge dager.

Ingen kunne true hjemmefavorittene blant ponniene denne gangen, mens laggullet for hest gikk til Vestre Bærum Rideklubb. Selv vendte våre tre dressurlag hjem uten å ha kunnet blande seg inn i medaljekampen under årets KM, men etter å ha tilegnet seg god mesterskapserfaring.

Resultater:Har du lyst til å ri på lag for Bærum Rideklubb?

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Sep 2015

Nå nærmer KM-helgen i sprang seg på Østern Brug med stormskritt, og vi ønsker flere lagryttere til start på hjemmebane.Er du kvalifisert til å ri, og har lyst til å ri på lag for Bærum Rideklubb? Vi håper å kunne stille to fulle ponnilag og et fullt hestelag på lørdag den 12. september, og har fortsatt plass til noen ryttere. Send melding om interesse for å ri på mail til baerum.rideklubbb@gmail.com/ sille.kasin@gmail.com snarest!Flotte bærumsprestasjoner på Kongsvinger

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Sep 2015

Da Kongsvinger og Omegn Rideklubb arrangerte distrikts- og landsstevne i sprang, tok bærumsrytterne våre til start virkelig for seg av premiefatet.Fanny og Calido Boy suste feilfritt inn til premiering i 1,30 m i debuten på Kongsvinger. Foto: Peter Wallace

Allerede første stevnedag, fredag, klinket Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha til med seier i MB. Deretter endte Fanny Hjemdal Wallace/ Calido Boy som første uplasserte i 1,20 m med 4 feil i andre fase, og med Sweetheart ble det også en flott firefeilsrunde.

Lørdag var det tid for ett av helgens høydepunkter for de mange startende, nemlig 1,20 m Felleskjøpet Cup, der de 30 beste ekvipasjene sammenlagt inviteres til finale under selveste Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena i oktober. Gjennom årets kvalifiseringsrunder har Fanny vist stabilt god form og sikret til dels svært gode resultater og viktige cuppoeng. Denne helgen ble det en ny premie i toppen – som andre med Sweetheart, mens det ble 4 feil i første fase med Calido Boy. Karin Bjorheim/ Chanel deltok også i helgens cupklasse, og endte også med 4 feil i første fase.

For Fanny kom helgens høydepunkt nok likevel deretter i 1,30 m med Calido Boy. De to gikk nemlig ikke bare dobbel null i karrierens første 1,30 m, men toppet også listen.

Lørdag var det også tid for kvalifisering til søndagens finale i Hello Cup, MB for ponni kategori 1. Lisa/ Noerkaers Hiawatha ble nummer 4 etter å ha hoppet feilfritt, og ha oppnådd 78,00 stilpoeng. I selve finalen, som gikk i MB + 5 gjennomførte de to en feilfri grunnomgang.

Resultater:På tide å melde interesse til KM lag i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Aug 2015

Rir du sprang, og har lyst til å representere Bærum Rideklubb under KM lag for ponni og hest på Østern Brug?Lørdag den 12. og søndag den 13. september ønsker vi igjen velkommen til KM-helg i sprang på Østern Brug. Denne gangen står vi i Bærum Rideklubb som arrangør for både ponni og hest, og gleder oss veldig! På lørdag går lagmesterskapene i LB for ponni og LB 1,10 m/ 1,20 m for hest. Søndag starter vi med rideskoleklasse 0,60 m, og deretter blir det individuelle KM for alle kategorier ponni LA, junior 1,10 m, ung rytter 1,20 m og senior 1,30 m.

Stevneinvitasjon med statutter og online påmelding:

Om du er kvalifisert, og har lyst til å ri på lag for klubben, så er det på tide å melde interesse. Send mail til sille.kasin@gmail.com snarest og senest innen 1. september.

Uttaket vil bli offentliggjort her på siden vår så snart det foreligger. Alle som blir tatt ut til å ri, forplikter seg til å stille, så fremt spesiell grunn for avmelding ikke ligger til grunn.
For å kunne arrangere stevnet, er vi avhengige av hjelp, både fra store og små. Alle klubbmedlemmer som starter og eventuelle foresatte må regne med å hjelpe til. Arbeidslister vil bli satt opp og lagt ut som vedlegg på HorsePro, samt her på siden vår. Fortelle gjerne hva du/ dere vil hjelpe til med, på anmeldelsen i merknadsfeltet. Man må regne med å hjelpe til praktisk under selve stevnehelgen - i tillegg til å bake eller levere annen mat til kiosken.NV Regionsutstilling på Østern Brug

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Aug 2015

Førstkommende søndag fra klokken 09:00 arrangerer Norsk Varmblod regionsutstilling på Østern Brug. Benytt sjansen til blant andre å se fremtidens norskfødte stjerner med mødrene sine!I løpet av utstillingssøndagen den 23. august fra kl. 09:00 blir vi lovet søte føll, spretne toåringer, vakre hopper, spreke mønstrere, erfarne dommere og til og med gode pengepremier på Østern Brug. Høres ikke dette spennende ut?
Les mer om regionsutstillingen:Stevnehøsten på Østern Brug nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Aug 2015

Om kort tid står vi i Bærum Rideklubb som stevnearrangør to helger på rad, og vi trenger all den hjelp vi kan få!Ifølge terminlisten på HorsePro er søndag den 6. august viet distriktsstevne i dressur. Mer informasjon kommer.

Lørdag den 12. og søndag den 13. september er det deretter tid for KM i sprang for ponni og hest. Stevnet er nå åpent for online påmelding, og vi ber spesielt klubbens medlemmer og støttespillere om å gi oss et signal om hva dere ønsker å hjelpe til med. Oppgi gjerne dette ved påmelding, eller send også mail til baerum.rideklubb@gmail.com. Lørdag blir den store lagdagen, mens det blir individuelle KM-klasser og rideskolehestklasse på søndag. Mer informasjon om KM-helgen kommer.

Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss til å se dere på Østern Brug i september!God derbyhelg i Drammen

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Aug 2015

Under helgens landsstevne i sprang på Linnesvollen var det duket for tradisjonelle Drammen Derby kombinert med en rekke andre sprangklasser. Flere bærumsryttere var til start, og alle representerte klubben på en flott måte. Plasseringer ble det også.


Celina gir SR Marley Sport en velfortjent klapp etter to flotte plasseringer i Drammen. Her under landsmesterskapet i sprang samme sted. Foto: Sille Kasin

Fanny Hjemdal Wallace startet en ny, super stevnehelg gjennom 5. plass i 1,20 m med fine Calido Boy på fredag. Som mange av ekvipasjene til start denne helgen, hadde nok Fanny primært valgt seg akkurat dette stevnet, da en ny runde i populære Hestesport Cup 1,20 m stod på programmet på lørdag. Fanny var ikke snauere enn at hun sikret seg to topplasseringer i cupen - som henholdsvis nummer 3 og 4 med Calido Boy og Sweetheart. Deretter sikret hun en ny topplassering med Calido Boy i Drammen Derby 1,25 - som nummer 6.


Etter at Fanny gikk over fra ponni til hest, har hun hatt en eventyrlig fremgang. Her er hun med Sweetheart under premieutdelingen etter Drammen Derby på lørdag. Foto: Privat

Theodor Wendelborg og Veavanta-C er åpenbart også i siget for tiden. Denne helgen startet de to kun lørdag, og stod for fine prestasjoner i begge klasser. Spesielt bra gikk det i derbyklassen, der de kunne glede Team Hoel med en sterk fjerdeplass etter å forsert samtlige hindre feilfritt.

Theodor og Veavanta-C var blant bærumsekvipasjene som virkelig også kan se tilbake på en flott stevnehelg i Drammen. Her etter premieutdeling i forbindelse med Drøbak Open. Foto: Werner Hjelt

Etter en litt nølende start på fredag, slo Celina Hagen/ SR Marley Sport virkelig tilbake i 1,10 m de to påfølgende dagene. Begge dager ble nemlig feilfrie runder klokket inn, og begge dager vanket det premier. Lørdag holdt tiden i andre fase til en flott andreplass, og søndag ble de to nummer 6.

Christina Høvding og Harley Chaplin leverer stadig bedre og mer stabile runder etter hvert som hesten utvikler seg. Lørdag ble det en flott 9. plass i 1,10 m, og deretter 8 feil i 1,20 m. 8 feil ble det også i 1,20 m på søndag.Christina og talentfulle Harley Chaplin overbeviste virkelig med gode runder i Drammen denne helgen. Foto: Sille Kasin

Ida Belsjø og Safran II kan også se tilbake på en vellykket stevnehelg, selv om det ble med kun en start. Fredag hoppet de to nemlig feilfritt i begge faser i 1,10 m, men dessverre ikke fullt raskt nok til premiering.

Cornelia Emilie Kasin debuterte med den nye seksåringen sin, Erina, og var godt fornøyd med helgens prestasjoner. Fredag og søndag leverte unghesten to doble nullrunder i 1,10 m og ble plassert begge dager, mens det ble 8 feil i første fase på lørdag.


Cornelia var super fornøyd med Erina gjennom hele helgen, og gleder seg nå til at seksåringen skal bli sterkere gjennom jevn trening. Foto: Sille Kasin

Katinka Hjelt og Bordeaux Du Sud var på plass på Linnesvollen to av dagene, og leverte fine runder i 1,10 m og 1,20 begge dager. Beste resultat kom i 1,20 m på søndag, da de to hoppet inn til flott plassering etter å ha pådratt seg kun en liten tidsfeil.

Karin Bjorheim/ Chanel og Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII startet bare fredag og lørdag, og reiste hjem uten premier denne gangen - men etter stabilt gode runder. Begge startet 1,30 m på fredag, der resultatet ble 4 feil på hver av dem . Lørdag startet førstnevnte Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m og endte med 8 feil, mens sistnevnte gjennomførte 1,30 m med 14 feil.

Cathinka Ryder Schøyen og Radetzky II la veien til Linnesvollen kun på lørdag. Også for disse stod cupklassen i 1,20 m på programmet, og denne gangen ble det 4 feil i første fase på de to.


Alltid like blide Cathinka og Radetzky lader opp før stevnestart på Linnesvollen på lørdag. Denne helgen valgte ekvipasjen kun å starte i en klasse. Foto: Sille Kasin

Resultater:Fine EM-prestasjoner av bærumsrytterne våre

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Aug 2015

Mens flere av våre bærumsryttere har startet nasjonale stevner den seneste tiden, har Hanna Cecilie Wicklund og Lisa Ulven representert Norge internasjonalt under EM i sprang for children, juniorer og unge ryttere i Østerrike.

Årets mesterskap for children, juniorer og unge ryttere fant sted ved flotte, privateide Lake Arena i Wiener Neustadt i tidsrommet 10. - 16. august. Der bærumsekvipasjer var representert, møttes 55 childrenekvipasjer og 55 juniorekvipasjer til dyst, og i alt 21 nasjoner stilte lag.

I den innledende runden for children i 1,25 m fikk Hanna og Winsor C en god start med 4 feil, og underveis i mesterskapet leverte de to også stabile og resultater. EM-debutant Hanna avsluttet mesterskapet med en flott tredjeplass i B-finalen for children 1,20 m, og ble dermed Norges beste individuelle deltaker i avskjedsklassen. De to red ikke på lag, men startet kun individuelt.

Les mer om Hannas avskjedsklasse:

Alt i alt gjorde Norges childrenryttere for øvrig en fin laginnsats og endte som nummer 11 med i alt 17 feilpoeng i lagkonkurransen. Blant de 21 lagene til start, viste Tyskland seg som uslåelig, og kapret gull med kun ett feilpoeng etter to tøffe runder. Irske Jennifer Kuehnle/ Chaitanya 2 sikret seg individuelt childrengull.

Lisa, som for øvrig var Norges aller første individuelle EM-deltaker i children for få år siden og deretter har deltatt på ponni flere ganger, gjorde også en fin innsats med sin forholdsvis nye hest, Mid Summer Nights Dream. I juniorenes lagkonkurranse som gikk i 1,40 m over to dager, red Lisa først ut blant våre fire norske. Totalt ble Norges lag stående med 14 feilpoeng, og ble dermed nummer 13 av de 21 lagene til start. Tyskland kapret årets laggull med totalt 8 feil, mens den ferske juniormesteren individuelt 2015 ble franske Camille Conde Ferreira/ Pirole de la Chatre.

Siste oppgave i Østerrike for vår juniorekvipasje under mesterskapet ble deltakelse i B-finalen på avslutningssøndagen. Med 4 feil og 18.plass blant de 28 til start ble vår bærumsduo Norges nest beste juniorutøver i avskjedsklassen sin, kun slått av bergensrytter Fredrik Seim/ Chelino med mindre enn ett sekund.

Vil du lese mer om årets EM for children, juniorer og unge ryttere? Du finner flere artikler med bilder fra stevnearenaen i Wiener Neustadt i nyhetsarkivet på hestesport.no.

Resultater:Bergen Rideklubbs treerlag til topps i NM

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Aug 2015

Mens fjerderytter måtte se mesterskapet fra sidelinjen på grunn av halt ponni og heie de andre frem, viste de tre andre lagrytterne fra Bergen Rideklubb en fantastisk lagånd og stå-på-vilje. Slik ble spranggullet i årets lag-NM lag for ponni sikret.Bergenslaget kunne virkelig ta frem smilene etter at gullmedaljer og norgesmestertittel var i boks. Fra venstre: Karoline, Thelma, Dorthe og Malin. Foto: Sille Kasin

Lagseieren i årets norgesmesterskap for ponni gikk dit den hørte hjemme, vil nok mange som var på plass på Drøbak Ridesenter denne helgen, være skjønt enige om. Sjelden har tre ryttere og en fjerde på sidelinjen fortjent seieren bedre. Vi fikk se flott riding på et klassenivå der ekvipasjene åpenbart følte seg bekvemme, og vi fikk oppleve en lagånd og mesterskapsholdning som mange bør kunne lære av. Gratulerer til Bergen Rideklubb og jentene deres, og gratulerer til trener Amund Eide, som nok en gang har lyktes i bringe frem nye, dyktige og ydmyke ryttere!

Fjorårets vinner, Drøbak Rideklubb, stod som arrangør for årets mesterskap denne helgen, og hele 11 lag var å finne til start i 1. avdeling på lørdag. Vertslaget vant populært nok den innledende runden på hjemmebane, og delte seieren med bergenslaget. Laget fra Arendal og Grimstad Rideklubb kapret tredje.

Mesterskapsdebutantene Sandra og SR Oscar the Boxer kjempet for laget, og stod for en kjempeprestasjon i 1. avdeling av årets lag-NM for ponni. Foto: Tom Rune Lian

I tråd med statutt valgte vi i Bærum Rideklubb - som flere andre klubber - å sende en toerponni og ellers enerponnier til start i årets mesterskap. NM-debutant Sandra Sunde Lian og toerponnien hennes, SR Oscar The Boxer, fikk derfor tilliten fra start. De to gjorde en formidabel innsats og kom i mål med 4 feil, og det så derfor lenge lyst ut for laget vårt, som dette året kun endte opp med å bestå av tre ryttere.


Pernille og Hammers Hero i svevet. Også denne ekvipasjen var debutanter i mesterskaps-sammenheng. Foto: Tom Rune Lian


Lisa og Noerkears Hiawatha representerte klubben under lag-NM i fjor i Drøbak, og nå også i år. Foto: Tom Rune Lian


Søndag ventet deretter 2. avdeling over to runder, og i tråd med statutt for mesterskapet valgte 10 av de 11 opprinnelige lagene å stille til start. Beklageligvis var Bærum Rideklubbs lag ikke blant disse. Deretter gikk 8 lag videre til finalerunden, der spenningen og ikke minst mesterskapsnervene var på topp helt til siste ekvipasje krysset mållinjen. Bergen Rideklubbs lag kapret gull med 16 feilpoeng totalt, mens laget fra Arendal og Grimstad Rideklubb sikret sølv, kun to feilpoeng bak. Bronse gikk til Drøbak Rideklubbs lag med 24 feilpoeng.

- Og neste år må med andre ord klubber som velger å sende lag til start ved NM lag for ponni 2016, belage seg på å sende utøverne sine over fjellet til Bergen og Vestlandet.

Les mer om 1. avdeling på hestesport.no:

Les mer om 2. avdeling på hestesport.no:

Resultater:

NM lag ponni - ny informasjon

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Aug 2015

Førstkommende helg braker det løs med NM lag for ponni, og vi har bærumslag til start!Bærum Rideklubbs lag ved årets mesterskap i regi av Drøbak og Omegn Rideklubb består av følgende ekvipasjer:

 • Sandra Sunde Lian/ SR Oscar The Boxer
 • Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero
 • Ida Andenæs Axelsen/ SL Safo IV
 • Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha

Lagledere: Sille Kasin/ Tine Andenæs Axelsen

Oppstalling for mesterskapsponniene er obligatorisk, og veterinærsjekk i forkant av stevnestart finner sted på fredag den 14. august mellom klokken 17:00 - 19:00. Ryttermelding ligger som vedlegg til stevneinvitasjonen på hpnett.


Mesterskapet går over to avdelinger i MB - med første avdeling i én grunnomgang på lørdag den 15. august, og eventuell finale på søndag den 16. august. Vi ønsker alle lagryttere lykke til, og gleder oss til å se dere i aksjon!God oppladning i Drøbak både på hest og ponni

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Aug 2015

Mye fin bærumsriding var å se under helgens distriktsstevne i sprang for ponni og hest i regi av Drøbak Rideklubb.


Siril og Giga Star De Tiji var nær ved å vinne sin første 1,40 m i Drøbak på søndag. Arkivfoto: Sille Kasin

Mens flere av ponniekvipasjene brukte stevnehelgen i Drøbak som nyttig oppkjøring til neste helgs NM lag for ponni samme sted, var flere av hesteekvipasjene på jakt etter verdifulle poeng i Felleskjøpet Cup 1,20 m på søndag.

Bærumsryttere til start på hest

Blant hesteekvipasjene fortsetter Theodor Wendelborg og Veavanta-C å vise både stor fremgang og god form. Fredag ble det 4 feil i 1,20 m, og deretter en solid, feilfri runde i 1,30 m. Innsatsen holdt akkurat ikke til plassering. Søndag sikret de to seg nye, verdifulle poeng i Felleskjøpet Cup 1,20 m gjennom en finfin femteplass. Hele 57 ekvipasjer stilte til start, så her er mange som ønsker seg til Telenor Arena og cupfinale. Duoen satte prikken over i'en med en ny, flott femteplass i 1,30 m, denne gangen også etter feilfri hopping.

Siril Sønsteby og Giga Star de Tiji leverer også stadig gode runder, og viser virkelig at de er i ferd med å finne kjemien etter kun et kort samarbeid. I 1,30 m på fredag ble de plassert som nummer 4, og i 1,35 m på lørdag ble det 5 feil. Søndag slo duoen til med en knallrunde, prikket inn dobbbel null og kunne inkassere en flott andreplass i 1,40 m. Chivu gikk kun 1,30 m på fredag og endte med 8 feil.

På plass blant hesteekvipasjene i ringen var også Katinka Winter Hjelt og Bordeaux Du Sud. De to startet stevnedagen i første klasse på søndag med 4 feil og 67,50 stilpoeng i 1,10 m.

Cathinka Ryder Schøyen og Radetzky II stilte kun til start i Felleskjøpet Cup 1,20 m på søndag. Resultatet i denne runden ble 6 feil.Theodor og Veavanta-C kan se tilbake på en meget vellykket stevnehelg i Drøbak med blant andre to femteplasser på merittlisten. Arkivfoto: Privat

Bærumsryttere til start på ponni


Blant ponniekvipasjene til start ble det også vist mye fin riding i Drøbak denne helgen. På lørdag slo Ida Andenæs Axelsen og SL Safo IV til med seier i LA+5, 1,05 m, etter feilfri hopping og med gode 78,50 i stil. I MB 1,10 m på søndag ble det deretter 8 feil.


Ida og SL Safo IV klinket til med seier i LA for enere på lørdag. Neste helg venter NM lag for de to. Arkivfoto: Mona Wendelborg
Anna Ritari og Zinzizo debuterte på nytt klassenivå denne helgen. På lørdag gjennomførte de to en god firefeilsrunde i LA+5, 1,05 m, og oppnådde 71,00 i stil. Søndag ble det 4 feil i første fase i LA 1,00 m.

Maria Wergeland Andersen og Supreme Magic startet også i LA+5, 1,05 m på lørdag, og ble protokollført med 5 feil på hinder og 69,50 poeng i stil. Søndag leverte de to en feilfri grunnomgang i LA 1,00.

Pernille Wilskow Tingstad
og Hammers Hero endte et godt stykke ned på resultatlisten i sin første klasse for helgen, LA+5, 1,05 m på lørdag, men viste gjennom en fin runde med 5 feil i MB, 1,10 m at de to er i rute med tanke på NM lag for ponni neste helg. En flott bekreftelse på at formen er inne, fikk de også gjennom en firefeilsrunde i MB 1,10 m på søndag.


Pernille og Hammers Hero ladet opp til NM lag for ponni neste helg med start i Drøbak også denne helgen. Arkivfoto: Mona Wendelborg


Til start på søndag hadde vi også to toerekvipasjer som begge stod for fine prestasjoner. Julie Linaae og Darraghs Day hoppet feilfritt i første fase i LA 0,90 m og stod bokført med 4 feil også i MB 1,00 m etter at klassen var vel omme.

Sandra Sunde Lian og SR Oscar the Boxer måtte se 4 feil komme opp på tavlen i første fase av LA 0,90 m, men kunne glede seg over en feilfri runde og en flott andreplass i MB 1,00 m.


Sandra og SR Oscar the Boxer stod for helgens siste bærumsplassering i Drøbak gjennom flott andreplass i MB for toere på søndag. Arkivfoto: Tom Rune Lian

Resultater:Bærumsseier og nyttig sprangerfaring på Epona

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Aug 2015

Sørlandsparken Rideklubb stod som arrangør for årets norske runde i Baltic Cup. Tre bærumsekvipasjer var på besøk, og på en av dem ble det seier med hjem.


Allerede på torsdag kunne arrangøren ønske velkommen til de første klassene under helgens internasjonale Baltic Cup stevne i sprang, og gjennom helgen kunne deltakere og fremmøtte glede seg over mange fine runder både på ponni og hest. Imidlertid opplevde også spesielt mange ponniekvipasjer denne gangen stang ut.

Få startende, men fine klasser og nyttig erfaring

Startfeltene i sesongens norske stevneutgave av populære Baltic Cup var langt magrere enn både ønsket og håpet, og kun få ekvipasjer fra våre skandinaviske naboland hadde valgt å legge veien til Epona Ryttersportssenter denne gangen. For ekvipasjene til start ble like fullt stevnehelgen en flott opplevelse og erfaring.

Baltic Cup er en serie stevner spesielt rettet mot ponni- og juniorryttere i Skandinavia som ønsker å ta skrittet opp i internasjonale klasser. Deltakelse i Baltic Cup gir med andre ord nyttig internasjonal erfaring i klasser som er tilpasset alder og nivå. Flere av våre bærumsryttere som nå rir stabilt på internasjonalt nivå, har startet sin karriere nettopp på disse stevnene.

Flinke bærumsryttere

Denne helgen var tre bærumsekvipasjer i ilden:

Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII - junior
Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble - ponni kat. 2
Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha - ponni kat. 1

Heidi og Felix VIII hoppet inn til åttendeplass i Junior Big Tour 1,30 m med 4 feil på torsdag. Fredag red de to ut som andre ekvipasje i laghoppingen for junior 1,35 m på Norge Junior 2. lag og fikk 8 feil, og lørdag ble det 12 feil på de to i juniorenes Grand Prix 1,35 m.

Tre lag stilte for øvrig til start i juniorenes laghopping denne fredagen. Norges Junior 1. lag kapret en populær seier på hjemmebane med i alt 8 feil, mens det sammensatte laget fra Sverige og Danmark red inn til sølv med i alt 12 feilpoeng. Heidis lag hoppet inn til bronse med 20 feil i alt.

Vår toerekvipasje til start, Nora og Herbies Double Trouble, fikk på sin side en riktiggod avslutning på sørlandsoppholdet sitt med en feilfri runde i Small Tour for ponni kat. 2, 1,00 m, på søndag.

Bærum Rideklubbs enerekvipasje til start denne helgen, Lisa og Noerkaers Hiawatha, fikk spesielt en flott start på stevnehelgen første dag for ponni. Fredag suste de to nemlig inn til seier i Big Tour for ponnikat. 1, 1,20 m - i et startfelt på 17 ekvipasjer og med en rask og feilfri fase to.

Stang ut for enerlagene

Lørdag ble det spennende internasjonal lagdebut og 10 feil i Big Tour 1,25 m på vår enerrepresentant. Denne runden telte også som grunnomgang i stevnets populære laghopping for enere, der Lisa og Noerkaers Hiawatha red ut som nummer tre på Norges lag. Kun tre ponnilag stilte til start, og utrolig nok ble denne gangen samtlige lag eliminert i grunnomgangen, da kun to ekvipasjer på hvert av de tre lagene hoppet inn til tellende resultat.

Men uansett - en fin stevnehelg med nyttig internasjonal erfaring for alle våre tre bærumsekvipasjer.

