Norwegian Horse Festival 2020 nærmer seg
Postet av Bærum Rideklubb den 30. Des 2019
Tekst: Sille Kasin
Foto: NHF/ Equimedia, Mette Sattrup
Litt om Norwegian Horse Festival, onsdag 12. februar - søndag 16. februar:
Arvtakeren etter ikoniske AEG (Arctic Equestrian Games) - Norwegian Horse Festival - finner sted for andre gang ved Norges Varemesse i Lillestrøm i midten av februar. Fjorårsarrangementet ble en suksess av dimensjoner, så nå er det bare å begynne å glede seg til Norges største hestefest, enten du planlegger å ri selv, eller vil ta del som publikum!
Den sportslige delen av programmet starter allerede onsdag den 12. februar, mens hallene åpnes for publikum fra torsdag den 13. februar.
Arrangørsiden til Norges største hestefest finner du her:
Ønsker du å ri under NHF?
Norwegian Horse Festival favner både bredde og topp og inviterer til både nasjonale og internasjonale klasser. På NRYFs hjemmeside ligger all informasjon som du trenger.
Merk at fristen for å melde interesse på mail til Norges Rytterforbund ved NRYFs sprangkoordinator heidi@rytter.no for å ri CSI3*, juniorklasser eller ponnitur kat. 1 og 2, formelt gikk ut den 20. desember. Dersom du ønsker å ri, men fortsatt ikke har meldt interesse til NRYF om å få ri disse klassene, så begynner dette altså å haste!
Om du planlegger å ri amatørtur, melder du selv online til dette på vanlig måte via horsepro.no. Lenke til påmelding, samt infomasjon om hvordan du ellers går frem for å melde interesse for å ri, går frem av følgende lenke:
Merk at kvalifisering til deltakelse i Stall Lie Hvalen Ponnicup (0,80 m/ 0,90 m), samt SKOIES Dressur Cup (antar vi!) kun kan gjøres gjennom Promotion Cup 2019/ 2020. Du finner mer informasjon nedenfor.
Litt om Promotion Cup 2019/ 2020:
Alle landets rideklubber er velkommen til å delta i NHF Promotion Cup 2019/2020! Cupen blir arrangert for 15. gang, og i februar 2020 er det igjen duket for Norges største hestefest når 36000 m2 på Lillestrøm rigges til hestefest.
Konkurransen går ut på å promotere billettsalget til NHF 2020. Klubbene får poeng etter hvor mange fra klubben som forhåndskjøper billett av typen DAYPASS i konkurransens tidsrom fra billettsalget startet i oktober 2019, og frem til 19. januar 2020. De klubbene som selger flest billetter, får anledning til å sikre medlemmer muligheten til å ri på en internasjonal areana. I alt deles det ut premier til 20 klubber.
Her er listen over årets premier i Promotion Cup:
1. plass
6 invitasjoner til SKOIES Jumping Ponni Cup
1 invitasjoner til maks 3 Ekvipasjer Amateur Challenge-klassene (CSI-AM) med gratis meetingavgift
1 single VIP billett til NHF (skal benyttes av rytteren i Amateur Challenge-klassene)
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup 2020
2. plass
5 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
1 invitasjon til maks 1 Ekvipasje Amateur Challenge-klassene (CSI-AM) med gratis meetingavgift.
1 single VIP billett til NHF (skal benyttes av rytterne i Amateur Challenge-klassene)
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup
3. plass
4 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup
4. plass
3 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup
5. – 10. plass
2 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
1 invitasjon til SKOIES Dressur Cup
11. – 20. plass
1 invitasjon til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
Da Bærum Rideklubbs medlemmer sist gikk inn for å forhåndskjøpe billetter via Promotion Cup, endte vi med å kunne sende to ryttere til start - Sandra Sunde Lian på ponni, og Cathinka Ryder Schøyen på hest. Spør om det var gøy!
Formelle krav
- Merk at vanlige formelle krav til kvalifisering gjelder.
- Husk også at alle mindreårige ryttere som ønsker å melde interesse for å ri, eller som ønsker å melde til amatørtur via horsepro.no, trenger hjelp av en foresatt til å gjøre dette - akkurat som alltid ellers!
Spennende og nyttig kursinvitasjon
Postet av Bærum Rideklubb den 10. Des 2019
Illustrasjonsbilde: Privat
Tekst: Sille Kasin
Vi i Bærum Rideklubb er så heldig å få besøk av hesteveterinær/ veterinærkiropraktor Kristin Lund-Holtvedt som inviterer til førstehjelpskurs for hest. Kurset vil være både spennende og nyttig!
Vi har kun 15 plasser til diposisjon, så her gjelder det altså å hive seg rundt å melde seg på, da det vil være først til mølla-prinsippet som gjelder!
Kurset finner sted på Østern Brug søndag den 12. januar. Egenandelen er satt til kun kr 150,-, da klubben ønsker å dekke resten. Bindende påmelding sendes på mail til baerum.rideklubb@gmail.com.
OM KURSET:
Teoretisk del:
- Hvordan undersøke den syke/skadde hesten, og hva skal man se etter?
- Hva er en vireog hva virkelig akuttpasient, og hva er det OK å se an?
- Hva skal man gjøre frem til veterinæren kommer?
- Teoretisk gjennomgang av kolikk, leddnære strukturer, samt sårstell og bandasjering
Praktisk del:
- Ta temperatur, puls, respirasjon, sjekke slimhinner, pulsasjon til høver
- Bandasjering (trening, stall , støtte)
- Hvordan kjenne etter hevelser, fylte ledd/ seneskjeder, sårrens og bandasjering, samt gjennomgang av hva som er potensielt farlige sår, og hva som gjør dem farlige
- Og mye, mye mer.......
OM KRISTIN LUND-HOTVEDT
Kristin ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 2013, med fordypning hest. Hun har internship fra Højgård hestehospital, ett av Danmarks største hestehospitaler, samt Rikstotoklinikken Bjerke her i Oslo.
I 2017 videreutdannet hun seg til veterinærkiropraktor ved "International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland. Kristin er hestepraktiker med spesiell interesse for hestenes biomekanikk og bevegelsesmønster, akuttmedisin, samt tenner på hest.
Vellykket klubbmesterskapshelg
Postet av Bærum Rideklubb den 19. Nov 2019
At forholdet mellom hest og rytter er spesielt, forteller dette bildet oss alt om. Søndag sikret Linnea Tomelthy Storstrøm og Herbies Double Trouble karrierens første mesterskapsgull sammen. Foto: Privat
Tekst: Sille Kasin
De seneste årene har vi i Bærum Rideklubb invitert til klubbmesterskapshelg på Østern Brug - med dressur og sprang på programmet i løpet av én og samme helg. - Og så også dette året!
En smilende Nora Heffermehl Werring red Flower Power inn til helgens første dressurgull og mesterskapstittel i dressur på lørdag. Foto: Hanne Heffermehl Werring.
Lørdag stod blant annet slaget om årets mesterskapstitler i dressur for ponni og senior for tur, og vi var så heldige å ha klubbens egen Kjell Myhre og Selina Giessing Sierstedt Johansen-Dahl som dommere. Ponnimesterskapet gikk i LC:3, mens seniorene fikk bryne seg på MB:3. I tlllegg inviterte vi til åpne klasser fra og med LC:1 og opp til og med MB:3, der altså klubbmesterskapet for senior også inngikk. Hele 47 ekvipasjer besøkte ringen, og det fortelles om mye fin riding.
I mesterskapet for ponni sikret Nora Heffermehl Werring/ Flower Power gullet etter å ha blitt belønnet med 64,800 prosentpoeng. Filippa Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess kapret sølvet med 62.400 prosentpoeng, og Frida Camille Aa/ H.H. Oliver Twist tok bronse etter å ha oppnådd 61.200 prosentpoeng.
En lykkelig Solveig E. Hellbust og Dejá-Vù sikret seniorgullet i dressur 2019. Foto: Privat.
Solveig E. Hellebust/ Dejá-Vú kapret på sin side seniorgullet etter å ha oppnådd 67.647 prosentpoeng, mens Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich 7 og Victoria Eidsvig Vergara/ Land Guard sikret sølv og bronse med henholdsvis 65.000 og 63.676 prosentpoeng.
Søndag stod sprang på programmet - med mesterskpasklasser i 0,80 m, 1,00 m og 1,10 m, i tillegg til åpne klasser fra og med 0,60 m og opp til og med 1,20 m. Enkelte av disse var skrevet ut som utvidete klubbklasser dette året, og i alt kunne vi sende ut hele 71 starter. Gøy var det virkelig å få testet ut Bærum Rideklubbs flunk' nye tidtakeranlegg, som vi og andre helt sikkert får mye glede av i tiden fremover. Bærum Rideklubbs egen Frank Helk hadde som vanlig lagt veien til Østern Brug denne søndagen, og hadde blant annet hjelp på teknisk side av dommer Camilla L. Stuwe.
Søndag sikret Linne Tomelthy Storstrøm og Herbies Double Trouble årets første klubbmestertittel og gull. Foto: Anders Storstrøm.
I 0,80 m gikk Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble til topps og kapret gullet etter en dobbel nullrunde foran et helt kobbel av andre utfordere, mens Charlotte Gjøen Bergesen/ Sligo Furistos Flight hoppet inn til sølv og Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill Jess bronse, også de med bare nullrunder i protokollene.
I 1,00 m sikret Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill populært gull etter en dobbel nullrunde, mens Anna Ritari/ Eberlina, også de med dobbel null, kapret sølvet, mens Nora Heffermehl Werring/ Attorory Warrior hoppet inn til bronse med fire feil i andre fase. Ekstra gøy for disse tre var det selvsagt at de alle står på Ringerike Gård i Sørkedalen, og derfor 'bare' besøkte 'oss andre' på Østern Brug denne søndagen.
Tre lykkelige medaljører i 1,00 m med synlige bevis på en svært så vellykket mesterskapssøndag på sprangbanen - Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill Jess, Anna Ritari/ Eberlina og Nora Heffermehl Werring/ Attorory Warrior Foto: Privat
I 1,10 m suste til sist Sarah Joys Røang/ No Time inn til klubbmestergull etter en lynrask og feilfri andre fase, mens Linea Westby Lien/ Billy Hood kapret, også de etter en dobbel nullrunde. Siril Sønsteby/ Last Thought ble på sin side også klokket inn med to feilfrie faser, og dermed ble bronsemedaljen sikret.
Etter en lynrask andre fase i 1,10 m sikret Sarah Joys Røang/ No Time årets siste sprangmedalje og mesterskapstittel. Foto: Privat
Ekstra morsomt var det for øvrig som vanlig å så en rekke av utøverne ved Østern Brug Rideskole i aksjon, og også spesielt hyggelig å merke seg at en del ryttere som vi forbinder med sprang, denne helgen også besøkte dressurringen, og at også dressurryttere prøvde seg på sprangbanen. Kanskje et 'mesternes mester' klubbmesterskap der både dressur og sprang inngår, vil kunne være noe å satse på i fremtiden?
Samtidig vil vi i Bærum Rideklubb passe på å takke teknisk personell for god innsats begge dager, og også alle frivillige som gjør det mulig for oss å invitere til stevner på Østern Brug!
Resultater - dressur: https://online.equipe.com/en/competitions/34852
Resultater - sprang: https://online.equipe.com/en/competitions/34841
Bærum Rideklubb arrangerer Grønt Kort-kurs i november
Postet av Bærum Rideklubb den 7. Okt 2019
Bærum rideklubb inviterer til Grønt Kort-kurs uke 45, 2019
Sted: Østern Brug, Listuveien 9, 1359 Eiksmarka (kafeteriaen).
Teoridel:
Onsdag 6. november 2019: Reglementskurs (KR1) (3 t)
Torsdag 7. november 2019: Kurs i sikkerhet og hestekunnskap (3 t)
Kl. 1700 – ca. 2000 begge dager
Kursholder: Kristin Høst Grønvold.
NB. Barn under 16 år må ha med foresatt.
Merk:
KR1-kurset består av 3 timer, samt e-læringskurs som må tas i forkant av kurset. På første kursdag må dokumentasjon (ta bilde) for gjennomført og bestått kurs fremvises.
Du finner e-læringskurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=523
Konkurransereglement KR 1 må medbringes første kursdag. KR 1 kan lastes ned her: https://www.rytter.no/wp-content/uploads/kr-i-2019-ren.pdf
Rideprøve:
Praksis i stall (ca. 1,5 time) og rideprøven gjennomføres lørdag 9. og søndag 10. november 2019 (du deltar én av dagene). Kursholder: Siri Høe, Rideskolesjef Østern Brug.
Tidspunkt avtales nærmere. Dersom det er en av de to dagene du ikke har anledning, bes det om at dette opplyses ved påmelding.
Kursavgift:
Samlet kursavgift kr. 1 100 for medlemmer av Bærum rideklubb (kr 1 300 for øvrige). Dette inkluderer også Grønt Kort-boken og leie av hest til rideprøven.
Kursavgiften betales per Vipps 98139 senest 4. november 2019 (skriv deltakers navn i kommentarfeltet). Dersom du ønsker å betale kontant, ta kontakt med kursarrangør.
Påmelding:
For påmelding; kontakt kursansvarlig Catherine Sandvig: tlf. 934 01 331 / e-post: cas@raeder.no. Begrenset antall plasser!
Ta med noe å skrive på, matpakke og drikke.
Vel møtt på kurs!
Planlegger du å ri første helg ved Kingsland Oslo Horse Show?
Postet av Bærum Rideklubb den 1. Okt 2019
Tekst: Sille Kasin
Nedtellingen for årets store innendørs hestefest på Telenor Arena nærmer seg, og også denne gangen åpner Bærum Rideklubbs egen Morten Aasen - showdirektør for Kingsland Oslo Horse Show gjennom mer enn 25 år - dørene , ikke bare i én , men i to uker! Men nytt av året - nå også nasjonale klasser for hest! Dette nasjonale stevnet erstatter i sin helhet det internasjonale stevnet som nå er avlyst.
Den første uken, 10. - 13. oktober, åpnes altså nå også dørene for ryttere som er kvalifisert og ønsker å ri nasjonale hesteklasser med hinderhøyde 1,10 m og opp til og med 1,45 m. For unghester blir det egne avdelinger opp til og med 1,30 m. Merk at alle som i utgangspunktet har meldt internasjonalt, nå må melde til det nasjonale stevnet på nytt!
Utdrag fra KR I (generelt) og KRII (sprang) om kvalifisering:
Mer informasjon om første helg:
Ordinær meetingavgift for stevnet er kr 3750,-, mens avgift for unghest er kr 2200,-. Avgiften dekker oppstalling i teltstaller fra onsdag kl. 14:00, samt start i ialt tre klasser i løpet av de fire stevnedagene.
Påmeldingsfrist er satt til mandag den 7. oktober kl. 23:00.
Lenke til online påmelding på HorsePro:
Husk også å forhåndskjøpe billetter til andre helg, den 17. - 20- oktober - med åpningen av selveste verdenscupen 2019/ 2020 som det desiderte sportslige høydepunktet. Der får de norske rytterne Geir Gulliksen, Johan Gulliksen, Victoria Gulliksen, Pål Flam og Hege Tidemandsen muligheten til å møte en samlet verdenselite.