Resultater:

Neste Baltic-runde

Neste runde av årets Baltic Cup går i Herlufmagle i Danmark, en drøy times kjøring sydvestover fra København i tidsrommet 27. - 30. august. Stevneplassen er en av de flotteste i Danmark. Ponni- og juniorryttere er velkommen til å melde skriftlig interesse pr. mail til NRYF: Send mail til heidi@rytter.no INNEN torsdag 6. august.

Medling om uttak - NM lag ponni, sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Aug 2015

Helgen den 14. - 16. august ønsker Drøbak Rideklubb velkommen til blant andre NM lag for ponni i sprang.Vi i Bærum Rideklubb har gleden av å gratulere følgende ekvipasjer med uttak:

 • Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble
 • Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero
 • Ida Andenæs Axelsen/ SL Safo IV
 • Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha
 • Reserve: Katharina Wendelborg/ Sultana
 • Lagleder: Sille Kasin/ Tine Andenæs
Merk at det er obligatorisk oppstalling og veterinærsjekk for alle mesterskapsponnier. Vet.sjekk finner sted fredag kl. 17:00 - 19:00.

Husk også at alle ekvipasjer på laget må melde selv på hpnett innen torsdag 6. august kl. 18:00. Meld gjerne i god tid!

Mesterskapet går over to avdelinger i MB - med første avdeling i én grunnomgang på lørdag, og eventuell finale på søndag. Vi ønsker alle lagryttere lykke til, og gleder oss til å se dere i aksjon!

Stevneinvitasjon:
Statutt for norgesmesterskap sprang 2015:
Mille har startet ny stevnehelg i Frankrike med premie

Postet av Bærum Rideklubb den 31. Jul 2015

Mille Marie Bjerke representerer Norge som eneste rytter ved CSI2* i Dinard denne helgen. Så langt har den franske visitten resultert i premie med Crisanta.

Som vi tidligere har omtalt her på klubbsiden vår, høstet Mille også premie og hoppet flotte, feilfrie runder i Fontainebleau med Crisanta forrige helg, så ekvipasjen er åpenbart i storform for tiden.


Mille og Crisanta - her under Sunshine Tour i Spania tidligere i vinter. Foto: Privat

I samtale med Hestesport gir Nini Bjerke en liten oppsummering av helgens stevnet og Milles frankrikesopphold så langt:Lisa i storform på Hickstead

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Jul 2015

Lisa Ulven spisser EM-formen ved The Longines Royal International Horse Show i England.Lisa er i England for tiden og spisser EM-formen. Her på Carlie 3. Arkivfoto: 1clicphoto/ Privat

I forkant av avreisen til EM for junior i Østerrike i midten av august, deltar Lisa og hestene hennes for tiden ved anerkjente The Longines Royal International Horse Show på Hickstead i England. I klasser som er skrevet ut i 1,25 m - 1,35 m, men som er makset så det holder, kan vi ikke si annet enn at EM-formen synes å være inne: Så langt har Lisa nemlig unnagjort start i seks klasser, og har vært premiert i fire av dem.

Ikke minst er det hyggelig å høre at Lisas beste hest, Velvet VL eller Lily som hun kalles i det daglige, nå synes å være tilbake i god form etter langvarig skade. Så langt kan hun skilte med en flott femteplass i 1,20 m.

Arrangørens hjemmeside med resultater:Fine bærumsresultater på kontinentet

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Jul 2015

Mille Marie Bjerke, Espen Wielunski og Margrethe Vist Hartmann hoppet alle inn til premier i helgen.


Mens Mille var på plass ved CSI2* Grand Prix Classic i Fontainebleau i Frankrike, deltok Espen og Margrethe begge ved CSIYH/ CSI2* CH De Wolden i Zuidwolden i Nederland. På Mille ble det en 14. plass med Crisanta i 1,40 m på lørdag. Klassen tjente som kvalifisering til Grand Prix-klassen på søndag. Espen sikret på sin side plasseringer i tostjernersklasser i Nederland både fredag og lørdag, henholdsvis som nummer 19 med Chablis Premier i 1,35 m, og som nummer 5 i B-finalen i sølvtur 1,30 m med Zorro. Margrethe tøylet unghesten Carentana inn til 13. plass i 1,30 m på fredag.

Både Mille, Espen og Margrethe starter ikke bare regelmessig stevner på kontinentet, men bor også og trener utenlands. Mille har valgt seg England for seg selv og hestene sine nå som hun er ferdig med videregående skole, mens Espen allerede i flere år har hatt base i Sveits. Margrethe bor og jobber fortsatt i Tyskland, der hun for lengst har slått røtter.

Resultater fra Frankrike:

Resultater fra Nederland:Vil du ri på lag for Bærum Rideklubb?

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jul 2015

Om du kan tenke deg å ri på lag for Bærum Rideklubb i dressur eller sprang, minner vi om at det er på tide å melde interesse. Fristene nærmer seg!


Dressur:

KM lag, Skedsmo 29. - 30. august
Stevneinvitasjon vil bli lagt ut på HorsePro.
Meld interesse på mail til leder av dressurutvalget baerumrideklubb@gmail.com innen søndag 9. august.

Sprang:

NM lag ponni, Drøbak 14. - 16. august
Stevneinvitasjon:
Meld interesse pr. mail til leder av sprangutvalget sille.kasin@gmail.com/ baerumrideklubb@gmail.com innen fredag 31. juli.

NM lag hest, Sandnes 27. - 30. august
Stevneinvitasjon:
Meld interesse pr. mail til leder av sprangutvalget sille.kasin@gmail.com/ baerumrideklubb@gmail.com innen søndag 9. august.

I september arrangeres NM lag i dressur, og i tillegg arrangerer vi i Bærum Rideklubb KM i sprang for ponni og hest på Østern Brug. Mer informasjon kommer.

Laguttakene vil bli foretatt i samarbeid med aktuelle trenere, og vil bli offentliggjort her på klubbsiden vår. Om du melder interesse og blir tatt ut, forplikter du deg til å stille.

Vi håper at mange av dere vil være med å ri på lag for Bærum Rideklubb!Hedda plasket inn til dressurseier

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jul 2015

Hedda Sandvig Knudsen og Bachelor Boy vant søndagens MC ponni ved Stall Gøtesen.For Hedda og Bachelor Boy var øsende regnvær ingen hindring på søndag. Foto: Lill Sandvik

Under vanskelige forhold på Stall Gøtesen red Hedda og Bachelor Boy inn til 62,642 prosentpoeng og seier i MC ponni på søndag. Klassen hadde tre startende, og dommere var svenske Lena Mårtenson, Rita Pedersen og Ove Natland.

- Dette gikk helt greit, selv om store deler av banen lå under vann,kunne mamma Lill Sandvik fortelle etterpå. - Bachelor Boy liker nemlig å bade!

Les mer om lands- og elitestevnet ved Stall Gøtesen på hestesport.no:

Resultater:Vellykket debut for LNM i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Jul 2015

Helgens landsmesterskap i sprang på Linnesvollen ble en kjempesuksess - og er kommet for å bli.På norgeshistoriens aller første landsmestere vanket medaljer, flotte pokaler, blomster og pengepremier. Foto: Sille Kasin

240 deltakere fra hele 53 rideklubber rundt om i landet hadde funnet veien til Linnesvollen denne helgen, der Drammen og Omegn Rideklubb samarbeidet med NRYF i gjennomføringen av historiens første landsmesterskap i sprang. Initiativet til landsmesterskapet, som gikk i klassene 1,10 m, 1,20 m og 1,30 m, og der tanken bak er å bidra til å gi så mange ekvipasjer som mulig mesterskapserfaring, ble i sin tid tatt av Jan Auen Hafskjold.

Etter oppvarmingsrunder, hopping over to avdelinger og finaler ble våre første landsmestere kåret. Under premieseremonien var Bærum Rideklubb representert ved Totto Hartmann, som er viseformann i NRYFs styre. Flere av klubbens ryttere deltok under selve landsmesterskapet, og på søndag fikk vi se dem ri, både i A- og B-finaler. Celina Hagen og SR Marley Sport ble beste bærumsrytter med en flott 11.plass i A-finalen 1,10 m på søndag.


Celina Hagen og SR Marley Sport var blant ekvipasjene som representerte Bærum Rideklubb i landsmesterskapet 1,10 m. De to gjennomførte et flott mesterskap og endte som nummer 11 i A-finalen, best på 4 feil. Foto: Sille Kasin

Les mer om landsmesterskapet 2015 på Hestesport, og se fine bilder:

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...
http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...
http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Resultater:Bærumsryttere til EM i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Jul 2015

Under årets EM i sprang gleder vi oss til å se både Lisa og Hanna i aksjon.
Årets EM for children, junior og unge ryttere foregår i Wiener Neustadt i Østerrike i perioden 10. - 16. august. Uttakene er nå offentliggjort, og blant ekvipasjene som har fått NRYFs tillitt denne gangen, er Lisa Ulven/ Didi de Goedereede og Hanna Cecilie Wicklund/ Winsor C. Lisa deltar i mesterskapet for junior, mens Hanna representerer Norge i children 12 -14 på hest. Vi i Bærum Rideklubb gratulerer med uttaket, og ønsker lykke til!

Arrangørens nettside:

Oversikt over uttakene ligger under nyheter på www.rytter.no.Klart for landsmesterskap i sprang på Linnesvollen

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jul 2015

I morgen, torsdag, braker det løs med historiens første landsmesterskap i sprang på Linnesvollen med bærumsryttere til start.


Jan Auen Hafskjold, helgens banebygger, har lenge gått svanger med tanken om å initiere landsmesterskap i sprang for ryttere som ennå ikke har nådd NM-nivå, men som bør få oppleve spenningen ved å delta i mesterskap, og skaffe seg mesterskapserfaring.

Historiens første landsmesterskap er skrevet ut i klassene 1,10 m, 1,20 m og 1,30 m, og hele 240 ekvipasjer er ventet til start. I morgen inviterer arrangøren til oppvarmingsklasser med Clear Round-bedømming, og deretter rir deltakerne 1. og 2. avdeling på fredag og lørdag. Søndag blir det tid for finaler, og deretter skal historiens første LNM-mestere kåres. Ekvipasjene tar med seg feilpoeng fra de innledende rundene i finalen.

Fra Bærum Rideklubb stiller følgende ekvipasjer:

 • Signe Marie Bach-Gansmo/ Ken
 • Ida Belsjø/ Safran
 • Diana Mandy Chong/ Come First
 • Celina Hagen/ SR Marley Sport
 • Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud
 • Theodor Wendelborg/ Veavanta-CSeier i Breeders Open, flere bærumspremier og fine runder i Arendal

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jul 2015

I skikkelig ruskevær satte Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise et skikkelig punktum for en flott bærumshelg ved elitestevnet i Arendal.Landets beste syvårsekvipasje i sprang denne sesongen hører hjemme i Bærum Rideklubb - Cornelia og Simply Cruise. Her under premieutdelingen etter seier i Breeders Open på søndag. Foto: Sille Kasin

Allerede torsdag braket det løs med Clear Round-klasser - som ingen av våre ryttere valgte å ta hestene ut i. På plass allerede i forkanten av helgens stevne var imidlertid våre to unge ryttere, Siril Sønsteby og Cathrine Jerring, som var på kurs med Peter Markne tirsdag og onsdag.Fanny hadde en fantastisk stevnehelg med begge hestene sine. Her med Sweetheart. Foto: Sille Kasin

I velkomstklassen 1,20 m på torsdag suste Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart inn til en flott tredjeplass, og Fanny la like godt også beslag på femteplassen med Calido Boy. Stevnehelgen videre skulle også vise seg å bli fantastisk for Fanny, som er første års juniorrytter dette året: Lørdag ble det blant andre en andreplass med Calido Boy i 1,25 m, mens de to også fikk med seg en syvendeplass i 1,25 m på søndag.Heidi og Felix VIII hoppet også gode runder i Arendal denne helgen. Foto: Sille Kasin

Flere ryttere hadde tatt turen til Arendal for primært å ri Hestesportcup for juniorer og unge ryttere på lørdag. De ti beste rytterne sammenlagt etter seks kvalifiseringsstevner blir å se igjen under Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena i oktober. Aller best blant våre ble Cathrine Jerring, som med sin nye hest, fine C'Est Moi, hoppet inn til en flott femteplass. Kongsvinger Rideklubbs Dorthe Margrethe Jørgensen/ Show Off toppet listene, mens Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII og Siril Sønsteby/ Chivu endte uplassert i denne runden.Cathrine og hennes nye C'Est Moi ser ut til å ha funnet tonen på rekordtid. Foto: Sille Kasin

En annen hovedklasse denne helgen, var Sprangsportens Venner Cup på fredag. Også her kjemper deltakerne om poeng og plasser under årets KOHS. Siril/ Chivu leverte en super runde, og hoppet inn til en sterk femteplass og viktige poeng i denne 1,40 m-klassen. Lørdag fikk hun deretter en ny, fin plassering, denne gangen som nummer 11 med den nye, flotte hingsten sin, Giga Star De Tiji i 1,25 m.
Sril hadde også et godt stevne med begge sine hester. Her er hun bak tøylene på Giga Star De Tiji. Foto: Sille Kasin

Ett av hovedmålene for syvårsekvipasjen Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise som ledd i unghestutdanningen har vært Breeders Open. Etter delt førsteplass både i første runde 1,30 m på fredag og i andre runde 1,35 m på lørdag, var det duket for et skikkelig sluttoppgjør på søndag. Kun Nina Braaten/ Elle Dorado og vår egen bærumsduo var feilfrie i finaleomgangen 1,35 m, og møttes til svært spennende omhopping i 1,40 m. Begge ekvipasjer hoppet feilfritt, men med drøyt tre sekunders margin sikret Cornelia og "Sprouts" seieren. Videre venter sannsynligvis deltakelse i Unghest-VM for de to.

I løpet av tirsdag vil det bli lagt ut artikkel om helgens elitestevne i Arendal på www.hestesport.no.

Les mer om unghestene i Breeders:

Resultater:

Seier og fine bærumsprestasjoner i Danmark

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jul 2015

Tre av våre bærumsryttere har vært i Danmark og deltatt ved Stall Melbys tradisjonelle sommerstevne. På Pernille Wilskow Tingstad og Hammers Hero ble det to topplasseringer.Pernille og Hammers Hero hoppet inn til premier i to av ponniklassene under helgens Stall Melby Sommerstevne i Hirtshals. Foto: Mona Wendelborg

På plass under Stall Melbys Sommerstevne, få minutters vei fra fergeterminalen til Color Lines Superspeed, var dette året blant andre våre tre bærumsrepresentanter, Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero, Katharina Wendelborg/ Sultana og Theodor Wendelborg/ Veavanta-C. Denne gangen bød arrangøren på nasjonale ponniklasser og CSI* hestesklasser fra torsdag til søndag, og i tillegg til våre tre, hadde som vanlig også en del andre norske ekvipasjer valgt å legge veien til Danmark.

Allerede første stevnedag sikret Pernille og Hammers Hero norsk seier i MB, 1,10 m, og dagen etter fulgte de to opp med en flott tredjeplass over samme klassenivå. Katharina og Sultana kom også godt i gang med en åttefeilsrunde i 1,05 m på torsdag.Theodor og Veavanta-C endte på sin side rett utenfor premielisten i 1,30 m, også de etter en flott runde på fredag.

Resultater:
Hanna og Winsor C med suksess i Belgia

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jul 2015

Hanna Cecilie Wicklund og hennes childrenhest, Winsor C, imponerte med fjerdeplass i Grand Prix denne helgen.
Hanna og Winsor C deltok i sitt 14. internasjonale stevne sammen denne helgen - og denne gangen i Opglabbeek. Foto: Geir Wicklund

Sammen med andre ponni-, children-, junior-, unge ryttere- og U-25-utøvere fra i alt 10 ulike nasjoner som testet ut den kommende EM-formen i sprang, var vår egen Hanna og hennes Winsor C på plass i Sentower Park i Opglabbeek i Belgia denne helgen. I søndagens GP for children, der 8 av 26 ekvipasjer gikk videre til omhopping, hoppet de to inn til en meget sterk fjerdeplass.

- Dette var det 14. internasjonale stevnet for Hanna og Winsor C, og noe av det morsomste vi har opplevd, kunne pappa Geir Wicklund fortelle. - De nederlandske og belgiske rytterne brukte stevnet som oppkjøring til EM, så banene var både store og teknisk krevende. Den andre norske childrenrytteren, Mira Høidal, gjorde det også veldig bra, men Hanna var eneste norske til omhopping under GP på søndag.

Arrangørens hjemmeside:
Debut i MB til andreplass

Postet av Bærum Rideklubb den 16. Jul 2015

Etter et lite skadeopphold er Helene Heiberg og hennes Quintina 21 endelig tilbake i ringen igjen.
Da Moss Rideklubb avholdt distriktsstevnet sitt i dressur i juli, var vår bærumsekvipasje på plass. De debuterte i MB, og dommer Lise Evensen likte åpenbart det hun så. Helene og Quintina 21 ble nemlig belønnet med 61,765 prosentpoeng for programmet sitt i MB:3, og kunne hente hjem en flott andreplass i debuten sin på dette klassenivået.

Vi mangler dessverre et bilde av ekvipasjen, som representerer klubben både i dressur og sprang.

Resultater:Vil du ri på lag for Bærum Rideklubb?

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Jul 2015

Om du kan tenke deg å ri på lag for Bærum Rideklubb i dressur eller sprang, er det på tide å melde interesse.Dressur:

KM lag, Skedsmo 29. - 30. august
Stevneinvitasjon vil bli lagt ut på HorsePro.
Meld interesse på mail til leder av dressurutvalget baerumrideklubb@gmail.com innen søndag 9. august.

Sprang:

NM lag ponni, Drøbak 14. - 16. august
Stevneinvitasjon:
Meld interesse pr. mail til leder av sprangutvalget sille.kasin@gmail.com/ baerumrideklubb@gmail.com innen fredag 31. juli.

NM lag hest, Sandnes 27. - 30. august
Stevneinvitasjon:
Meld interesse pr. mail til leder av sprangutvalget sille.kasin@gmail.com/ baerumrideklubb@gmail.com innen søndag 9. august.

I september arrangeres NM lag i dressur, og i tillegg arrangerer vi i Bærum Rideklubb KM i sprang for ponni og hest på Østern Brug. Mer informasjon kommer.

Laguttakene vil bli foretatt i samarbeid med aktuelle trenere, og vil bli offentliggjort her på klubbsiden vår. Om du melder interesse og blir tatt ut, forplikter du deg til å stille.

Vi håper at mange av dere vil være med å ri på lag for Bærum Rideklubb!Unghestsuksess ved Falsterbo Horse Show

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Jul 2015

Sluttstrek er satt for ett av Europas desidert største hestearrangementer for denne gang. For Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise ble årets Falsterbo Horse Show en kjempesuksess.Cornelia hadde all grunn til å være fornøyd med sin Simply Crruise. Foto: Sille Kasin

Cornelia og Simply Cruise representerte Norge i Horseware Championat for syvåringer og hoppet inn til karrierebeste så langt. Hakket større og mer teknisk for syvåringer er kun finalen i VM for unghest som går på Zangersheide i Belgia i september. I den første kvalifiseringen i 1,35 m ble det en bom ned og 4 feil, mens de to sikret 4. plass i 2. kvalifisering 1,40 m og plass i søndagens prestisjetungefinale. I finalen leverte ekvipasjen en ny feilfri runde, men pådro seg 1 tidsfeil, og gikk derfor ikke videre til omhopping.

Les mer om Falsterbo Horse Show:Gode bærumsrunder og seier under sommerstevnet i Arendal

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Jul 2015

Flere bærumsryttere kan i ettertid se tilbake på et fantastisk vellykket sommerstevne i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb. Aller størst var jubelen på søndag.
Karin og Chanel sikret seier og 20 poeng i Felleskjøpet Champion Cup på søndag. Foto: Privat

Følgende ryttere representerte oss i Bærum Rideklubb under det tradisjonelle sommerstevnet i Arendal i helgen:

Celina Hagen
Lone Olsen
Katharina Høvding
Christina Høvding
Fanny Hjemdal Wallace
Karin Bjorheim
Kathinka Ryder Schøyen
Theodor Wendelborg
Fanny og Sweetheart kan se tilbake på nok et vellykket stevne, denne gangen blant andre med sterk femteplass i Sommerprix 1,25 m. Foto: Mari Hjemdal

Rytterne våre hentet hjem mange flotte resultater; her var både stødige Clear Rounds, sløyfer, nullrunder og fine firefeilsrunder i de lavere klassene og også premier i de høyere. Blant annet leverte Fanny og Sweetheart en flott omhoppingsrunde i Sommerprix 1,25 m som holdt til femteplassen blant hele 115 startende, og i Felleskjøpet Champion Cup ble det ren bærumsdominans i toppen. Karin og Chanel slo til med seier, Cathinka og Radetzky II hoppet inn til andreplass, og Theodor og Veavanta-C sikret tredje.

Stor glede i bærumsleiren med topp tre i Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m. Fra venstre: Karin/ Chanel, Cathinka/ Radetzky og Theodor/ Veavanta-C. Foto: Mona Wendelborg

Les mer om sol, sommer og sprang på Sørlandet på Hestesport:

Resultater:

Resultatene fra Felleskjøpet Champion Cup:Fremgangene fortsetter for dressurrytterne våre

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Jul 2015

Tre av våre ryttere deltok ved Hønefoss Dressurfestival i helgen. Alle kom hjem med premier fra landsstevneklasser, og to gikk helt til topps i klassene sine.Margrethe og Højersmindes Rositta plukker premier på landsstevnene i dressur for tiden. Her etter seier i Intermediaire B på lørdag. Foto: Privat

Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich red FEI juniorprogrammer to av dagene, og gikk helt til topps i klassen sin med 63,618 prosentpoeng på søndag.

Nesten like glad som vinneren i Hest MB på søndag, Inga, var trener Margrethe. Foto: Privat

Hedda Sandvik Knudsen/ Bachelor Boy startet kun lørdag, men gjorde det til overmål veldig bra denne ene dagen. Innsatsen i Ponni MC:2 med 62,635 prosentpoeng holdt til en flott tredjeplass blant de 12 startende.

Hedda slo til og kapret tredjeplassen i Ponni MC på lørdag. Kaja Tharaldsen vant, mens Caroline Leren ble nummer to. Foto: Lill Sandivk

Margrethe Janbu og hennes Højersmindes Rositta har tatt steget opp i klassene denne sesongen, og rir virkelig med store fremganger for tiden. Denne helgen leverte ekvipasjen først tre flotte programmer, og gikk helt til topps på lørdag.

Selv hadde Margrethe følgende å si:

Jeg er kjempefornøyd med hele helgen!! Vi er urutinerte i VA begge to, så det er kjempefint å ligge på rundt 61%, og å vinne Inter B på lørdagen var helt fantastisk!! :D Men jeg er nesten enda mer fornøyd med 61% i Inter II for det er enda vanskeligere!, og deretter en meget lovende runde Intermediaire II.

Resultater:

Les mer om dressurfestivalen på Hønefoss: Husk å klikke på det fine bildet av Margrethe og Pinky, slik at det virkelig kommer til sin rett.Topplasseringer til Margrethe

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Jul 2015

Margrethe Janbu har besøkt Skedsmo Rideklubb i helgen. Besøket resulterte i toppresultater både lørdag og søndag.
Margrethe og Højersmindes Rositta - her under debuten i Grand Prix på Ellingsrud tidligere di sesongen. Foto: Privat

Som eneste bærumsekvipasje la Margrethe Janbu/ Højersmindes Rositta veien nord for Oslo denne helgen. Skedsmo Rideklubb stod som arrangør for landsstevne i dresssur, og vår ekvipasje sparket så absolutt godt fra seg. Lørdag gikk de to helt til topps i hest MA, etter å ha blitt belønnet med 65,329 prosentpoeng for sitt Prix St. Georges program. Søndag kapret duoen på ny en topplassering, denne gangen en andreplass i VB, Intermediaire I med 62,697 prosentpoeng.

Resultater:EM dessverre over for Caroline

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Jul 2015

Av resultatlister og live score så vi det underveis i lagkonkurransen i går ettermiddag, og nå har Caroline Steine Jensen selv også bekreftet det triste faktum: For hennes del er EM-eventyret over for denne gang.


I tropevarmen i Vudauban i Frankrike, der EM for children, juniorer og unge ryttere for tiden går av stabelen, har vår bærumsrytter dessverre måttet kaste inn håndkleet etter at Blue Hors Develino tråkket over midt under gårsdagens lagprogram: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Alle gode tanker går til Caroline fra oss i Bærum Rideklubb!
Bækgaarden Horse Festival 2015 er i gang

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Jul 2015

Onsdag gikk startskuddet for Bækgaarden Horse Festival 2015, og to av våre bærumsryttere er på plass i Danmark.Blant de 80 norske rytterne som har funnet veien til Bækgaarden Horse Festival denne gangen, er Cathrine Jerring og Siril Sønsteby. Begge bærumsjenter stiller blant andre med hver sin nye hest, så dette kan bli riktig så spennende. I dag startet førstnevnte dagen med en 20. plass med C'est Moi i Small Tour, mens sistnevnte fikk 4 feil i andre fase med Giga Star De Tiji.

Kim Kristiansens sommerstevne er blitt en kjempesuksess siden det første gang ble arrangert i 2012. Det er skrevet ut som et nasjonalt stevne og har derfor hovedvekt av danske ekvipasjer til start, men vi finner også ryttere fra flere europeiske land på start- og resultatlistene. Hestefestivalen ble sparket i gang i går, onsdag, og frem til og med søndag er det fullt opp av sprangklasser fra tidlig morgen til sen kveld.

Norske Siri Evjen, som ellers blant annet har ansvaret for utarbeidelse av terminlister og godkjenning av proposisjoner og sprangstatutter i NRYF, har tatt veien til Jylland disse dagene. Siri styrer sekretariatet med kyndig hånd og skjøtter anmeldelsene av de over 500 hestene til start.

Følg live resultater:Em i dressur for children, juniorer og unge ryttere er i gang

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Jul 2015

I går, onsdag, gikk startskuddet for årets EM i dressur for children, juniorer og unge ryttere. Vår egen ungrytterekvipasje, Caroline Steine Jensen/ Blue Hors Develino. er blant dem som har tatt den lange veien til Vidauban i Frankrike for å representere Norge.


Caroline og Blue Horse Develino representerer Norge i nok et EM, denne gangen i Vidauban i Frankrike. Arkivfoto: Sille Kasin

Onsdag gikk startskuddet for årets EM i dressur for children, juniorer og unge ryttere, og førsterytter på det norske ungrytterlaget, Mathilde Nilseng Mellerud/ River Dance II, fikk en god start med en foreløpig syvendeplass. Den siste halvdelen av ekvipasjene som inngår i den innledende lagkonkurransen, entrer arenaen denne torsdagen, og vår egen bærumsekvipasje rir ut klokken 13:12. Tatt i betraktning at Norge kun har tre ekvipasjer på laget, vil alle stå med tellende resultat.

Resultater:
Seier, plasseringer, fine runder og gode prosentpoeng under Lier Horse Show

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Jun 2015

Flere sprangryttere og en dressurrytter la veien til tradisjonsrike Lier Horse Show denne gang. Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise reuturnerte tilbake på stall som vinnere av Linnesvollen Mini Prix.


Cornelia gir Sprouts en velfortjent klapp etter omhopping og seier i karrierens første Mini Prix.
Nå venter Falsterbo Horse Show for syvåringer. Foto: Sille Kasin

Lier Horse Show er ett av de viktigste stevnene som Drammen og Omegn Rideklubb arrangerer årlig. Som vanlig ble spangklasser tilbudt fra torsdag til søndag, mens arrangøren også inivterte til dressur fra fredag og søndag.

Les mer om stevnet på Hestesport:

På plass på hovedarenaen fra Bærum Rideklubb var Ida Belsjø/ Safran II, Fanny Hjemdal Wallace/ Calido Boy, Kathinka W. Hjelt/ Bordeaux du Sud, Lone Olsen/ Dyrslund's Come-On, Katharina Høvding/ Silverado og Solbakkens Busofeles, Christina Høvding/ Harley Chaplin, Signe Marie Bach-Gansmo/ Ken, Diana Mandy Chong/ Wonatario, Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII, Theodor Wendelborg/ Veavanta-C og Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise. Våre ekvipasjer stilte i åpne klasser, og i kvalifiseringsrunder med finaler i Den Lille Krydderhave Stilcup, Rabondi Speed Trophy og Linnesvollen Mini Prix.

Våre utøvere leverte mange flotte runder, hentet hjem plasseringer og også en seier. Cornelia hadde dobbelt opp å gjøre gjennom store deler av stevnehelgen, for hun var i tillegg til å ri selv, også hentet inn som stildommer.


Theodor og Veavanta-C var blant bærumsekvipasjene som kan se tilbake på en flott stevnehelg under Lier Horse Show. Blant annet debuterte de to i Mini Prix på lørdag med fin, nøyaktig riding og flott resultat. Foto: Sille Kasin

Resultater:

Emma Borchgrevink og ponnien Jo Morgan representerte Bærum Rideklubb ved dressurdelen av Lier Horse Show to av dagene. De to red inn til fine prosenter i LB begge dager.

Resultater:

Fantastisk ponnihelg i Arendal

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Jun 2015

Flere av våre ponniekvipasjer deltok ved landsstevne i sprang i Arendal denne helgen. Aller best gikk det for Lisa Holmsen, som vant både Hello Cup og Stall Kubberød Grand Prix Cup, men våre andre ryttere bet også godt fra seg.Lisa og Smokin Dan stråler på premieutdelingen etter seier i Stall Kubberød GP Cup for kat. 1 på søndag. Duoen var eneste feilfrie ekvipasje. Foto: Mona Wendelborg

Som vanlig var det flott stemning og full fart da Arendal og Grimstad Rideklubb stod som arrangør for ett av sesongens viktigste ponni- og childrenstevner. I tillegg til mange åpne klasser for alle tre ponnikategorier og en åpen childrenklasse, ble det invitert til kvalifiseringsrunder og finaler i både Walber Children Challenge Cup, Kingsland Cup for kat. 3, Agria Dyreforsikring Cup for kat. 2, Hello Cup for kat. 1 og Stall Kubberød Grand Prix Cup for kat. 2 og kat. 1. Ekvipasjer fra nær sagt hele landet var på plass for å kapre poeng og knive om finalebilletter til Kingsland Oslo Horse Show i oktober og AEG i februar.

Våre bærumsryttere hadde alle på sine nivåer en flott stevnehelg, og samlet ble det hele 6 bærumsseiere og 14 øvrige plasseringer å ta med hjem!

Her følger bilder av rytterne våre som var på plass i Arendal. Bildene ligger vilkårlig, og kun to av dem er knipset i løpet av stevnehelgen. Husk at vi alltid gjerne tar i mot flere!Bestevennene Hammers Hero og Sultana med Pernille og Katharina. Foto: Mona Wendelborg

Nicoline og Casper Damgård - her ved en tidligere anledning. Foto: Privat


Maria og Supreme Magic - her ved en tidligere anledning. Foto: PrivatSandra og SR Oscar the Boxer - her ved en tidligere anledning. Foto: Tom Rune LianAnna Ritari og Zinzizio - her ved en tidligere anledning. Foto: Sille Kasin


Ida og SL Safo IV - her ved en tidligere anledning. Foto: Tom Rune Lian


Julie og Darraghs Day - her ved en tidligere anledning. Foto: Tom Rune Lian


Nora og Herbies Double Trouble - her ved en tidligere anledning. Foto: Sille Kasin

Resultater:KM-hilsen fra OARK

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Jun 2015

Fra OARK har vi fått påminnelse om KM 2015. Merk at vi står som arrangør av sprang. Mer informasjon kommer.
HUSK ! ! Kretsmesterskap i OARK

KM = Mini NM

Håper dere stiller både med lag og i individueltBærumsryttere bidro til sprangmedaljer i NBC

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Jun 2015

I Bernstoffparken i Gentofte ved København har de første sprangmedaljene under NBC blitt delt ut i dag. Både Hanna og Margrethe bidro til å sikre norske lagmedaljer.
Hanna Cecilie Wicklund/ Winsor C red først ut på det norske childrenlaget og holdt det hele sammen. Med to nullrunder kunne bærumsrytteren glede seg over sølv sammen med lagvenninne Mira Høidal/ Zora, Synne Marit Eide/ Uppy Girl og Fanny B. Marksten/ Galipoli. Lagleder var Trond Clemetsen. Danmark sikret laggull på hjemmebane, mens de svenske childrenrytterne hoppet inn til bronse. Etter dagens laghopping står bærumsekvipasjen vår så langt uten feil i mesterskapet.

U25-ekvipasjen Margrethe Vist Hartmann/ Laeticia red først ut på sitt lag, og var med på å sikre norsk bronse. Laget fikk i alt 6 feil, og lagleder var Mikael Kolind. Sveriges lag trakk det lengste strået og kapret gullet, mens lagsølvet gikk til Danmark. Cathrine Jerring/ Bellano van de Bosbeek starter individuelt under NBC, og ligger så langt på 16 feil, mens Margrethe/ Laeticia så langt tar med seg 6 feil videre.

Les også hva Hestesport har å si:Startskudd for Nordisk Baltisk Mesterskap i sprang og dressur

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Jun 2015

Allerede i dag har flere ryttere til start under Nordisk Baltisk Mesterskap i sprang ridd oppvarmingsklasser, og i morgen braker selve konkurransene løs både i København og Aalborg.
Årets nordiske mesterskap går begge i Danmark, men denne gangen på høyst ulike arenaer. Mens sprangøvelsene går i Bernstorffsparken utenfor København på Sjælland, er årets dressurøvelser lagt til Aalborg på Jylland. I morgen står blant annet lagmesterskapene for children, unge ryttere og U25 på programmet i København, mens blant annet lagkonkurransene for junior, ponni og unge ryttere, samt en rekke øvelser i paradressur står på programmet i Aalborg.

Først ut blant sprangryttere 12 - 14 år som rir children lag for Norge i morgen formiddag, er vår egen Hanna Cecilie Wicklund/ Winsor C. På Norges U25-lag har Margrethe Vist Hartmann/ Laeticia også fått tilliten fra start, mens Cathrine Jerring/ Bellano van Bosbeek rir individuelt.

I Aalborg har en annen bærumsekvipasje også fått landslagsledelsens tillit fra start. Allerede klokken 08:27 entrer nemlig Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal Ecco Arena for å ri sitt lagprogram for juniorer.

I paradressur grad 1a på Kinnerup Areana bør vi også følge spesielt med en ekvipasje til start i morgen ettermiddag. Riktig nok rir ikke Birgitte Reitan/ Sno for oss i Bærum Rideklubb, men med fast base på Østern Brug krysser vi selvfølgelig fingrene spesielt også for disse to.

Les mer om NBC på Hestesport:Vellykket englandstur

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jun 2015

Lisa Ulven og Mille Marie Bjerke har vært i England og ridd stevne disse seneste dagene. I går hentet førstnevnte internasjonal premie med hjem.


Lisa har vært med og forsvart de norske fargene i England denne helgen. Foto: Privat

Lisa og Mille er blant de norske rytterne som har representert Norge under tostjernersdelen av det internasjonale sprangstevnet ved Bolesworth, nordvest i England tett opp til Chester og den walisiske grensen. Begge bærumsjenter tilbringer sommeren i England med hestene sine, og startet begge flere denne helgen. Og mens Lisa vender hjem til høstens skolestart igjen, vil Mille - som over tid - fortsatt ha base nettopp i England.Blant hestene som Mille hadde til start denne helgen, var Crisanta. Her under Sunshine Tour. Foto: Privat

I gårsdagens CSI2* 1,25 hoppet Lisa inn til en fin syvendeplass med Mid Summers Night Dream. Tidligere under stevnet ble flere fine, norske plasseringer oppnådd, ikke minst gjennom Johan Sebastian Guliiksen/ Charlevilles sterke andreplass i CSI2* 1,45 m Grand Prix.

Resultater:Dressurpremie i Tønsberg

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jun 2015

Hedda med flott helg på Stall Gøtesen.

Hedda kunne vende hjem til Østern Brug igjen med både sløyfe og gavepremier etter helgens innsats. Foto: Privat

Hedda Sandvik Knudsen og Bachelor Boy la veien til Stall Gøtesen i helgen, der Tønsberg og Omegn Rideklubb inviterte til landsstevne i dressur for ponni og hest med innlagte unghest- og FH-klasser. Allerede på lørdag viste de to fin form i MC:2, og på søndag ble det en flott andreplass i tilsvarende klasse. Vår ponniekvipasje ble belønnet med 65,250 prosentpoeng.

Resultater:Flott bærumsinnsats i Norgesserien

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jun 2015

Å ri på lag for egen klubb er morsomt, og å se ryttere fra egen klubb ri på lag er nesten akkurat like gøy. Våre to klubblag i Norgesserien skapte mye engasjement, og gjorde en flott innsats på Linnesvolen i dag.Katharina og Sultana viste form, og suste feilfritt inn til desidert raskeste tid på hovedarenaen på Linnesvollen under laghoppingen i dag. Foto: Tom Rune Lian

Drammen og Omegn Rideklubb stod som vertskap for 2. avdeling i Norgesserien denne søndagen, og for første gang på lang tid hadde Bærum Rideklubb ikke bare ett, men to lag til start. Våre ekvipasjer i 3. divisjon 1,00 m var først ut, og havnet totalt opp med 4 feil og plass langt opp på listen blant de 15 lagene til start. Litt synd var det selvfølgelig at laget vårt i denne divisjonen endte opp med å være tre ekvipasjer og ikke fire, for i laghopping er det jo slik at tre og eventuelt ikke alle fire teller. Katharina Høvding/ Silverado, Katharina Wendelborg/ Sultana og Christina Høvding/ Harley Chaplin gjorde uansett en formidabel jobb.

Laget vårt i 1. divisjon 1,20 m satset også friskt, og lenge så det ut til at det kunne gå mot en eventuell omhopping om plassering. På sidelinjen var spenningen derfor stor i bærumsleiren. Karin Bjorheim/ Chanel, Theodor Wendelborg/ Veavanta-C, Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky og Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart endte til slutt på 8 feilpoeng totalt, og har all ære av det.

Jarlsberg og Melsom Rideklubb 3 (Patrick Sande/ Asti Spumante, Sofie Gutoholt/ Cleo-Hivett Z, Mia Sande/ Hot Pursuit og Vilde Olesrud/ Cassandro gikk til topps i 3. divisjon etter å ha måttet ut i en forrykende omhopping mot tre andre lag. Seieren i 2. divisjon 1,10 m gikk til Dikemark Ride- og Fritidsklubb (Fanny Askevold Storkaas/ Remus L'Enchante, Synne Marit Eide/ Hugo Frei, Camilla Thollefsen Kristoffersen/ Cesar og Linn Kristin Randgaard Larsen/ Peio De Rox , mens Jarlsberg og Melsom Rideklubb 2 (Vilde Kolderup Carlsen/ Lenardo 10, Julie Stenstrøm/ W-Carmen-G, Kaja Amundsen Westrum/ Diva og Marte Eriksen/ Quantos 5 til sist trakk det lengste strået i den øverste divisjonen - etter spennende omhopping mot Hønefoss og Ringerike 1.

Flere bærumsekvipasjer stilte også til start i de åpne klassene på helgens landsstevne på fredag og lørdag.

Resultater:Landsmesterskap i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Jun 2015

I tidsrommet 23. - 26. juli arrangerer Drammen og Omegn Rideklubb NRYFs nysatsning: Landsmesterskap i sprang.
Jan Auen Hafskjold har lenge gått med tanken om å arrangere landsmesterskap i sprang for ekvipasjer som ikke rir på norgesmesterskapsnivå. I sommer blir tanken en realitet, med mesterskapsklasser i 1,10 m, 1,20 m og 1,30 m. Slik ivaretas NRYFS visjon om satsing på rekruttering og bredde, samtidig som også deltakerne får nyttig mesterskapserfaring.

Landsmesterskapene innledes med oppvarmingsklasser første dag, og deretter 1. avdeling andre dag og 2. avdeling tredje dag. De 30 beste ekvipasjene i hver høyde, samt likeplasserte med nr. 30, går til finalen. I de innledende avdelingene kan rytter stille med to hester i hver høyde, men kun med en i finalen. Ekvipasjer som ikke kvalifiserer seg til finalene, rir B-finaler.

Før start må ekvipasjen samlet ha gjennomført tilsvarende høyde mesterskapet går i med 4 feil eller mindre. Resultatet må være oppnådd på landsstevne inneværende eller foregående år.

Ekvipasjer til start i landsmesterskapene kan i løpet av inneværende år eller 2014 ikke ha vært plassert i klasser som er mere enn 10 cm høyere enn den aktuelle mesterskapsklassen. Dette vil si at ekvipasjer som for eksempel ønsker å ri landsmesterskap i 1,10 m, ikke kan ha vært plassert i klasser over 1,20 m. Samtidig er mesterskapsklassene lukket for ryttere som har vært plassert i 1,45 m inneværende år eller i 2014.

Statutt:

Online påmelding på HorsePro: Merk at siste frist for påmelding er 13. juli.Cornelia og Sprouts til Falsterbo

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Jun 2015

Cornelia Emilie Kasin og hennes 7-åring Simply Cruise er tatt ut til å representere Norge under Falsterbo Horse Show.Cornelia og Sprouts en snart klare for ny utenlandsstart - denne gangen igjen ved
Falsterbo Horse Show. I fjor ble de beste 6-års ekvipasje. Arkivfoto: Sille Kasin

4. - 12. juli åpner den svenske arrangøren igjen portene for internasjonalt kjente Falsterbo Horse Show, der svenske og internasjonale utøvere og et tallrikt publikum allerede nå gleder seg til en formidabel hestefest. Cornelia og Simply Curise deltar dette året i de internasjonale unghestklassene for 7-åringer sammen med norske Nina Braaten/ Elle Dorado og Stein Endresen/ Casillero.

Arrangørens nettside:Fin tredjeplass på Søndre Nordstrand

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Jun 2015

To bærumsrepresentanter vant veien til Søndre Nordstrand Rideklubb på lørdag. - Den ene for å dømme, og den andre for å konkurrere.

Bærum Rideklubbs DD2, Sunniva Elise Kasin, var dommer under distriktsstevnet i dressur på Lofsrud Gård på Mortensrud på lørdag. Hun likte tydeligvis det hun så fra klubbens egen representant, for Monica Nesje/ Heibergs Duell kapret en flott tredjeplass i LA:2 etter å ha oppnådd 62,593 prosentpoeng.Monica Nesje og Heibergs Duell - her på stevne på Østern Brug ved en tidligere anledning.
Foto: Sille Kasin
Resultater:Bærumsplasseringer på Eidsvoll

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Jun 2015

Et lite knippe dressurryttere fra Bærum fant veien til Eidsvoll i helgen. Der ventet blant annet to fine premier.
Steinar Paulsrud og Arganza sikret fjerplass i LA:3. Arkivfoto: Privat

Eidsvoll Hestesportsklubb stod som arrangør av distiktsstevne i dressur på lørdag, og to av våre bærumsekvipasjer som hadde valgt å legge veien dit, kom hjem med premier. Klubbens gen økonomiansvarlig, Steinar Paulsrud tøylet sin Arganza inn til en fjerdeplass i LA:3 etter å ha ridd inn til 57,593 prosentpoeng.

I MB:3 sikret Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich en flott andreplass. De to ble belønnet med 59,559 prosentpoeng for programmet sitt, kun om lag ett lite prosentpoeng bak klassens vinner, Hedemark Rideklubbs Rita Stenberg/ Ashton. Våre to øvrige ekvipasjer til start i klassen, Lisa Aurora Hauff/ Unidor Dalegaard Sleipner og Anita Johannessen/ Arganza red inn til henholdsvis 55,000 og 54,559 prosentpoeng.Lisa Aurora Hauff og Unidor Dalegaard Sleipner var også blant bærumsstartende i Eidsvoll på lørdag. Arkivfoto: Privat

Therese Bjerkan/ Chicota startet også to klasser, og oppnådde 54,074 prosentpoeng i LB:2 og 54,167 prosentpoeng i LB:3.

Resultater:


Ny melding om uttak

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Jun 2015

Hipp, hipp, hurra! Bærum Rideklubb stiller TO komplette firerlag i Norgesserien i Drammen på søndag.
Sprangutvalget i Bærum Rideklubb har gleden av å gratulere følgende ekvipasjer med laguttak i Norgesserien førstkommende søndag:


1. divisjon, 1,20 m:

Karin Bjorheim/ Chanel
Theodor Wendelborg/ Veavanta-C
Cathinka Rhyder Schøyen/ Radedzky II
Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart

3. divisjon, 1,00 m:

Katharina Høvding/ Silverado
Celina Hagen/ SR Marley Sport
Katharina Wendelborg/ Sultana
Christina Høvding/ Harley Chaplin


Lagleder: Sille Kasin (mob. 48176269)Flinke bærumsjenter på Søndre Nordstrand

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Jun 2015

Nicoline Thrane-Steen og Maria Wergeland Andersen la veien til utvidet klubbstevne i regi av Søndre Nordstrand Rideklubb. Det gjorde de lurt i.Nicoline og Casper Damgård slo til med seier. Foto: Privat


Begge våre bærumsjenter på tur til Søndre Nordstrand gjorde seg virkelig positivt bemerket denne søndagen.

Nicoline Thrane-Steen/ Casper Damgård gikk helt til topps i 0,80 m med 73,00 stilpoeng, og også i den påfølgende klassen gikk det så det suste. I 0,90 m ble nemlig resultatet en flott delt andreplass med 71,00 poeng i stil.

Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic kan også se tilbake på en virkelig vellykket stevnesøndag. De to hoppet feilfritt til 70,50 i stil i 0,90 m, og i duoens aller første 1,00 m-klasse ble det deretter en ny feilfri runde. Innsatsen holdt til en flott andreplass.Maria og Supreme Magic kunne resie hjem med bare nullrunder og en flott andreplass. Foto: Privat

Resultater:
Sprangseier og nullrunder i Sørkedalen

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Jun 2015

Katharina Høvding og Silverado slo til med seier, og flere andre bærumsryttere leverte feilfrie clear rounds.Katharina og Silverado. Foto: Privat
Sørkedalen Rideklubb inviterte til distriktsstevne i sprang med utvidete klubbklasser på lørdag og søndag. For de tre bærumsrytterne våre til start ble det en riktig fin helg.

Oda Mathea Sjaavik hadde med seg både Hida og Naomi til Sørkedalen, og startet utvidete klubbklasser med begge ponnier. I både 0,40 m og 0,60 m ble det nullrunder og Clear round sløyfer med hjem.

Deretter leverte Torill Fürst Plogvoll/ Ariann feilfrie runder både i 0,80 m og 0.90 m på distriktsstevnenivå.

Katharina Høvding/ Silverado avsluttet en fin bærumsdag med seier i 1,05 m.

Resultater:

Englandspremier på Lisa

Postet av Bærum Rideklubb den 12. Jun 2015Lisa Ulven er tilbake på britisk jord, og har sikret fine sprangplasseringer med begge sine hester ved det internasjonale FEI-stevnet i Allington.

Les kort omtale av Lisas resultater på hestesport.no:


Lisa har hoppet inn til fine plasseringer på både Carlie og Mid Summers Night Day. Her i fullt driv på førstnevnte.Bærumsryttere tatt ut til NBC i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Jun 2015

Også under Nordisk Baltisk Mesterskap i sprang 2015 kan vi glede oss over bærumsekvipasjer i aksjon.

På grunnlag av resultater i NM og på uttaksstevner, samt ut ifra skjønnsmessig vurdering, har landslagsledelsen nå gjort sine valg. Vi i Bærum Rideklubb kan derfor gratulere følgende ekvipasjer med uttak:

NBC for children: Hanna Cecilie Wicklund/ Winsor C

Hanna stiller også som hjemmereserve i NBC for ponni kat. 1 med Genepy B.


NBC for U25: Margrethe Vist Hartmann/ Laeticia og Cathrine Jerring/ Bellano van Bosbeek


Nordisk Baltisk Mesterskap i sprang for ponni, children, junior, unge ryttere og U25 går av stabelen i København den 23. - 28. juni.

Se hele uttaket for aldersbestemte klasser i sprang:

Bærumsekvipasjen Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal er som før nevnt, tatt ut til å representere Norge under NBC i dressur for juniorer i Aalborg i sammeperiode. I tillegg kan vi glede oss over at Caroline Steine Jensen/ Blue Hors Develino også dette året er tatt ut til å ri EM for unge ryttere. Årets mesterskap går denne gangen i Videauban i Frankrike, den første uken i juli.

Bærumspremier i Danmark

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Jun 2015

To bærumsryttere representerte Norge på internasjonalt sprangstevne i Danmark denne helgen. For Cornelia og Simply Cruise ble det bare nullrunder og premier med hjem.

Cornelia Emilie Kasin kan se tilbake på et hyggelig besøk ved NBC-stevnet for senior i regi av Absolute Horses i Sommersted, Danmark, sist uke. Med Simply Cruise ble det gode, feilfrie runder alle tre dager til start, og premier i to av klassene. Mest fornøyd var bærumsrytteren over å ri sin første CSI2* 1,35 m finale blant 30 ekvipasjer og være plassert - på klassens yngste hest, og i konkurranse med rundt 90 ekvipasjer som i utgangspunktet alle hadde tenkt seg til finalen.Cornelia kunne hente frem smilet etter bare feilfrie runder på Simply Cruise.
Her hjemme i Drammen. Foto: Rebecca Mender

Vår andre bærumsrepresentant, Siril Sønsteby, red også tostjernersdelen av stevnet på de to hestene sine, Chivu og Lyx Hästak, men måtte forlate Danmark uten premier denne gangen. Internasjonal erfaring er uansett viktig å få med seg på veien mot videre mål.

Samlet gjennomførte de norske rytterne til start for øvrig ett av historiens beste internasjonale stevner sett med norske øyne- med flere seiere, mange plasseringer og flere nullrunder på både en- og tostjerners nivå. Da uttaket til seniorenes lagmesterskap ikke kunne gå helt etter planen, valgte landslagsleder Mikael Kolind å la årets EM-lag for unge ryttere få prøve seg i seniorenes Nordisk Baltisk lagmesterskap i stedet. De fire kapret bronsemedaljene, og bestod derfor prøven med glans.


Fire tilfredse bronsemedaljører: Amalie Steen Hegre, Benedikte Serigstad Endresen, Solveig Fotland Newermann og Johan Sebastian Gulliksen. Foto: Franz Kasin

Resultater:Topp bærumsresultater i Drøbak

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Jun 2015

Flere bærumsryttere gjestet Drøbak Rideklubb i helgen, og mange kunne reise hjem både med seiere, plasseringer og fine runder.