Bruk gjerne ventetiden frem mot første helg til å lese litt. Her er lenke til arrangørens nettside:
Medaljefest på hjemmebane
Postet av Bærum Rideklubb den 13. Sep 2019
Tekst: Sille Kasin
Tre lykkelige lagmedaljører på ponni slipper jubelen løs etter at bronse var sikret - Anna Cornelia Fjeldstad, Linnea Thomelty Storstrøm og Mia Oladatter Mangschou. Foto: Privat
KM-helgen i sprang på Østern Brug ble en suksess som vi i Bærum Rideklubb er stolte av å se tilbake på. Vi hadde mer enn 200 starter både lørdag og søndag, og mesterskapsstemningen, den bidro både klubbens egne ryttere og et stort antall beøkende fra hele OARK til. – Og medaljer på hjemmebane, det er jo selvsagt ekstra stas! Og for noen medaljer, med flunk' ny design av året!
Høydepunktene første stevnedag var utvilsomt de to lagmesterskapene for ponni og hest. På grunnlag av innspillene om ønsket klassenivå på OARKs klubblederkonferanse i vinter, gikk begge mesterskap dette året i LC.
Ni ponnilag stilte til start, og blant disse møttes tre til forrykende omhopping om medaljer. Hasle Hestesportsklubb klinket til med laggull for ponni, mens Nittedal Rideklubb hentet sølvmedaljene hjem. Bærum Rideklubbs egne ryttere tok populært nok lagbronse på hjemmebane ved Mia Oladatter Mangschou/ Lukas fra Sjøbodhagen, Linnea Thomelty Storstrøm/ Herbies Double Trouble og Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess. Lagleder var Trude Fjeldstad, og Fiona Dyring ga jentene verdifull hjelp.
I utgangspunktet var det meldt syv hestelag til start, men om værgudene var noe ublide i Bærum på lørdag, ja, så må det ha vært helt fryktelig for rytterne i Ski Rideklubb! De måtte nemlig dessverre avlyse hele den planlagte lørdagsturen til Østern Brug på grunn av skikkelig øs-pøs regnvær. Men laghopping for de øvrige seks, det ble det - og med omhopping om medaljer blant fire av lagene. Søndre Nordstrands lag sikret gullet, Bærum Rideklubb tok nok en gang lagmedaljer på hjemmebane, denne gangen ved Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch, Ida Andenæs Axelsen/ Elle Kiels Abenteur aud Bøgegården, Anna Ritari/ Eberlina og Lin Madeleine Wicklund/ Fantomas under lagleder Cecilie Høgsås Eide, mens Lommedalen Kjøre og Rideklubb hoppet inn til bronse.
Søndag var det duket for en rekke individuelle mesterskapsklasser, og først ut var en rekke hesteekvipasjer. Gullet i 0,80 m der det var 14 startende og fem videre til omhopping om medlajer, gikk hyggelig nok til Bærum Rideklubbs egen Laila Augdahl/ Olliado, mens Hasle Hestesportsklubbs Maria Ekensteen/ Allé HH Z sikret sølv, og bronsen gikk til Sophia Tilrem Ayazi/ Ballyane Pet fra Konglungen Rideklubb.
At Laila Augdahl gledet seg over karrierens første individuelle KM-gull på skolehest Olliado, levnes liten tvil. Her er de to på vei inn til premieutdeling. Foto: Helene Gjerde Aamdal
I 1,00 m hoppet Bendik Ratvik Østvik/ SR Oliver Tisted fra Ski Rideklubb inn til individuelt gull, Jennie Susann Westgård Jensen/ CeeMe til sølv og Bærum Rideklubbs Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ til bronse. Dermed var altså Ida ikke snauere enn at hun kunne ta to KM-medlajer med hjem dette året.
Årets største KM-klasse, 1,10 m hest, rommet hele 34 ekvipasjer til start, og her sørget Bærum Rideklubbs Mina Holt Olsen/ Dollar Bridge for populært og vel fortjent gull på hjemmebane, mens Thea Hallerud Lindell/ Alice fra Lommedalen Kjære- og Rideklubb kapret sølvet og Nora Krogsæther/ Athena fra Drøbak Rideklubb tok bronsen.
Årets to mesterskap var viet ponnier kat. 3 og kat 2, samt ponni kat. 1. Blant de minste gikk KMs eneste individuelle treerekvipasje, Astrid Sønsteby-Thune/ Lovely Pochahontas fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb til topps og sikret gullet, Otelie Sollie/ Kompis fra Nittedal Rideklubb hoppet inn til sølv, og Vilje Elise Eriksen Berget/ Blondie fra Follo Hestesportsklubb til bronse. Det individuelle gullet for ponni kat. 1 gikk til Helene Sundby/ Dalano fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, mens Sophia Ramos Fagerli/ Oatfield Silverado tok fra Dikemark Rideklubb tok sølv. Bronsen ble delt mellom Helene Elida Skjæveland/ Mulwin Patchwork fra Hasle Hestesportsklubb og Marius Holten-Sund/ Jahrs Dragon Tatoo fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb.
Foto: Helene Gjerde Aamdal
Vi gratulerer nok en gang alle KM-medaljører 2019, og vil samtidig også igjen passe på å takke alle frivillige og vårt eminente tekniske personell – banebygger Frank Helk, de to dommerne Marianne Tveter og Camilla L. Stuve, samt steward Siv Bekkemoen. Stor takk går også til Equishop som er klubbens hovedsponsor, og til Plantasjen som alltid stiller velvillig opp med blomster.
Husk også at amatørfotograf Helene Gjerde Aamdal var på plass og tok mange flotte bilder for salg.
Resultater: https://online.equipe.com/en/competitions/33285
Informasjon om KM-helgen
Postet av Bærum Rideklubb den 4. Sep 2019
Tekst: Sille Kasin
I forbindelse med helgens KM-arrangement i sprang venter vi storinnrykk på Østern Brug begge dager. Her følger litt viktig informasjon:
- Vi bygger bane fredag den 6. september kl. 18:00, og forventer å se alle bærumsryttere til start med eventuelle foresatte til mindreårige utøvere i sving. Husk også at banen skal bygges om på lørdag og klargjøres til søndag, og at vi også rydder etter oss når stevnehelgen er omme.
- Ryttermelding er nå lagt ut på HorsePro. Merk at stevnestart er klokken 09:00 begge dager, og at klassene vil starte fortløpende.
- Arbeidsliste og leveringsliste til kiosken ligger som vedlegg, men legges også ut på HorsePro.
- Start- og resultatlister finner du etter hvert på online.equipe.no..
Arbeidsplan-KM Sprang 6_7 september 2019.pdf
Levering Kiosk Stevne 7-8 september 2019.xlsx
Vi gleder oss stort til å ta imot besøkende fra hele Oslo og Akershus Rytterkrets, og gleder oss selvsagt ekstra til å kunne heie både ponnilag og et hestelag frem på lørdag, og følge de individuelle bærumsrytterne våre til start på søndag!
Gøy blir det også å ha besøk av Equishop, Bærum Rideklubbs hovedsponsor med stand på stevneplassen gjennom hele helgen, og også amatørfotograf Helene Gjerde Aamdal som sørger for å ha minneverdige bilder for salg via facebooksiden sin.
Velkommen!
PS!
Husk at det er lov å hjelpe til i forbindelse med eller under stevnet - selv om du ikke starter selv, eller for eksempel har familiemedlemmer, venner eller bekjente til start! Vi trenger all hjelp vi kan få, slik at vi kan ønske velkommen til et så hyggelig og vellykket arrangement som mulig!
Melding om laguttak
Postet av Bærum Rideklubb den 2. Sep 2019
Tekst og illustrasjonsbilde: Sille Kasin
Grenutvalget i styret i Bærum Rideklubb har gleden av å informere at følgende ekvipasjer er tatt ut til å representere klubben ved KM lag på hjemmebane på Østern Brug førstkommende lørdag:
Bærum Rideklubbs ponnilag KM 2019:
Mia Oladatter Mangschou/ Lukas fra Sjøbodhagen (kat. 2)
Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble (kat. 2)
Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess (kat. 1)
Lagleder: Trude Fjeldstad
To av tre ekvipasjer på laget vil være tellende i hver av de to grunnomgangene. Ekvipasjene starter i oppsatt lagrekkefølge.
Vi gjør oppmerksom på at toerponniene gjennomfører begge sine grunnomganger fortløpende før enerponniene gjennomfører sine. Likeplasserte lag går deretter videre til omhopping om medaljer.
Bærum Rideklubbs hestelag KM 2019:
Ida Andenæs Axelsen/ Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården
Anna Ritari/ Eberlina
Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch
Linn Wicklund/ Fantomas
Lagleder: Cecilie Wicklund
Tre av fire ekvipasjer vil være tellende i hver av de to grunnomgangene. Ekvipasjene starter i oppsatt lagrekkefølge.
Vi ønsker de to bærumslagene våre lykke til, og gleder oss til å heie dere frem på hjemmebane!
Vi har fått ny hovedsponsor
Postet av Bærum Rideklubb den 2. Sep 2019
Tekst: Sille Kasin
Styret i Bærum Rideklubb er både glade og stolte over å kunne informere om at Equishop nå innleder et sponsorsamarbeid med klubben! Equishop har flott butikk på Høvik i Bærum der alle medlemmer av Bærum Rideklubb får 10%. I tillegg har Equishop nettbutikk med godt utvalg både til to- og firbente.
For oss i styret falt valget på Equishop som ny hovesponsor, ikke bare fordi vi ser at vareutvalget er supert -både i butikken på Høvik og på nettet, og at servicen som ytes, er helt topp, men også fordi det er hyggelig å samarbeide med en av våre nærbutikker. Blant annet er vi nå i full gang med å samarbeide om ny kolleksjon med klubbklær. Butikkeieer av Equishop, Tone Stub-Asker, vil snart komme tilbake til oss med kolleksjonsprøver.
Lenke til Equishops hjemmeside finner du her:
Allerede under KM-helgen førstkommende lørdag og søndag den 7. og 8. september får vi sjansen til å stifte bekjentskap med vår nye hovedsponsor. Equishop kommer nemlig da til å ha flott stand med massevis av fristelser for to- og firbente på stevneplassen på Østern Brug!
Her kan du lese mer om Equishop og intervju med Tove Stub-Asker, Equishops butikkeier:
I tillegg til KM nærmer tidspunktet for høstens siste distriktstevne i sprang den 21. og 22. september i regi av Bærum Rideklubb seg - med Equishop Pony & Horse Tour som absolutt høydepunkt. I både Equishop Pony Tour og Equishop Horse Tour LB og LA bidrar vår nye hovedsponsor med både vinnerdekken, spesialrosetter, pokaler og gavekort som både kan brukes i butikken på Høvik og i nettbutikken. Online påmelding er nå åpen, så nå er det bare å begynne å glede seg!
Samtidig som vi i Bærum Rideklubb gleder oss over å ha inngått nytt fremtidig samarbeid med Equishop, vil vi også takke Paddock AS for et svært hyggelig samarbeid gjennom en årrekke.
"Sammen om hesten" på Starum
Postet av Bærum Rideklubb den 23. Aug 2019
Tekst: Sille Kasin
Fjorårets ungdomssamling for medlemmer av Norges Rytterforbund (NRYF), Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub ved Norsk Hestesenter var super vellykket, og nå gjentas suksessen for andre gang! Helgen den 3. - 6. oktober bør derfor all hesteungdom mellom 16 og 26 år legge veien til Norsk Hestesenter på Starum.
Arrangøren lover en helg spekket med både faglig og sosialt innhold der hest blir fellesnevneren, så her her det bare å glede seg. Dette blir nemlig både lærerikt og gøy!
"Sammen om hesten" gir hesteungdom en unik mulighet til å treffes på tvers av interessefelt. Årets program rommer blant annet viktige og lærerike temaer som hestevelferd og smitteforebygging, longering, foring, skoing, ridning og trav. På listen over foredragsholdere står både veterinær, hovslager og stallmester. Disse kan alle skilte med lang erfaring fra sine respektive fagfelt, og lover blant annet mulighet for å teste ut ting i praksis. I tillegg blir det ekskursjon til travbanen på Biri sammen med Starums egne heltidsstudenter.
Informasjon om ungdomssamling 2019 "Sammen om hesten" med påmelding:
Vil du ri KM lag 2019 på hjemmebane på Østern Brug?
Postet av Bærum Rideklubb den 21. Aug 2019
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Tekst: Sille Kasin
Bærum Rideklubb står dette året som arrangør av KM for hest og ponni i sprang. Klubben ønsker derfor spesielt gjerne å kunne stille lag dette året, både for ponni og hest for ingenting er som å ri på lag på hjemmebane!
Kvalifiseringskrav, lagsammensetning og klassetilbud
Både ponni og hest lag går i LC, og eneste kvalifiseringskrav er at ekvipasjen har gjennomført LC to ganger før med maksimum åtte feil. I tråd med KR kan ponnilag - dersom det ikke er mulig å stille tre eller fire ekvipasjer - bestå av to tellende ekvipasjer, mens hestelag må bestå av tre tellende ekvipasjer.
Merk også at helgen rommer KM individuelt for ponni og hest, samt en rekke åpne klasser. Hver ekvipasje kan kun delta i ett individuelt mesterskap, men ellers er det fritt frem!
Proposisjon til KM-helgen, både lag og individuelt, finner du her:
Melding av interesse
Har DU lyst til å representere Bærum Rideklubb som lagrytter, så send mail til baerum.rideklubb@gmail.com snarest og senest innen den 29. august kl. 20:00. Sportskomiteen vil deretter foreta uttaket i samarbeid med aktuelle trenere. Lagryttere vil få beskjed om uttak, lagsammensetning og lagleder. Informasjon vil i tillegg legges ut her på klubbsiden vår, samt på Bærum Rideklubbs facebookside.
Uttak og påmelding
Merk at du forplikter deg til å stille, dersom du melder interesse om å få representere klubben og blir tatt ut til å ri - så fremt ikke spesielle forhold kommer i veien. KM lag meldes deretter på vanlig vis online på horsepro.no i god tid innen frist den 31. august kl. 18:00!
Sportskomiteen i Bærum Rideklubb håper å høre fra mange av dere! Det finnes knapt noe morsommere enn å ri på lag, det kan vi love!
Forespørsler vedrørende stevneinvitasjonen til KM lag rettes til Sille Kasin, +4748176269/ mail baerum.rideklubb@gmail.com. Send også gjerne kopi av mail til sille.kasin@gmail.com. Spørsmål vedrørende årets KM statutt rettes direkte til OARK på mail post@oark.no med kopi til baerum.rideklubb.no.
På tide å melde interesse igjen
Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jul 2019
Illustrasjonsbilde: Helene Gjerde Aamdal
Tekst: Sille Kasin
Årets NM lag i sprang for ponni går samtidig med Landsmesterskapene for ponni og hest på Linnesvollen i regi av Drammen og Omgen Rideklubb den 08. - 11. august.
Om du har lyst til å representere Bærum Rideklubb som lagrytter og er kvalifisert, be foresatte om å sende oss melding av interesse på mail til baerum.rideklubb@gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com snarest og senest innen fredag 30. juli kl.18:00.
Nærmere opplysninger:
- Statutt for NM lag ponni 2019 ligger på www.rytter.no.
- Stevneinvitasjonen ligger på www.horsepro.no.
- Merk at foresatte til alle som blir tatt ut til å representere Bærum Rideklubb i lagmesterskapet, selv må melde online innen frist - umiddelbart etter at laguttaket foreligger.
- Mesterskapet går over to avdelinger i 1,10 m på fredag og lørdag.
- Klubben dekker meetingavgiften for laget.