Drøbak Rideklubb inviterte til distriktsstevne i sprang for ponni og hest, og ønsket tett opp til 150 starter velkommen inn i ringen. Allerede på lørdag gjestet flere bærumsryttere premieutdelinger, og fremgangene fortsatte også på søndag.Julie og Darragh's Day ble mestvinnende bærumsekvipasje i Drøbak i helgen. Foto: Privat


Frida og Bøgelys Rico leverte flotte nullrunder med fine stilpoeng på lørdag. Foto: Tom Rune Lian

Først ut av våre ekvipasjer på lørdag var Frida Camille Aa/ Bøgelys Rico som gjennomførte en flott Clear Round i LC, og som også havnet høyt opp på listen med 65,00 stilpoeng og feilfri hopping i klasse LB. Lenger ned på samme resultatliste, der alle tre kategorier var sammenslått, havnet Anna Ritari/ Zinzizio, mens Julie Linaae/ Darragh's Day og Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Casper Damgård suste inn til seier og tredjeplass med henholdsvis 71,00 og 67,50 stilpoeng.Julia og Krondalens Chateau var kun til start på søndag i Drøbak.
Her er de hjemme på Østern Brug i fjor. Foto: Sille Kasin


Deretter slo Julie/ Darragh's Day til med sin andre sseier, denne gangen i klasse LA. Nicoline/ Casper Damgård red også 1. fase feilfritt, mens Anna/ Zinzizio fikk 4 feil.

Søndag gikk igjen Julie/ Darragh's Day helt til topps, denne gangen i LB for ponni kat. 2 med 70,00 stilpoeng, og de var ikke snauere enn at de også kapret andreplassen i LA.

Anna/ Zinzizio vant deretter LB for enere gjennom feilfri hopping og 71,00 stilpoeng, og sikret dermed helgens fjerde bærumsseier. Brønmo/ Krondalens Chateau fikk 4 feil og 71,00 stilpoeng i denne klassen, og de to avsluttet også klasse LA med 4 feil. Anna/ Zinzizo satte på sin side punktum for en flott bærumshelg for våre bærumsryttere på helgetur til Drøbak gjennom feilfri hopping i klassen.Anna og Zinzizio har ikke konkurrert lenge sammen, men har allerede høstet flere premier.
Her på Linnesvollen. Foto: Sille KasinResultater:Hanna med ny triumf

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Jun 2015

Søndag kunne Hanna Cecilie Wicklund glede seg over en ny triumf på sprangbanen. Denne gangen kom seieren som childrenrytter på Winsor C i Bergen.


Foto: Privat

Hanna Cecilie Wicklund er virkelig i støtet for tiden. For kort tid siden kapret hun seier og NM-tittel for ponni kategori 1 med Genepy B på Epona Ridesenter, og denne helgen var det som gjest ved tradisjonelle Bergen Horse Show hun gjorde seg bemerket.

Etter to fine dager innledningsvis gikk hun selv og Winsor C til topps i finalen av Walber Children Challenge Cup på søndag. Klassen teller som uttaksklasse for internasjonale mesterskap for children 12 - 14 denne sesongen, og vi i Bærum Rideklubb kan ikke skjønne annet enn at landslagsledelsen nå velger å sende disse to ut for å representere Norge.

Les mer om Hanna og Winsor C i stevnerapporten fra Bergen på Hestesport:

Vår ponniekvipasje Ida Andenæs Axelsen/ SL Safo IV hadde også valgt å reise over fjellet til Bergen Rideklubb, som så å si har stevnearenaen sin kant i kant med rullebanen på Flesland. De gjennomførte fine runder to av dagene, men måtte dessverre vende hjem fra finalen i Hello Cup for ponni kategori 1 uten poeng denne gangen.

Resultater:Vil du være med på Grønt kort kurs?

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Jun 2015

Om kort tid arrangerer vi i Bærum Rideklubb arrangerer nytt Grønt kort kurs på Østern Brug .Tidspunkter:

Onsdag den 17. juni kl. 17:00 - 21:30: Sikkerhetsdel

Torsdag den 18. juni kl. 17:00 - 21:30: Reglementsdel (KR 1)

Rideknappen V gjennomføres enten lørdag den 19. eller søndag den 20. juni.


Kurset koster kr 450,- for medlemmer av Bærum Rideklubb, og inkluderer kursboka "På vei mot GRØNT KORT for ryttersporten". Hvis du ikke er medlem av klubben, er kursavgiften kr 600,-.


Som vanlig holder vi kurset i kafeen på Østern Brug, Listuveien 9, 1359 Eiksmarka.


Send påmelding med opplysninger om navn, adresse, alder, mobilnummer og rideklubb på mail til aage@ostnes.no snarest og senest innen mandag den 15. juni


Vil du vite mer om Grønt kort og Grønt kort kurs?

Som bilist i trafikken gjennomgår du først teorikurs og kjøreopplæring for å få førerkort, og for å kunne spille golf, må du gå på kurs for å få Grønt Kort og lov til å spille. For å kunne drive med konkurranseriding f.o.m. utvidet klubbnivå, må du være medlem av en rideklubb som er tilsluttet Norges Rytterforbund, og du må også ha gjennomført Grønt kort kurs og løse årlig rytterlisens.

HVA er Grønt kort?

Grønt kort er dokumentet som viser at du har gjennomgått Grønt kort kurs. Grønt kort forteller at du har rideferdigheter på et visst nivå, og at du har nødvendige basiskunnskaper om hest og sikkerhet. Det viser også at du har satt deg inn i konkurransereglementet.

Grønt kort kurs består av både teori og praksis:
 • Reglementskurs, i alt 4 timer
 • Kurs i hestekunnskap og sikkerhet, i alt 4 timer
 • Rideknappen grad V
Boka "På vei mot GRØNT KORT for ryttersporten", som er utarbeidet av Norges Rytterforbund (NRYF), er inkludert i kursprisen.

Hvis du er under 12 år, må du ha med deg foresatt over 18 år (det som i konkurransereglementet kalles ansvarlig person).

HVORFOR må du ha gjennomført Grønt kort kurs for å kunne starte stevner?

All riding er definert som risikosport, og med konkurranseriding med fart og spenning øker risikoen for uhell og skader. NRYF krever derfor at alle konkurranseryttere gjennomgår Grønt kort kurs og løser Grønt kort før første stevnestart på utvidet klubbnivå, for sikkerhetens skyld.

HVEM arrangerer Grønt kort kurs, og HVORDAN melder du deg på?

Rideklubbene er ansvarlige for å arrangere Grønt kort kurs for sine medlemmer. Ta kontakt med oss i Bærum Rideklubb for nærmere informasjon og påmelding, aage@ostnes.no.


Foto: Equimedia Mette Sattrup

Vi sees på Grønt kort kurs, og deretter på konkurransebanen!Bærumsjenter til topps på Hønefoss

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Jun 2015

Både Hedda Sandig Knudsen og Tone Rustad kan se tilbake på en virkelig topphelg på Hønefoss.
Foto: Privat

Denne blide bærumsjenta hadde all grunn til å smile etter at samtlige øvelser på programmene for MC:2 ponni var unnagjort, karakterer satt og poengsummer regnet ut under helgens dressurstevne på Hønefoss. Både fredag og lørdag ble det nemlig seier til Hedda Sandvig Knudsen/ Bachelor Boy; først med 65,135 prosentpoeng, og deretter med 63,851 prosentpoeng.

Tone Rustad/ Pirette Vestervang brakte også bærumsjubelen frem; Med 62,500 prosentpoeng ble det nemlig seier i VB:1 på lørdag.

Karin Marie Traaseth/ Grand Marnier red på sin side inn til en flott tredjeplass i Prix St. Georges på fredag etter å ha blitt belønnet med 61,776 prosentpoeng.

Øvrige bærumsresultater:

Fredag:
Hest MB:1: Sander Hansen Hoff/ Hoelgaard's Beau Garcon 55,294 %
Lørdag:
Hest LC:2: Emma Borchgrevink/ Jo Morgan 62,400 %
Hest MA:1: Tone Rustad/ Don Diablo 57,440 %
Søndag:
Hest VA: Prix St. Georges: Tone Rustad/ Don Diablo 56,382 %
Hest VB:1 Itermediaire I:Tone Rustad/ Pirette Vestervang 64,474 %

Stevnet ble arrangert fra fredag til søndag, og arrangøren inviterte til klasser på både distrikts-, lands- og elitenivå alle tre dager.

Komplette resultater:Bærumsmedlem inn i NIFs styre

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Jun 2015

I formiddag ble Kristin Kloster Aasen enstemmig valgt inn ved akklamasjon som 1. visepresident i styret i Norges Idrettsforbund under Idrettstinget i Trondheim. Vi gratulerer!

Foto: NIF

Kristin har vært trofast medlem i klubben gjennom mange tiår, og representerte også Bærum Rideklubb som sprangrytter mens hun red aktivt som yngre. Hun var president i Norges Rytterforbund (NRYF) i perioden 2003 - 2011, og har etter dette sittet som 2. visepresident i NIF.

Les mer på hestesport.no:Invitasjon til utvidet klubbstevne i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Jun 2015

Fra Hurum Rideklubb har vi fått hyggelig invitasjon til utvidet klubbstevne i sprang.
Illustrasjonsfoto: Mari Hjemdal

Søndag den 14. juni arrangerer Hurum Rideklubb utvidet klubbstevne i sprang, og håper å se bærumsekvipasjer i sving. Stevneinvitasjon og online påmelding finner du i terminlisten på HorsePro.

På lørdag den 13. juni arrangerer klubben også distriktsstevne i dressur.Lisa med flotte sprangpremier i Sverige

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Jun 2015

Lisa og Per Ulven har vært på svenskevisitt i helgen. På Lisa og Carlie ble det topplasseringer både lørdag og søndag.
Les kort artikkel på Hestesport om Lisas og Per deltakelse ved Wermland Equestrian Games på Hammarö.Dressur på Østern Brug med bærumsseiere

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Jun 2015

Søndag arrangerte vi i Bærum Rideklubb vårt tradisjonelle vårstevne i dressur på Østern Brug med stemning på topp.Blant de mange bærumsekvipasjene til start, var blant andre Sander Hansen Hoff og hans Hoelgaards Beau Garcon. De red MB. Foto: Privat

Blant de startende denne gangen stilte både klubbmedlemmer fra rideskolen og Østern Brug for øvrig, en del klubbmedlemmer som står på andre staller i nærområdet, og også deltakere fra andre klubber i distriktet ellers.

Dagen startet med populær rideskoleklasse i LC:1 for 9 elever og hester fra rideskolen på Østern Brug. Rideskolenes elever som starter stevner, er alle medlemmer av Bærum Rideklubb,har gjennomført Grønt Kort kurs og løser rytterlisens. - Og jammen det er moro å se at treningen gir resultater!

Deretter inviterte vi til klasser fra og med LC ponni til og med MB hest, og da stevnedagen var vel omme, hadde alt i alt 66 startende besøkt ringen. Ekstra stas var det selvsagt at to av våre egne ekvipasjer slo til på hjemmebane og sikret seiere i de åpne klassene.Lin Madelein Eide Wicklund og Kasper var blant mange ponniekvipasjer fra Bærum Rideklubb som startet LC. Foto: Privat

Stevneleder, klubbens egen grenleder i dressur og østernansatt, Lisa Aurora Hauff, rapporterer i etterkant om et hyggelig og vellykket stevne med mange gode hjelpere på plass. For henne selv ble dagen ekstra travel, for i tillegg til å holde orden på ting både i for- og etterkant og også gjennom det meste av stevnedagen, stilte hun selv med to hester til start. Ekstra god hjelp denne gangen fikk hun av Østern Brugs egen Margrethe Janbu, som styrte sekretariatet med kyndig hånd.

Dessverre har vi ingen ferske bilder fra stevnet å by på. Kanskje noen har lyst til å sende oss bilder på mail til sille.kasin@gmail.com, eller også dele bilder med oss på instagramkontoen vår, #bærumrideklubb?

Helgens vinnere:

Rideskoleklasse LC:1:
Maia Strand Karlsen/ Real Storm (BÆRU) 65,652 %

LC:2 ponni:
Adele Christense Holmes Hoen/ Adamsens Nemo (GEVE) 66,000 %

LC:2 hest:
Nora Brinchmann/ Maximus (BÆRU) 66,000 %

LB:2 ponni:
Victoria Eidsvig Vergara/ Elmholts Uventa (BÆRU) 63,704 %

LB:hest:
Victoria Nilsen/ Mollington (BLAKS) 71,481 %

LA:3 hest:
Elise Hovlandsdal/ Entre Cote (SØRK) 70,000 %

MB:1 hest:
Mette Hansson/ Vivelstads Renoir (DOR) 65,147 %


Resultater:Sterke bærumsprestasjoner på Hønefoss

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Jun 2015

Mange av sprangrytterne våre viste konkurrentene bakskoene på Hønefoss i helgen. Blant annet ble det både finaleseier i Hello Cup, og sammenlagtseier i Hønespranget Tour.

Lisa og ponniene avsluttet sterkt på søndag med seier og fjerdeplass i finalen i Hello Cup. Foto: Mona Wendelborg
Lisa og Noerkaers Hiawatha klinket til med seier i finalen i Hello Cup på søndag, og også med Smokin Dan ble det en flott plassering.

Helgens sterkeste prestasjon på ponni stod Lisa Holmsen for. Sammen med Noerkaers Hiawatha gikk hun helt til topps i finalen i Hello Cup på søndag. Samtidig viste Lisa at hun nå også virkelig begynner å finne ut av Smokin Dan. Med ham ble det nemlig en sterk fjerdeplass i samme klasse.Fanny har virkelig fått en flying start på karrieren som juniorrytter. I helgen var hun plassert i fem av seks klasser med hestene sine, og vant også bronsecupen sammenlagt. Pappa Peter har også all grunn til å være fornøyd. Foto: Privat

Et annet bærumshøydepunkt kom med Fanny Hjemdal Wallace og hennes sammenlagtseier i bronsedelen av årets Hønespranget Tour. Med Sweetheart 1 var hun nemlig uslåelig med sine to andreplasser og en sjetteplass i finalen, og også bak tøylene på flunk nye Calido Boy ble det to flotte plasseringer i løpet av helgen.

Les om både Lisa og Fanny på Hestesport:

Flere flinke bærumsryttere

Andre flinke bærumsryttere på Hønefoss denne helgen var også toerekvipasjen Sandra Sunde Lian/ SR Oscar the Boxer, enerekvipasjene Katharina Wendelborg/ Sultana, Ida Axelsen Andenæs/ Miss Black Magic og SL Safo IV, Lea Stefine Trygvasson/ Nieuwmoeds Tiamo, Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero, Hedvig Ulrichsen Helseth/ Mr. White Legs og hesteekvipasjene
Theodor Wendelborg/ Veavanta-C, Siril Sønsteby/ Lyx Hästak og Chivu, Signe Marie Bach-Gansmo/ Ken og Karin Bjorheim/ Chanel VIII. Sammen leverte disse ekvipasjene mange flotte nullrunder og gode sprang, og flere kunne også hente premier med hjem.
Signe Marie og Ken var blant bærumsekvipasjene som var til start på Hønefoss denne helgen. Foto: Rønnaug Stålegård (Bildet er brukt med tillatelse fra fotograf.)

Alle resultater:To dressurryttere fra klubben til internasjonale mesterskap

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Mai 2015

Uttakene til de internasjonale mesterskapene i dressur er nå offentliggjort, og vi har bærumsryttere til start.
Første års junior Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal representerer Norge under Nordisk Baltisk Mesterskap i Aalborg, Danmark i perioden 24. - 26. juni.

For Caroline Steine Jensen/ Blue Hors Develino går ferden til EM i dressur for unge ryttere i Vidauban, Frankrike i tidsrommet 1. - 5. juli.

Vi i Bærum Rideklubb gratulerer med uttaket, og ønsker lykke til under mesterskapene!

Uttakene for sprang er ennå ikke offentliggjort, da landslagsledelsen har mange ekvipasjer å vurdere. I Bærum Rideklubb har vi flere ekvipasjer som bør kunne være aktuelle.Vil du være med å ri på lag i Noregesserien?

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Mai 2015

Under landsstevnet sitt i sprang den 19. - 21. juni arrangerer Drammen og Omegn Rideklubb 2. kvalifisering i Norgesserien i tre divisjoner. Bli med dit som lagrytter!

Fredag og lørdag inviterer arrangøren til åpne klasser med et godt tilbud både for hest og ponni. Selve Norgesserien, som er en landsdekkende laghopping med to kvalifiseringsrunde og finale, foregår på søndag, og går i tre divisjoner:

3. divisjon: 1,00 m (LC)
2. divisjon: 1,10 m (LB)
1. divisjon: 1,20 m (LA)

Ponniekvipasjer er velkommen til start, men rir på hestepremisser. Historisk sett har svært mange av vinnerlagene i de lavere divisjonene hatt ponnier med på lagene.

Laghoppingen i Drammen er 2. kvalifiseringsrunde i Norgesserien. Finalen, der deltakere fra alle seks landsregioner møtes til kamp om medaljer, premiedekken, heder og ære, går i regi av Sandens og Jæren Rideklubb under lag-NM i august.

Melding av interesse for å ri på lag gjøres pr. mail til grenleder i sprangutvalget i Bærum Rideklubb på mail sille.kasin@gmail.com innen mandag 8. juni kl. 20:00. Påmelding til stevnet, og også selve Norgesserien, gjøres online på HorsePro som vanlig, og senest innen frist 11. juni.

Snakk med klubbmedlemmer, slå dere sammen, og bli med på å representere Bærum Rideklubb i Norgesserien!

Statutt for Norgesserien:
Dressursølv til Caroline Steine Jensen

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Mai 2015

Etter helgens NM i dressur på Tanum kan Caroline Steine Jensen legge en ny mesterskapsmedalje til i samlingen sin. Denne gangen ble det individuelt sølv for unge ryttere.Caroline og Blue Hors Develino sikret nok en mesterskapsmedalje. Dessverre har vi ingen bilder av vår ferske sølvmedaljør. Arkivfoto: Sille Kasin

Tanum Rideklubb stod som arrangør av NM i dressur 2015 i helgen, og ønsket om lag 75 startende velkommen. Åtte kongepokaler og i alt 24 medaljer av edle metaller ble delt ut i løpet av mesterskapshelgen, og sølvet i mesterskapet for unge ryttere tilfalt altså vår egen Caroline.

Første avdeling gikk i Prix St. Georges på lørdag, og startfeltet telte i alt 16 ekvipasjer. Caroline og hennes 11 år gamle danske varmblodsvallak, Blue Hors Develino, red inn til 68,509 prosentpoeng og en flott andreplass, og fikk dermed en solid start på mesterskapet. Søndag fulgte bærumsduoen opp med gode 69,254 prosentpoeng i 2. avdeling, der FEIs individuelle program for unge ryttere var hentet frem.

I kürfinalen på mandag viste Caroline og Develino fortsatt stabilitet. Som vanlig oppnådde ekvipasjen god score for både det det kunstneriske og det tekniske. Med en totalsum på 73,600 prosentpoeng sikret de to en ny andreplass, og kapret med dette også NM-sølvet for sitt klassenivå.

Les hyggelig portrett av Caroline på Equnews:

Helena Liholt Gulli/ Tobajo Picez fra Halden Rideklubb sikret gullet blant unge ryttere, etter å ha ligget i tet fra start og videre gjennom hele mesterskapet. Bronsemedaljen tilfalt Grenland Rideklubbs Kristin Lie Aas/ Danilo, som red seg opp på medaljeplass gjennom en flott kür.

Hyggelig nok var klubben også representert i andre mesterskapsklasser.
Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal gjennomførte en flott mesterskapsdebut blant juniorene, og ble til slutt stående med totalt 196,513 poeng etter blant annet å ha levert karrierens første mesterskapskür i mandagens finale.

Hedda Sandvik Knudsen/ Bachelor Boy gjorde også en fin innsats i NM for ponni kategori 1, gjennom deltakelse i de to første avdelingene, og vår seniordeltaker i årets mesterskap, Kristin Leirfall / Bjerggårdens Ouverture gjorde også sakene sine i de to første avdelingene.

Les mer om NM-helgen og se flotte bilder fra Tanum på www.hestesport.no.

Resultater:
Vi i Bærum Rideklubb har fått en rykende fersk norgesmester

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Mai 2015Hanna kan løfte pokalen sin i triumf etter å ha sikret karrierens første, velfortjente gull i NM for ponni kategori 1 med Genepy B. Bærumsekvipasjen var eneste feilfrie etter de to inneldende avdelingene,, og pådro seg deretter kun 4 feil i første finalerunde. Foto: Sille Kasin


NM i sprang 2015 bød på mange høydepunkter. Hanna Cecile Wicklunds gull i mesterskapet for ponni kat. 1 kom som det aller største.

Årets NM i sprang i regi av Sørlandsparken Rideklubb på Epona Ridesenter er vel omme, og i går ble punktum satt gjennom finaler både for Children, ponni kategori 2, ponni kategori 2, junior, unge ryttere og senior. Klubben hadde ingen childrendeltakere, men hadde ellers mesterskapsekvipasjer innenfor alle klassenivåer.

Våre bærumsryttere har - som man alltid gjør det i et mesterskap- opplevd både opp- og nedturer under mesterskapshelgen. Ett av årets store høydepunkter kom generelt gjennom mesterskapsdeltakelse for aller første gang for flere av våre ponniryttere. På torsdag i 1. avdeling for enerne sikret Hanna Cecilie Wicklund/ Genepy B seieren, og Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha hoppet inn til en flott tredjeplass.
Hanna og Lisa Holmsen var to av mesterskapsdeltakerne på ponni som virkelig gjorde en flott innsats fra start i NM 2015. Blant ponniene - som i de øvrige mesterskapsklassene - ble det for øvrige mye feil, og også knall og fall utover i mesterskapet. Blant 21 enerekvipasjer fra start var kun ni kvalifisert til start i finalen. Foto: Sille Kasin

Cornelia Emilie Kasins sterke prestasjon med seier og eneste nullrunde med Lacosta i 2. avdeling for senior etter ett års skadeavbrekk snakkes det også fortsatt om i sporten. Et annet høydepunkt kom med Sirl Sønsteby/ Wild Things deltakelse i finalen for unge ryttere, og også Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII leverte en kjempeprestasjon gjennom plass blant de 15 i finalen for juniorer.


Cornelia og Lacosta reiste til årets NM for senior for å få hoppet et par litt større oksere for treningens skyld. Seieren i 2. avdeling og en av kun tre helt feilfrie runder i årets mesterskap totalt blant alle deltakerne, var denne gangen derfor mere verdt enn en seier i selve NM. Foto: Sille Kasin

I ridesporten kan ikke og bør heller ikke rene resultater sammenlignes på tvers av klassenivåer. En seier i en 1,25 m-klasse for en liten ponnirytter, er en like stor prestasjon som en seier i en 1,50 m Grand Prix klasse for en senior. Og i et mesterskap er det uansett det beste resultatet som teller. - Og det, det stod utvilsomt 13 år gamle Hanna for denne gangen. Med stålkontroll og trygt i balanse i salen på ryggen av Genepy B i sin mesterskapsdebut hentet hun hjem karrierens første individuelle NM-medalje- og en ny medalje av edleste valør også til oss alle i Bærum Rideklubb. Gratulerer!

Resultater:Nye bærumspremier på Linnsvollen

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Mai 2015

Drammen Rideklubb arrangerte distriktsstevne i sprang i helgen, og flere bærumsryttere la veien dit for å kunne ri på den flotte hovedarenaen. Premier med hjem ble det også.
Med toppete ører og et bredt smil tar Zinizizo og Anna Ritari imot publikums hyllest sist fredag i Drammen. Foto: Sille Kasin

I strålende vær på fredag hoppet Anna Ritari og Zinzizo inn til fjerdeplass blant enerne i LB 0,90 m. Plassering ble det nesten også på Frida Camille Aa og Bøge lys Rico, som leverte en fin dobbel nullrunde. De to bærumsekvipasjene blant toerne i LB, Nicoline Thrane Steen/ Casper Damgård og Julie Linaae/ Darraghs Day, gjorde også en fin innsats.

I LA for toere, 0,90 m ble det så 10 feil på Julie Linaae og Darraghs Day, men de kom seg fint igjennom Jan Auen Hafskjolds bane, også de.

Anna Ritari og Zinzizo kapret deretter dagens andre plassering, denne gangen som nummer tre i LA 1,00 m. At smilet var på plass hos rytter, det kan vi virkelig forstå.

Siste halvdel av den flotte forsommerdagen var viet hesteklasser. Katharina Høvding og Silverado fikk en god start med Clear Round i 1,00 m, og storesøster Chrisitna Høvding og hennes fine Harley Chaplin fulgte eksemplet. Vår tredje bærumsrytter til start i denne klassen, Ida Belsjø og Safran II fikk også sløyfe med hjem.

Christina og Harley Chaplin sørget derfor for bærumsplassering i 1,10 m gjennom en fin fjerdeplass, mens Katharina og Silverado denne gangen havnet et stykke lenger ned på listen, og uten premie.

Dagens siste bærumssløyfe besørget Lisa Ulven og Mid Summer Nights Dream i 1,30 m , der de ble nummer fire etter god og stødig innsats. På det lille vi så, tror vi bestemt at dette blir en ekvipasje vi kommer til å se, høre og skrive mere om.

Lørdag kom ruskeværet, men Christina og Harley Chaplin fortsatte likevel fremgangene. I 1,05 m ble det en flott andreplass på de to, mens Lone Olsen/ Dyrslunds Come-On la seg hakk i hæl på tredje, omtrent ett sekund bak. I samme klasse satte Cornelia Emilie Kasin bokstavlig talt seg for første gang opp på Annebel A.K. og endte på 8 feil i første fase, mens det ble 9 feil på Katharina/ Silverado og noen flere på Lone Olsen/ Leonardo 0662.

Best av våre utøvere i 1,15 m ble Lone/ Dyrslunds Come-On med 4 feil, mens våre øvrige fire ekvipasjer til start, alle ble klokket inn på 8. Og deretter bar det hjem for samtlige - til stryking av bunadskjorter og håp om bedre vær.

Resultater:
Vellykket dressurhelg på Ellingsrud

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Mai 2015

På lands- og elitestevnet i dressur på Ellingsrud i helgen ble det ingen bærumspremier, men fine prosenter. og en spennende Grand Prix-debut.Inn i mellom slagene får Østern Brugs egen Margrethe heldigvis også litt tid å ri litt selv. I helgen debuterte hun i Grand Prix med Højersmindes Rositta. Foto: Privat

I helgen fant flere bærumsekvipasjer veien til Oslo nord, der tradisjonsrike Ellingsrud Grand Prix lands- og elitestevne i dressur gikk av stabelen. Mange høydepunkter ventet ekvipasjene til start, og arrangørklubben kunne i etterkant fortelle at de hadde gjennomført rundt 260 starter i løpet av disse tre stevnedagene. Aller best gikk det for danmarksbaserte Ellen Birgitte Farbrot, datter av "Dressur så klart"s Elizabeth Farbrot og FEI Steward Harald Farbrot, som hentet hjem i alt 19 plasseringer, og vant hele 11 av 15 mulige seiere.

Som under stevnehelgen på Tanum for kort tid siden, benyttet mange muligheten til forsøksvis å kvalifisere seg til det nært forestående NM-arrangementet i regi av Tanum Rideklubb om en drøy uke. Mange benyttet også besøkene i ringen blant høyblokker og rekkehus på Ellingsrud til en siste finpuss før mesterskapshelgen.

Arrangøren inviterte også til en ny runde med Landschampionatklasser for unghester sponset av Ferd og JJ Horses. Denne gangen stod primært kvalifisering for de to beste fem- og seksåringene til Falsterbo Horse Show senere i sommer på programmet. Om NRYF også sender en syvåring, er ennå ikke avgjort. Tailormade Laika Møllergård under sin rytter Ellen Birgitte Farbrot og Tørveslettens Fort Knox med Silje Engesvik toppet listene blant femåringene, mens Zenit og Respect med henholdsvis Jonas Elvebakk og Stine Harfaldet Bråthen sikret seg sverigesbilletter blant seksåringene.

Til start i den sistnevnte klassen var også bærumsrytter Margrethe Janbu, som tøylet sin unghest Maximus inn til 64,000 prosentpoeng blant seksåringene på lørdag. Samme dag debuterte hun også med Højersminde Rositta i Grand Prix, og gjentok suksessen på søndag. Debuten stod til 57,533 prosentpoeng, og dagen etter ble duoen belønnet med 56,279. Jevnt og trutt har de to jobbet seg opp til nytt klassenivå, og det er med virkelig spenning vi følger dem videre utover i sesongen.Hedda og Bachelor Boy var også blant bærumsekvipasjene til start på Ellingsrud i helgen. Her på Epona tidligere i vår. Foto: Privat

Øvrige bærumsresultater:

Fredag:

MB:1: Sander Hansen Hoff/ Hoelgaard's Garcon - 59,458 %
MA, Prix St. Georges: Tone Rustad/ Pirette Vestervang - 62,150 % og Tone Rustad/ Don Diablo - 61,184 %

Lørdag:

MA, Prix St. Georges: Tone Rustad/ Don Diablo - 56,447 %

Søndag:

FEIs innledende program for ponni: Hedda Sandvik Knudsen/ Bachelor Boy - 61,463 %

Komplette resultater:Premieutdeling med sikkerhetsvest

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Mai 2015

NRYF presiserer nå at sikkerhetsvest også er påbudt under premieutdeling.

Senest under nylig avsluttede Drammen Spring Tour registrerte man flere ganger at ryttere under 18 år tok av seg sikkerhetsvestene på vei inn til premieutdeling. Man opplevde også at foresatte og ansvarlige for mindreårige ryttere hjalp til med å ta vare på disse mens premieseremoniene foregikk, og æresrunder ble ridd i velfortjent glede og høyt tempo.

NRYF har nå i etterkant tatt tak i dette, og presiserer følgende:
Sikkerhetsvest skal ifølge KR II § 256.1.1 og 1.4 brukes både under oppvarming, i selve konkurransesituasjonen og under premieutdeling ut det kalenderåret rytter fyller 18 år.

Kravet om bruk av sikkerhetsvest gjelder for øvrig ikke bare på sprangbanen, men også i feltritt og kjøring.

Vi i Bærum Rideklubb minner derfor alle foresatte og ansvarlige personer til ryttere under fylte 18 om å være med å passe på at dette kravet blir oppfylt, og minner også alle mindreårige bærumsryttere om å huske på at påbudet rett og slett handler om sikkerhet. Hestesport er morsom sport, men kan også være risikofylt sport!Dressurstevne på Østern Brug

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Mai 2015

Endelig er det tid for dressurstevne igjen.

Søndag den 31. mai arrangerer vi i Bærum Rideklubb vårt tradisjonelle vårstevne i dressur på Østern Brug. Online påmelding er nå åpnet, og vi gleder oss!Flotte bærumsresultater gjennom hele Drammen Spring Tour

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Mai 2015Både andre og tredje helg under DST fulgte våre bærumsryttere opp med knallresultater.

Før våren går over i sommer, tar vi et kort tilbakeblikk på de to siste helgene av Drammen Spring Tour. Atter en gang har arrangementet, der mellom 500 og 700 hester har vært til start hver av de tre helgene, vært en kjempesuksess for våre ryttere. Bærumsekvipasjene markerte seg på virkelig positivt vis, og selv om det riktig nok ikke ble plasseringer på alle, høstet alle nyttig erfaring på sitt nivå, og fikk også en smak av start på et virkelig internasjonalt stevne. Under avslutningshelgen stilte for eksempel ryttere fra ikke mindre enn tolv nasjoner til start, og både banebyggere og deler av teknisk personell var hentet inn fra flere deler av Europa.

Bærumsplasseringer andre helg:

CSIP Small Tour:
Ida Andenæs Axelsen/ SL Safo IV: nr. 8 på lørdag og nr. 9 på søndag
Lisa Holmsen/ Smokin Dan: nr. 11 på søndag
Ida og SL Safo IV kan se tilbake på en flott internasjonal stevnedebut under DST. Arkivfoto: Alice Bjerke

CSIP Big Tour:
Lisa Holmsen/ Noerkaers Hieawatha: nr. 6 på fredag
Hanna Cecilie Wicklund/ Genepy B: nr. 7 på fredag og nr. 3 på lørdag
Lisa og Noerkaers Hiawatha gjorde i år som i fjor under Drammen Spring Tour: De var på premiejakt. Foto: Alice Bjerke
Hanna hadde fantastiske stevnehelger under Drammen Spring Tour både på hest og ponni. Her med alle sløyfene etter tre helger. Foto: Sille Kasin

Children:
Hanna Cecilie Wicklund/ Winsor C: nr. 8 på fredag, nr. 3 på lørdag og Grand Prix-seier på søndag
http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

CSIJ Big Tour:
Lisa Ulven/ Carlie III: nr. 11 på fredag
Lisa og Carlie III
var en av var en av våre representanter i den internasjonale juniorklassen. Foto: Privat

Bronze Tour:

Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart: nr. 5 på torsdag og nr. 10 i finalen på lørdag
Fanny har virkelig fått seg en ny hjertevenn. Sweetheart. Samen fikk de to tre fantastiske helger på Linnesvollen og en virkelig pangstart på karrieren sammen. Arivfoto. Tom Rune LIan

Silver Big Tour:
Cornelia Emilie Kasin/ Lacosta: seier på torsdag og seier i finalen på søndag

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...
http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Gold Small Tour:
Mille Marie Bjerke/ Tinsday VDL: nr. 2 på fredag og nr. 13 i finalen på søndag
Mille Marie Bjerke/ Crisanta: nr. 9 i finalen på søndag

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...Mille kan se tilbake på et meget godt stevne med begge hestene under DST. Her med Crisanta. Foto: Privat


Gold Big Tour:
Marie Valdar Longem/ Algorhythen: nr. 5 i Grand Prix på søndag
Per Ulven/ Urlanmore Aldi: nr. 8 på fredag
Per og Urlanmore Aldi var også blant de mange som fant vårformen på Linnesvollen. Arkivfoto: Sille Kasin

Bærumsplasseringer tredje helg:

Bronze Tour:
Hanna Cecilie Wicklund/ Winsor C: nr. 2 i finalen på lørdag
Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart nr. 15 på fredag og nr. 11 i finalen på lørdag

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=50190
http://www.drammenspringtour.com/#!Herlig-her-i-Dr...

Silver Medium Tour:
Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise: nr. 6 på torsdag

Silver Big Tour:
Cornelia Emilie Kasin/ Lacosta: seier i CSI* Grand Prix på søndag

http://www.drammenspringtour.com/#!Hun-er-tilbake-...
http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...
http://www.equilife.no/equisport-hestesport-sprang...
Etter ett år ute var Cornelia og Lacosta endelig tilbake i ringen igjen. På seks starter ble det en fjerdeplass, en tredjeplass og tre seiere under Drammen Spring Tour 2015. Foto: DST/ Rebecca Mender

B-finalen i Gold Big Tour:
Per Ulven/ Urlanmore Aldi: nr. 12

Gold Medium Tour:
Mille Marie Bjerke/ Crisanta: nr. 11 på torsdag
Mille Marie Bjerke/ Tinsday VDL; nr. 8 i finalen på søndag

Kvalifisering til lørdagens Derby-klasse:
Marie Valdar Longem/ Algorhythem: nr. 6 på fredag
Marie og Algorhythem testet springtourformen allerede i fjor. Dette året gikk det virkelig bra. Foto. Alice Bjerke


Som det fremgår, visste virkelig våre ryttere å ta for seg av premiefatet også disse to avsluttende helgene. Hele to Grand Prix-seire ble det ved henholdsvis Hanna/ Winsor C i den internasjonale Children-finalen første helg og ved Cornelia/ Lacosta i enstjerners Grand Prix andre helg, og nevnes bør absolutt også Maries innsats i stevnets trestjerners Grand Prix-klasse. Som eneste feilfrie norske tøylet hun fine Algorhythem rundt uten hinderfeil, og med kun ett kjedelig feilpoeng for overskreden tid i grunnomgangen: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Ekstra bonus ble det også i bokstavelig forstand for to av våre bærumsryttere: Mens Fanny strøk av gårde med tre-ukers bonusen i Bronze Tour etter stabilt gode resultater, ble Cornelia belønnet med en klekkelig ekstra sum etter Grand Prix- seieren sin i årets avslutningsklasse under Drammen Spring Tour 2015.

Resultater:Perfekt oppladning til NM

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Mai 2015

Denne helgen kan første års juniorrytter Victoria Lavold Jørgensen hvile på laurbærene - etter perfekt oppladning i dressur før NM på Tanum om to uker.
Se bildet, og les artikkel om det vellykte lands- og elitestevnet i dressur på Tanum:

Victoria og hennes Roche Royal hadde et meget vellykket stevne, og toppet den gode helgen med andre plass i juniorenes kür på søndag - etter å ha blitt belønnet med gode 67,375 prosentpoeng. Innsatsen i MB dagen før, holdt til en flott fjerdeplass.

Bærum Rideklubb var også representert ved to av våre seniorryttere, Karin-Marie Traseeth og Kristin Leirfall.Komplette resultater:

Seier og plassering under Drammen Spring Tour

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Apr 2015

Andre uke av DST er i gang, og startet med nok en seier for Cornelia . Fanny fortsetter også fremgangene på hest, og kapret andre bærumspremie for dagen.Etter ett års pause er Cornelia og Lacosta forsiktig tilbake i ringen. I dag ble det seier i Silver Big Tour, 1,30 m. Foto: Rebecca Mender

Bærumsrytterne våre til start denne første dagen av andre helg under Drammen Spring Tour sikret to sterke plasseringer, og red ellers gode runder på begge arenaer. Resultatmessig gikk det aller best for én ekvipasje som har vært lenge borte fra sporten, og én ekvipasje som er helt nye sammen:

Av 63 tellende ekvipasjer i dagens første klasse på ring 2, Silver Big Tour 1,30 m, gikk 27 videre til direkte omhopping. Blant disse var det ingen som kunne tukte vår bærumsekvipasje, Cornelia Emilie Kasin/ Lacosta, som gjennom dette sikret tredje plassering av tre mulige under DST så langt.

Les mer om Cornelia og Lacosta på arrangørens hjemmeside og på Hestesport:

Samtidig deltok Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart i Bronze Tour 1,10 m nede på hovedarenaen på Linnesvollen, hvor de i forrige uke herjet premielistene og nå ser ut til å kunne gjøre det samme også denne uken. Dagens runde holdt til en flott femteplass i klassen.

Fanny og Sweetheart har vist seg å være Bronze Tours premieplukkere under DST så langt. I dag ble det en flott femteplass. Arkivfoto: Tom Rune Lian

I morgen, fredag,får vi hyggelige gjensyn med flere av våre bærumsekvipasjer til start, og i tillegg inntar også ponniene og juniorekvipasjene arenaene.

Klassene som går på hovedarenaen på Linnevollen, streames live, og starttid for stevnet er klokken 09:00.

Resultater:Feilfrie Clear Rounds og fine sprang i Lommedalen

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Apr 2015

Sist lørdag sendte Lommedalen Kjøre- og Rideklubb ut 63 startende på distriktsstevnet sitt i sprang. Blant disse var også tre bærumsryttere på sløyfejakt.Fredrikke og Macy i fint driv, her under vårstevnet vårt på Østern Brug. Foto: Tom Rune Lian

Arrangøren bød på klasser fra 0,50 m hest og opp til 1,30 m, og den første av våre ryttere som kunne reise hjem med sløyfe, var Fredrikke Sandvig Talén, som sammen med ponnien sin, Macy, red Clear Round i 0,60 m.

I 0,90 m sikret også Kathatina Høvding og Silverado seg en CR-sløyfe for feilfri runde, mens Gry K. Bjørnsdatter og Heibergs Duell måtte se firetallet komme opp på tavlen, i en ellers vel gjennomført runde.

Resultater:Klart for andre helg av Drammen Spring Tour

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Apr 2015

Vi nærmer oss andre helg av pågående Drammen Spring Tour 2015. Her følger litt nyttig informasjon for ryttere, eventuelle foresatte og andre interesserte.Alle hester og ponnier kategori 1 som deltar i de internasjonale klassene, og som har forlatt teltstallområdet mellom helgene, må i tråd med FEIs regelverk veterinærsjekkes på nytt. Som under første helg, foregår veterinærbesiktigelsene i lille ridehus eller på den såkalte dressurbanen som følger:

 • For hester i de internasjonale CSI-klassene:
onsdag kl. 15:00 - 20:00

 • For ponnier og hester i de internasjonale children- og CIJ (junior)-klassene:
torsdag kl. 17:00 - 19:00

Merk at ponnier kategori 2 går nasjonale klasser, og behøver derfor ikke å veterinærsjekkes.

NRYF foretar obligatorisk kontrollmåling av alle ponnier (både kategori 1 og 2) torsdag den 30. april kl. 15:00 - 18:00. Dette foregår vanligvis i det lille ridehuset. Husk at pass og ponnimålekort må medbringes, og at alle ponniryttere skal stille med ansvarlig person. Ponnien skal stille til måling med hodelag og ekvipasjenummer.

Formålet med ponnimålingen er for øvrig å "luke ut" eventuelle for store ponnier før uttaket til de internasjonale mesterskapene gjøres. Selve målingen foretas av offisielt godkjent FEI ponnimåler (sannsynligvis veterinær Guri Haarr), og stevnets overdommer (sannsynligvis Elisabeth Heber), samt en representant fra NRYF (sannsynligvis sportskoordinator i sprang, Heidi Nässelqvist) vil også være til stede.

Torsdag den 30. april kl. 19:30 er det møte for alle ponni- childrenryttere med foresatte i det hvite teltet. Møtet er sannsynligvis primært rettet mot potensielle deltakere i Nordisk Baltisk Mesterskap og EM, men kan være nyttig for alle.

5 % av alle hester/ ponnier til start under andre helg av DST vil for øvrig - slik som under første helg - bli testet i obligatorisk dopingkontroll. Også her må eventuelle ponni - og/ eller children-ryttere møte med ansvarlig person. Eventuelt kan i tillegg også Antidoping Norge velge å kontrollere tobente utøvere.

Husk at alle starter må meldes skriftlig i sekretariatet dagen før innen kl. 18:00. Ingen endringer gjøres etter dette - i tråd med FEIs regelverk. Startende på torsdag må derfor huske å melde umiddelbart etter vetsjekk på onsdag, mens startende på fredag må melde innen kl. 18:00 på torsdag.

Adgangsbånd til ryttere, hesteeiere og hestepassere hentes også i sekretariatet, og må alltid forevises uoppfordret i forbindelse med besøk i teltstallene.


Arrangørens hjemmeside kan være vanskelig å finne ut av, men oppdateres fortløpende.

De internasjonale startlistene og resultatene legges etter hvert ut på Equipe.

Startlister og resultater for de nasjonale klassene for ponni kategori 2 finner du etter hvert på Horspro.

Stevnestart er for øvrig kl. 10:00 på torsdag og kl. 09:00 på fredag, og vi gleder oss igjen til å se bærumsekvipasjer i aksjon. Møt opp på Linnesvollen, og hei frem bærumsrytterne våre!Dressurpremier og fine prosenter på Epona

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Apr 2015

Sørlandsparken Rideklubb arrangerte lands- og elitestevne i dressur i helgen, og var blant annet vertskap for tre bærumsryttere.
Hedda og Bachelor Boy var blant de mange ekvipasjene som fant vei til Epona i helgen. Her er de under oppvarming. Foto: Privat

Ifølge Lille Sandvik, som var på plass på Epona gjennom hele helgen og heiet frem våre tre bærumsekvipasjer, Hedda Sandvik/ Bachelor Boy, Caroline Steine Jensen/ Blue Hors Develino og Kristin Leirfall/ Bjerggårdens Ouverture, var været vekslende, men stemning topp gjennom hele helgen. Været var fint både fredag og søndag, mens det regent og blåste kaldt på lørdag. Men hva gjør vel litt ruskevær, når blide og hyggelige hestemennesker kommer sammen?

Hedda og Bachelor Boy sesongdebuterte med fine prosenter gjennom hele helgen. Fredag red de to FEIs lagprogram for ponni til 61,700%, mens de oppnådde 63,400 % for FEI-programet sitt på lørdag. Søndag avsluttet de to sørlandsoppholdet sitt med et nytt FEI individuelt program for ponni til 62.400 %.

Ungrytter Caroline Steine Jensen startet kun to klasser disse dagene, men viste virkelig form med sin Blue Horse Develino. På fredag red de inn til 67,961 % i MA, Prix St. Georges og en flott andreplass, men de to gikk helt til topps i søndagens MA, FEIs innledende program for unge ryttere, men gode 69,561 %.

Seniorrytter Kristin Leirfall red på sin side VA hest, Grand Prix på sin Bjerggårdens Ouverture både lørdag og søndag, til henholdsvis 58,000 % og 60,233 %. Dette var duoens andre stevnestart siden tidlig i mars.

Resultater:Gode bærumsryttere både lørdag og søndag

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Apr 2015

Første helg av Drammen Spring Tour er omme, og på ny leverte våre bærumsryttere gode runder og to ponniseire, og de plukket også flere andree premier.
Sandra og SR Oscar the Boxer hentet hjem meget velfortjent seier under DST på søndag. Foto: Tom Rune Lian

Både lørdag og søndag bød på mange sportslige høydepunkter for oss i Bærum Rideklubb, og flere premier ble det også begge dager. Sandra sikret karrierebeste med velfortjent kat. 2 seier på søndag, og Lisa Holmsen gikk helt til topps i sin klasse, også hun avslutningssøndagen.

Lørdag:

Lørdag hoppet Hanna Cecilie Wicklund/ Genepy B inn tredjeplass i CSIP 1,20 m, mens søskenparet Katharina og Theodor Wendelborg stod for bærumsplasseringene i CSIP Small Tour kat. 1 1,10 m og CSIJ Small Tour 1,20 m. Med Sultana, som endelig er tilbake i ringen igjen etter lang tids sykdom, hoppet Katharina inn til en flott andreplass, mens Theodor/ Veavanta-C også hoppet feilfritt og sikret 12. plass i sin juniorklasse.

En hyggelig premie til ble det også på Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart i finalen i CSI2* Bronze Tour 1,15 m. De to kapret 17. plassen i klassen, der det var 81 startende og hele 33 eliminerte ekvipasjer. Med dette kunne Fanny reise hjem etter en uhyre vellykket internasjonal debuthelg på hest, og ventes tilbake til DST også andre og tredje helg.

Søndag:

På avslutningssøndagen denne første helgen ble det både seire, plasseringer og igjen flere gode runder. Først ut på morgenen var Hanna Cecilie Wicklund/ Genepy B, som sikret seg sin tredje plassering denne åpningshelgen gjennom syvendeplassen i CSIP Grand Prix 1,25 m. DST-debutanten har hatt en meget god første helg med seier og to topplasseringer, og flere fremganger spås å komme, for her er ponnijente som virkelig kan ri.

Samtidig som ponniene freste rundt på hovedarenaen, satte Cornelia Emilie Kasin/ Lacosta og Siril Sønsteby/ Lyx Hästak standarden i finalen i CSI2* 1,25 m med henholdsvis tredje- og femteplass blant 79 tellende ekvipasjer. Førstnevnte skapte mye interesse og også glede blant de mange fremmøtte, da de har vært ute av sporten her hjemme i nesten ett år. Sistnevnte stod på sin side for dagens mest dramatiske bærumsinnslag, da hun ble smelt i bakken og nær meid ned av rampehesten Chivu, som var så heldig å få møte til premieutdeling.

Deretter var det duket for juniorenes Grand Prix 1,40 m, der Lisa Ulven/ Carlie 3 sikret tredjeplass etter omhopping med 4 feil. Den fine plasseringen føyer seg inn i rekken av duoens gode plasseringer tidligere denne sesongen, og vi spår dem en meget god sesong også videre.

Etterpå var mer bærumsglede i vente. I CSIP Big Tour 1,15 m gikk nmelig Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha helt til topps, mens DST-debutant Ida Andenæs Axelsen/ SL Safo IV sikret sjetteplassen, også de gjennom stødig riding. Det er fantastisk morsomt å oppleve hvordan ponnimiljøet i Bærum Rideklubb til stadighet vokser, og at stadig nye ekvipasjer tar steget opp i klassene.

Cathrine Jerring/ Bellano van Bosbeek leverte på sin side en meget god Gold Big Tour Grand Prix med 4 feil og en tolvteplass som høyst respektabelt resultat, og har alt i alt en meget god stevnehelg å se tilbake på. Seier i dagens hovedklasse gikk for øvrig også til Team Gullik - gjennom Geir Gulliksen/ Grand Balou.

Sandra Sunde Lian/ SR Oscar the Boxer deltar ifølge henne selv og trener Kristin Tørmoen i sin første DST kun for å lære, og vi kan virkelig si at duoens læringskurve har vært bratt. I den nasjonale klassen for ponni kategori 2, 1,00 m , strøk de nemlig av gårde med en svært velfortjent seier etter fornuftig riding og feilfri hopping.

Søndagens siste ponniplassering stod til slutt Katharina Wendelborg/ Sultana for i CSIP Small Tour 1,10 m. En volte ga 4 feil og ødela en ny plassering helt i toppen, men en fin tiendeplass ble allikevel sikret. Neste helg venter flere oppgaver for den sympatiske duoen, som foreløpig har årets Hello Cup og kvalifisering til KOHS som mål.

Den absolutt siste bærumsplasseringen denne første helgen stod Theodor Wendelborg/ Veavanta-C for. Ett lite tidsfeil i en ellers feilfri runde ga niendeplass i CSIJ Small Tour 1,20 m - og tredje plassering av tre mulige på like mange dager.

Mandag venter banetrening for de deltakerne i Drammen Spring Tour som måtte ønske det, og deretter er det frem til torsdag morgen.

Resultater:

Nasjonale resultater:Anna til topps med Zinzizio

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Apr 2015

Anna Ritari slo til med sin første sprangseier på ny ponni.

Anna Ritari og Zinzizio sørget for bærumsseier i LC. Foto: Privat

Mens manges fokus er rettet mot pågående Drammen Spring Tour, skjer også ting på distriktsnivå denne helgen. Lørdag la Anna Ritari og Zinzizio veien til Fredrikstad, der ponnier hoppet lørdag og hester inntar arenaen søndag. De to kan nå glede seg over karrierens første seier sammen.