- Vi vil etter hvert opprette en egen facebookgruppe for lagryttere og foresatte, slik at vi enkelt kan kommunisere sammen.
NB!
- Ved melding av interesse skal alle opplysninger fremgå, dvs. fullt navn og lisensnummer både på rytter og hest.
- Merk at kvalifisering må være i orden før påmelding!
- Om man melder interesse og blir tatt ut til å ri, forplikter man seg til å stille!
- Eventuelle endringer skal kommuniseres på mail til klubben, baerum.rideklubb@gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com!
NM lag dressur - melding av interesse
Postet av Bærum Rideklubb den 19. Jul 2019
Illustrasjonsbilde: Sille Kasin
Uttak NM Lag Dressur 2019
Bærum Rideklubb inviterer klubbens dressurryttere med kvalifisering til å melde seg på, slik at vi kan stille med lag i mesterskapet. I år arrangeres Lag-NM i dressur av Borge Rideklubb, og mesterskapet finner sted 14.-15.september.
Kvalifiseringskrav for deltakelse i Lag-NM Dressur
Ekvipasjene (hest og rytter samlet) må minst ha gjennomført høyeste klassenivå de skal starte to ganger på L-stevne eller høyere, med følgende resultater:
- NM-D-Lag-P: 60 % av maksimalt oppnåelig poengsum.
- NM-D-Lag: 62 % av maksimalt oppnåelig poengsum.
Kvalifiseringskravet må være oppfylt før mesterskapsstevnet starter. Resultater fra dommer som dømmer med dispensasjon, teller ikke. Det gis ikke dispensasjon fra kvalifiseringskravene. Se også KR I § 150.2.
Klasseoppsett
https://www.rytter.no/wp-content/uploads/nm-lag-2019-klasseoppsett-1.pdf
Deltakelse
Vi ber om at Bærum Rideklubbs medlemmer som ønsker å delta på lag i Lag- NM Dressur 2019 sender søknad om deltagelse til dressurbrk@gmail.com. Søknaden skal inneholde følgende:
- Fullt navn (som oppført på horsepro.no),
- Idrettsnummer på hest og rytter,
- Kvalifiseringer, og relevante resultater som ikke finnes på horsepro.no,
- Ønske om hvilken klasse rytter vil starte.
Søknadsfrist: søndag 11.august kl 18:00
Merk at søker selv må ha lest og forstått reglementet.
Uttaket
Grenutvalget i dressur i Bærum Rideklubb vil foreta uttaket, som baserer seg på resultater og stabilitet.
Om enkelte i styret er i familie med søker, eller av andre grunner anses som inhabil, vil ikke vedkommende delta i uttaket. Avgjørelsen om uttaket, selv om den er basert på kriteriene nevnt over, vil alltid kunne medføre situasjoner der styret må utøve skjønn for å fatte beslutning om hvem som tas ut.
Ved å sende søknad om deltakelse til lag-NM, bekrefter man at man ønsker å delta på det laget og i det programmet man blir satt opp på.
Hvis en rytter ikke ønsker å ri på det laget/ det programmet han/ hun er satt opp i, vil denne rytteren bli tatt ut av uttaket og de andre rytterne vil bli flyttet oppover. Blir du tatt ut som reserve, må du være forberedt på å tre inn på laget på kort varsel.
Klubben vil subsidiere oppstalling, startavgift og veterinærsjekk tilsvarende for 1 lag. Hvis vi klarer å stille 2 lag, vil klubben fordele subsidieringen på begge lag, og dekke halvparten.
Vi ønsker nye og gamle ekvipasjer i klubben velkommen til søke!
Mange fine sprangplasseringer i sommer
Postet av Bærum Rideklubb den 18. Jul 2019
Tidligere i sommer har en rekke bærumsryttere markert seg på sprangbaner rundt om. Her er Alexandra Bakke og Capo Pezina under et besøk på Linnesvollen. Foto: Helene Gjerde Aamdal
Tekst: Ulla Bergesen/ Sille Kasin
Sørkedalen rideklubb, lørdag 1. juni
Nora Heffermehl Werring - Flower Power (II), 2. plass hest 70cm
Maria Tveit Hambro - Knockboy Paddy, 5. plass hest 0,70m
Maria Tveit Hambro - Knockboy Paddy, 2. plass LD hest 0,80m
Nora Heffermehl Werring - Attyrory Warrior, 1. plass LD+10 hest 0,90m
Nora Heffermehl Werring - Attyrory Warrior, 1. plass LC hest 1,00m
Anna Ritari - Eberlina, 2. plass LC hest 1,00m
Follo Hestesportsklubb, lørdag 8. juni
Eva Kathinka Brøndmo - Mr. White Legs, 1. plass LB ponni 0,90m
Eva Kathinka Brøndmo - Mr. White Legs, 1. plass LA ponni 1,00m
Askim rideklubb, søndag 9, juni
Katharina Wendelborg - Caiser Cash 2, 1. plass LA hest 1,20m
Eidsberg rideklubb, fredag 14, juni
Eva Kathinka Brøndmo - Mr. White Legs, 1. plass MB ponni 1,10m
Bærum rideklubb, lørdag 15. juni
Lina Jørgenvåg Collier - Palle, 4. plass LB 1,10m
Julie Linaae - Gelaya D, 9. plass LA hest 1,20m
Lisa Karin Holmsen - Billy Uphill, 2. plass MB hest 1,30m
Bærum rideklubb, søndag 16. juni
Charlotte Gjøen Bergesen - Noerkaers Hiawatha, 1. plass 0,70m hest
Charlotte Gjøen Bergesen - Noerkaers Hiawatha, 1. plass LD hest 0,80m
Lin Madeleine Wicklund - Leoncaballo 2, 6. plass LB hest 1,10m
Ida Andenæs Axelsen - Waldogez AZ, 8. plass LB hest 1,10m
Maria Wergeland Andersen - Thor Hero, 1. plass LA hest 1,20m Ladies Cup finale
Lin Madeleine Wicklund - Fantomas, 2. plass LA hest 1,20m Ladies Cup finale
Julie Linaae - Gelaya D, 4. plass LA hest 1,20m Ladies Cup finale
Siril Sønsteby - Giga Star de Tiji, 3. plass MB hest 1,30m
Eidsberg rideklubb, søndag 16, juni
Eva Kathinka Brøndmo - Mr. White Legs, 1. plass MB ponni 1,10m
Larvik og Sandefjord rytterklubb, lørdag 22. juni
Anna Ritari - Eberlina, 2. plass LD+10 hest 0,90m
Drammen og Omegn rideklubb, onsdag 26. juni
Katharina Margrete Høvding - Notte Principessa AX, feilfri i 1,00m 4/5-åringer
Drammen og Omegn rideklubb, fredag 28. juni
Mina Holt Olsen - Dollar Bridge, 3. plass LC hest 1,00m
Drammen og Omegn rideklubb, lørdag 29. juni
Alexandra Martine Nordstrand Bakke - Bruce Flb, feilfri i 1,00m 4/5-åringer
Mina Holt Olsen - Dollar Bridge, 1. plass LC hest 1,00m
Katharina Margrete Høvding - Solbakkens Busofeles, 6. plass LC hest 1,00m
Lin Madeleine Wicklund - Leoncaballo 2, 15. plass LA hest 1,20m
Drammen og Omegn rideklubb, søndag 30. juni
Alexandra Martine Nordstrand Bakke - Bruce Flb, feilfri i 1,00m 4/5-åringer
Mina Holt Olsen - Dollar Bridge, 1. plass LC hest 1,00m
Kristina Barbro Andenæs - Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården, 3. plass LA hest 1,20m
FORTSATT GOD SOMMER!
Bærum Rideklubb vil være representert med to NM-lag i sprang
Postet av Bærum Rideklubb den 5. Jul 2019
Tekst: Sille Kasin
Illustrasjonsbilde: Sille Kasin
Styret i Bærum Rideklubb har gleden av å gratulere følgende ryttere med uttak til NM lag i sprang hest 2019 i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb, 17. - 21. juli:
Lag 1:
Lisa Holmsen
Sandra Lian
Siril Sønsteby
Julie Linaae
Lag 2:
Fiona Dyring
Alexandra Bakke
Nicoline Thrane Steen
Nora Nalbant
Lagleder for begge lag vil være Morten Aasen.
NB!
Vi ber alle ryttere om selv å melde via HorsePro ! Merk at siste frist for påmelding er 7. juli kl. 11:59, så nøl ikke med å melde snarest mulig!
Bærum Rideklubb betaler meetingavgift NM lag på kr 4800,-. Øvrige avgifter dekkes av den enkelte deltaker. Vi kommer tilbake med informasjon om endelig lagoppsett (dvs. startrekkefølge på ekvipasjene), og sjabraker.
Dette blir gøy!
NM lag i sprang hest 2019
Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jun 2019
Tekst: Sille Kasin
Illustrasjonsbilde: Helene Gjerde Aamdal
NM lag i sprang hest går som vanlig samtidig med finalene i Norgesserien, og denne gangen er det Arendal og Grimstad Rideklubb som inviterer til medaljejakt i perioden 17. - 21. juli. Oppvarming 1,25 m går på onsdag, mens selve mesterskapet går over to innledende avdelinger med bedømming 238.2.1 over to dager, etterfulgt av finale for årets åtte beste lag den tredje dagen - over to like omganger med bedømming 261.3.2. I finalen stiller alle lag på null feilpoeng.
Klubben kan stille med inntil to lag. Om vi sender ett, dekker vi i Bærum Rideklubb meetingavgiften for laget, mens vi deler støtten, dersom vi er så heldige å kunne sende to. I tillegg deler vi selvsagt også ut klubbsjabraker, så vi virkelig synes i landskapet.
Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer - med tre tellende ryttere alle dager. De to første rytterne rir 1,25 m i de to innledende avdelingene fordelt på to dager, mens den siste/ de to siste rir 1,30 m. Finalen tredje dag går også i samme høyde, men altså over to like omganger.
Laguttaket vil bli foretatt av grenutvalget i sprang i Bærum Rideklubb i samarbeid med aktuelle trenere. Vi minner om at du forplikter deg til å stille, dersom du melder interesse og blir tatt ut til å ri. Alle som melder interesse, vil få skriftlig beskjed om utfall av laguttaket, og vi legger også ut informasjon på hjemmesiden vår, samt her på facebooksiden vår. Klubben sender deretter påmelding, og oppnevner lagleder.
Høres dette ut til å kunne være noe for DEG? Ta i så fall kontakt med leder i sprangutvalget på mail baerum.rideklubb@gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com SNAREST og SENEST INNEN FREDAG 5. JULI KL. 18:00, og meld interesse for å ri.
Lite annet kan måle seg med gleden av å ri på lag og få muligheten til å representere klubben ved et norgesmesterskap - og til og med kanskje være med å hive seg på i årets medaljekamp!
Super vellykket innsats på hjemmebane
Postet av Bærum Rideklubb den 17. Jun 2019
Team Animo kan se tilbake på en svært vellykket stevnehelg på hjemmebane. Det hele ble toppet med Maria Wergeland Andersen og Thor Heros flotte seier i Ladies Cup 2019, godt hjulpet av trener Morten Aasen. Nå venter USA-opphold for den sympatiske rytteren, så seier på hjemmebane smakte derfor ekstra bra. Foto: Sille Kasin
Tekst: Sille Kasin
Mange klubber fra østlandsregionen var godt representert ved helgens distriktstevne i sprang med innlagt kvalifisering og finale i Ladies Cup 2019, og ekstra hyggelig var det selvsagt å kunne heie frem en rekke egne bærumsekvipasjer til start på hjemmebane både lørdag og søndag. Med hele 286 starter over to dager var stemningen på topp, og tempoet deretter - to hele dager til ende.
Elly Joys Røang var som vanlig på plass i sekretariatet som klubbens ansikt utad - etter å ha gjort en kjempeinnsats i forkant av stevnet. Hun kunne blant annet glede de mange plasserte utøverne gjennom helgen med flotte rosetter. Foto: Sille Kasin
Som vanlig var flere av våre høyt verdsatte ‘faste’ støttespillere – banebygger Frank Helk, steward Siv Bekkemoen, stil- og overdommer Marianne Tveter og dommer Camillia Stuve på plass, og i tillegg var mange ‘faste’ fjes – så som super arbeidssomme foreldre til aktive bærumsryttere og gode, helt uvurderlige hjelpere tilknyttet rideskolen ved Østern Brug å spore blant de frivillige. Disse gjør det mulig for oss som klubb i hele tatt å arrangere stevner, så stor takk til dere! Bærum Rideklubbs egen Frank Helk inviterte til gode, ridbarebaner som skilte godt, og hold som vanlig humøret på topp - selv om han nok kunne ha ønsket seg noe mer hjelp, både før, under og i etterkant av helgens stevne. Foto: Sille Kasin I både kiosk og dommerbod var trøkket stort, to hele dager til ende. Til venstre i dommerboden ser vi stildommer/ overdommer Marianne Tveter, og til høyre ser vi at også dommer Camilla Stuve har tingene på stell. Foto: Helene Gjerde Aamdal
Sammen kan vi se tilbake på en både hyggelig og minnerik helg – samtidig som vi altså også ønsker oss langt mer stevnehjelp både i forkant, under og i etterkant av potensielle arrangementer senere i høst. Hyggelig nok har Bærum Rideklubb fått tilliten fra Oslo og Akershus Rytterkrets og står som arrangør av kretsmesterskapene i sprang for ponni og hest i midten av september, og helgen deretter står blant annet Paddock Pony & Horse Tour 2019 på programmet. I tillegg håper vi også å kunne invitere til klubbmesterskap både i sprang og dressur. Men, vi er altså helt avhengig av at alle hjelper til.
Under følger bilder av et knippe bærumsmedlemmer som var spesielt hjelpsomme i forbindelse med helgens sprangstevne. Sammen fikk de føle på hvor hyggelig det er å kunne hjelpe til, og lærerikt kan det vel også kanskje være? Fotos: Sille Kasin
Både lørdag og søndag bød på mye fin riding, jevnt over gode
bærumsprestasjoner og hyggelig nok også topplasseringer på hjemmebane fremfor
et entusiastisk og tallrikt publikum – blant annet gjennom Charlotte Gjøen
Bergesen/ Noerkaers Hiawathas to fine klasseseiere i feil- og stilklassene 0,70
m og 0,80 m på søndag, og Maria Wergeland Andersen/ Thor Heros prestisjeseier i
selveste finalen i Ladies Cup 2019 på søndag – med Lin Wiklund/Fantomas og
Julie Linaae/ Gelayla D plassert som henholdsvis nummer to og fire etter
forrykende omhopping med i alt seks av seksten ekvipasjer. Ekstra morsomt som
arrangør er det nå i etterkant også å kunne se tilbake på en flott 1,30 m-klasse
på lørdag, der mange rutinerte og velkjente ekvipasjer hadde valgt å legge
veien til nettopp oss og Østern Brug.