Seieren kom i LC for ponni kategori 1, der bærumsduoen hoppet feilfritt og ble belønnet med 71,00 poeng i stil.

Resultater:

Ny, flott bærumsdag på Linnesvollen

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Apr 2015

Hanna sørget for en fantastisk åpning på andre dag under DST med seier i ponnienes Big Tour, og deretter fulgte andre opp med sterke plasseringer og flotte runder.
Hanna Cecilie Wicklund og Genepy B slo til fra start i dag og vant CSIP Big Tour, Arkivfoto. Alics Bjerke

Først ut under pågående Drammen Spring Tour i dag var ponnier på hovedarenaen, og ingen kunne tukte Hanna Cecilie Wicklund og Genepy Bs tid i andre fase. Innsatsen holdt til en velfortjent seier i klassen, der hele 36 ekvipasjer stilte til start. Ida Andenæs Axelsen og SL Safo IV debuterte internasjonalt i samme klasse, og Ida har virkelig all grunn til å være fornøyd med 4 feil, for de leverte en flott runde. Lisa Holmsen tøylet Noerkaers Hiawatha rundt på ponniens gamle hjemmebane med 8 feil i grunnomgangen og de to fikk med andre ord en god start på årets DST.

Åpningsdagens to bærumsvinnere, Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart og Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise måtte begge se en bom falle og 4 feil komme opp på tavlen, men var godt fornøyde. Fanny rev siste hinder i CSI2* 1,10 m Bronze Tour, mens Simply Cruise var ute i sitt livs første CSI2* 1,30 m mot klokken. Kathinka Winter Hjelt/ Bordeaux du Sud red også bronsetur på den store arenaen i dag, og fikk 8 feil.

De to eldste bærumsrytterne som er stallet opp hos Stall Gullik og trener i systemet deres, hadde virkelig en god dag på jobben. Cathrine Jerring/ That's Why slo til med en flott andreplass i CSI2* 1,30,m, mens det ble 4 feil med Rising Sun. Siril Sønsteby/ Chivu leverte på sin side en både feilfri og rask runde, og sikret femteplassen.

I CSI2* Big Tour 1,40 m ble det en ny plassering på Cathrine, denne gangen med Bellano van Bosbeek. De to hoppet inn til en meget sterk åttendeplass i tøft selskap, mens det ble 8 feil på Per Ulven og Urlanmore Aldi.

En strålende fornøyd Siril sikret deretter nullen i CSI2* Gold Tour Small 1,35 m Wild Thing, og kvalifiserte seg dermed til NM. På Per og Didi de Goedereede ble det 4 feil.
.
Juniorklassene braket løs i dag, og vi i Bærum Rideklubb hadde ekvipasjer til start både i Big Tour 1,20 m og Small Tour 1,20 m. Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII fikk 8 feil i grunnomgangen i Big Tour, og det samme gjorde Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky i Small Tour. Her måtte Theodor Wendelborg/ Veavanta-C se en bom falle i andre fase, men sikret en fin tiendeplass.
Heidi og Felix representerer oss i Bærum Rideklubb under DST i de internasjonale juniorklassene denne helgen,og fikk en god stevnestart i CSIJ Big Tour på lørdag. Foto: Privat

Andre dag ble avsluttet med ponnier oppe på Ring 2, denne gangen i Small Tour 1,05 m. Hedvig Ulrichsen Helseth/ Mr. White Legs, fikk kjedelige 6 feil i andre fase , men like fullt en flott tiendeplass, mens Katharina Wendelborg/ Sultana ble stående på 4 feil i første fase, etter en ellers fin runde.

Resultater:Flott bærumsdag på åpningsdag

Postet av Bærum Rideklubb den 23. Apr 2015

Startskuddet for Drammen Spring Tour gikk parallelt på to baner med bærumsryttere til start på begge. På den ene vant Fanny, og på den andre vant Cornelia.
Fanny Hjemdal Wallace kan se tilbake på en knallgod internasjonal debut, selv om Sweetheart og hun selv bare har vært makkere i en uke. Innsatsen i dag holdt til seier i CSI1* 1,10 m Bronze Tour. I denne klassen gjennomførte også Kahtinka Hjelt/ Bordeaux du Sud en flott, feilfri grunnomgang.

Les mer om Fannys seier i CSI2* 1,10 m Bronze Tour:Fanny og Sweetheart fikk en best tenkelig debut under DST. Her hjemme på Østern Brug for få dager siden. Arkivfoto: Tom Runde Lian


Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise har på sin side påbegynt sin første internasjonale sesong sammen - etter at "Sprouts" nå er syv, og kan gå tostjernersklasser, og ikke bare internasjonale unghestklasser. Taktikken i dag var å dra inn ett steg to steder underveis i omhoppingen, og det resulterte i topplasseringen i CSI2* 1,30 m Silver Big Tour.

Les mer om Cornelias seier i CSI2* 1,30 m Silver Big Tour:

Både Siril Sønsteby/ Chivu og Cathrine Jerring/ Rising Sun red også gode runder i denne sølvturen, som gikk oppe på den lille arenaen - med uheldige riv på banens siste hinder i andre fase for dem begge.Cornelia og Simply Cruise leverte en forrykende omhopping som holdt til seier oppe på Ring 2. Her under DST 2014. Arkivfoto: Alice Bjerke


I CSI2* 1,20 m hoppet Cornelia/ Lacosta deretter inn til en hyggelig fjerdeplass - etter å ha vært borte fra konkurranseringen her hjemme i akkurat ett år. Så langt ser det ut til å kunne gå bra, så vi krysser fingrene for ekvipasjen videre. Fine runder ble det også her for Cathrine Jerring/ Rising Sun og Siri Sønsteby/ Chivu- med uheldige riv på banens siste hinder i andre fase for dem begge. Deretter debuterte med spennende, ny hest i samme klasse, og sa seg godt fornøyd med resultatet. Lyk Hästak rev ett hinder i første fase, men hoppet flott. Spennende dager venter.

I CSI2* 1,35 m Gold Small Tour kom dretter turen for premieplukking t til Cathrine Jerring.
Med That's Why ble det en fin syvendeplass, mens Siril endte uplassert med Wild Thing.

Første stevnedag på Linnevollen ble avsluttet med en kvalifiseringsrunde i CSI2* 1,40 m Gold Big Tour, der Per Ulven hadde begge sine hester, Urlanmore Aldi og Didi de Goedereede, til start, og Cathrine stilte med Bellano van Bosbeek. Stein Endresen tøylet Cintia inn til seier, mens våre representanter endte uplassert.Trener Morten Aasen var på plass for å coache Per gjennom første stevnedag på sine to hester. Her legger de to en plan under Nordisk Baltisk Mesterskap på Flyinge for to år siden. Foto: Sille Kasin

Fanny og Cornelia er også omtalt på www.hestesport.no:

I morgen fortsetter Drammen Spring Tour med bærumsryttere til start, og da også med ponnier og juniorer.Endelig tid for Drammen Spring Tour 2015

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Apr 2015

I dag starter årets utgave av Drammen Spring Tour opp med obligatorisk vetsjekk for alle hester i internasjonale klasse, og i morgen braker det hele løs, tre hele helger til ende.
Blant de mange bærumsrytterne som gleder seg til vårens vakreste hesteeventyr, er Cornelia Emilie Kasin. Her på Simply Cruise. Foto: Equimedia Mette Sattrup

Fra oppstarten for akkurat fem år siden har Eirik Berentsens storsatsning Drammen Spring Tour stadig øket i omfang. Denne onsdag ettermiddagen innledes vårserien på Drammen Ridesenter med obligatorisk veterinærsjekk for alle påmeldte hester i de internasjonale klassene. Ponnier kat. 2 går nasjonale klasser og trenger derfor ikke å veterinærsjekkes, men alle ponnier til start andre helg, må møte til obligatorisk ponnimåling, torsdag den 30. april kl. 15:00 - 18:00. Nytt av året er internasjonale klasser for children, ryttere 12 - 14 år på hest.

Eirik Berentsen er en mann av få ord, men for et par år siden var vi så heldige å få et eksklusivt intervju med mannen bak både Drammen Spring Tour og Arctic Equestrian Games:

Torsdag morgen braker det løs på begge arenaer parallelt fra klokken 09:00 (ring 1)/ 10:00 (ring 2). Som vanlig har vi mange bærumsryttere til start på Linnesvollen disse nærmeste tre helgene:I CSIP ponni kat. 1: Ida Andenæs Axelsen og SL Safo IV.
Foto: Tom Rune LianI CSIP ponni kat. 1: Hedvig Ulrichsen Helseth/ Mr. White Legs
Foto: Tom Rune LianI CSIP ponni kat. 1: Lisa Holmsen og Noerkaers Hiawatha/ Smokin Dan. Her med førstnevnte under DST i fjor.
Foto: Mona WendelborgI CSIP kat. 1: Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero.
Foto: Mona WendelborgI CSIP ponni kat 1: Lea Stefine Tryggvason/ Nieuwmoeds Tiamo.
Foto: Tom Rune LianI CSIP ponni kat. 1: Katharina Wendelborg/ Sultana
Foto: Tom Rune Lian


I CSIP ponni kat. 1: Hanna Cecilie Wicklund/ Geneby B/ Kasper, samt med Winsor C i de internasjonale childrenklassene.
Foto: PrivatI nasjonale ponniklasser, ponni kat. 2: Sandra Sunde Lian/ SR Oscar the Boxer
Foto: Tom Rune LianI nasjonale ponniklasser, ponni kat. 2: Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble
Foto: Mona WendelborgI CSIJ, internasjonale juniorklasser: Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII
Foto: Heidi BergsundI CSIJ, internasjonale juniorklasser: Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II
Foto: Tom Rune LianI CSIJ, internasjonale juniorklasser: Lisa Ulven/ Carlie 3, og sannsynligvis også i CSI2* andre helger, og med flere hester.
Foto: PrivatI CSIJ, Theodor Wendelborg/ Veavanta-C
Foto: Mona WendelborgI CSI2*: Kathinka Winter Hjelt/ Bordeaux du Sud
Foto: Sille Kasin
I CSI2*: Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart
Foto: Tom Rune LianI CSI2*: Cathrine Jerring/ Bellano van Bosbbek/ Rising Sun/ That's Why. Her med førstnevnte under DST i fjor.
Foto: Alice BjerkeI CSI2*: Cornelia Kasin/ Lacosta/ Simply Cruise. Her med Lacosta under fjorårets DST.
Foto: Alice Bjerke
I CSI2*: Emily Storm Muniz/ Pedro
Foto: Tom Rune Lian

I CSI2': Siril Sønsteby/ Chivu/ Lyx Hastak/ Wild Thing. Her med Wild Thing under DST 2014.
Foto: Alice Bjerke

I CSI2*: Per Ulven/ Urlanmore Aldi/ Didi de Goedereede. Her med sistnevnte under årets MET.
Foto: PrivatI CSI2*: Mille Bjerke med flere hester. Her med Crisanta under Sunshine Tour.
Foto: PrivatI CSI2*: Marie Valdar Longem med flere hester. Her med Algorhythem under fjorårets DST.
Foto: Alice Bjerke

Og aller siste bærumsnavn på listene under Drammen Spring Tour, som vanlig under samtlige tre helger.... stevnelege og medlem i FEIs Medical Committee, Franz Kasin - som nok får sett aller mest riding av samtlige!Fantastiske bilder fra helgens D-stevne i sprang - nå med ny link til bilder fra søndag

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Apr 2015

Ingen er bedre enn Bærum Rideklubbs Tom Rune Lian til å kombinere jobben som banesjef og stevnefotograf.Fanny Hjemdal Wallace debuterte på ny hest med seier på hjemmebane i helgen, og får nok mye glede av Sweetheart i årene fremover. Foto: Tom Rune Lian


Også denne gangen har Tom Rune Lian sendt oss fantastiske bilder fra spranghelgen vår på Østern Brug. - Og slettes ikke bare av bærumsrytterne!

Sett av rikelig med tid til å bla igjenom begge album, og gled dere.... Her venter nemlig mye mer enn 2000 (ja, mye mer enn TO TUSEN!) bilder.


Bilder fra lørdag finner du her:

Ny link fra søndag finner du her:Stevneomtale på www.hestesport.no

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Apr 2015

I påvente av tekst og bilder fra helgens sprangstevne, kan vi lese omtale fra bærumsstevnet vårt på Østern på NRYFs egen nyhetsside.
Tre funksjonærer klare til å sparke i gang: Stevneleder Mari Hjemdal, premieansvarlig Aase Sunde og assistent Pamela Holmsen.

Lenke til nyhetsartikkelen på www.hestesport.no

Knallsuksess på hjemmebane

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Apr 2015

Med rekordmange 447 starter, fantastisk vær og flott stemning ble helgens distriktsstevne i sprang for ponni og hest på Østern Brug en suksess.
Cathinka Ryder Schøyen og Radtezky slo til og vant Ladies Cup 2015 på hjemmebane. Foto: Mari Hjemdal

Aldri har vi i Bærum Rideklubb i nyere tid prøvd oss på å arrangere stevne for så mange påmeldte og fremmøtte, og aldri har vi fått så mange positive tilbakemeldinger fra deltakere, publikum og teknisk personell som under og nå i etterkant av denne stevnehelgen. Dette varmer!

En stor takk til alle dere som lojalt møtte frem og hjalp til fra tidlig morgen til sen kveld! Hestesport er definert som idrett, og i Norge er idretten tuftet på frivillighet. Uten god hjelp fra mange bærumsmedlemmer, foreldre og andre, hadde ikke årets vårstevne med innlagt Ladies Cup 2015 blitt hva det ble. Det hadde heller ikke latt seg arrangere.

Gratulerer også til alle dere som vant klasser, red inn til premier, gjennomførte fine runder, eller også nå i ettertid kan tenke tilbake på gode enkeltsprang! Mange flinke bærumsryttere var i ilden, men det var også mye fin, annen ridning fra ekvipasjer fra andre klubber å se!

Vi kommer tilbake med bilder og omtale av stevnet etterhvert. I mellomtiden kan dere snart- og kanskje allerede nå i kveld - lese om oss på www.hestesport.no, og dele Instagram-bilder med oss på #bærumrideklubb.Spennende stevnehelg med besøk

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Apr 2015

Om få timer går startsignalet for helgens første ekvipasje under sprangstevnet vårt på Østern Brug. I tillegg til 200 starter lørdag og 250 starter søndag får vi besøk.
Både lørdag og søndag får vi besøk fra Stall Høymyr. De har med seg ulike produkter fra CWD, samt massevis av andre spennende hesteprodukter til gode priser.

I tillegg får vi også besøk av Mette Bull på søndag. Hun deler ut Eddie Bulls Minnepremie til et bærumsmedlem som har gjort seg særskilt fortjent til å hedres for prestasjoner gjennom fjorårssesongen.Uten hjelp, heller intet sprangstevne

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Apr 2015

Arbeidslisten under helgens sprangstevne er klar - nå med noen små endringer!
Det er ventet rekordoppslutning og flott vær under stevnehelgen, så dette gleder vi oss til! For at vi skal kunne gjennomføre et så godt stevnearrangement som vi ønsker, er det helt avgjørende at ALLE møter opp og hjelper til i henhold til arbeidslisten:
Merk at vi fortsatt trenger ekstra voksenhjelp i de første klassene på lørdag. Ta kontakt!

Merk også at leveringsliste til kiosken ligger i eget oppslag under nyheter, og at banebyggingen fortsatt foregår fredag kveld klokken 18:30!

Vi sees!

Uten banebygging, intet sprangstevne

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Apr 2015

Husk at alle bærumsryttere som deltar under helgens sprangstevne på Østern Brug, må møte til banebygging fredag kl. 18:30!
Leveringsliste til helgens sprangstevne

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Apr 2015

Leveringslisten til stevnekiosken vår er nå klar, mens arbeidslisten er rett rundt hjørnet.

Lørdag og søndag venter vi storinnrykk på Østern Brug i forbindelse med det tradisjonelle vårstevnet vårt i sprang for ponni og hest. Med mer enn 200 startende begge dager trenger vi godt med salgsvarer til kiosken. Det er viktig at ALLE leverer i henhold til listen.

Leveringslisten til kiosken finner du her:#bærumrideklubb

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Apr 2015
Er du over 13 år, og har bilder du vil dele med oss i Bærum Rideklubb?

Gå i gang og tag oss, slik at klubbsiden vår fylles opp av DINE beste hestebilder!
Tre bærumsryttere til start i Moss

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Apr 2015

Tre av sprangrytterne våre valgte seg Moss som stevnearena denne helgen.
Kathinka og Bordeaux du Sud var på distriktsstevne i Moss og hentet hjem premie denne helgen. Her ved en tidligere anledning. Foto: Sille Kasin

Moss Rideklubb stod som arrangør av distriktsstevne i sprang både for ponni og hest denne helgen, og vi i Bærum Ridkelubb var representert med Julia Brønmo på ponni og Karin Bjorheim og Kathinka Winter Hjelt på hest.
Julia og Krondahlens Chateau var eneste ponniekvipasje fra Bærum Rideklubb til start i Moss denne helgen. Her er de hjemme på Østern Brug. Foto: Tom Rune Lian

Julia og Krondahlens Chateau gjennomførte en fin runde i LB ponni, mens Karin Bjorheim spennende nok debuterte med helt ny hest, Chanel VIII under stevnet. I LC prikket hun selv og Chanel inn dobbel null, mens det ble 4 feil i LB. Kathinka og Bordeaux Du Sud pådro seg på sin side 4 feil i LC 1,00 m, mens de hoppet feilfritt og ble plassert som nummer 5 i LB 1,10 m.

Resultater:Fine prosenter og dressurseier

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Apr 2015

Fire av våre bærumsryttere red inn til fine dressurprosenter nå i helgen i både Drammen og Nittedal.
Elisabeth og Veline M tok veien til Nittedal på lørdag. Her er de to i forbindelse med stevnestart på Østern Brug i fjor. Foto: Sille Kasin

Resultatmessig gikk det aller best for Victoria Edsvig Vergara og Elmholts Uventa under finalestevnet i årets BRYK Vintercup på Drammen Ridesenter. I klasse LB:1 ponni på lørdag red de to nemlig inn til seier i klassen med 68,333 prosentpoeng.

Samme sted stod også Inga Borchgrevink/ Theoderich og Ingeborg Simensen/ Wolkentraum for fine prestasjoner på søndag. Våre to bærumsekvipasjer havnet hakk i hæl og rett utenfor premielisten med henholdsvis 58,000 og 57,833 prosentpoeng i MB:0.

Resultater:

Elisabeth Sanner og Veline M valgte på sin side Nittedal som sted for sesongdebuten. I klasse LB:4 ble de to belønnet med 57037 prosentpoeng, og var eneste ekvipasje som representerte oss i Bærum Rideklubb på dette stevnet.

Resultater:Spennende invitasjon fra den spanske ambassaden

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Apr 2015

Vi har fått en særdeles spennende invitasjon fra den spanske ambassaden, så rydd plass førstkommende onsdag ettermiddag.
Invitasjonen er som følger:

The Spanish Tourism Office has the pleasure to invite you to an event that will take place at the Spanish Embassy on April 15th from 15h to 16h. Club Aros, an equestrian center located in Murcia, in the South-East part of Spain, is coming to present its offer that includes, among other things, courses for both children and adults.

Please, find attached the embassy invitation with all details about the event:

We look forward to hearing from you!

Best regards,

María José Sánchez Rojano

Spanias Ambassade Turistavdelingen

Oficina Española de Turismo en Oslo

Arbinsgate 2, 0253 Oslo

MariaJose.Sanchez@tourspain.es

www.spain.info/no / www.tourspain.no
Stevnehjelp på Østern Brug

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Apr 2015

Vi venter rekordstor oppslutning om sprangstevnet vårt førskommende helg, og trenger DIN hjelp for å få dette best mulig til!
Send mail til sille.kasin@gmail.com/ baerum.rideklubb@gmail.com og fortell hva du eller dine ønsker å bidra med under stevnehelgen. Vi er i gang med å sette opp arbeidslister og leveringslister til kiosken, og alle bærumsryttere til start eller foresatte må hjelpe til. Listene vil bli publisert her på klubbsiden vår sammen med forleøpige startlister og ryttermelding.

Alle bærumsmedlemmmer til start og/ eller foresatte må også hjelpe til med banebygging fredag kl. 18:30!Cornelia med premier på Zangersheide

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Apr 2015

Årets Z-Tour er over for i år, og Cornelia er på vei hjem - og hjem til Drammen Spring Tour.
Bærumsrytter Cornelia Emilie Kasin plukket premier med både Simply Cruise og Lacosta i Belgia under årets Z-Tour. Her med førstnevnte, som meget stolt ser ut til å trives på premieutdeling på selveste Zangersheide. Foto: Camilla Haukjem

Det rapporteres om fantastiske forhold til tross for dårlig vær mye av tiden, store, tekniske baner og flinke hester.

Z-Tour foregår på det verdensberømte varmblodsstutteriet Zangersheide, utenfor Lanaken, sørøst i Belgia. I år var mer enn 1000 hester til start hver av de tre helgene, og klassene gikk fra CSI1* 1,15 m opp til og med CSI3* 1,50 m Grand Prix parallelt på tre baner samtidig.

Neste år håper Cornelia å få selskap av flere bærumsryttere - ikke minst som den perfekte oppladningen til utendørssesongen her hjemme. I tillegg ligger det alltid mye god læring i å få ri i selskap med de helt store verdensnavnene. Under årets Z-Tour var nesten 50 norske ryttere til start. De fleste av disse kom fra Vestlandet.

Onsdag kommer for øvrig artikkel om boforhold for to- og firbente under årets Z-Tour på hestesport.no.
Vårspreke firbente i ruskevær

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Apr 2015

Våre ryttere lot seg ikke trosse av iskaldt vær. Det ble seier, fine sprangpremier og gode runder i Søgne denne helgen.

Katharina og Sultana er endelig tilbake i ringen. Lørdag slo de til med seier i LA. Foto: Mona Wendelborg

Kristiansand og Søgne Rideklubb stod som arrangør for landsstevne for ponni og hest denne helgen. En iskald og våt landsdel møtte bærumsdeltakerne på tur, men hva gjorde vel det, når fine runder ble ridd, oppmuntrende premier ble høstet, og nyttig stevneerfaring kom alle til del?

På Åros Ridesenter inviterte åpenbart Anders Hafskjold til til dels krevende baner, for her var mange feil og en hel del eliminasjoner, og spesielt blant ponniene. Å ri utendørs første stevne for sesongen er alltid en krevende oppgave, og mange glemmer nok i tillegg at de tekniske oppgavene på et landsstevne nok er noe høyere enn på distriksstevnenivå.

Våre bærumsryttere hadde imidlertid en flott stevnehelg. Fredag suste blant andre Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha inn til femteplass i MB for ponni kategori 1, mens Theodor/ Veavanta-C endte som første uplasserte med 4 feil i andre fase i 1,10 m og ble plassert som nummer 8 i 1,20 m.

Stor glede i familien Nalbant i helgen: Nora, Herbies Double Trouble og pappa Nadir. Foto: Mona WendelborgBåde Pernille og Katharina kan se tilbake på en vellykket stevnehelg. Foto: Mona Wendelborg

Lørdag gikk blant andre
Katharina Wendelborg/ Sultana til topps blant enerekvipasjene i LA, mens Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero sikret fjerdeplassen. Lisa/ Noerkaers Hiawatha red deretter inn til fjerdeplass i årets første kvalifiseringsrunde i Hello Cup for ponni kategori 1.
En godt påkledd Lisa tar imot velfortjent gratulasjon for flott fjerdeplass i kvalifiseringen til Hello Cup 2015. Foto: Mona Wendelborg
Lea og Nieuwmoeds Tiamo hadde all grunn til å være fornøyd etter søndagens LA. Foto: Mona Wendelborg

Søndag leverte blant andre Lea Stefine Tryggvason/ Nieuwmoeds Tiamo en god runde i LA, mens Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble fikk en flott start på cupsesongen gjennom andreplass i Agria Dyreforsikrings Ponni Kategori 2 Cup. Theodor/ Veavanta-C viste avslutningsvis på ny at de er i rute - gjennom ellevteplass i 1,20 m.
Theodor og Veavanta-C leverte fine runder i Søgne denne helgen, og viste at vårformen er på vei. Foto: Mona Wendelborg

http://www.horsepro.no/index.php?r=show/event/event&eventId=10741#theCompetitionListPay & Jump i Lommedalen

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Apr 2015

Lørdag den 11. april inviterer Lommedalen Kjøre- og Rideklubb til Pay & Jump.

Dette er åpent for alle ryttere og koster kr 50,- per klasse. For ryttere uten hallkort tilkommer kr 50,- . Arrangøren vil bygge alt fra bomklasse til 1,30 m, og det legges opp til omhopping for ekvipasjer som ønske dette. Oppvarmingen går ute, mens banehoppingen vil være i hall. Arrangøren opplyser at rytters egen forsikring gjelder, da dette ikke er en ordinær konkurranse.

Send påmelding med klasseønske på mail til sport@lkrk.no snarest mulig. Startlister vil bli lagt ut fredag kveld.Sprangstevnet vårt nærmer seg med stormskritt

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Apr 2015

Sprangstevnet vårt på Østern Brug nærmer seg, og vi ber alle klubbmedlemmer til start om å hjelpe til.