Charlotte Gjøen Bergesen og Noerkaers Hiawatha satte vireklig Bærum Rideklubb på kartet denne søndagen. Fasiten ble to seiere av to mulige - og det med gode stilpoeng på toppen av feilfri hopping i både 0,70 m og 0,80 m. Foto: Privat
Årets 'Leading Lady' i tradisjonsrike Ladies Cup ble populært nok vår egen Maria Wergeland Andersen med fine Thors Hero. I tillegg til vinnerdekken, seiersbånd, rosett, gavekort fra Paddock AS og den flotte vandrepokalen fikk Maria også en billett til verdenscupåpningen på Telenor Arena ved KOHS i oktober, et gavekort på kiropraktortime hos dyrekiropraktor Nora Helk, samt et gavekort til apprestaurant Pincho Nation. Ikke rart hun er blid! Foto: Sille Kasin
Etter super spennende finale i Ladies Cup, ett av Bærum Rideklubbs vireklig flaggskip gjennom en årrekke, kunne Maria Wergeland Andersen, Lin Wicklund, Marie Winge fra Asker Rideklubb og Julie Linaae slippe jubelen løs. Foto: Sille Kasin
Lina Collier Jørgenvåg og Palle var blant bærumsekvipasjene som sikret plassering og super fin rosett i helgen. Foto: Helene Gjerde Aamdal
Lørdag hadde vi besøk av amatørfortograf Helene Gjerde Aamdal som har flotte bilder til salgs, mens hobbyfotograf Helena Støvne tok seg av stevnefotograferingen på søndag.
Vi nærmer oss ny stevnehelg
Postet av Bærum Rideklubb den 13. Jun 2019
Å ri stevner er gøy, og å ri stevner i regi av oss i Bærum Rideklubb er tydeligvis veldig gøy, for vi har rekordmange startende ved distriktsstevnet vårt i sprang med innlagt Ladies Cup denne gangen!
Som vanlig ber vi derfor ALLE om å vurdere lure og plassbesparende grep med tanke på parkering av kjøretøy. Som arrangør blir det vår største utfordring denne helgen!
Så noen viktige beskjeder til klubbens medlemmer:
- Banebygging med obligatorisk fremmøte for alle startende med eventuelle foresatte er fredag kl. 18:00.
- Arbeidslistene for både lørdag og søndag finner du ved å følge lenken. Det er svært viktig at alle stiller, og at vi også felles tar ansvaret for å rydde opp etter stevneslutt
- Leveringsliste til kiosken finner du ved å følge lenken: Kopi av Levering Kiosk Stevne 15-16 juni 2019.xlsx
Ryttermelding for helgens stevne vil bli lagt ut sammen med stevneinvitasjonen i løpet av dagen. Merk at stevnestart vil være kl. 09:00 begge dager.
Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss - og vi håper at alle andre gjør det samme!
Flott dressurhelg en femtiåring verdig
Postet av Bærum Rideklubb den 6. Jun 2019
Tekst: Sille Kasin
Hele ni klassevinnere og øvrige ekvipasjer bidro til å gjøre andre del av jubileumsfeiringen av oss selv til en riktig festdag. Her er topp tre i rideskoleklassen, Karoline Walderhaug/ Wintertraum, Elise Hyldmo Jebsen/ Real Storm og Adriana Elise Augdahl/ Smashing Allegro. Foto: Laila Augdahl
Forrige helg var hele 73 dressurekvipasjer i sving parallelt på to baner gjennom store deler av søndagen på Østern Brug. Som ledd i jubileumsmarkeringen vår inviterte vi til to jubileumsklasser innledningsvis, først LC:2 for ponni og deretter LC:3 for hest. I tillegg stod en rekke øvrige klasser fra og med LB:2 og opp til og med MB:4. For oss som arrangør var det også spesielt hyggelig å kunne ønske ti ekvipasjer fra Østern Brug Rideskole velkommen til start i en lukket klubbklasse, LC:2.
I ponniklassen Bærum Rideklubb 50 år gikk vinnerdekken, ekstra raus jubileumsgavepremie og rosetter i anledning dagen og jubileet til lommedalsekvipasjen Celine Granli/ Roselyns Goldstar etter gode 71,538 prosentpoeng, mens Thia Elise Nielsen/ Mohito fra Skedsmo Rideklubb oppnådde nesten like gode 71,038 prosentpoeng og andreplass. Tredjeplasserte i klassen ble Bærum Rideklubbs egen Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeney Silve Princess med 67,692 prosentpoeng. Ni ekvipasjer stilte til start.
Seier i hesteekvipasjenes jubileumsklasse der det var hele 16 ekvipasjer til start, gikk til Nedre Romerike Rideklubbs Lise Mordal/ Shania V med gode 75,2 prosentpoeng. En god nummer to ble Trine Nielsen/ Kenji fra Skedsmo Rideklubb meden score på 70,8 prosentpoeng, etterfulgt av Bærum Rideklubbs Anna Ritari/ Eberlina som tredje med 66,8 prosentpoeng og Eline Svendsen Nordli/ Hoelgaard’s Diesel fra Nes Rideklubb med 65,5 prosentpoeng.
Som arrangør er vi både stolte og glade over klubben vår som i sin tid ble i 1968 av en gjeng entusiaster med Nordhaug Ridesenter på Griniveien som base. Blant disse ildsjelene var blant andre sprangikon Eddie Bull som ved siden av sitt engasjement i klubben, også spilte en betydelig rolle gjennom dels sitt eget virke som utøver i internasjonal toppsport (Aftenposten omtalte ham blant annet i sin tid på følgende måte: Eddie Bulle er nu en av verdens beste ryttere.), og dels gjennom en lang rekke verv og funksjoner i Norges Rytterforbund. Ekstra hyggelig er det også å vite at vi i Bærum Rideklubb òg har hatt en rekke dressurryttere som virkelig har satt sine spor opp gjennom årene – og at våre dressurryttere av i dag også fortsetter å ri inn til fine prosenter og representere Bærum Rideklubb videre.
Merk at hyggelig dekning av jubileumsstevnet vårt i både sprang og dressur vil bli omtalt i egen artikkel med bilder på NRYFs offisielle nettside, www.hestesport.no!
Flinke bærumsryttere på D-stevner i sprang i mai
Postet av Bærum Rideklubb den 6. Jun 2019
Tekst: Ulla Gjøen Bergesen
Etter en del motgang og stor grad av tålmodighet kunne Anna Ritari og hennes Eberlina vel fortjent endelig motta både dommer og publikums hyllest som vinner ved Larvik og Sandefjord Rideklubbs maistevne i sprang. Foto: Privat
1. mai tok Anna Ritari og Eberlinba seieren i LD hest ved Larvik og Sandefjord rideklubb.
Thea Monsen og Batman kunne notere en flott 4. plass i LD+10 i Borge.
I helgen 3.-5. mai. tok flere av våre turen til Arendal. Lørdagen sikrEet Anikken Ek Clausen og The Latchico seieren i LA ponni, mens Maria Louise Longva og Paddy goes Dutch red inn til en flott 4. plass i LC hest. Plassering fikk også Trine Bruheim Løvlid og Joy de Vie med en 7. plass i LB hest.Søndagen endte Lina Jørgenvåg Collier og Palle på en flott 7. plass i 1,05. Kristine Barbro Andenæs og Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården sikret seg en 2. og 3. plass denne helgen i henholdsvis 1,25 og 1,20.
På besøk hos Skedsmo Rideklubb søndag 12. mai gjorde Maria Isabel Tveit Hambro og Knockboy Paddy rent bord i sine klasser med seier både i 70- og 80 klassen.
Bærumsryttere på første vei mot deltakelse i finaler og Kingsland Oslo Horse Show 2019
Postet av Bærum Rideklubb den 28. Mai 2019
Tekst: Sille Kasin
Cathrine Jerring og hennes C'Est Moi satte virkelig Bærum Rideklubb på sprangkartet dene helgen gjennom to svært sterke plasseringer ved elitestevnet på Epona. Foto: Privat
Sørlandsparken Rideklubb stod som helgens arrangør av elitesevnet i sprang for ponni og hest på Epona Ridesenter, og flere av våre bærumsryttere kan se tilbake på både seiere og flotte plasseringer.
Flinke bærumsryttere
Allerede første stevnedag - på fredag - hadde Lin Madeleine Wicklund en virkelig dag god i ringen. Med Leoncaballo 2 toppet hun vel fortjent listene i Hööks Cup 1,10 m og ble plassert som nummer fire i denne klassen. Med førstnevnte sirket hun også fjerdeplassen i 1,15 m på lørdag.
Fredag kunne også Siril Sønsteby glede seg over en kjærkommen seier, denne gangen med seksåringen Last Thought i 1,10 m. Duoen sikret deretter niendeplass i unghestklassen på søndag. Lørdag red Siril også inn til premie, da det ble tiendeplass i 1,30 m med hingsten Giga Star de Tiji.
Siril Sønsteby var blant klubbens ryttere som var med og plukket premier ved helgens elitestevne i sprang på Epona. Her er hun sammen med mamma, sjåfør og groom, May-Karin. Foto: Sille Kasin
Fredag hadde også Lisa Holmsen en riktig god dag på jobben som deltaker i NRYFs ungdomscup for junior og unge ryttere, der vår bærumsrytter møtte hinderhøyden 1,30 m. Med hjem kunne hun ta med seg en femteplass med Billy Samaritan og en sjetteplass med Billy Uphill, og med sistnenvte ble hun også plassert som nummer fem i 1,20 m på lørdag. I denne klassen ble også en annen bærumsrytter plassert, nemlig Sandra Sunde Lian med Mid Summer Nights Dream på åttendeplass.
Og Cathrine Jerring og hennes C'Est Moi, de brakte på sin side virkelig jubelen frem både på lørdag og søndag på Epona - og det med rette. Lørdag ble de to nemlig plassert som nummer fire i Sprangsportens venner Cup 1,45 m, og duoen var ikke snauere enn at de på søndag gikk opp et klassenivå - og ble plassert som nummer to i årets første kvalifiseringsrunde av Kingsrød Trading Grand Prix Cup 1,50 m. To ekvipasjer møttes til spennende omhopping, og etter at vår bærumsrytter måtte se én bom falle, dro juniorrytter Ada Braaten Johnsen og Elle Dorado avgårde med karrierens første Grand Prix-seier på dette nivået.
Spennende finaler
På grunnlag av plasseringer og ditto poeng i de elleve kvalifiseringsstevnene i Hööks Cup 1,10 m gjennom sesongen, får de 20 beste rytterne sammenlagt på sin side delta i finalen som arrangeres i Sørlandshallen i tidsrommet 26. - 29. september.
Finalistene i Kingsrød Trading Grand Prix Cup 2019 møtes på sin side til spennende finale med betydelig sammenlagtpremie i regi av Melsom Rideklubb, den første helgen i november - etter å sanket poeng på to av de ialt seks stevnene gjennom sesongen.
Veien går til KOHS
NRYFs Ungdomscup 2019 for junior og unge rytter, der ryttere opp til og med 18 år hopper 1,30 m og rytterne i alderen 18 - 21 hopper 1,35 m, omfatter for øvrig ialt syv kvalifiseringsrunder. Etter at samtlige kvalifiseringer er avviklet, får de åtte beste rytterne sammenlagt delta ved tostjernersdelen av Kingsland Oslo Horse Show 2019 som finner sted ved Telenor Arena den 17. - 20. oktober. I tillegg får også NM-vinnerne junior og unge ryttere plass ved stevnet, sammen med lagrytterne som representerer Norge ved Nordisk Baltisk Mesterskap og EM.
Sprangsportens Venner Cup 2019 presentert av Telplan Consulting omfatter også syv kvalifiseringsstevner gjennom sesongen. Etter denne åpningshelgen ved Sørlandsparken gjenstår nå runder i Bergen, Arendal, Sandnes, Tronheim, Grenland og til sist Sørlandsparken, før disse 15 beste rytterne sammenlagt, samt vinner av NM senior, igjen også møtes under CSI2* Kingsland Oslo Horse 2019 på Telenor Arena.
KOHS som døråpner
For deltakerne av disse to ovenenvte cupene fører altså veiene til CSI2* Kingsland Oslo Horse Show 2019 på Telenor Arena i tidsrommet 17. - 20. oktober. Der får disse utøverne og øvrige møte store deler av verdenseliten ved CSI5*-delen av stevnet. Der vil ett av høydepunktene blant annet være åpningen av verdenscupen. På hjemmesiden til KOHS forteller stevnedirektøren, Bærum Rideklubbs egen Morten Aasen, hvorfor det er så viktig at nettopp vi andre også støtter opp rundt KOHS, kjøper billetter og legger veien til Telenor Arena i oktober:
- Hver arrangør får invitasjon for ryttere til de andre World Cup-stevnene. Det å arrangere dette på hjemmebane er en døråpner ut i verden for våre egne ryttere. – I år får norske ryttere 16 plasser i World Cup-stevnene i Europa grunnet Kingsland Oslo Horse Show og gjennom årene til nå har Norge fått over 300 plasser! World Cup i Oslo har rett og slett vært fantastisk for utviklingen av norsk sprangridning.
Mens Kristin Kloster Aasen nå er medlem av IOC, har Morten Aasen fremdeles hendene fulle med sitt hjertebarn, Kingsland Oslo Horse Show. Og begge er de æresmedlemmer av Bærum Rideklubb.
Med KOHS som årlig arrangør av selveste åpningen av CSI5* FEI World Cup, får også norske sprangryttere mulighet til å plukke kirsebær med de vireklig store. - Og bare tenk hva DET betyr for sporten!
Arkivfoto: Sille Kasin
Som bærumsmedlemmer bør vi på vår side derfor også huske på å gå inn på facebooksiden til Kris Leirfall som vi er også er så heldige å ha som medlem av og aktiv dressurrytter for Bærum Rideklubb, og dele innlegget hennes med andre. Hun er nemlig Morten Aasens høyre hånd - som showsekretær for hele Kingsland Oslo Horse Show.
Høyst oppegående femtiåring
Postet av Bærum Rideklubb den 27. Mai 2019
Tekst: Sille Kasin
I 1968 så Bærum Rideklubb dagens lys. Denne helgen ble femtiåringen behørig feiret gjennom jubileumsstevne i sprang på Østern Brug. Neste helg venter andre del av jubileumsmarkeringen med dressur på programmet. Foto: Sigrid H. Wetting
Første del av Jubileumsstevnet Bærum Rideklubb 50 år fant sted på Østern Brug denne lørdagen og søndagen, og ble akkurat så innholdsrik og fartsfylt som vi hadde håpet på. Med mange poster på programmet, 246 starter fordelt på de to dagene og flotte sponsorer med på laget, ble sprangdelen av jubileumsmarkeringen gjennomført, godt hjulpet av klubbens egne dugnadsarbeidere og håndplukket teknisk personell. Værgudene var også nesten med på vår side, så vi kan altså ikke si annet enn at femtiåringen fikk jubileumsfest som fortjent!
Ett av høydepunktene på jubileumsprogrammet på lørdag kom med tildeingen av Eddie Bulls Minnepremie 2018 - en vandrepremie som årlig blir gitt til en person tilknyttet Bærum Rideklubb som har gjort seg positivt bemerket, eller som har utrettet noe spesielt for klubben vår i året som har gått - eller over tid. Denne gangen tilfalt premien Tuva Lugg Heggøy, en ung, målbevisst og hardt arbeidende feltrittsrytter som sammen med ponnien Miss Diplodocus, "Dippie" blant annet bidro til historisk norsk laggull for ponni i feltritt i Finland 2018, og som til overmål kronet jubelsesongen med individuelt NM-sølv.
- Tuva, du er utvilsomt en verdig vinner av årets pris, og det attpåtil i en gren som ikke bare for feltrittsutøvere selv, men også som for oss andre er kjent for å være tre ganger så gøy, var blant andre ordene som falt ved tildelingen.
En jublende glad Tuva Lugg Heggøy mottar Eddie Bulls Minnepremie 2018 etter historisk flotte prestasjoner på feltrittsbanen. Bærum Rideklubbs formann, Elly Joys Røang, er blant de mange som applauderer. Foto: Siri H. Wetting
Helgens klasseoppsett rommet alt fra 0,40 m opp til og med 1,30 m - med de to jubileumsklassene på lørdag i henholdsvis 1,00 m og 1,10 m som selvsagte sportslige høydepunkter. Den første av de to jubileumsklassene hadde 43 ekvipasjer til start og ble vunnet av Vilma Himberg/ Vancouver DH Z fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb - etterfulgt av Bærum Rideklubbs egen Nora Heffermehl Werring/ Attyrory Warrior, Mollie Mathilde Andersson/ Cornelia Højbo - også de fra arrangørklubben, Sigird Hotvedt/ Early Morning Song fra Holmestrand og Omegn Rideklubb og Amalie Frogner Sverre/ Sweet Little Sister fra Skedsmo Rideklubb.
En lykkelig vinner av jubileumsklassen 1,00 m Bærum Rideklubb 50 år, Vilma Himberg, gir makkeren sin, Vancouver DH Z, en vel fortjent klapp. Foto: Sigrid H. Wetting
Lørdagens andre jubileumsklasse i 1,10 m hadde 32 ekvipasjer til start, og etter en nok en spennende andre fase på tid trakk Emilie Røsting Øverby/ Klasika fra Fossum Hestesportsklubb lengste strået. Marion Natcha Rasmussen/ Ivo K fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb ble nummer to, Lina Jørgenvåg Collier/ Palle fra Bærum Rideklubb ble nummer tre, Tonje Fjeldberg/ Carina W fra Sylling Rideklubb ble nummer fire, og Silje Marie Lindberg/ Bondi Rescue fra Solør Rideklubb ble nummer fem.
Etter lørdagens andre jubileumsklassse, hest 1,10 m, står Emilie Røsting Øverby og Klasika igjen som lykkelige vinnere. Foto: Sille Kasin
I pausen mellom de to jubileumsklassene våre på lørdag stod nok et høydepunkt på programmet - trekkingen av et fantastisk flott stevneskap, takket være jubileumsklassenes hovedsponsor Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no fra Ramstadsletta på Høvik. I samarbeid med Ifor Williams kunne alle fremmøtte på Østern Brug denne lørdagen ta de to hestehengerne, bestselgeren HB-511 og det flunkende nye flaggskipet HBX-511, i nærmere øyesyn på stand, og i tillegg dro altså sørkedalsrytter Inger Sun Nymoen, deltaker i den ene av de to jubileumsklassene og jubileumsstevnets rytterrepresentant, avgårde med helgens store trekkepremie, det flotte stevneskapet.
"Start turen hos oss", sier Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no! Jubileumsklassenes hovedsponsor bidro med stand på stevneplassen, og gledet også med et fantastisk flott stevneskap som trekkepremie til deltakerne i de to klassene. Foto: Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no
Sødagen rommet også et par spesielle høydepunkter. Første klasse for dagen var en lukket klubbklasse 0,40 med bedømming 'feil og stil' med åtte av Bærum Rideklubbs fremtidige konkurranseryttere til start. I klubben jobber vi som kjent målbevisst for bredde og rekruttering, og har en svært verdifull samarbeidspartner i Rideskolen ved Østern Brug. Det er derfor ekstra hyggelig å nok en gang ha opplevd disse rytternes møte med en virkelig konkurransebane, og vi sier bare 'Stå på videre! Dette er gøy!'- og lover å gi disse rytterne fremtidige muligheter til virkelig å få prøve ut konkurransesituasjonen på hjemmebane.
Et annet spesielt høydepunkt kom med 1,10 m-klassen søndag formiddag. For riktig nok ble klassen vunnet av Sørkedalen Rideklubbs Anne Helene Reiten/ Wontorio - men hva passet vel bedre ved en jubileumshelg som denne, enn at hesten nettopp eies av Mette Bull, Eddie Bulls hustru og samarbeidspartner gjennom et langt liv, som selv uløselig er nært knyttet til Bærum Rideklubbs nå mer enn 50 års lange historie?
En stolt og glad eier av Wontorio, Mette Bull som selv rir hesten i det daglige, gleder seg både over seier i 1,10 m på søndag og Bærum Rideklubb 50 år sammen med rytter Anne Helene Reiten. Foto: Privat
I forbindelse med første del av jubileumsmarkeringen for Bærum Rideklubb 50 år takker vi nok en gang våre sponsorer Paddock AS for velvillig samarbeid når det gjelder premier og utstyr til to- og firbente, Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no i samarbeid med Ifor Williams for flott stand og fantastisk trekkepremie, Pincho Nation tapasresturant for spennende gavekort og Plantasjen avdeling Griniveien for kjærkommen bistand med blomsterpynt til banen. Samtidig retter vi på ny også en stor takk til helgens teknisk personell, banebygger Frank Helk, overdommer/ feil- og stildommer Marianne Tveter, dommer Ingrid Bergset Leite og steward Siv Bekkemoen! Sammen sørget dere for at utøverne både følte seg godt og trygt ivaretatt. - Og som tidligere kommunisert på klubbens facebookside - uten flere velvillige hjelpere fra nettopp klubbens egne rekker i full sving, ingen jubileumsstevnehelg på sprangbanen!
Samtidig gleder vi i Bærum Rideklubb oss videre - for neste helg, da blir det dressur som står på programmet på Østern Bru g- som ledd i markeringen av Bærum Rideklubb 50 år!
Helgens plasserte bærumsekvipasjer:
Lørdag 25.05.:
0,70 m: 1. Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble, 0 - 70,00 p.
0,80 m: 4. Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess, 0- 70,50 p.
0,90 m: 6. Nora Heffermehl Werring/ Attyrory Warrior, 0 - 70,00 p.
1,00 m: 2. Nora Heffermehl Werring/ Attyrory Warrior, 0 - 0, 28.81
3. Mollie Mathilde Andersson/ Cornelia Højbo, 0 - 0, 29.06
7. Andrea Helk/ Horns Juvel, 0 - 0, 31.81
11. Katharina Høvding/ Solbakkens Busofeles, 0 - 0, 31.91
1,10 m: 3. Lina Jørgenvåg Collier/ Palle, 0 - 0, 32.20
Søndag 26.05.:
0,40 m: 1. Kaia Sofie Skundberg Gaaserud/ Oliver, 0 - 69.50
2. Elisabeth Valderhaug/ Sofus, 0 - 67,50
0,70 m: 1. Filippa Christine Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess, 0 -70.00 p.
0,80 m: 3. Filippa Christine Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess, 0 -70.50 p.
1,00 m: 4. Andrea Helk/ Horns Juvel, 0 - 4, 4 - 38.86
5. Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch, 0 - 4, 4 - 42.97
1, 20 m: 2. Maria Wergeland Andersen/ Thor Hero, 0 - 67.09
1,30 m: 1. Alexandra Norstrand Bakke/ Capo Pezina, 4 - 68.64
Leveringsliste til kioskvognen
Postet av Bærum Rideklubb den 23. Mai 2019
Her følger en viktig medling fra kioskansvarlig, Kathrine Ritari, til startende medlemmer av Bærum Rideklubb og eventuelle foresatte til disse:
Hei,
Vi gleder oss stort til Jubileumsstevne i helgen på Østern Brug!
Nedenfor ligger leveringslisten til kisokvognen:
Jubileumsstevne sprang 25-26 mai 2019 leveringsliste.xlsx
Har spesifisert baguettene denne gangen, da de ofte blir veldig kjedelige. Dere kan gjøre om på dem selvfølgelig ,men det viktigste er at de er litt mer spennende enn kun ost og skinke. Bruk fantasien!
Når det gjelder kake, håper vi og utfordrer dere til å lage noe annet enn sjokoladekake. Kan også gjerne være muffins:)
Det er veldig fint at dette blir levert så tidlig som mulig på den dagen dere er satt opp. Det er også mulig å levere dagen i forveien, også fredag.
Ta kontakt hvis dere har noen spørsmål (90109280).
Gleder meg til å se dere!
Med vennlig hilsen Kathrine
Stevnehelgen nærmer seg
Postet av Bærum Rideklubb den 22. Mai 2019
Jubileumsstevnet Bærum Rideklubb 50 nærmer seg, og blant de mange som vil være på plass for å feire jubilanten, er også Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no fra Høvik som har med seg Ifor Williams hestehengere på laget. De vil ha stand på stevneplassen, og bidrar også med en fantastisk trekkepremie til alle deltakere om krysser mållinjen med godkjent resultat i våre to jubileumsklasser på lørdag. Foto: Ifor Williams Norge AS
Tekst: Sille Kasin
Tilmedlingen til helgens Jubileumsstevne er god, og værgudene lover godt, så hva mer kan vi forlange? Som stevnearrangør gleder vi oss selvsagt stort i forkant, og håper at alle får en strålende helg i regi av jubilanten - som nå altså endelig lar seg feire, ett lite år i etterkant av selve opprettelsen av klubben i 1968.
Foreløpige startlister og ryttermelding vil bli lagt ut på online.equipe.com. Merk at vi starter klassene fortløpende så snart vi er klare til det - med stevnestart klokken 09:00 begge dager. Arbeidslister for klubbens medlemmer er nå klare.
I tillegg til klassene denne helgen gleder vi oss ellers ekstra til å dele ut tradisjonsrike Eddie Bulls Minnepris på lørdag mellom de to jubileumsklassene. Foreløpig kan vi si så mye at styret i år har besluttet å la prisen gå til en utøver med mangesidig bakgrunn, så dette blir stas!
- Stas for deltakerne i våre to jubileumsklasser, det blir det også. - For gavekortene som ti ekvipasjer skal kjempe om i de to jubileumsklassene 1,00 m og 1,10 m denne lørdagen, gir virkelig gode beløp å handle for hos vår hovedsponsor, Paddock AS på Røa. - Og rosettene som alle deltakere i jubileumsklassene våre får..... Vi sier ikke mere, men sløyfefest, det blir det virkelig på Østern Brug denne lørdagen!
- Men altså ikke nok med det...... Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no fra Høvik har med seg Ifor Williams hestehengere på laget, og bidrar i tillegg med fantastisk trekkepremie - et flott salskap - blant alle ryttere som fullfører en av de to jubileumsklassene med godkjent resultat. Disse flotte hestehengerne får du bestilt hos Norsk Tilhengersenter AS på vår stand på lørdag under jubileumsstevnet vårt, eller hos leverandøren på
Ramstadsletta på Høvik.
Start turen hos oss, sier Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no fra Høvik, og det sier vi også. Ikke rart vi gleder oss!
Gøy å være bærumsrytter ved Drammen Spring Tour
Postet av Bærum Rideklubb den 6. Mai 2019
Tekst: Sille Kasin
Lisa Holmsen og Billy Samaratian sørget for én av bærumsseirene under andre uke i Drammen Spring Tour. Foto: Privat
Andre uke av pågående Drammen Spring Tour er omme, og for mange av bærumsryttere ble besøket på Linnesvollen en flott opplevelse. Mange fine runder ble ridd og resultater oppnådd, og spesielt har våre to Lisaer til start visst å vise konkurrentene bakskoene.
Juniorrytter Lisa Holmsen har hatt en formidabel uke med sine to hester, Billy Samaritan og Billy Uphill. Fasit etter fire dager er en forrykende seier med førstnevnte i CSIJ Medium Tour 1,30 m på fredag, og tre tredjeplasser av tre mulige med sistnevnte, også dette i CSIJ Medium Tour 1,30 m.
Lisa Ulven og Bentley viste med all tydelighet at de er en ekvipasje å regne med for fremtiden.
Under den andre uken av Drammen Spring Tour ble det sier Silver Big Tour både på torsdag og lørdag.
Les for øvrig mer om Lisa i seneste utgave av NRYFs magasin "Hestesport"( nummer 3).
Foto: Privat
Ungrytter Lisa Ulven viste også nok en gang at hun trives med å ri hjemme i Norge. Med syvåringen Bentley ble det nemlig seier i CSI2* Silver Big Tour 1,30 m både torsdag og lørdag.
Vi gratulerer samtlige bærumsryttere med flott innsats denne helgen, og gleder oss til å følge flere av disse videre gjennom uke tre – samtidig som vi også gleder oss til å se andre bærumsekvipasjer til start. Helgens første klasser sparkes igang på Linnesvollen torsdag morgen - etter obligatorisk veterinærsjekk av alle hester i forkant.
PS: - Og er du selv en av rytterne som ser frem til start ved Drammen Spring Tour i uke 3, så sjekk gjerne inn på Linnesvollen allerede på tirsdag. Hele 570 ekvipasjer er ventet til start i uke 3, så her blir det trangt om plassen ved ankomst, selv om enkelte hester har blitt stående på Linnesvollen mellom helgene.
To fornøyde bærumsryttere på plass på Linnesvollen - Siril Sønsteby og Nicoline Thrane-Steen Røkke.
Foto: Sille Kasin
To bærumsseiere og fine dressurprosenter
Postet av Bærum Rideklubb den 5. Mai 2019
Illustrasjonsfoto: Alice Bjerke
Tekst: Sille Kasin
Elitestevne i dressur, Borge Rideklubb
Ved helgens E-stevne i dressur i regi av Borge Rideklubb i FEIs individuelle program for juniorer kapret våre to bærumsryttere til start i klassen, Emma Borchgrevink og Therese Bjerkan, nemlig de to plasseringene som henholdsvis nummer en og to denne søndagen. Bak tøylene på 15 år gamle Kirks Dibsi red førstnevnte inn til seier med en score på 68,335 prosentpoeng, mens sistnevnte på sin side oppnådde 68,092 prosentpoeng og andreplass med sin 15-åring, Dejá-Vú. Dommere i klassen var Astrid Eva Horn og Gunn Skovholt.
Helene Heiberg/ Quintina 21 og Line Boleyn Melle-Børresen/ La Voix de Loupe var også til start på Borge, men måtte se premieutdelingene fra sidelinjen denne gangen.
Distriktsstevne i dressur, Tanum Rideklubb
Ved D-stevnet i dressur i regi av Tanum Rideklubb kapret Zandra Trondsdatter Birkeland en fin tredjeplass i LA:3 på lånt hest denne søndagen.
- Etter å ha ridd Basso for aller første gang lørdag ettermiddag, startet jeg ham i dag, forteller Zandra. -Han skulle egentlig ha startet med eieren sin denne søndagen, men i og med at han ble eliminert i går etter at han ble veldig redd der ute på banen, overtok jeg starten i dag, smiler hun.
I klassen hadde Zandra også selskap av Pernille Norbeck Østvold/ Freestyle og Sara Helena Bergqvist/ Stetind. Førstnevnte gikk helt til topps i LA:2 med 67,037 prosentpoeng på lørdag, mens sistnenevnte da ble belønnet med en score på 60,000.
På søndag fant også Caroline Borchgrevink Lorentzen/ Harmony Hall veien til Tanum og red inn til 57,206 prosentpoeng i MB:3.
Stor stevneaktivitet på alle nivåer
Postet av Bærum Rideklubb den 2. Mai 2019
Illustrasjonsbilde: Sille Kasin
Tekst: Sille Kasin
Mange bærumsryttere vil være å finne til start ved andre uke av Drammen Spring Tour disse nærmeste dagene. Arrangøren har en egen hjemmeside der du kan finne mye lesestoff, og på listene blant dagens 229 ekvipasjer til start, vil du også kunne følge mange bærumsnavn. Vi ønsker våre ryttere lykke til, og minner om at det absolutt kan være vel verdt turen til Linnesvollen som publikum - dersom du ikke konkurrerer selv. Stemningen er på topp, været ser også ut til å bli bra, og mange gode ryttere som det kan være vel verdt å studere nøyere, besøker ringen - ikke bare denne torsdagen, men også de nærmeste dagene.
Illustrasjonsbilde: Sille Kasin
Men det er så absolutt ikke bare i internasjonale sprangklasser på LInnesvollen det skjer....
Bærum Rideklubb er som kjent en klubb som favner både topp og bredde - med utøvere både på landslag og i rideskole, og i flere grener. - Og at vi nå har mange utøvere som er ute og starter, og som skaffer seg verdifull stevneerfaring og sanker premier rundt om på lokale stevner, det er ett som er sikkert! Ta en titt på oversikten nedenfor som klubbens premieansvarlig, Ulla Bergesen, har sendt oss over bærumsryttere til start gjennom de tre seneste helgene på distriktsstevnenivå:
Lørdag 27. april:
D-stevne sprang, Søndre Nordstrand
Maria Isabel Tveit Hambro og henns ponni kategori 1, Knockboy Paddy, fikk 1. plass med hele 77 stilpoeng i LD.
- Strålende innsats også av Nora Heffermehl Werring og Attyrory Warrior i samme klasse.
En strålende fornøyd Maria Isabel Tveit Hambro konstaterer at førsteplassen med Knockboy Paddy er sikret. Foto: Privat
Søndag 28. april:
D-stevne dressur, Søndre Nordstrand
Nora Heffermehl Werring og Flower Power endte akkurat utenfor premielisten som nummer ni - etter å ha oppnådd 62,400 prosentpoeng i LC.
D-stevne sprang, Vestre Bærum rideklubb
Anna Cornelia Fjeldstad og ponnien Lissaneeny Silver Princess - feilfri i CR, og deretter førsteplass i sin andre klasse for dagen med gode 70,5 i stil.
Også Anna Cornelia Fjelstad kunne glede seg over seier med Silver Princess denne helgen - etter først å ha sikret seg en Clear Round-sløyfe. Foto: Privat
Mia Oladatter Mangschou og ponnien Lukas fra Sjøbodhagen - feilfri i CR, og deretter 69.00 stilpoeng og en flott syvendeplass rett utenfor premielisen i neste klasse.
Katharina Margrete Høvding og Notte Principessa AX prikket på sin side inn en feilfri grunnomgang i LB.
Lørdag 20. april:
D-stevne dressur, Hedemarken rideklubb
Emma Borchgrevink og Kirks Dibsi, plassert som nummer to i MB med en totalscore på 67,500 prosentpoeng.
Søndag 14. april:
D-stevne dressur, Hønefoss og Ringerike rideklubb
Line Boleyn Melle-Børresen og La Voix de Loup, endte utenfor premielisten i MB med en score på 61,364 prosentpoeng.
Lørdag 13. april:
D-stevne Dressur Starum Hestesportsklubb
Line Boleyn Melle-Børresen og La Voix de Loup, andreplass i MB med en score på 66,765 prosentpoeng - og med hele 12 ekvipasjer til start i klassen.
Unghingst med kvalitet
Postet av Bærum Rideklubb den 29. Apr 2019
Tekst: Sille Kasin
Det siste bærumsrytter Zandra Birkeland hadde i tankene da hun dro til Nederland for å lete etter hest, var at hun skulle komme hjem til Østern Brug med en unghingst. Men etter møtet med den daværende fire år gamle KWN-hingsten I.P.S. Jericho e. Vivaldi x Lancelot x Porter, ble all tvil satt til side. Jericho - som er oppdrettet av nederlandske J. Vloet - vant raskt Zandras hjerte, og ble med hjem til Norge for å forsette grunnutdanningen sin i partnerskap med henne selv.
Etter dette har den talentfulle dressurrytteren, som blant annet mens hun fortsatt var ponnirytter, representerte Norge i internasjonale mesterskap, aldri vært i tvil om at hun har en hest for fremtiden i nettopp Jericho. Allerede gjennom fjorårssesongen utviklet han seg flott og viste seg frem på en meget god måte i ringen. Og da Zandra deltok som demonstrasjonsrytter ved clinic'en til den spanske stjernerytteren Severo Juardo Lopèz under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm i februar, høstet unghesten mange lovord. Den kjente rytteren hadde også mye pent å si om Zandra og hennes Jericho som ekvipasje.
Som vi tidligere har kommentert på klubbens facebookside, stilte Zandra nå fem år gamle Jericho ved Norsk Varmblods hingstekåring på Lefdal Ridesenter i Vestfold tidligere denne måneden. På ny høstet unghingsten mange lovord, og ble også kåret og godkjent for avl, foreløpig for to år. I forbindelse med visningen hadde kåringsnemnda følgende å si:
- Høystilt moderne hingst av meget god type med godt uttrykk. Godt kjønnspreg. Noe ukorrekt fundament fram. Meget gode bevegelser vist løst og under rytter. Kåret for 2 år.
15 hingster ble vist frem ved kåringen, og blant disse valgte dommerne denne gangen å godkjenne seks stykker til avl. Zandras unge stjerne oppnådde en samlet eksteriørindeks på 8,50, og en samlet gangartsindeks på 8,70 - med karakteren 9,0 for både skritt og galopp. Dommerprotokollen finner du her:
Testrytter ved kåringen var Ole Hummelshøj. Den danske berideren hadde følgende å si etter å ha prøveridd Jericho to ganger gjennom helgen:
- Vesentlig bedre i dag enn i går. Bedre i hånden og travet i dag. God front, du har hest foran deg. Godt skritt, skritter godt gjennom kroppen. Kniper litt i trav, men bedre i dag. Galoppen – wow! Virkelig en god galopp. Den kan ris tilbake, den kan ris frem – den holder spranget og den samme gode rytmen. En god ridetur i dag!
Vi gratulerer med det flotte resultatet, og ønsker Zandra lykke til - både med den videre utdanningen av Jericho, og med femårssesongen!
Du finner mer lesestoff fra hingstekåringen på hjemmesiden til Norsk Varmblod. Der finner du også et flott bilde av Zandra med Jericho og NVs Mette Hansson, knipset på den store dagen. Grunnet manglende rettigheter kan vi dessverre ikke publisere bildet på vår egen nettside.
Det nærmer seg stevnehelg, og vi gleder oss stort!
Postet av Bærum Rideklubb den 2. Apr 2019
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Da nærmer helgens distriktsstevne seg med stormskritt, og vi krysser derfor fingrene for at det ikke blir nattefrost, slik vi kan gjennomføre ute. For å være på den sikre siden, starter vi kl 10.00 begge dager..
Banen skal bygges fredag kl. 18.00, og vi ber alle bærumsryttere som skal delta og eventuelle foresatte til mindreårige utøvere, om å møte opp for å bygge! Merk at dette også gjelder dere som ikke er oppstallet på Østern Brug.
Det er over 250 starter fordelt på de to dagene, så dette blir veldig bra. Nettopp derfor trenger vi at alle bidrar. Arbeidsplan-april-2019 (1).pdf og LEVERINGSLISTE KIOSK 060704.pdf til kafeteria ligger vedlagt. De aller fleste står oppført begge steder.
Kopi av ryttermeldingen finner du her: Ryttermelding Vår stevne 6 og 7 april 2019.pdf
Alle dokumenter ligger for øvrig også som vedlegg til stevneinvitasjonen på HorsePro.
NB!
Vi ber om at alle leverer egenerklæringsskjema ved ankomst - før hesten lastes av. Samtidig oppfordrer vi alle til å vise varsomhet og følge smittevernråd.
Stallen på stevneområdet har kun adgang for oppstallører. Konferer med sekretariatet om vann til hest.
Vi gleder oss, og ønsker velkommen til sesongens
første D-stevne i sprang!
Mattilsynet innfører midlertidig utreiseforbud for NHF-hester
Postet av Bærum Rideklubb den 6. Mar 2019
Tekst: Sille Kasin
Mattilsynet har ansvar for å føre tilsyn med at hest holdes og transporteres i samsvar med regelverket om dyrevelferd og dyrehelse. Dette skal forebygge dyrelidelser og utbrudd av smittsomme sykdommer. Som hesteeiere har vi selv ansvar for å følge bestemmelsene i regelverket.
I forbindelse med det pågående utbruddet av herpesvirus på hest her til lands, ser nå Mattilsynet det som nødvendig å innføre restriksjoner. Tidligere har vi fått en rekke innspill til gode forholdsregler i kampen mot smitte, og nå strammer Mattilsynet grepet ytterligere.
For å kunne konkurrere med hest utenlands, krever regelverket at Mattilsynet kontrollerer den reiseklare hesten i forkant av utreise, og i forbindelse med dette utsteder den med helsepapirer. På grunn av herpesvirusets ekstremt store smittefare, ønsker derfor Mattilsynet inntil videre IKKE å utstede slike papirer til hester som deltok ved Norwegian Horse Festival på Lillestrøm. I praksis vil dette innebære at hester som var til start ved NHS eller som står oppstallet sammen med sidde, foreløpig må holde seg på stall.
Les mer på Mattilsynets hjemmeside:
Hester som ikke har deltatt på Norwegian Horse Festival, eller som ikke har stått oppstallet sammen med hester som har vært innom NHF, kan på sin side konkurrere internasjonalt så lenge egenerklæringsskjema foreligger. Les mer om dette på NRYFs offisielle hjemmeside, hestesport.no:
Snart klart for påmelding til Drammen Spring Tour 2019
Postet av Bærum Rideklubb den 5. Mar 2019
Tekst: Sille Kasin
Vårens største spranghestefes går denne gangen over hele fire helger, og åpner dørene på Linnesvollen 1. helg allerede den 25. april. I år blir programmet som følger:
- 1. helg, 25. - 28. april: Påmelding-/ avmeldingsfrist 6. april
- CSI2* (internasjonale sprangkllaser på tostjerners nivå)
- CSICh-A (internasjonale childrenklasser for barn 12 - 14 år på hest)
- CSIP (internasjonale ponniklasser opp tom. 15 år)
- CSIJ-A (internasjonale juniorklasser, 16 - 18 år)
- CSIYH1* (internasjonale sprangklasser for unghest, 5- og 6-års)
- Nasjonale sprangklasser for ponni kat. 2
- 2. helg, 2. - 5. mai: Påmelding-/ avmeldingsfrist 6. april
- Samme klassertilbud som under 1. helg:
- CSI2* (internasjonale sprangkllaser på tostjerners nivå)
- CSICh-A (internasjonale childrenklasser for barn 12 - 14 år på hest)
- CSIP (internasjonale ponniklasser opp tom. 15 år)
- CSIJ-A (internasjonale juniorklasser 16 - 18 år)
- CSIYH1* (internasjonale sprangklasser for unghest, 5- og 6-års)
- Nasjonale sprangklasser for ponni kat. 2
- 3. helg, 9. - 12. mai: Påmelding-/ avmeldingsfrist 14. april
- CSI2* (internasjonale sprangklasser på tostjerners nivå)
- CSIOCh (internasjonale sprangklasser inkl. laghopping for children,barn 12 - 14 år på hest)
- CSIOP (internasjonale sprangklasser inkl. laghopping ponni, opp tom. 15 år)
- CSIOJ (internasjonale sprangklasser inkl. laghopping for junior, 16 - 18 år)
- CSIOY (internasjonale lagklasser for unge ryttere, 18 - 21 år)
- CSIYH1* (internasjonale sprangklasser for unghest, 5- og 6-års)
- Nasjonale sprangklasser for ponni kat. 2
- 4. helg, 6. - 19. mai: Påmelding-/ avmeldingsfrist 19. april
- Norway Grand Prix med FEI Nations Cup
- CSI1* (internationale sprangklasser på enstjerners nivå
- CSIYH1* (internasjonale sprangklasser for unghest, 5- og 6-års)
- CSIO3* (internasjonale sprangklasser inkl. laghopping på trestjerners nivå)
Viktig å huske på:
- Drammen Spring Tour 2019 åpner for online påmelding fredag den 8. mars kl. 10:00!
- Spesielt for CSIO3* og CSIO-CH/ CSIO-P/ CSIO-J/ CSIO-Y: Husk å melde interesse for å ri til heidi@rytter.no innen 8.april. Landslagsleder vil være ansvarlig for uttak på sportslig vurdering.
- Alle deltakere ved Drammen SpringTtour må ha FEI-nummer på hest og FEI-nummer på rytter for å kunne melde seg på. Ta snarest kontakt med heidi@rytter.no, så ordner Heidi Nässelqvist som er NRYFs sprangkoordinator, dette.
- Alle hester MÅ ha mikrochip for å få FEI-nummer! Ta kontakt med din veterinær eller Norsk Varmblod for å bestille mikrochip.
- Merk at alle hester må ha gyldige vaksiner i henhold til FEIs regelverk. Se nærmere informasjon om vaksinering:
- Alle hester som starter internasjonale klasser, må ha FEI-lisens. Denne betales i HorsePro.
- Alle ryttere som starter de internasjonale klassene, må ha topplisens. Denne betales i HorsePro.
- Ponni kat. 2 må ha gyldig nasjonal hestelisens og nasjonalt hestepass, mens rytter på ha hovedlisens.
- Avmelding etter oppgitt frist medfører 'no-show'avgift.
Verdt å vite:
- Hester trenger ikke FEI-pass for start i CSI2*/ CSIYH1*/ CSIP/ CSIJ/ CSICH.
- FEI-pass kreves kun for hester til start i CSIO3*/ CSIOP/ CSIOCH /CSIOJ /CSIOY.
- Aldersbestemmelser for ponniryttere:
- Husk å melde på riktig tur. Send mail til siri@walber.no om du ønsker å stå på venteliste.
- Aledersbestemmelser for ponniryttere:
- For start av ponni kat. 2: Fra det året man fyller 11 år.
- For start av ponni kat. 1 ved internasjonale stevner i Norge, samt i Baltic Cup i Norden: Fra det året man fyller 12 år.
Planlegger du å ri ved Drammen Spring Tour 2019, og er kvalifisert til å ri? Husk å melde deg på så snart du kan og og påmelding er åpen! Klassene fylles av erfaring lynkjapt opp! Du er nemlig ikke alene om å ville ri på Norges flotteste utendørsanlegg under DST!
All informasjon om DST 2019 vil etter hvert bli lagt ut på arrangørens hjemmeside.
Godkjente proposisjoner som viser de internasjonale klassene, vil etter hvert også finnes på FEIs hjemmeside.
Vellykket klubblederkonferanse og årsmøte i OARK
Postet av Bærum Rideklubb den 3. Mar 2019
Tekst: Sille Kasin
48 representanter fra 18 av klubbene i Oslo og Akershus Rytterkrets hadde valgt å legge veien til Quality hotell Olavsgaard denne helgen. En engasjert styreleder i OARK, Jarl Guld, holdt trådene sammen og ledet det hele - med klubblederkonferanse på fredag og lørdag, etterfulgt av årsmøte som siste punkt på den faglige delen av programmet på lørdag. I tillegg ble den gode tradisjonen med hyggelige felles måltider, sosialt samvær med utdeling av prisene Årets ildsjel og Årets klubb, samt Kahoot opprettholdt. Ja takk!, sa 48 samstemte representanter da spørsmålet kom opp på tampen av helgesamlingen om vi fortsatt ønsker å samles i tråd med 2019 og flere foregående år.
At tiltaket med å kombinere de to arrangementene falt gunstig ut, ble bekreftet da Guld begeistret konstaterte at årsmøtet denne gangen hadde langt, langt flere stemmeberettigete deltakere enn på lenge. Samtidig kunne vi vel ha ønsket oss mange flere til stede, både ved klubblederkonferansen og årsmøtet, ikke minst fordi vi nærmer oss det på alle måter viktige Ryttertinget 2019? Nye representanter i OARKs styre ble klappet inn, enkelte budsjettposter ble behørig kommentert, diskutert og votert over, og vi kan konkludre med at kretsen har en sunn økonomi og vil både klubber og utøvere i alle disse vel.
Tre viktige temaer stod på programmet ved klubblederkonferansen denne gangen. Her ble spørsmål om kretstreninger, forsalg til fokuspunkter for OARK videre og organiseringen av KM, selve kretsens hjertebarn i dressur og sprang, drøftet i grupper. Innspill fra gruppearbeidet ble oversendt OARK i etterkant, så nå er det bare å se frem til at kretsstyret også følger opp og lander en del av ballene som ble spilt inn - og kanskje til og med holder oss medlemmer orientert gjennom én og samme informasjonskanal?
På Olavsgaard møttes altså representanter fra 18 av kretsens klubber. De fire grenene dressur, sprang, feltritt og kjøring hadde alle sine talsmenn, og vi kan ikke si annet at fremtiden ser lys ut. - For her var et betydelig innsalg av unge deltakere, både ved klubblederkonferansen og det påfølgende årsmøtet. - Og det er jo nettopp disse unge som skal drive arbeidet videre, og som er vår felles fremtid?
Seneste oppdatering vedrørende EHV-1, ekvint herpesvirus
Postet av Bærum Rideklubb den 2. Mar 2019
Arkivbilde
Tekst: Sille Kasin
I utgangspunktet anmoder vi alle medlemmer i Bærum Rideklubb om å ta det pågående utbruddet av herpessmitte på hest, EHV-1, alvorlig.
Vi ber dere samtidig om å lese NRYFs nyhetsmelding på hestesport.no/ rytter.no som gjelder denne beklagelige situasjonen. I meldingen ligger blant annet lenke til Mattilsynet, som til enhver tid følger saken.
Vennligst verk at vår grenleder i dressur, Hanne Røland, velger å forholde seg til de rådene og retningslinjene som NRYF gir. Vi i Bærum Rideklubb ser oss dessverre med dette nødt til å avlyse D-stevnet i dressur søndag den 10. mars.
Mistanke om herpesvirusinfeksjon hos hest krever forholdsregler
Postet av Bærum Rideklubb den 26. Feb 2019
På NRYFs nettside, hestesport.no, ligger nå oppdatert informasjon som Mattilsynet ønsker å dele med offentligheten. Her finner du også lenker til en rekke aktuelle artikler som omhandler temaet.
Mens situasjonen fortsatt er uavklart, er det først og fremst viktig at hver og en av oss som har med hest å gjøre, følger Mattilsynets råd for smittevern. Kommuniser også med aktuell stalleier om situasjonen, og følg retningslinjene som til enhver tid foreligger på stallen din.Ved å bruke sunn fornuft og følge opp eventuelle forholdsregler, kan vi alle bidra til å begrense smitteomfanget.
Når vi først er inne på smittsom sykdom hos hest, minner vi også om at alle som rir og håndterer hest i det daglige, setter seg inn i rådene i kampen mot den pågående epidemien av hesteinfluensa. På hestesport.no kommer Magnus Knævelsrud som er NRYFs kontaktveterinær med mange gode råd.
Ta gjerne også en titt i NRYFs digitale kunnskapsbibliotek om blant annet infeksjonssykdommer.
Travel stevnesesong i vente
Postet av Bærum Rideklubb den 21. Feb 2019
Mange bærumsryttere opplevde store ting både i feltritt, dressur og sprang gjennom sesongen som var, men "hjemme" på Østern Brug opplevde vi stevnetørke i 2018, ikke minst fordi vær og føre gjorde sitt til at vi blant annet måtte avlyse det tradisjonelle vårstevnet vårt. - Men nå i 2019, da satser vi igjen på ny frisk som stevnearrangør både i dressur og sprang, og håper å få mange medlemmer i Bærum Rideklubb med på å dra lasset! Vi er kjent som en hyggelig stevnearrangør, og enda hyggeligere blir det, om vi er mange nok som hjelper til!
Sett derfor allerede nå av tid på kalenderen, og vær forberedt på både å hjelpe til der det trengs, og starte selv. Gi gjerne lyd allerede nå om hvilke arbeidsoppgaver som kan være aktuelle.
Her er årets stevnedatoer:
Dressurstevner i regi av Bærum Rideklubb 2019:
Søndag 10. mars:
D-stevne i dressur. Påmelding er i gang. Gi lyd på mail til baerum.rideklubb@gmail.com om hva du kan hjelpe til med! Mer informasjon kommer snarlig.
Søndag 2. juni: D-stevne i dressur.
Søndag 1. september: D-stevne i dressur.
Søndag 3. november: Klubbmesterskap i dressur med enkelte åpne klasser.
I tillegg kan vi allerede nå love at det også blir banetrening med programriding for bærumsryttere på mange nivåer!
Sprangstevner i sprang i regi av Bærum Rideklubb 2019:
Lørdag og søndag 6. - 7. april: D-stevne i sprang, ponni og hest (primært utendørs/ eventuelt innendørs)
Lørdag og søndag 25. - 26. mai: D-stevne i sprang - Bærum Rideklubbs Jubileumsstevne, ponni og hest
Lørdag og søndag 15. - 16. juni: D-stevne i sprang med innlagt Ladies Cup, ponni og hest
Lørdag og søndag 7. og 8. september: KM individuelt og lag, ponni og hest
Lørdag og søndag 21. - 22. september: D-stevne i sprang med innlagt Paddock Pony & Horse Tour 2019, ponni og hest
Lørdag 2. november: Klubbmesterskap i sprang med enkelte åpne klasser i tillegg
Og hvem vet......... Kanskje vi også slår til og gjentar fjorårssuksessen med et par Pay & Jump-dager?
Mer informasjon kommer, både her på klubbsiden vår og på facebooksiden til Bærum Rideklubb, så følg med!
Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss allerede, og håper også at både våre egne bærumsryttere og andre som vil besøke oss ved stevnene på Østern Brug, ser frem til en hyggelig sesong, både i dressur og sprang!
Norgesserien nærmer seg
Postet av Bærum Rideklubb den 20. Feb 2019
Arkivbilde: sashowjumping.co.za
Tekst: Sille Kasin
Kongsvinger og Omegn Rideklubb står som arrangør av årets første kvalifiseringsrunde i Norgesserien i tidsrommet 22. – 24. mars. Stevneinvitasjonen ligger foreløpig ikke ute i terminlisten på HorsePro, men er klar hvilken dag som helst. Selve laghoppingen i Norgesserien arrangeres sannsynligvis på søndag, mens det vil bli være ordinære D-stevneklasser på fredag og lørdag.
Er du kvalifisert, og har lyst til å representere klubben i denne populære laghoppingen? Norgesserien er et fantastisk tilbud til alle ekvipasjer som vil ut og teste lagånden, men som kanskje ikke er helt klare for laghopping på NM-nivå, og også for ryttere eller hester som trenger lagrutine i lavere klasser.
Vi i Bærum Rideklubb er også ellers så heldige å få stå som arrangør for årets KM individuelt og lag for ponni og hest i september, og hva passer vel bedre som oppkjøring til laghoppingen på hjemmebane enn nettopp deltakelse i Norgesserien?
Her følger litt informasjon om Norgesserien, og så kommer vi tilbake til frist for melding av interesse o.a. så snart stevneinvitasjonen foreligger. Det er grenleder i sprang i samarbeid med aktuelle trenere som tar ut selve lagene, og som deretter også formelt melder lagene på i Norgesserien.
Litt informasjon om Norgesserien:
Norgesserien er laghopping i ulike divisjoner for klubber som er tilsluttet NRYF. Etter at vi f.o.m. 2019 har fått nye regioner, tilhører nå ekvipasjer som representerer Bærum Rideklubb, region 5. Bærumsekvipasjer vil med dette møte andre ekvipasjer fra Akershus, Oslo og Hedmark i de to kvalifiseringsrundene som henholdsvis vil gå innendørs og utendørs. Den beste tredjedelen av lagene fra de to kvalifiseringsrundene går videre til landsfinalen. Denne går over tre dager og arrangeres samtidig med NM lag i sprang.
Norgesserien har fire divisjoner:
1. divisjon:
1. kvalifisering 1,15 m (innendørs, bed. 238.2.2), 2. kvalifisering 1,20 m (utendørs, bed. 238.2.2 over én omgang) og landsfinale 1,20 m (utendørs)
2. divisjon:
1. kvalifisering 1,05 m (innendørs, bed. 238.2.2), 2. kvalifisering 1,10 m (utendørs, bed. 238.2.2 over én omgang) og landsfinale 1,10 m (utendørs)
3. divisjon:
1. kvalifisering 0,95 m (innendørs, bed. 280), 2. kvalifisering 1,00 m (utendørs, bed. 238.2.2 over én omgang) og landsfinale 1,00 m (utendørs)
4. divisjon: 1. kvalifisering 0,80 m (innendørs, bed. 280), 2. kvalifisering 0,80 m (utendørs, bed. 280) og landsfinale 0,80 m (utendørs)
Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer. Tre resultater er tellende. Lagene behøver ikke å ha samme sammensetning i de to kvalifiseringene og i finalene. Hver rytter kan starte i flere divisjoner på ulike hester. Hver hest kan imidlertid kun starte med én rytter på samme norgesseriestevne. Merk at mange også rir ponnier i Norgesserien, selv om klassene er skrevet ut for hest.
Ekvipasjer som starter i 4. divisjon, kan ikke tidligere ha vært plassert i klasser over 1,10 m. Ekvipasjer som starter i 3. divisjon, kan ikke tidligere være plassert i klasser over 1,20 m. Ekvipasjer som starter i 2. divisjon, kan ikke ha plassering i klasser over 1,30 m.
Ekvipasjer i finalen må ha gjennomført samme klassenivå som finalen går i, på distriktstevne eller høyere.
Litt informasjon om melding av interesse og påmelding:
Så snart stevneinvitasjonen foreligger, ber vi alle interesserte ryttere eller ansvarlige personer for ryttere under 18 år om å melde interesse på mail baerum.rideklubb@gmail.com til Bærum Rideklubbs grenleder i sprang. Mer informasjon kommer.
Se ellers gjerne nærmere opplysninger om prosedyre ved påmelding av lag her på klubbsiden vår under fanen Bærum Rideklubb.
Statutt for Norgesserien med generelle bestemmelser o.a. finner du her:
Finfin bærumshelg både på sprang- og dressurbanen
Postet av Bærum Rideklubb den 18. Feb 2019
Lisa Holmsen og Billy Samaritan suste inn til seier i 1,35 m i Grenland på søndag. Nå venter Norwegian Horse Festival ved Varemessen på Lillestrøm på duoen neste helg. Arkivfoto: Privat
Tekst: Sille Kasin
En rekke av klubbens sprangryttere kan se tilbake på stevnebesøket i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb med glede. Mange fine runder ble gjennomført, flere bærumspremier ble plukket, og Lisa Holmsen, hun klinket til med karrierens første feilfrie runde i 1,35 m med Billy Samaritan denne søndagen. – Og innsatsen der, den endte i seier!
Lisa Holmsen/ Billy Samaritan hadde denne gangen hyggelig selskap av hesteekvipasjene Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Borat, Maria Wergeland/ Thor Hero og Siril Sønsteby/ Last Thought og Giga Star de Tiji i Fevik, og på ponnisiden bidro også Linea Westby Lien/ Sligo Furistos Flight og Mathilde Fürstenau Notto/ Genepy B til bærumsglede gjennom hele stevnehelgen.
Dressurrytter Therese Bjerkan la på sin side veien til Grenland Ryttersportsklubb for sesongdebut med Dejá-Vú på søndag. Duoen red inn til 66,176 prosentpoeng i MB, der det var åtte ekvipasjer til start. De to går ellers en super spennende sesong i møte, tatt i betraktning at de nå er tatt inn som ekvipasje på juniorlandslaget i dressur 2019.
Snart tid for årsmøtet
Postet av Bærum Rideklubb den 17. Feb 2019
Som tidligere annonsert, håper vi i styret i Bærum Rideklubb å se så mange av medlemmene våre som mulig i kafeteriaen på Østern Brug (Listuveien 9, 1359 Eiksmarka) tirsdag den 26. februar kl. 20:00. Da er det nemlig tid for årsmøte!
For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.
Årsrapport for 2018 - Pdf.pdf ligger vedlagt. Sakliste med saksdokumenter vil snarlig bli lagt ut her på Bærum Rideklubbs nettside, www.baerumrideklubb.no, samt på klubbens facebookside.
Mer informasjon kommer, så følge med!
Snart tid for årets største innendørs hestefest
Postet av Bærum Rideklubb den 13. Feb 2019
Foto: NHS/ Mette Sattrup
Snart er det klart for årets mest spennende tilskudd på stevnekalenderen, Norwegian Horse Festival, NHF, ved Norges Varemesse på Lillestrøm. Arrangementet finner sted i tidsrommet 20. - 24. februar, og har du ikke ennå sikret deg billetter, så er mulighetene fremdeles der!
Med sine to hovedsponsorer FERD og Bjørn Rune Gjelsten i ryggen og 36.000 kvadratmeter til disposisjon, inviterer showdirektør Erik Berentsen til skikkelig hestefest, og lover at de beste tradisjonene fra AEG videreføres, men at NHF også blir så mye mer! I løpet av stevnedagene blir det internasjonal dressur og sprang, samt nasjonale sprangklasser, og på programmet står også ni spennende clinics i ekstraordinær horsemanship, dressur, sprang, kjøring og islandshest der vi får møte toppnavn som Monty Roberts, Severo Jurado Lopéz, Kyra Kyrklund, Christian Ahlmann, Kjersti Wigen og Wenche Johannessen, samt Jóhann R. Skúlason og Christina Lund.
- Og det blir mer.....
Super morsomt blir det helt sikkert også å følge vår egen rytterprinsesse Märtha Louise i duell med hele Norges sprangnestor Geir Gulliksen, og på plakaten står også familieshow for hestevenner i alle aldere og forrykende kostymehopping. I tillegg venter allerede nå spente finalister på deltakelse i FERD Rideskolecup og FERD Comeback Cup. Alle de som har kvalifisert seg til deltakelse ved NHS gjennom Promotion Cup tripper nå også i spenning, og kan vel nesten ikke vente på at dagene skal gå fort nok frem til første utgave av Norwegian Horse Festival er i gang. I tillegg gjør over 100 utstillere fra nær og fjern seg klare til å innta det enorme messeområdet på hele 10.000 kvadratmeter, og lover gode tilbud på nær sagt alt hva du selv og dine firbente venner måtte ønske seg eller trenge.
- Og midt oppe i dette...... Flere bærumsryttere til start!
Masterlistene for NHS er nå klare, og vi ønsker våre sprangryttere Lisa Holmsen, Ida Andenæs Akselsen, Tine Andenæs, Lin Eide Wicklund, Margrethe Vist Hartmann, Anette Ringnes og Lisa Ulven lykke til! Vi gleder oss til å se Lisa i de nasjonale juniorklassene, Ida, Tine og Lin i de internasjonale amatørklassene og Margrethe, Anette og Lisa på trestjernesnivå.
Stas blir det også å kunne se virkelige internasjonale toppnavn som blant andre Christian Ahlmann, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Irma Karlson, Jur Vrieling og Piet Raijmakers Jr på nært hold, og også å kunne se og lære av flere av våre absolutt beste norske utøvere under Norges mest innholdsrike innendørs hestefest.
Vil du lese mer om Norwegian Horse Festival mens vi er i gang med nedtellingen?
Masterlister/ start- og resultatlister
NRYFs hjemmeside, hestesport.no
Ta forholdsregler mot hesteinfluensa
Postet av Bærum Rideklubb den 11. Feb 2019
Ta en titt på hestesport.no, og sjekk hva Magnus Knævelsrud, kontaktveterinær i Norges Rytterforbund (NRYF) har å si om saken.
Arkivbilde
Travel stevnehelg både ute og hjemme
Postet av Bærum Rideklubb den 11. Feb 2019
Det har vært en begivenhetsrik helg for flere av Bærum Rideklubbs sprangryttere, både kontinentet i Europa og her hjemme i Norge. Her er tre av helgens bærumsryttere som var til start - Margrethe Vist Hartmann (privat foto), Marie Valdar Longem (øverst til høyre, APA-PictureDesk GmbH/REX/Shutterstock) og Lisa ULven (privat foto).
Mens Bærum Rideklubbs og hele Norges Marie Valdar Longem sikret beste norske plassering siden 2015 i verdenscupen gjennom en femteplass på lørdag, presterte Lisa Ulven godt ved Winter Masters Kronenberg i Nederland , og Margrethe Vist Hartmann tronet samtidig på toppen av pallen med Fighter i 1,35 m i Tyskland på lørdag.
Her hjemme markerete en rekke bærumsryttere seg positivt ved årets andre landsstevne for ponni og hest i Grenland. Tine Andenæs/ Elle Kiels Abentteuer, Fiona Fyring/ Carlo Carlucci og Theodor Wendelborg/ Latoki 2 sikret seg flotte plasseringer i hesteklasser , og Mathilde Fürstenau Notoo/ Geneby B strøk avgårde med tredjeplass i MB på lørdag og debuterte med en flott runde med kun én tidsfeil i MA på søndag. Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZa, Katharina Wendelborg/ Chivas Regal og Caiser Cash, Line Westby Lien/ Sligo Furiostos, Nora Nalbant/ Cornetto 30, Pernille Wilskow Tingstad/ Claire og Sandra Sunde Lian/ Billy Olive representerte også klubben på flott vis.
- Si ikke annet enn at klubbens sprangryttere er i rute denne sesongen, og at mange stevner venter!
Resultatene for Marie og Lisa ligger som lenker i de to sakene på hestesport.no:)
PS Vi trenger bilder, masse bilder!
Møt Pernille Norbeck Østvold - ny dressurtrener ved Østern Brug
Postet av Bærum Rideklubb den 29. Jan 2019
Som kjent har vi i Bærum Rideklubb et nært og godt samarbeid med Østern Brug. Det er her vi avholder alle våre stevner, det er fra rideskolen ved Østern Brug vi har vår viktigste rekruttering i form av nye, ivrige ryttere som bidrar til å bringe sporten videre, og mange av klubbens medlemmer er også oppstallører nettopp på Østern Brug.
Vi ønsker Pernille lykke til i jobben, og gleder oss til å se resultatene av dette nye samarbeidet mellom Østern Brug og flere av klubbens medlemmer!
Vil du bli bedre kjent med Pernille allerede nå? Les hyggelig artikkel om henne:
Foto: cavalierno.com
Spennende sesongstart her hjemme
Postet av Bærum Rideklubb den 29. Jan 2019
Arkivbilde: Sille Kasin
Sesongen er så smått i gang, og flere bærumsryttere har allerede vært ute og testet sprangformen. På den nasjonale stevnekalenderen denne helgen stod både Arendal og Grimstad Rideklubbs jubileumsstevne og spennende runde i BRYKs Vintercup 2018/ 2019.
Flere bærumsryttere besøkte Arendal og Grimstad Rideklubbs jubileumsstevne som gikk av stabelen fra torsdag til lørdag. Helgens aller beste resultat stod Maria Wergeland Andersen/ Thor Hero for – med seier i 1,20 m på fredag der det var hele 49 ekvipasjer til start, og med plassering i tilsvarende klassenivå også på torsdag. I 1,10 m fikk duoen selskap av Nicoline Thrane-Steen/ Cillia, som også hoppet feilfritt.
I 1,10 m på torsdag sikret på sin side Linea Louise Westby Lien/ Sligo Furistos Flight en fin sjetteplass 1,10 m. De to gjorde også en fin figur i helgens Jump and Bike-klasse, der ekvipasjene ikke bare måtte vise kompetanse over hinderhøyde 1,15 m, men også måtte vise seg frem som sykkelryttere. Her fikk for øvrig også Tine Andenæs/ Elle Kiels Abenteuer af Bøgegaarden bekreftet at formen allerede er inne, og sikret populær andreplass. Fine runder fulgte deretter gjennom hele helgen.
Lisa Holmsen/ Billly Samaritan fikk på sin side også en flott start på sesongen gjennom en solid åttendeplass i 1,10 m på torsdag, etterfulgt av finfin fjerdeplass i 1,20 m på fredag. De to avsluttet besøket i Fevik med en god firefeilsrunde i 1,30 m.
Sandra Sunde Lian/ Billy Olive kan også se tilbake på en vellykket helg, som ble toppet med en fin tiendeplass i 1,15 m på lørdag, blant annet også flott debut i 1,30 m.
Bærumsekvipasjene Nora Larsen Nalbant/ Cornetto 30 og Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ kunne også reise hjem fra Fevik med mye nyttig erfaring i bagasjen.
BRYKs Vintercup for ponni og hest er et av de mest populære og tradisjonsrike innslagene som vi finner blant distriktstevnene på sprangkalenderen. Drammen og Omegn Rideklubb var vertskap for helgens runde, og mange ekvipasjer valgte derfor å legge veien nettopp dit. Blant disse var flere «gamle» bærumsnavn tilstart, men også nye ekvipasjer av året.
Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver P leverte fine runder i både LD og LC for ponni kategori 1 på lørdag, og hadde selskap av Charlotte Gjøen Bergersen/ Noerkaers Hiawatha som klinket til med en flott femteplass i LC. Duoen debuterte med fine runder på Søndre Nordstrand allerede forrige helg, og avsluttet denne helgen med syvendeplass i LB i Drammen. Eva Kathinka Brøndmo/ Mr. White Legs kan på sin side også se tilbake på to fine runder i Drammen denne helgen – med fire feil i LB, og deretter med dobbelt null i LA.
Søndag ble også en spennende dag for Sarah Joys Røang/ No Time. Debuten gikk nemlig som det suste, med feilfrie besøk i ringen både i 0,90 m og 1,00 m. Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ kunne på sin side glede seg over feilfri hopping og en plass rett utenfor premielisten i 1,00 m – der Mathilde Fürstenau Notto/ Genepy B også hadde dagen, og endte på delt niendeplass etter en feilfri runde med 74 pong i stil.
¤¤¤¤¤
Kort sagt, det skjer mye i Bærum Rideklubb på sprangfronten, og vi gleder oss til å følge dere gjennom sesongen - uansett nivå! Ikke glem at vi trenger både ferske bilder og andre innspill - på mail til baerum.rideklubb@gmail.com eller til webansvarlig sille.kasin@gmail.com
Vi gleder oss selvsagt også til å følge klubbens ekvipasjer i andre grener, og hører også gjerne fra øvrige klubbmedlemmer om dere har annet enn stevnenytt å dele med oss!
Velkommen til årsmøte
Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jan 2019
Styret i Bærum Rideklubb inviterer til årsmøte med generalforsamling tirsdag den 26. februar klokken 20:00 i kafeteriaen på Østern Brug.
Har du ting på hjertet? Vi ber om at forslag til saker når oss i styret på mail baerum.rideklubb@gmail.com innen den 11. februar.
Sakspapirer og mer informasjon kommer, så følg med - både her på klubbsiden vår, og på Bærum Rideklubbs facebookside.
Innkalling til årsmøte
Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jan 2019
Den 26. februar kl. 20:00 håper vi å se så mange medlemmer av Bærum Rideklubb som mulig på plass i kafeteriaen på Østern Brug. Da er det nemlig tid for årsmøte! Frist for innmelding av saker til styret er mandag den 11. februar. Mer informasjon og sakspapirer kommer etter hvert, men hold allerede nå av dateoen!
Ny sesong, og mye å huske på
Postet av Bærum Rideklubb den 19. Jan 2019
For å kunne drive med konkurranseriding f.o.m. utvidet klubbnivå, må du være medlem av en rideklubb som er tilsluttet Norges Rytterforbund, og du må også ha gjennomført Grønt kort kurs og løse årlig rytterlisens.
For å kunne starte ridestevner i regi av Norges Rytterforbund, må rytter altså være medlem av en klubb. Alle våre medlemmer skal nå ha mottatt betalingsinformasjon for 2019 om klubbmedlemsskap i Bærum Rideklubb. Husk at familemedlemskap også lar seg gjøre! For eventuelle spørsmål, ta kontakt med cas@reader.no.
Alle ryttere og hester som konkurrerer på distriktsnivå eller høyere, trenger også rytter- og hestelisenser. Disse lisensene må løses/ fornyes årlig.
Alle hester i Norge - også rideskolehester - blir nå utstyrt med egne hestepass. Les mer om dette i huskelisten nedenfor.
Alle hester skal også være korrekt vaksinert. I tillegg skal alle ponnier sluttmåles. Veterinær fører vaksinasjonene inn i hestens pass, og her skal også godkjent ponnimålekort ligge. Les mer om dette i huskelisten nedenfor.
Kort sagt, både som konkurranserytter og hesteeier er det mye å holde orden på!
Her følger en liten huskeliste som gjelder to- og firbente i sporten:
- Litt om Grønt kort-kurs:
- Som bilist i trafikken gjennomgår du først teorikurs og kjøreopplæring for å få førerkort, og for å kunne spille golf, må du gå på kurs for å få Grønt Kort og lov til å spille. For å kunne drive med konkurranseriding f.o.m. utvidet klubbnivå, må du være medlem av en rideklubb som er tilsluttet Norges Rytterforbund, og du må også ha gjennomført Grønt kort kurs og i tillegg løse årlig rytterlisens.
- Grønt kort er dokumentet som viser at du har gjennomgått Grønt kort kurs. Grønt kort forteller at du har rideferdigheter på et visst nivå, og at du har nødvendige basiskunnskaper om hest og sikkerhet. Det viser også at du har satt deg inn i konkurransereglementet.
- Vi i Bærum Rideklubb arrangerer jevnlig Grønt kort kurs, så følge med her på klubbsiden vår, og også på Bærum Rideklubbs facebookside. Ta kontakt med cas@reader.no for mer informasjon eller forespørsel om å arrangere nytt kurs.
- Rytterlisens:
- Alle ryttere som hadde rytterlisens i 2018, skal nå ha mottatt betalingsinformasjon fra NRYF. Velg passende lisens som angitt nedenfor. For eventuelle spørsmål, ta kontakt med andreas@rytter.no.
- Løs grunnlisens om du rir til og med LB på distrikts-, lands- og elitestevner. Lisensen koster kr 400,- uten forsikring/ kr 680,- inkl. forsikring.
- Løs hovedlisens om du rir fra og med LA på distrikts-, lands- og elitestevner. Lisensen koster kr 1000,- uten forsikring/ kr 1280,- inkl. forsikring.
- Løs topplisens om du rir FEI-stevner (internasjonale stevner). Lisensen koster kr 2000,-, og forsikring er inludert.
- Ryttere/ Foresatte for mindreårige ryttere som ønsker å løse ny rytterlisens, følger NRYFs retningslinjer for dette.
- Alle ryttere som hadde rytterlisens i 2018, skal nå ha mottatt betalingsinformasjon fra NRYF. Velg passende lisens som angitt nedenfor. For eventuelle spørsmål, ta kontakt med andreas@rytter.no.
- Hestelisens:
- Alle hester som deltar ved stevner, må i tillegg til hestepass (Se nedenfor) ha hestelisens. Denne koster kr 300,-, og betales årlig via horsepro.no.
- For hesteeiere/ ansvarlige personer som har HorsePro-konto:
- Logg inn på din HorsePro-konto
- Logg inn
- Gå til Hestelisens i HorsePro, og aktiver Betal hestelisens
- Følg instruks for betaling
- For hesteeiere/ ansvarlige personer som ikke har HorsePro-konto:
- Opprett konto med brukernavn og passord
- Logg inn
- Gå til Hestelisens i HorsePro, og aktiver Betal hestelisens
- Følg instruks for betaling
- Hester som deltar ved FEI-stevner (internasjonale stevner), må ha FEI-lisens i tillegg til nasjonal hestelisens:
- Hestepass/ førstegangsregistrering:
- Førstegangsregistrering av hest:
- Alle registrerte hester i Norge skal være utstyrt med pass. Retningslinjer for utstedelse av nasjonale hestepass ligger også på rytter.no.
- Alle konkurransehester må være førstegangsregistrert i NRYFs database. Førstegangsregistreringen koster kr 400,-, og retningslinjer/ fremgangsmåte ligger på NRYFs offisielle nettside, rytter.no.
- Eierskifte:
- Eierskifte av hest som er innmeldt i NRYFs konkurranseregister, koster kr 350,-.
- FEI-pass:
- Retningslinjer/ Fremgangsmåte for utstedelse av FEI-pass ligger på rytter.no.
- Husk at FEI-pass kun er gyldig i fire år, og derfor må fornyes jevnlig ved hjelpe av attestert klistremerke i passet. Ta kontakt med andreas@rytter når tidspunkt for fornyelse nærmer seg.
- FEI-pass koster kr 2000,- for hest, og kr 1000,- for ponni. Prisene gjelder både førstegangspass og fornyelse.
- Hester som kun deltar ved internajsonale stevner i Norge, trenger ikke FEI-pass, men må ha et eget FEI-nummer. Ta kontakt med heidi@rytter. Merk at hester som starter CSIAM-klasser i Norge ved for eksempel Drammen Spring Tour eller Norweigan Horse Festival (tidligere AEG), må ha FEI-pass.
- Vaksinering og chipmerking:
- For å kunne delta i nasjonale arrangementer (treninger, samlinger, konkurranser) må hesten være korrekt vaksinert. Etter grunnimmunisering skal hesten vaksineres årlig.
- Merk at egne regler gjelder for hester som deltar ved FEI-stevner, uansett om disse arrangeres i Norge eller i utlandet.I praksis vil det lønne seg å opprettholde vaksinering av internasjonal konkurransehest to ganger årlig etter at grunnimmuniseringen er på plass.
- Hester som konkurrerer internasjonalt, skal også være chipmerket. Dette må bestilles gjennom Norsk Varmblod, dersom hesten ikke er chipmerket tidligere.
- Ponnimåling:
- For at en ponni skal kunne starte ponniklasser etter fylte 8 år, må den sluttmåles og deretter legges inn i NRYFs konkurranseregister for ponni. Ponnimåling er inkludert i førstegangsregistreringen, og koster ellers kr 100,-. Liste over godkjente ponnimålere og retningslinjer for øvrig finner du her.