Lørdag den 18. og søndag den 19. april arrangerer vi årets første distriktsstevne i sprang på Østern Brug. Stevnet blir sesongens første utestevne i vår region, anmeldelsene strømmer på, og vi trenger all den hjelp vi kan få!

Alle klubbmedlemmer som starter, må hjelpe til under selve stevnet begge dager. I tillegg får vi mye å gjøre fredag ettermiddag, så hold av datoene, og sett av tid allerede nå. Jo flere vi er som hjelper til, jo bedre blir stevnet vårt!

Mer informasjon om banebygging og klargjøring av stevneplassen på fredag, samt arbeidslister for lørdag og søndag kommer neste uke. Etter at anmeldelsesfristen på hpnett er omme, vil vi selvfølgelig også legge ut ryttermelding og foreløpige startlister.

Hvis du vet allerede nå hva du kan tenke deg å bidra med, så send mail til sille,kasin@gmail.com, eller skriv dette på anmeldelsen din.Seier og plasseringer i Drammen

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Apr 2015I palmehelgen var flere bærumsryttere på premiejakt på Linnesvollen.

Pernille tøylet sin nye ponni, Hammers Hero, inn til seier i LA første stevnedag i Drammen. Her på Casper Damgård. Foto: Mona Wendelborg

Flere bærumsryttere valgte å la påskefjell være påskefjell, og benyttet heller palmehelgen til start i distriktsstevne i sprang for ponni og hest på Drammen Ridesenter. Pernille Wilskow Tingstad og den nye ponnien hennes, Hammers Hero, suste inn til seier i LA for enere på lørdag, og ble også plassert i LA på søndag. Både Signe Bach-Gansmo/ Ken og Ida Belsjø/ Safran II fikk Clear Round-sløyfer etter feilfrie runder i 0,80 m, mens Lea Stefine Tryggvason/ Nieuwmoeds Tiamo og Cathinka Rhyder Schøyen/ Radetzky II sikret premier MB ponni og 1,10 m hest.

Begge dager hoppet i tillegg både Lea Stefine Tryggvason/ Nieuwmoeds Tiamo, Signe Bach-Gansmo/ Ken, Silje Næsheim/ Evemmo og Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II stødige firefeilsrunder i sine respektive klasser.

Resultater:
Flotte prestasjoner i utlandet

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Apr 2015

Fem bærumsryttere har tilbrakt påsken på kontinentet og hoppet inn til flotte plasseringer i tre forskjellige land.
Lacosta er endelig forsiktig tilbake i ringen, og Cornelia er både glad og rørt. Foto: Sille Kasin

Cathrine Jerring og Siril Sønsteby valgte å legge veien til Stall Melbys tradisjonelle påskestevne i Hirtshals, der stevnearrangør Kevin denne gangen inviterte til to helger med internasjonale sprangklasser på tostjerners nivå, CSI2*, internasjonale unghestklasser, CSIYH1*, og internasjonale ponniklasser, CSIP. Begge våre jenter har vist at de har kontroll på utendørssesongen - gjennom flere topplasseringer, fine premier og gode runder. Spesielt har Cathrine og Bellano van Bosbeek vist konkurrentene bakskoene.

Cathrine og Bellano va Boosbeek har virkelig vist påskeform i Danmark. Arkivfoto: Alice Bjerke

Les mer om norske resultater under Stall Melby Easter Spring Tour på hestesport.no:

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=48123

Også Siril slo til med gode runder under årets utgave av Satll Melby Easter Spring Tour. Arkivfoto: Alice Bjerke

Mille Marie Bjerke og Cornelia Emilie Kasin er begge fortsatt i Belgia, og konkurrerer der også kommende helg.

Mille, som har hatt hestene sine i England den siste tiden og nå trener for William Funnell, startet med plassering i Jumping Bonheiden like før påske, og er nå i Lummen Spring Tour og plukker premier, både med Tinsday VDL og Crisanta. Mens førstnevnte har vært i Milles eie i flere år allerede, er Crisanta et forholdsvis nytt bekjentskap. Etter at Mille er ferdig med rundene i Belgia, har vi hørt nyss om at hun hyggelig nok er ventet til Drammen Spring Tour.

Les mer på hestesport.no om norske resultater den første uken i Lummen:

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Mille ser virkelig ut til å ha funnet tonen med sin nye hoppe, Crisanta. Her under Sunshine Tour 2015. Foto: Privat

Cornelia befinner seg på det verdenskjente stutteriet Zangersheide, bare en halvtimes kjøretur med bil unna Mille, og deltar under Z-Tour med Lacosta og Simply Cruise. Også på henne har det så langt blitt premier med begge hester og fine runder. Aller morsomst har det vært å være tilbake på konkurransebanen med førstnevnte.

Les mer på hestesport.no om norske resultater fra de to første helgene av Z-Tour:

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=48124

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=48130


Vår femte og siste bærumsrytter ute på påskestevne, har vært Hanna Cecilie Wicklund. Med seg til Arezzo og Toscana Spring Tour har hun hatt ponniene Kasper og Genepy B, samt hesten Winsor C, som hun har startet childrenklasser med. Etter langt juleferie- og deretter vinteropphold hos Morten Djupvik i Nederland, gleder vi oss til å se dem igjen her hjemme.
Hanna har herjet premielistene i Arezzo både på ponni og hest. Tilsammen ble det massevis av rosetter og flotte pokaler å ta med hjem til Grini Gård. Foto: Privat

Les mer om Toscana Tour på hestesport. no:

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=48082

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...
Påskeferie og påskenytt

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Mar 2015

Mange bærumsryttere går så smått inn i påsken med deltakelse på nasjonale stevner, og det er også mange som velger å spisse formen utenlands.
Drammen Rideklubb får besøk av riktig så mange bærumsryttere på distriktsstevnet sitt i sprang for ponni og hest denne palmehelgen. Det blir moro! Vi har også Heidi Opsahl Grimsen og Felix VIII til start på landsstevnet i sprang i Grenland. Sannsynligvis blir begge disse sesongens siste innendørssevner, for nå venter Drammen Spring Tour like etter påske.

På Tanum foregår det trening for satsningsgruppene i aldersbestemte grupper i dressur denne helgen. Tine Øye, som selv red aktivt for Bærum Rideklubb i mange, mange år, stiller som trener, og der vil den nåværende bærumsekvipasjen Helena Kvestad Eide og Kiss-Tartuffe også bli å finne blant unge ryttere.

En spennende palmehelg og tid videre går også Anna Ritari i møte. I morgen flytter nemlig den nye sprangponnien hennes, Zinzizo, til Østern Brug. Vi gratulerer, og ønsker lykke til! Kanskje ser vi ekvipasjen i ringen allerede under aprilstevnet vårt?

Flere bærumsryttere velger å starte utendørssesongen på kontinentet denne helgen. Hos Kevin på Stall Melby i Hirtshals, Danmark er allerede Cathrine Jerring og Siil Sønsteby i sving og leverer gode runder og plukker premier, og Katharina og Theodor Wendelborg er også meldt på henholdsvis ponni og hest. Speislet hyggelig er det vel kanskje at vi endelig har Siril og Katharina tilbake i ringen etter skader; førstnenvte selv, og sistnenvte med skadet ponni.

Skadet og ute svært lenge har også Cornelia Emilie Kasins Grand Prix-hest Lacosta vært, men over helgen skal hun igjen få prøve seg forsiktig i ringen. Med til Z-Tour i Lanaken, Belgia blir også syvåringen Simply Cruise, som for første gang skal ut i CSI3*.

Mille Marie Bjerke hviler på sin side ikke på laurbærene etter flott innsats under Sunshine Tour, men tilbringer også deler av påsken i Belgia. Hun velger seg ikke Zangersheide som stevnearena, men heller Lummen og Bonheiden, et kort stykke unna Zangersheide.

Kort sagt, påsken er på vei, men bærumsrytterne er stadig aktive.

Vi ønsker alle en riktig god påske!Distriktsstevnet i sprang på Østern Brug nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Mar 2015

Online-påmeldingen til det tradisjonelle vårstevnet vårt i sprang er nå åpen på hpnett.no.
Helgen den 18. og 19. april inviterer vi i Bærum Rideklubb til distriksstevne i sprang for ponni og hest med innlagt Ladies Cup 2015. Vi gleder oss!

For å kunne arrangere stevner, er vi imidlertid helt avhengige av hjelp, både fra ryttere, støtteapparat og andre frivillige. Mens alpinfamilier stiller på dugnader og for eksempel deler ut telefonkataloger eller selger førstehjelpsputer, arrangerer korpsene loppemarked og setter av hele 17. mai til frivillig innsats. Håndball- og fotballfamilier står også på, selger skrapelodd, doruller eller kanskje kakebokse, og bidrar, alle som én. Kort sagt, idretten er tuftet på frivillighet, og slik er det også med ridesport.

Etterhvert som online-påmeldingen stenges på hp-nett, vil arbeidslister bli satt opp og senere publisert her på klubbsiden vår. Send oss gjerne allerede en mail nå, og fortell hva du ønsker å bidra med!

Vi forutsetter at alle som har tilknytning til klubben og som ønsker å starte på Østern Brug eller inngår i støtteapparat rundt utøvere, også stiller opp og hjelper til. Samtidig minner vi foreldre om at mindreårige ryttere ikke får stille på stevner alene, men alltid må ha med ansvarlig person.

Send mail til: baerum.rideklubb@gmail.com
Det er både morsomt og lærerikt å være med på å arrangere stevne!

Vi håper å se mange av dere, både til hest eller ponni - og ellers i full sving! Mer informasjon kommer når stevnehelgen nærmer seg.

Online påmelding:Thea tilbake i dressurringen

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Mar 2015

Under helgens distriktsstevne i dressur i regi av Gevelt Rideklubb var debutantpar fra Bærum Rideklubb på plass.
For første gang denne sesongen entret gledelig nok dressurrytter Thea Dyring arenaen igjen. Denne gangen var Oma's Libra makker, og valget falt på distriktsstevnet i dressur i regi av Gevelt Ryttersportsklubb. Bærumsduoen startet LB:1 i selskap med i alt 19 tellende ekvipasjer, og havnet like utenfor premielisten med sine 61,667 prosentpoeng.

Resultater:

Flinke sprangekvipasjer i Drøbak

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Mar 2015

Bærumsekvipasjene på landsstevnet i Drøbak forrige helg hoppet inn til fine resultater.
Sandra har all grunn til å smile for tiden. Her er hun hjemme på Østern Brug med gode hjelpere på plass - og før egne ponnier var på plass. Foto: Tom Rune Lian

Drøbak Rideklubb stod som arrangør av første runde i Norgesserien forrige helg. I tillegg inviterte de til åpne klasser med et par bærumsekvipasjer på plass.

Diana Chong og Come First gjennomførte to fine runder i 1,10 og 1,20 m, og stod for beste resultat med 4 feil i andre fase i sistnevnte klasse. Lørdag fikk de to også selskap av Sandra Sunde Lian og SR Oscar the Boxer, som leverte flotte, stabile nullrunder både i LA og MB.

Søndag opptok første runde i Norgesserien med sine tre divisjoner mye av dagen. Vår eneste duo til start denne helgen i Drøbak var derfor Pernille Wilskow og Tingstad Hammers Hero, som var på stt tredje stevne sammen. En flott runde i LA+5 med 4 feil ble resultatet.

Komplette resultater fra landsstevnet i Drøbak:


Sprangcuper i 2015

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Mar 2015

Oversikten over årets sprangcuper med statutter er nå klare. Nytt av året er NRYFs Landsmesterskap for hest for ekvipasjer på lavere nivåer!
Som vanlig er det et bredt utvalg av sprangcuper for både ponni- og hesteekviasjer på de fleste nivåer å velge mellom.

Helt nytt av året er satsningen på NTYFs Landsmesterskap for hest i 1,10 m, 1,20 m og 1,30 m. Dette flotte tilskuddet har kommet til gjennom et samarbeid mellom NRYF og blant andre Jan Auen Hafskjold, som selv er banebygger, trener og sprangrytter. Vi forventer at denne serien blir en kjempesuksess allerede i debutåret!

Komplett oversikt over sprangcupene 2015 med statutter:

I tillegg minner vi om at rideklubbene rundt om i landet også arrangerer forskjellige sprangcuper på nasjonalt distriktsstevnenivå. Disse finner du etterhvert fortløpende som vedlegg til terminlisten på Horsepro.
Hanna med kjemperesultater i Arezzo både på ponni og hest

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Mar 2015

Så langt har Hanna Cecilie Wicklund vært en kjempesuksess under Toscana Tour 2015.

Hanna på en av mange premieutdelinger under første helg av Toscana Tour. Her sammen med Kasper. Foto: Privat

Sammen med andre norske ryttere i kretsen rundt nederlandsbaserte Morten Djupvik, representerer bærumsrytter Hanna Cecilie Wicklund Norge under årets Toscana Tour, som starter i midten av forrige uke. Med til Arezzo er enerponniene Kasper og Genepy G, og hesten Winsor C, som Hanna nå rir childrenklasser på.

Hanna debuterte internasjonalt i Nederland tidligere i vinter, og deltar nå ved Toscana Tour for første gang. I løpet av den første helgen startet Hanna to dager, og kapret til sammen fire seire og to andreplasser på like mange starter. Med dette er hun så langt Norges mestvinnende rytter under Toscana Tour 2015.

Vi i Bærum Rideklubb gratulerer med de flotte resultatene så langt, og ønsker Hanna lykke til videre!

Les mer om Hannas kjempesuksess i Italia så langt:Bærumsmedlem som ny visepresident

Postet av Bærum Rideklubb den 23. Mar 2015

Med stor glede ønsker vi vår egen Totto Hartmann tillykke med vervet som visepresident i NRYFs Forbundsstyre!
Med smil er Bærum Rideklubbs Totto Hartmann klar til å ta steget inn i NRYFs forbundsstyre som visepresident de to kommende årene. Foto: Equimedia Mette Sattrup


Med visjonen "Rytterglede for alle" som utgangspunkt for satsningen de kommende årene, møttes NRYFs Forbundsstyre, representanter for ryttersportens mange komiteer og utvalg, administrasjonen på Ullevål Stadion og delegater fra mange av de i alt 381 rideklubbene rundt om i Norge på Thoen Hotell i Lillestrøm lørdag og søndag. På vegne av oss i Bærum Rideklubb stilte klubbleder Aage Jørgensen og grenleder i sprangutvalget med web-ansvar, Sille Kasin, mens Hege Elisabeth Sætre representerte Grenutvalget for funksjonshemmede i NRYF.

Mange dokumenter skulle granskes og diskuteres, og ditto beslutninger på vegne av NRYFs hele 35.000 medlemmer tas - med 100-årsmarkeringen av NRYF som bakteppe. Vi gikk utvilsomt en viktig og spennende helg i møte.Klenodier fra nær og fjern var hentet inn for å markere forbundets 100 års lange historie, og hyggeligst av alt for oss i Bærum Rideklubb.ble gjensynet med vår egen Eddie Bull, i form av minner fra et langt og eventyrlig liv i ryttersportens tjeneste.Eddie Bull har satt store og varige spor etter seg i hestesporten. Når nå historien om NRYFs første 100 år skrives, har minnene etter ham fått sin naturlige plass i den pågående vandreutstillingen. Foto: Sille Kasin

Avtroppende president i Forbundsstyret, Per Anders Owren innledet årsmøtet lørdag morgen, og deretter ble blant annet Langtidsplanen 2011 - 2015 og Rytterpolitisk dokument 2015 - 2019 gjennomgått. Deretter ble kandidatene til nye verv i NRYFs Forbundsstyre presentert for forsamlingen, og temperaturen i salen steg merkbart flere hakk, etter hvert som benkeforslagene ble presentert. I bærumsleiren holdt vi ro i rekkene, men spente var vi..... Ville vår kandidat til visepresidentvervet, Totto Hartmann, klappes inn under tinget påfølgende dag?

Lørdag kveld var det tid for festmiddag - med hest som ramme, men klokt nok ikke på menyen. To bærumsmedlemmer gjorde sitt til at stemningen rundt bordene ble løftet mange hakk. Morten Aasen delte raust av kjære, morsomme minner om superhesten Animo med oss alle i salen, og NIFs visepresident og tidligere generalsekretær i NRYF, Kristin Kloster Aasen, satte punktum for første dag med velvalgte takk- for-maten-ord.

Og deretter bar det til tings. Valgkomiteen hadde gjort et grundig forarbeid, og deres instilling ble for én gangs skyld stemt inn i rekordfart søndag formiddag - etter at kun tre benkeforslag ble forkastet ved votering. NRYFs nye president de neste årene kommer fra Sørkedalen Rideklubb og heter Stian Øglænd, mens vår egen mann hyggelig nok ble valgt inn som visepresident de to neste årene. Som i vår eget forslag til nominasjonskomiteen, ble ord som stor grad av integritet og mellommenneskelig kompetanse, bred erfaring både fra styrearbeid og idrett, samt ektefølt engasjement for og innsikt i ryttersporten både i inn- og utland nevnt.

I etterkant av valget haddeTotto selv følgende å si:

Jeg skal prøve å jobbe videre med det solide fundamentet som forgjengerne mine har skapt. NRYF er en velfungerende organisasjon, men sammen kan vi like fullt forbedre oss. Jeg skal gi mitt bidrag til at vi forhåpentligvis vil lykkes i dette.

Mer stoff både fra Årsmøtet og Ryttertinget finner du på hestesport.no.


NRYFs Årskonferanse og Rytterting

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Mar 2015

Denne helgen drar blant annet representanter fra Bærum Rideklubb til tings.Klubbens formann Aage Jørgensen og leder i GU-S og web-ansvarlig Sille Kasin legger veien til Lillestrøm kommende helg, der NRYF inviterer til Årsmøte og Rytterting.
Ekstra spennende blir det for oss i Bærum Rideklubb under søndagens valg på tinget, der vi - basert på medlemstallet vårt - har to stemmer. Vår egen Totto Hartmann er nemlig foreslått valgt inn som visepresident for en toårsperiode i Forbundsstyret, som er Norges Rytterforbunds høyeste organ. Styret i Bærum Rideklubb fremmet for øvrig forslag om to passende kandidater til forbundsverv, og for oss er det derfor virkelig hyggelig at først nominasjons- og deretter valgkomiteen har samlet seg om en av disse. Valgkomiteens instilling:Drammen Spring Tour 2015

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Mar 2015

Drammen Spring Tour 2015 er nå klar for påmelding.Foto: Equimedia Mette Sattrup

Les mer om årets klassetilbud i tidligere blogginnlegg her på klubbsiden vår. Du finner også tilsvarende informasjon på NRYFs hjemmeside:
Logg inn for påmelding på HorsePro:
Gode runder og sprangpremier på Hønefoss

Postet av Bærum Rideklubb den 16. Mar 2015
Diana og Come First startet to klasser på søndag, og kapret premier i begge. Her ved en tidligere anledning. Foto: Sille Kasin

Mange bærumsekvipasjer stilte til start under distriktsstevnet i sprang for hest og ponni med innlagt tradisjonell Vintercup i regi av Hønefoss og Ringerike Rideklubb denne gangen. Massevis av fine runder ble observert gjennom helgen, og premier på flere av rytterne våre ble det også.

Lørdag viste på ny Sandra Sunde Lian og SR Oscar the Boxer at de er i rivende utvikling - rett ut i MB tidshopping sammen med andre toerekvipasjer. Denne gangen ble resultatet 4 feil, og de to startet bare denne ene klassen.Sandra og SR Oscar the Boxer har vist formidabel utvikling denne vinteren. Her er de to under AEG 2015. Foto: Tom Rune Lian

Emily Storm Muniz sesongdebuterte med Pedro VIII denne helgen, og var til start begge dager. Lørdag fikk de to en helt grei start i 0,90 m hest med 8 feil. Deretter kapret de to en flott åttendeplass blant 35 startende i 1,15 m, etter å ha levert en dobbel nullrunde. Søndag endte runden i 1,05 m uten premie.
Emily og Pedro kunne reise hjem til Hosle Gård med premie fra Hønefoss. Her er de to etter start i fjorårets Vintercup i Drammen. Foto: Sille Kasin


Theodor Wendelborg valgte på sin side bare stevnestart på Hønefoss lørdag, og tøylet sin godthoppende Veavanta-C rundt både i 1,15 m og 1,25 m. Etter førstnevnte runde ble ekvipasjen protokollført med 4 feil, mens det ble 8 i første fase i den andre.
Theodor og Veavanta-C er blant bærumsekvipasjer der stor fremgang er å spore. Her er de to på besøk i Drammen. Foto. Mona Wendelborg

Søndag stilte Jannie Canovill til start med begge sine hester. I 0,80 m ble det 4 feil og 69,00 stilpoeng med Awaited Walide, mens det ble to fine, nye runder Escobar i både 1,00 m og 1,10 m. Dessverre har vi ingen arkivbilder, verken av Jannie eller hestene hennes, men kan kanskje ønske oss det?

Bilder skulle vi også gjerne hatt av Mathilde Døving Andersson og hennes Comtessa WV. For duoen resulterte hønefossturen denne gangen i en flott nullrunde og 65,50 stilpoeng i 1,00 m.

Diana Mandy Chong og Come First
kunne som nevnt innledningsvis, reise hjem med to premier av to mulige. I 1,00 m ble de to nummer 12 etter feilfri hopping og med 75,00 stilpoeng, mens de kapret tredjeplassen i 1,10 m etter en lynrask dobbel nullrunde.

Heidi Opsahl Grimsen og Felix VIII kan også se tilbake på en topp helg i Hønefoss. Tredjeplass i 1,20 m og en meget hyggelig andreplass 1,30 m lover virkelig godt for sesongen videre.Heidi og Felix hadde all grunn til å glede seg etter helgen på Hønefoss. Her ved en tidligere anledning. Foto. Alice Bjerke

Hyggelig var det også å se Nadja Kassandra Ellefsen og Toulouse B tilbake i ringen. I 1,30 m ble det 5 feil og derfor ingen premie på duoen denne gangen, men de to kommer helt sikkert sterkere tilbake og melder seg på i premiejakten utover i sesongen.Nadja og Toulouse B startet bare avslutningsklassen på søndag i Hønefoss denne helgen. Her er de to sist vinter i Drammen. Foto: Mona Wendelborg

Resultater:Fine dressurprosenter på Melsom

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Mar 2015

Bare en bærumsekvipasje valgte seg dressurstart denne helgen.
Sammen med sin ti år gamle oldenburgervallak Hoelgaards Beau Garcon fortsetter Sander Hansen Hoff å ri inn til stabilt gode prosenter. Denne søndagen oppnådde de to 58,088 prosentpoeng i MB:2 - på et klassenivå der de debuterte forrige helg.

Jarlsberg og Melsom Rideklubb stod som arrangør av distriktsstevnet denne helgen. Dommer i Sanders klasse, der arrangørklubbens egen Hege Aabø/ Cicero sikret seieren med gode 72,500 prosentpoeng, var Anne Grundvig.

Resultater:
Både ponniseire og premier i Arendal

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Mar 2015

Flere av ponnirytterne våre la premiejakten til Arendal denne helgen.
Forrige helg trakk Nora det lengste strået og gikk til topps i Grenland, mens denne helgen var det Ida som sikret ikke mindre enn to seire sammen med Miss Black Magic i Arendal. Her er Nora på Herbies Double Trouble og Ida på SL Safo IV. Foto: Privat


Arendal og Grimstad Rideklubb inviterte til tredagers landsstevne i sprang for ponni denne helgen, og alle tre dager tilbød arrangøren også en hesteklasse for childrenryttere under 14 i tillegg. Lisa Holmsen kapret karrierens andre MB-seier på sin forholdsvis nye connemaraponni, 9 år gamle Smokin Dan, og på søndag suste også Ida Andenæs Axelsen inn til to seire bak tøylene på Miss Black Magic.

Fredag var Maria Wergeland Andersen og enerponnien Supreme Magic første bærumsekvipasje i ringen. I LB ble det 8 feil på de to, mens de leverte en super nullrunde og 72,50 stilpoeng i LB dagen etter. Søndag debuterte ekvipasjen på ny høyde; en bom ned og 4 feil i andre fase i LB + 5 ble det flotte resultatet.

Nora Nalbant og toeren hennes, Herbies Double Trouble, fulgte opp forrige helgs supre runder med nye gode resultater. I MB på fredag ble det 4 feil, mens andreplass i MB på lørdag ble sikret gjennom dobbel null. Søndag var de to ute på ny premiejakt, og slo da til med tredjeplass i MB, i et startfelt på hele 19 toerekvipasjer.

Ida Andenæs Axelsen fortsetter også å lever gode, stabile runder med begge ponniene sine for tiden, og er stadig inne til premiering. Lørdag ble seier sikret i LA med Miss Black Magic, mens hun tøylet SL Safo IV feilfritt rundt i første fase i MB. På søndag ble en ny seier sikret i LB + 5 med Miss Black Magic, og det med hele to sekunders klaring ned til neste. Med SL Safo IV ble resultatet 4 feil i første fase i LA + 5.

Lisa fortsetter fremgangene på begge sine ponnier, og i Arendal denne helgen ble det flere gode runder og premier å glede seg over. Her på Noerkaers Hiawatha ved en tidligere anledning. Foto: Mona Wendelborg

En annen av klubbens virkelige premieplukkere på ponni, Lisa Holmsen, kan også se tilbake på nok en vellykket stevnehelg. Fredag endte hun som første uplasserte etter en nullrunde i MB med Noerkaers Hiawatha, mens det ble 4 feil med Smokin Dan. Lørdag stod virkelig jubelen i bærumsleiren i taket da hun hoppet inn til første og andre i MB med ponniene sine. Søndag ble sørlandsoppholdet avsluttet med 4 feil i MB med Noerkaers Hiawatha.

Resultater:
Har du glemt oss?

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Mar 2015

Flere medlemmer i Bærum Rideklubb har ikke betalt årskontingent for 2015.
Er du en av dem som fortsatt ønsker å være medlem i Bærum Rideklubb, men som har glemt oss i 2015?

Alle medlemmer har fått tilsendt krav om betaling av klubbmedlemskap på mail ved årsskiftet. Betal kravet snarest, og unngå å bli slettet fra medlemsregisteret vårt! Husk at for å kunne delta på stevner, du være medlem av en rideklubb og årlig betale klubbmedlemskap.

Har du spørsmål? Les mer under fanen "Børum Rideklubb", eller ta kontakt med medlemsansvarlig Åge Jørgensen (mail: Aage@ostnes.no/ mob. 90521356) snarest.Drammen Spring Tour 2015 nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Mar 2015

Påmeldingen til Drammen Spring Tour 2015 er ikke klar ennå, men kommer snart!


Foto av Cornelia og Simply Cruise i årets DST-katalog: Equimedia Mette Satterup

Årets program:

Drammen NOR 23 - 26/04/ 2015 CSI2*, CSICh-B (A), CSIJ-A, CSIP, CSIYH1*:
internasjonale sprangklasser 1,10 m - 1,45 m, internasjonale sprang, internasjonale sprangklasser for children, junior og ponni, og internasjonale klasser for unghester 5 og 6 år

Drammen NOR 30/04 - 03/05/ 2015 CSI2*, CSICh-B (A), CSIJ-A, CSIP, CSIYH1*:
internasjonale sprangklasser 1,10 m - 1,45 m, internasjonale sprang, internasjonale sprangklasser for children, junior og ponni, og internasjonale klasser for unghester 5 og 6 år

Drammen NOR 07 - 10/05/ 2015 CSI1*, CSIO3*, CSIYH1*:
internasjonale sprangklasser 1,10 m - 1,40 m , internasjonale sprangklasser 1,40 m - 1,55 m med laghopping og internasjonale klasser for unghester 5 og 6 år

Følgende kreves for å starte internasjonalt under Drammen Spring Tour:

Rytter: Topplisens
Hest: FEI-nummer: For å få FEI-nummer, må hesten også ha microship som kan skaffes av din veterinær eller Norsk Varmblod.
Hesten må også være vaksinert i henhold til FEIs regelverk.
FEI-pass kreves kun i CSIO3*. De som ønsker å ri CSIO3* siste helgen, må melde interesse til heidi@rytter.no.
Ekvipasjen må også være kvalifisert i henhold til KR II.
For å få FEI-nummer på hest og rytter, send mail til heidi@rytter.no, så lager hun dette.


Dette må man ha klart før online påmelding.


Online påmelding kommer snart.
Har du lyst til å delta i Norgesserien?

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Mar 2015

Snart braker det løs med årets første runde i Norgesserien, og det er derfor på tide å samle sammen lag.Har du lyst til å ri? Meld interesse til leder i sprangutvalget på mail sille.kasin@gmail.com snarest mulig, og senest innen den 14. mars. Jo flere lag vi klarer å stille, jo morsommere blir det!

Litt informasjon om Norgesserien:

Statuttene finner du ved å følge denne linken:

Norgesserien går i 3 divisjoner:

1. divisjon:
1. kvalifisering 1,15 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,20 m (utendørs) og finale 1,20 m (utendørs)

2. divisjon:
1. kvalifisering 1,05 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,10 m (utendørs) og finale 1,10 m (utendørs)

3. divisjon:
1. kvalifisering 0,95 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,00 m (utendørs) og finale 1,00 m (utendørs)


I år arrangerer Drøbak Rideklubb 1. kvalifisering søndag den 24. mars, mens Drammen og Omegn Rideklubb arrangerer 2. kvalifisering søndag den 21. juni. Finalen går i regi av Sandnes og Jæren Rideklubb samtidig med Lag-NM i sprang den 27. - 29. august.

Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer. Tre resultater er tellende. Lagene behøver ikke å ha samme sammensetning i de to kvalifiseringene og i finalen. Husk at mange også rir ponnier i Norgesserien, da i hvert fall de to laveste divisjonene bør gå greit.

Ekvipasjer som starter i 3. divisjon, kan ikke tidligere være plassert i klasser over 1,20 m. Ekvipasjer som starter i 2. divisjon, kan ikke ha plassering i klasser over 1,30 m.

Se ellers nærmere opplysninger om prosedyre ved påmelding av lag her på siden under fanen Bærum Rideklubb. Uttaket vil bli offentliggjort her på klubbsiden vår, så snart dette foreligger, og du vil også bli kontaktet pr. mail. Merk at ordinær frist for påmelding til det første kvalifiseringsstevnet i Drøbak er satt til den 15. mars kl. 18:00, og at rytterne selv melder så snart laguttaket er bekjentgjort. Under begge kvalifiseringshelgene kjører begge arrangører også vanlige D-stevneklasser.Nye, flotte bærumsresultater i Spania

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Mar 2015

Fire av våre bærumsryttere har fortsatt å levere gode runder i Spania. Les mer på hestesport.no


Mille og Crisanta er blant bærumsekvipasjene som har tatt del i den spanske premiehøsten under de pågående turene Sunshine Tour og MET. Foto: PrivatDressurplassering og flott innsats i Moss

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Mar 2015

Det andre stevnet i årets Vintercup i dressur i regi av Moss Rideklubb fant sted i helgen. Der var blant andre formsterke Helene Heiberg og Quintina 21 på plass.
Illustrasjonsbilde: NRYF

Sist bærumsekvipasjen Helene Heiberg/ Quintina 21 stilte til start på dressurbanen i midten av februar, endte det med seier. Også denne helgen leverte de to gode resultater, denne gangen på distriktsstevne i dressur med innlagt Vintercup i regi av Moss Rideklubb.

Lørdag oppnådde de to 61,481 prosentpoeng for programmet sitt i LA:2. Søndag tok ekvipasjen, som også starter sprang, steget opp på pallen med 66,452 prosentpoeng i LA:5 og en flott andreplass som resultat.

Bærumsduoen har deltatt ved begge stevner under årets Vintercup i Moss, og endte totalt som nummer 4.

Sammen med Helene fant også flere andre bærumsryttere veien til Moss. I MB:1 endte Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich som første uplassserte med 62,500 prosentpoeng. Lisa Smith Eide/ Red Make Up oppnådde 60,000 prosentpoeng, mens Sander Hansen Hoff/ Hoelsgaard Beau Garcon red inn til 56,324 prosentpoeng.

Søndag stilte ikke mindre enn fem bærumsekvipasjer til start i klasse MB:2 , og små marginer skilte. Inga/ Theoderich ble belønnet med 61,176 prosentpoeng for programmet sitt, Lisa/ Red Make Up red inn til 60,147 prosentpoeng, Anita Johannessen/ Arganza ble belønnet med 59,412 prosentpoeng, og Sander/ Hoelsgaard Beau Garcon fikk denne gangen 59,142 prosentpoeng.Lisa Aurora Hauff/ Unidor Dalegaard Sleipner red inn til 56,912
prosentpoeng, og Solveig Hellebust/ Wolkentraum oppnådde 56,324 prosentpoeng.

Inga, Lisa og Sander deltok på lik linje med Helene på begge stevnene i Moss, og ble sammenlagt henholdsvis nummer 6, 7 og 8 i årets Vintercup.

Resultater:Bærum Rideklubb på grenlandskartet

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Mar 2015

Denne helgen har flere bærumsryttere vært på plass i Grenland, der arrangøren inviterte til landsstevne i sprang for ponni og hest.
Lisa åpnet sprangfesten i Grenland med seier i MB kat. 1 på fredag. Her bak tøylene på Noerkaers Hiawatha under Lag-NM i Drøbak 2014. Foto: Alice Bjerke

Etter tre hesteklasser uten bærumsryttere til start på fredag, var det tid for ponniklassene. Pernille Wilskow Tingstad leverte en feilfri grunnomgang i LA1,00 m på sin nye ponni, Hammers Delight, mens Lea Stefine Trygggvason og Nieuwmoeds Tiamo endte noe lenger ned på resultatlisten. Best av våre ble Lisa Holmsen, som tøylet sin nye enerponni, Smokin Dan, inn til andreplass.

Og Lisa ga seg ikke med dette. I MB 1,10 m strøk nemlig hun selv og lille Noerkaers Hiawatha av med seieren.

Lørdag var det ponniene som fikk åpne stevnedagen. Ida Andenæs Axelsen og SL Safo IV åpnet flott med fjerdeplass i LA + 5 1,05 m, mens Lisa/ Smokin Dan og Pernille/ Hammers Hero endte på henholdsvis 4 og 5 feil.
Ida og Safo hadde en flott stevnehelg i Grenland og rir stabilt gode runder nå. Foto: Mona Hovland

Deretter var det toernes tur i MB + 5 1,05 m. Her fikk Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble en kjedelig tidsfeil i første fase i en ellers fin-fin runde. Ida/ SL Safo IV hoppet tilsvarende klasse for kategori 1 - med ett riv og 4 feil i første fase som resultat.

Siste del av lørdagen var forbeholdt hester. I et stort startfelt på 70 hoppet Theodor Wendelborg og hans fine Veavanta-C 1,15 med 8 feil, mens det ble 7 feil i 1,25 m. I sistnevnte klasse fikk Theodor også selskap av Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII, som denne gangen endte et stykke ned på resultatlisten.

Første del av søndag var det igjen tid for hesteklasser. Vår eneste representant til start, Theodor/ Veavanta-C fikk 9 feil i første fase i 1,20 m. 17 av de 55 tellende ekvipasjene gikk dobbel null, og best av alle var drøbaksduoen Celine Marie Foss/ Catina Z.

I ponniklassene var det igjen mye glede å spore i bærumsleiren. I LA 1,00 m leverte både Ida/ Miss Black Magic og Lea/ Nieuwmoeds Tiamo fine firefeilsrunder, og deretter kapret Nora/ Hebies Double Trouble en flott andreplass i toernes MB 1,00 m etter å ha prikket inn dobbel null.

I MB kat. 2 1,00 m/ kat. 1 1,10 m sendte vi deretter ut fem bærumsekvipasjer. Vi kan ikke si annet enn at dette lover godt for videre satsning, og det forteller også mye om det flotte ponnimiljøet vi i klubben blant annet har på Østern Brug. Aller best denne gangen ble Nora/ Herbies Double Trouble som like godt slo til og vant klassen. Ida/ SL Safo IV red og feilfritt, og kunne hente hjem en flott tredjeplass. Lisa og de to ponniene hennes, Noerkaers Hiawatha og Smokin Dan, gjorde så absolutt også jobben sin - med 4 feil hver i første fase.

Dessverre mangler vi flere arkivbilder av nyere dato! Kan noen hjelpe?

Resultater:

Sterke dressurresultater på Hønefoss

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Mar 2015

Helena og Kiss-Tartuffe fikk en fantastisk start på sesongen med toppresultater på Hønefoss. Foto: Privat

Fire av klubbens dressurryttere har vært til start på Hønefoss i helgen, og har hentet hjem både seier og topplasseringer.


Blant de mange dressurekvipasjene som valgte å legge veien til landsstevnet for ponni og hest på Hønefoss denne helgen, har nok Kristin Leirfall og Helena Kvestad Eide aller størst grunn til å glede seg.

Allerede på fredag viste Kris og Bjerggårdens Ouverture at de virkelig er i rute - etter å ha ridd inn til 66,645 prosentpoeng og andreplass i MA, Prix St. Georges. Lørdag gikk det om mulig minst like bra; seier i klasse VB med 65,000 ble resultatet.

Helena og Kiss-Tartuffe viste også solid form gjennom hele helgen. I MA, Prix St. Georges, red de til 64,079 prosentpoeng, mens innsatsen i MA:1 på lørdag med 64,286 prosentpoeng holdt til en flott tredjeplass. Søndag avsluttet de to med en ny topplassering, denne gangen med 64,605 prosentpoeng og andreplass i MA, Prix St. Georges.

Våre to andre startende på Hønefoss denne helgen,
Hege Elisabeth Sætre og Karin-Marie Traaseth red også til fine prosenter. Førstnevnte oppnådde 56,296 prosentpoeng med Cashwell i LA:2 på fredag. Med Grand Marnier åpnet Karin-Marie MA, Prix St. Georges, på fredag med 62,632 prosentpoeng, mens de red inn til 65,263 prosentpoeng i VB, Intermediaire I på søndag.

Resultater:Flotte runder i Spania

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Mar 2015

Ikke mindre enn fire bærumsryttere er på plass under Sunshine Tour i Vejer de la Frontera for tiden, og to holder fortet under MET.
Mille leverer runde på runde meg gode resultater også under dette årets Sunshine Tour. Her på Udokus på Linnesvollen i fjor. Foto: Alice Bjerke

Mille Marie Bjerke og Marie Valdar Longem viser med all tydelighet at de trives med å være tilbake under Sunshine Tour, som har vært fast post på jentenes stevneprogram i en årrekke.

Denne helgen rir begge våre utøvere Grand Prix Stor Tur, og debutanten Mille har spesielt vist muskler i tøft internasjonalt selskap. Med Tinsday VDL fortsetter hun å plukke topplasseringer i startfelt med opp mot 100 ekvipasjer; Fredag ble det en femteplass, og i dag, lørdag ble det en tiende.

I dag har Mille også vært ute i en tøff CSI2* 1,45 Grand Prix. Riktignok ble det tre riv, men Udokus hoppet kanonbra, og både Mille og den nye treneren hennes, britiske William Funnell, er kjempefornøyde.

Marie kan på sin side også si seg fornøyd; Med Benito leverte hun en flott, feilfri runde i 1,35 m, mens det ble en tidsfeil med Algorhythem i 1,40 m.
Heltidsstudent Marie viser at det med innsats fint går å kombinere studier med sprangridning på internasjonalt nivå. Her er hun på Benito under fjorårets utgave av Drammen Spring Tour.

Lisa og Per Ulven leverer fortsatt også flotte runder under Mediterrannean Equestrian Tour, MET, noe lenger nord på spanskekysten. Denne lørdagen klinket Per og Didi De Goerdereede til med en ny, strålende plassering, denne gangen som nummer 8 i Bronze Tour 1,40 m. Lisa tøylet også Carlie stødig rundt, men fikk dessverre en bom ned og 4 feil i første fase.
Per og Didi i svevet inn til en ny plassering under pågående MET. Foto: Privat
Lisa og Carlie viser med all tydelighet at de blir en juniorekvipasje man virkelig skal se opp for. Foto: Privat


Les mer om norske ryttere i Sunshine Tour og MET:Bærumsryttere på dressurrankingen

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Mar 2015

På FEIs seneste rankingliste i dressur finner vi to bærumsnavn.
Arkivfoto: Danmarks Rideforbund

To av Bærum Rideklubbs representanter i dressur, ungrytterekvipasje Caroline Steine Jensen/ Blue Hors Develino og juniorekvipasje Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal, er begge å finne på FEIs nyeste rankingliste. Mens førstnevnte fortsatt er inne blant verdens 20 beste ungrytterekvipasjer som nummer 19 på februarlisten, finner vi sistnevnte som nummer 163 blant flere nye navnene på listen.

Caroline har blant annet kapret verdifulle poeng både under fjorårets og årets AEG, mens Victoria debuterte som hesterytter med sterke plasseringer og ditto poeng under AEG 2015.

Les mer:Ny bærumsside!

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Mar 2015

Velkommen til Bærum Rideklubbs nye hjemmeside! Endelig!I samarbeid med idrettenonline.no, som etter hvert nå står som leverandør av stadig flere nettsideløsninger for idrettsklubber rundt om i Norge, er det med glede og stolthet at vi ønsker deg velkommen som leser av Bærum Rideklubbs nye nettside!

Vi håper at du som leser vil kjenne igjen mange av elementene fra den gamle klubbsiden vår, men håper på sikt også at vi i tillegg kan gi deg nye leseropplevelser. Møt oss bare med litt tålmodighet i den nærmeste tiden fremover, for her er en del å sette seg inn i......

Kom gjerne med innspill, og send oss svært gjerne også bilder og nyheter, slik at siden vår blir best mulig - og mest mulig oppdatert. Webredaktøren når du som før pr. mail: sille.kasin@gmail.com.

Glem heller ikke at du kan følge oss på Facebook, og at vi i tiden fremover håper på mange flotte bilder på Instagram.

Frem til ca. 1. juni vil du for øvrig fortsatt også kunne besøke oss på http://idrett.speaker.no/organisation.asp?OrgElementId=62564, men i tiden fremover er det her på denne nye klubbsiden vår at ting kommer til å skje.Bærumssuksess i utlandet

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Mar 2015


Så langt har Mille og hestene hennes virkelig vist form under pågående Sunshine Tour. Her med Udokus ved en tidligere anledning. Foto: Alice Bjerke

Mens mange bærumsryttere satser her hjemme, kommer andre i form utenlands.

Etter at vinterens vakreste hesteeventyr her til lands, AEG, er vel omme, preges stevnekalenderen for mange av bærumsrytterne våre av start på distrikts-, lands- og elitestevner i dressur og sprang. Det er imidlertid også flere som velger å prikke inn stevneformen i utlandet. Akkurat nå er etter hva vi vet, fire bærumsryttere i full sving på sprangarenaer i Spania. I tillegg har vi en spennende ponnidebutant med vellykte stevnestarter i Nederland bak seg, og Spring Tour i Arezzo, Italia som neste stoppested.
Lisa har så langt plukket mange premier under MET på en av sin nye hester, Billy Boundary. Foto: Privat

Under pågående Mediterranean Equestrian Tour, MET, på i Oliva Nova på Solkysten i Spania, figurerer til stadighet søskenparet Lisa og Per Ulven på resultatlistene. Dels sitter de på hester som vi kjenner fra fjorårssesongen, og dels tøyler de hester som er nye av året.
Per rir blant annet med store fremganger på Didi. Foto: Privat

Resultater fra MET:

Tradisjonen tro, er både Mille Marie Bjerke og Marie Valdar Longem på plass i Vejer de la Frontera, der tradisjonsrike Sunshine Tour går av stabelen. Hele 4324 hester er meldt til start, så her er det duket for et virkelig oppbud av ekvipasjer.
Marie kombinerer studier med riding under Sunshine Tour også dette året. Her på Alghorythem ved en tidligere anledning. Foto: Alice Bjerke

Resultater fra Sunshine Tour:

Lenge har vi ventet med spenning på å se ponnirytter Hanna Cecilie Wicklund debutere på internasjonale sprangarenaer. Nylig ble debuten tilbakelagt med flotte resultater i Den Goubergh Roosendaal, Nederland. Hanna hadde god trenerhjelp av nederlandsbaserte Morten Djupvik under den internasjonale stevnedebuten sin, og var inne til premiering som topp fem i flere av klassene. Neste internasjonale oppgave blir Toscana Spring Tour i Arezzo, Italia . Vi her hjemme i klubben ønsker lykke til videre, og god tur til den fremgangsrike ponnirytteren vår!
Hanna og Genepy under sin internasjonale stevnedebut i CSIP i Nederland. Foto: Privat

Resultater fra Den Goubergh, Roosendaal:

Etter hvert som sesongen nå virkelig er i gang, gleder vi oss blant annet også til å bringe nytt fra tysklandsbaserte Margrethe Vist Hartmann. Flere bærumsryttere er også meldt til Z-Tour i Lanaken, Belgia i april, og det er også mange av sprangrytterne våre som velger å møte utendørssesongen og påsken i Danmark under Stall Melbys tradisjonelle vårstevne. Blant andre stiller Cornelia Emilie Kasin til start i Belgia, mens flere av bærumsrytterne våre med base hos Stall Gullik på Lierskogen velger seg Danmark. Vi kommer tilbake med mer informasjon.Stewardkurs på Østern Brug

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Mar 2015


Samtidig med at vi avholder vårt tradisjonelle vårstevne i sprang i april, arrangerer NRYF stewardkurs på Østern Brug. Kanskje har vi medlemmer som ønsker å autorisere seg som stewards, og dermed ikke bare kunne være til hjelp som teknisk personell under egne stevner, men kanskje også ellers?

Les mer om stewardordningen:

Mer informasjon om stewardkurset den 17. - 19. april kommer!Bærumsstevner 2015

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Mar 2015
Arkivfoto: Østern Brug

Også i løpet av sesongen 2015 vil vi i Bærum Rideklubb arrangere stevner både i sprang og dressur.

Allerede nå kan dere holde av følgende helger - uansett om dere er ryttere eller støtteapparat. ALLE må hjelpe til for at vi skal kunne arrangere stevner, og slik at arrangementene blir mest mulig vellykte:

 • 18. og 19 april: Distriktsstevne i sprang for ponni og hest med egen skolehestklasse
 • 24. mai: Distriktsstevne i dressur
 • 6. september: Distriktsstevne i dressur
 • 12. og 13. september: KM i sprang for ponni og hest
I tillegg arrangerer vi klubbmesterskap både i dressur og sprang, og får vi det praktisk til, så kan det også hende at vi kan by på et utvidet klubbstevne i sprang med cuper i samarbeid med nærliggende klubber i løpet av stevnesesongen.AEG - suksess for bærumsrytterne

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Feb 2015
Torsdag den 12. februar gikk startskuddet for AEG 2015, og i elleve hele dager kunne hestefrelste glede seg over konkurranser i både sprang og dressur, samt clinics, familieshow og utdeling av AWG Awards. Både klubbens sprang- og dressurryttere innkasserte premier og markerte seg på en flott måte begge helger.

For første gang i AEGs historie hadde vi i Bærum Rideklubb deltakere på ponni og hest gjennom Promotion Cup. Som tidligere omtalt, representerte Sandra Sunde Lian og SR Oscar the Boxer klubben på en flott måte i AEG Ponni Cup den første helgen. Les mer om Sandras AEG-debut her og her.Her er Sandra og toerponnien SR Oscar the Boxer under AEG-debuten. Foto: Tom Rune Lian

Deretter entret Cathinka Ryder Schøyen og Radetzsky II ringen som vår representant i Horze Cup. De to gjorde en strålende jobb, og kapret flotte plasseringer både søndag og mandag.
Cathinka og Radetzsky II kunne vende hjem fra Oslofjord Convention Centre med to flotte plasseringer. Her etter uttaksklassen i Drammen. Foto: Sille Kasin
I år som i fjor gjorde Cathrine og That's Why stor suksess under AEG. Her er de etter fjorårsseier blant juniorene. Foto: hestefrelst.no


Våre to sprangrepresentanter i CSI2*,Cathrine Jerring og Cornelia Emilie Kasin kan også se tilbake på to virkelig vellykte stevnehelger. Med lynraske That's Why ble det flere topplasseringer i Small Tour 1,35 m på Cathrine, og Bellano van de Bosbeek gjorde også virkelig jobben sin, både i Medium og Big Tour. Cornelia debuterte med Simply Cruise i CSI2* Small Tour 1,35 m og var plassert i tre av fire klasser. Dessverre fikk årets AEG en brå slutt for de to, da unghesten fikk et kraftig allergianfall og måtte bryte.Både Cornelia selv og trener Amund Eide kunne konstatere at Simply Cruise nå er klar for større oppgaver. Her under trening dagen før avreise til AEG. Foto: Equimedia Mette Sattrup

Lisa Holmsen og Hiawatha var på grunnlag av gode resultater i 2014 tatt ut til å ri ponniklassene andre helg. De to viste fin form, men måtte vende hjem uten plasseringer denne gangen.Lisa og mamma Pamela kunne glede seg over fine opplevelser under AEG 2015. Her under KOHS sist høst. Foto: Sille Kasin

Våre dressurekvipasjer i de internasjonale klassene viste også svært god form. Victoria Lavold Jørgensen og Roche Royal kan se tilbake på en meget solid debut i juniorklassene. Duoen var plassert alle tre dager med solide prosenter, og to av dagene var de to også beste norske ekvipasje.
Juniorekvipasjen Victoria og Roche Royal debuterte internasjonalt i FEI-klasser med plasseringer alle tre dager, og som beste norske ekvipasje to av dem. Foto: Privat

Caroline Steine Jensen og Blue Hors Develino, som for tiden ligger inne som nummer 18 på rankinglistene blant unge ryttere, ikke minst på grunnlag av tre strake seiere under AEG 2014, leverte igjen gode runder. Denne gangen ble det nye, solide prosenter og tre andreplasser på den velridende duoen.
Caroline og Blue Hors Develino herjet også denne gangen på resultatlistene under AEG. Her under fjorårets arrangement. Foto: Equimedia Mette Sattrup

Margrethe Janbu og Højersminde Rositta skaffet seg god erfaring i de høyeste seniorklassene og gjennomførte stabilt gode programmer alle tre dager, mens klubbens dressurdommer II, Sunniva Elise Kasin, hadde gleden av å følge bærumsekvipasjen vår fra sidelinjen som del av dommerkurs i Intermediaire og Grand Prix.
Margrethe og Højersmindes Rositta representerte klubben i de høyeste dressurklassene for senior under jubileumsutgaven av AEG. Foto: avlshest.no

Komplette resultater: