Velkommen til mesterskapshelg!

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Nov 2016

Nedenfor finner dere arbeidslister, leveringslister til kiosken og foreløpige startlister til dressur på lørdag og sprang på søndag.

Merk at enkelte endringer i startlistene for sprang ikke er lagt inn, men vil bli rettet opp på stevnedagen.

På søndag er det svært viktig at alle møter til banebygging kl. 09:30. Stevnet starter så snart vi er klare til start. Det er også viktig å merke seg at alle også må hjelpe til med å rydde inn etter at stevnet er slutt.

Lørdag:

Arbeidsliste:

Leveringsliste til kiosken:

Foreløpig startliste rideskole:

Foreløpig startliste LA:

Foreløpig startliste MB:

Søndag:

Arbeidsliste:

Leveringsliste til kiosken:

Klasse 01: Startliste skolehestmesterskap:

Klasse 02: Startliste 0,80 m:

Klasse 03: Startliste P2/ P1 mesterskap:

Klasse 04: Startliste 1,00 m:

Klasse 05: Startliste 1,10 m mesterskap:
Nora ble sølvjente

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Nov 2016

Nora og Herbie har hatt mange flotte opplevelser sammen før dagens INM-sølv. Her er de ved KOHS 2016. Arkivfoto: Rebecca Ballestad-Mender

Grenland Ryttersportsklubb stod som arrangør for årets innendørs mesterskap i sprang for ponni og Children. Som vanlig gikk mesterskapet over to dager, og våre fire bærumsekvipasjer, Sandra Sunde Lian/ SR Oscar the Boxer, Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble, Lisa Holmsen/ Smokin Dan og Hanna Cecilie Wicklund/ Genepy B, gjorde alle en flott innsats og skaffet seg verdifull mesterskapserfaring.

Og best av de fire resultatmessig, altså - som årets sølvjente, Nora Nalbant!

Les mer om INM:

Resultater:
Velkommen til klubbmesterskapshelgen i dressur og sprang!

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Nov 2016

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Lørdag den 19. november braker det hele løs med klubbmesterskapene i dressur, og søndag den 20. november entrer sprangekvipasjene hallen for sine mesterskapsrunder i sprang

Begge dager tilbyr vi mesterskapsklasser for rideskoleekvipasjer, og begge dager blir det selvsagt også mesterskapsklasser både for ponni og hest. På lørdag slås mesterskapsklassene og åpne klasser i dressur sammen, mens vi i tillegg til lukkete mesterskapsklasser i sprang på søndag også inviterer til tre åpne sprangklasser i henholdsvis 0,60 m, 0,80 m og 1,00 m.

Husk at alle som starter - med eventuelle foresatte - må hjelpe til!

Stevneinvitasjon dressur lørdag:

Stevneinvitasjon sprang søndag:

Velkommen til årets hyggeligste stevnehelg på Østern Brug! Vi kommer tilbake med mer informasjon.
Theodor sikret juniorgull innendørs

Postet av Bærum Rideklubb den 6. Nov 2016

Les mer på hestesport.no. Der finner du også lenke til resultatene fra hele mesterskapshelgen med innlagte åpne klasser.

Vår egen gullgutt - Theodor Wendelborg med karrierens første individuelle mesterskapsmedalje. Foto: Rebecca Ballestad-Mender
God juniorstart ved INM

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Nov 2016


For juniorrytterne i sprang er det på Melsom det skjer denne helgen, for der inviterer klubben til innendørs norgesmesterskap. I lørdagens første avdeling suste Theodor Wendelborg/ Chivas Regal inn til tredjeplass blant 77 deltakeere etter å ha hoppet feilfritt og ha blitt belønnet med flotte stilpoeng på kjøpet.

Søndag venter to spennende runder i 1,30 m for de 68 ekvipasjene som er finaleklare, og blant disse finner vi i tillegg til ovennevte også Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart. Og kanskje kan vi også glede oss til spennende omhopping om medaljer?

Resultater:
AEG Promotion Cup er i full gang

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Nov 2016

Gjennom å forhåndskjøpe billetter til AEG 2017 som denne gangen blir arrangert for tolvte gang i perioden 16. - 26. februar, kan alle vi medlemmer i Bærum Rideklubb kanskje bidra til å kunne sende deltakere til de nasjonale klassene Stall Lie Hvalen AEG Ponni Cup i sprang og i Horze Cup både i sprang og dressur.

Les mer om AEG Promotion Cup 2016/ 2017:

Sist vi i klubben forhåndskjøpte nok billetter til å markere oss i konkurransen og se bærumsryttere i sving ved Oslofjord Convention Center i nasjonale klasser, var i 2015. Da representerte Sandra Sunde Lian og Cathinka Ryder Schøyen klubben på ponni og hest, og spør om det var gøy!

Les om Sandras AEG-debut:

Les mer om Sandras AEG-eventyr:

Les også om Cathinka og våre andre ryttere ved AEG 2015:

Billettsalget går frem til midnatt den 15. januar, og er vi blant klubbene som har forhåndssolgt flest billetter og dermed er kvalifisert til premie, ja, så arrangerer vi spesielt uttaksstevne og står parat til å sende beste eller de beste ekvipasjene til start ved AEG 2017 på klubbens regning!

Oversikten over AEG Promotion Cup 2016/ 2017 ligger på arrangørens hjemmeside. Denne blir kontinuerlig oppdatert hver hele time døgnet rundt frem til billettsalget er avsluttet. Kort tid etter gjør showdirektør Eirik Berentsen opp status og offentliggjør så listen over klubber som kan sende utøvere til start.

Og om nettopp DU eller DERE forhåndskjøper billetter og husker å oppgi tilhørighet til Bærum Rideklubb, ja, så bidrar du eller dere til at vi kanskje også dette året kan glede oss ekstra til de nasjonale klassene i sprang og dressur - med bærumsryttere til start. Tenk så moro det vil kunne bli!
Klubbmesterskap i dressur og sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Nov 2016

Av praktiske årsaker går årets klubbmesterskap i dressur og sprang samme helg, lørdag den 19. og søndag den 20. november. Som vanlig blir det tilbud både for rideskolens elever og øvrige klubbmedlemmer.

Vi ber dere om å sette av helgen, både med tanke på stevnestart og stevnehjelp for øvrig, og kommer tilbake med mer informasjon, så snart denne foreligger. Men - å glede oss, det kan vi altså allerede begynne å gjøre!

YR-bronse til Lisa

Postet av Bærum Rideklubb den 31. Okt 2016


Foto: Privat

Arendal og Grimstad Rideklubb stod som arrangør for årets NM innendørs for unge ryttere og seniorer, og ønsket også unghestekvipasjer velkommen til årets hallmesterskap. Vår egen Lisa Ulven og hennes Mid Summer Nights Dream kom til mesterskapet etter best tenkelige oppladning i blant annet Odense, og viste gjennom samtlige avdelinger at de også hadde mesterskapsformen inne i Fevik.

19 ekvipasjer knivet om medaljer, heder og ære på avslutningssøndagen, og vår egen bærumsrepresentant innkasserte til sist bronsemedaljen etter kun ha pådratt seg fire feil i mesterskapet sammenlagt.

Ungryttergullet gikk denne gangen til Drammen g Omegn Rideklubbs Vilde Wiik Terum/ General van de Nachtegaele, mens Arendal og Grimstads egen Synne Ljosland/ Hope sikret sølv på hjemmebane.

For trener Tony André Hansen ble årets INM for unge ryttere for øvrig litt av en triumf, da han er mannen bak samtlige tre medaljører.

Les mer om INM gjennom å sjekke ut følgende lengder:

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

http://lokalsporten.fvn.no/nm-gullet-glapp-pa-sist...

Resultater:
JBK-seier til Lisa

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Okt 2016

Lisa kan se tilbake på to flotte stevnehelger på rappen - først under KOHS, og deretter ved JBK Horse Shows i Odense. Foto: Privat

Allerede ved tostjerners delen av Kingsland Oslo Horse Showpå Telenor Arena forrige helg ante vi at innendørsformen var på plass for Lisa og team. Denne helgen endte hun selv og fine Zydoctro vd Kapel seg høyt opp på listene, men gikk også hen og vant DRF Big Tour CSI1* Grand Prix Qualifier 1,35 m. Les mer på hestesport.no:

Resultater:
Vellykkede dager på Telenor Arena

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Okt 2016


Bærumsrytter Marie Valdar Longem var blant de norske rytterne som fikk tilliten fra landslagsleder Aloïs Pollmann Schweckhorst i CSI5*-W , og innfridde forventningene i år som i fjor på Telenor Arena med fine Algorhythem. Arkivbilde: FEI/ Mette Sattrup

Bærum Rideklubbs egen Morten Aasen kan se tilbake på nok et vellykket Kingsland Oslo Horse Show, denne gangen i forbindelse med selve 25-års jubileet for det verdenskjente hesteshowet. Selv skapte han enorm jubel i Tidenes Comeback Cup bak tøylene på en meget velopplagt Calido Boy, og bærumsrytterne våre som deltok i de ordinære klassene på Telenor Arena, sørget på sin side også både for topp resultater og flotte prestasjoner.

Nedenfor følger en kort oppsummering av bærumsplasseringene ved KOHS 2016, men det bør også nevnes at de to Telenor-debutantene Nicoline Thrane-Steen/ Casper Damgård og Katharina Wendelborg/ Basti, samt Theodor Wendelborg/ Chivas Regal og Fanny Hjemdahl Wallace/ Sweetheart og Calido Boy stod for fine sprangprestasjoner. Vår seniorekvipasje Karin Marie Traaseth/ Grand Marnier var på sin side alene om å representere klubben i nasjonale dressurklasser.

Onsdag:

Allerede onsdag viste Lisa Ulven/ Zydoctro vd Kapel gjennom en fin åttendeplass i CSI2* 1,30 m, og deretter brakte Siril Sønsteby/ Grand Balou virkelig bærumsjubelen frem gjennnom en super rask runde og seier i amatørenes 1,20 m. Her sikret Hanna Cecilie Wicklund/ Leoncaballo B og Anette Ringnes/ Attitude Z også fine plasseringer.

Torsdag:

Torsdag ventet mer bærumsjubel på flere av rytterne våre. Lisa/ Zydoctro vd Kapel var nok en gang høyt oppe på listene i tostjerners lille tur 1,30 m, denne gangen som nummer seks. Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise hentet også hjem sløyfe i klassen, og det samme gjorde Anette, denne gangen bak tøylene på Cassabachus.

Deretter entret ponniene ringene i sin første nasjonale klasse, som gikk med bedømmingen feil og stil. Blant enerne ble Lisa Holmsen/ Smokin Dan belønnet med 166,0 stilpoeng og en fin fjerdeplass, mens Hanna/ Ismar Boy kapret femteplass med 163,5.

Lisa Ulven var blant de norske rytterne som virkelig viste flott tostjerners form ved årets KOHS. Arkivfoto: Privat

Fredag:

Fredag klinket Lisa og Zydoctro vd Kapel til med tredje plassering av tre mulige i CSI2* 1,30 m, denne gangen som nummer fire, mens Anette/ Cassabacus også sikret en ny plassering, denne gangen som nummer åtte.

Lørdag:

Lørdag morgen var ponniene først ut - og blant disse også KOHS-debutant Julie Linaae/ Darraghs Day som hoppet inn til en flott fjerdeplass i Small Grand Prix for toerne. Deretter slo Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble til og sikret populær seier i Grand Prix for toerne - i det som sannsynligvis er karrierens siste virkelig store klasse sammen, mens Lisa/ Smokin Dan hentet fjerdeplass blant enerne hjem.

Lisa Ulven fortsatte på sin side å vise forrykende KOHS-form, også på Mid Summer Nights Dream, og hoppet inn til en sterk niendeplass i CSI2* 1,45 m Grand Prix der ialt 29 ekvipasjer møttes i ringen.

Tradisjonen tro ble lørdag kveld ved Oslo Horse Show avsluttet med showklasser, og vi er ikke redde for at si at vår egen Morten Aasen som for anledningen lånte Fanny Hjemdal Wallace sin fine Calido Boy, nok virkelig da brakte bærumsjubelen frem til nye høyder - selv om han ble slått av både landets egen rytterprinsesse og to superraske proffryttere på fjordinger.

Morten hevdet før comeback'et at han var så nervøs at han nesten ikke kunne snakke, men viste deretter at gamle kunster på ingen måte var glemt. Fotocollage i anledning 25-års jubileet : Hestesport v. hesteguiden.com/ Roger Svalsrød

Søndag:

Hanna hentet hjem nok en premie på Leoncaballo, denne gangen som nummer syv i amatørenes 1,25 m, og deretter stod det virkelige største sportslige høydepunktet av mange store for døren: selve sesongåpningen av FEIs verdenscup i sprang. Bærumsrytter Marie Valdar Longem var blant de fem som denne gangen representerte de norske farvene, og nok en gang imponerte hun med riding i virkelig verdensklasse foran et begeistret hjemmepublikum. Totalt ble det fem feil i ytterst kresent selskap.

Resultater:

For mer lesestoff fra KOHS 2016, se www.hestesport.no , www.oslohorseshow.no og www.equilife.no .
Sandra med strålende feltrittsseier

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Okt 2016

Etter en strålende sesong med store fremganger i feltritt klinket Sandra og Oscar til med seier ved NM lag på søndag. Foto: Tom Rune Lian

For første gang på lenge - om noensinne - gledet vi oss i Bærum Rideklubb stort over å kunne stille lag i NM feltritt for ponni, men dessverre gikk det ikke slik. Etter at den obligatoriske veterinærsjekken i forkant av dressurprøven var omme, stod nemlig kun Sandra Sunde Lian og toerponnien hennes, SR Oscar The Boxer tilbake som startklare på bærumslaget vårt.

Årets NM lag i feltritt gikk av stabelen på Skedsmo Gård i regi av Øvre Romerike Gård, og ti ponniekvipasjer stilte til sist til start i sin del av mesterskapet - og da altså kun med Sandra som individuelt startende. De to gjerdrumrytterne Andrea Fagerbekk Langaune/ Old King Clover og Thea Haugland/ Kaoz sikret laggull, men vår egen Sandra og Oscar var altså likevel best av dem alle denne gangen.

Etter første delprøve i dressur lå vår bærumsduo på en solid femteplass med gode 65,75 prosentoeng og 51,4 poeng i straff, og dermed var mye gjort for den videre suksessen. I den andre delprøven på sprangbanen falt bommer for mange av utøverne, mens våre to holdt alle bommene oppe uten vanskeligheter. Deretter ble seieren sikret gjennom tredje og siste delprøve, utholdenhetsprøven i terrenget, der de to hoppet feilfritt og kun pådro seg 0,4 poeng i straff for litt overskreden optimaltid.

Utfordringene i terrenget gikk som smurt for Sandra og Oscar. Foto: Tom Rune Lian

Dermed kom ikke Sandra og toerponnien Oscar hjem fra lagmesterskapet med medalje rundt halsen og NM-dekken, men med en ytterst fortjent seier å kunne glede seg over. Mer glede venter for øvrig i høstferien, for da skal vår ivrige feltrittsrytter til England for å titte på hest. - Og Oscar? Han får seg først en velfotjent hvil og skal deretter bygge form gjennom vinteren frem mot en ny feltrittssesong med Sandra i salen - og med trener Kristin Tørmoen i ryggen.

Resultater:
Flott KM-helg i dressur der også rideskolens elever fikk vist deg frem på beste vis

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Okt 2016

Været viste seg fra sin beste side, og hele over hele Østern Brug myldret det av ivrige mesterskapsdeltakere, ryttere fra rideskolen og støtteapparat både lørdag og kveld. Stevneleder Lisa Aurora Hauff hadde nok å henge fingrene i, ikke minst da HorsePro midlertidig takket for seg en lang stund, og litt få stilte i blant opp som frivillige hjelpere gjennom stevnehelgen. Men mesterskapshelg ble det, og en flott helg attpåtil, for tilbakemeldingene vi nå får i etterkant, er både gode og hyggelige!


Lisa stevneleder tok utfordringene på strak arm, og Steinar speaker bidro med gode kommentarer underveis. Foto: Sille Kasin


Selv om det ikke gikk helt veien lagmessig, lot Elisabeth og Caroline til å stortrives under mesterskapshelgen. Foto: Sille Kasin

Selv stilte vi i Bærum Rideklubb med tre hestelag i årets KM, og de gjorde alle en flott innsats. Blant de mest fornøyde lagrytterne var nok denne gangen Thea Dyring og Camilla Frydendahl Sørensen, som sammen med henholdsvis Calibra MX og Skovlunds Zarkito red inn til fine, individuelle plasseringer i LB. Klubbens egen dressurdommer 2, Sunniva Elise Kasin, var også på plass.

Thea gledet seg stort over flott individuell plassering med Calibra MX, og hadde allerede en god følelese før start på lørdag. Foto: Sille Kasin


En svært fornøyd Sigrid Wetting tøylet Wintertraum inn til seier i skolehestklassen. Foto: Sille Kasin

I tillegg red hele ni rideskoleekvipasjer sine LC-programmer på søndag med skikkelig premiering til topp tre - Sigrid Holm Wetting/ Wintertraum, Caroline Nome/ What's Done Is Done og Susannah Andrea Tørmo Kastelein/ Holfjords Ask -, og samme dag sikret også Torill Fürst Plogvoll/ Ariann seier i LC:2. Julia Ringvoll/ Real Storm har tatt steget opp fra rideskolenivå og gjorde på sin side en flott innsats i LB:2.

Tre glade topp tre i rideskolehestklassen - Sigrid, Caroline og Susannah. Foto: Sille Kasin

Resultater:

Les ellers mer om KM-helgen på Hestesport:

Ta også gjerne en titt på bildene fra KM-helgen som ligger ute på OARKS facebookside:

Her en noen flere hyggelige minner fra en flott KM-helg:
Trenger hesten din tannbehandling?

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Sep 2016

Veterinær Ingrid Stenhamar har etterutdanning på tenner fra Sverige, og tilbyr nå munnhuleundersøker/ tannbehandlinger på staller i vårt område. Hun tenker først og fremst å sette av torsdag den 17. november til besøk i Asker og Bærum, men tilbyr også å komme onsdag den 16. november, dersom hun får nok interesserte.

Ingrid forteller at hun gjør grundige munnhuleundesøkelser som du kan lese mer om på http://www.dyrlegenifroland.no/tannbehandling-hest. Du kan også kontakte henne på telefon/ sms 936 33 469, eller også sende henne en melding på facebooksiden hennes, https://www.facebook.com/agderhestevet/?fref=ts. Hun treffes eventuelt også på mail agderhestevet@gmail.com.

Pris for konsultasjonen er kr 1490,- inkludert kjøring - dersom hun behandler minst tre hester pr. stall.
Bærumspremier og seier i Lommedalen

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Sep 2016

ILLUSTRASJON_FLETTER1.png

Thea Monsen, Fredrikke Talén og Ida Belsjø representerte Bærum Rideklubb på sprangstevnet, der arrangøren inviterte til klasser fra og med 0,60 m og opp til og med 1,10 m på lørdag. Spesielt gikk det veien for Thea og nyinnkjøpte Gaffa, som kun leverte nullrunder og ble plassert som nummer tre i 0,80 m. Ida Belsjø/ Safran kan også se tilbake på en flott stevnehelg i Lommedalen - med dobbel null i 0,90 m og en fin åttefeilsrunde i 1,00 m.

I 0,90 m-klassen lånte for øvrig landets egen rytterprinsesse, Märtha Louise, døtrenes gamle skoleponni Wendy, og feide inn til populær seier etter å ha hentet frem gamle kunster, mens døtrene Leah Isadora og Emma Talulah begge leverte Clear Round-runder.

Resultater:

Søndag var det deretter tid for distriktsstevne i dressur, og også denne helgen var bærumsekvipasjer på plass. Anniken Prøsch/ Hajums Lumano red inn til 64,000 prosentpoeng i LC:2 og sikret seg en flott tredjeplass, mens Helena Kvestad-Eide/ KIss-Tartuff toppet resultatlisten i MB:2 etter å ha oppnådd 62,059 prosentpoeng.

Resultater:
Innendørspremier med hjem til Bærum

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Sep 2016

horse-1421530_1920.jpg

Også dette året var Grenland Ryttersportklubb blant de første av landets stevnearrangører som inviterte til hopping innendørs igjen, og også denne gangen stod unghestklasser, åpne hesteklasser og de siste cupklassene for juniorer, unge ryttere og seniorer før prestisjetunge finaler ved Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena på programmet.

C:\Users\franz\Documents\SILLE DIV\BRK\BRK bilder\Hanna Cecilie Wicklund og Genepy.jpg

Hanna kan se tilbake på en flott stevnehelg med hestene sine i Grenland. Arkivbilde: Privat

Første stevnedag hoppet Hanna Cecilie Wicklund/ Capich inn til premie i 1,20 m, og hun gikk også feilfri med Tiffany II og Leoncaballo 2. Dobelt null gikk også Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise, Theodor Wendelborg/ Chivas Regal, mens Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart I også fikk en god start på stevnet med fire feil i andre fase. Premie ble det deretter på Cornelia/ Simply Cruise i 1,30 m, mens Fanny/ Calido Boy fikk 8 feil og Christina Høvding/ Harley Chaplin 18.

C:\Users\franz\Documents\SILLE DIV\BRK\BRK bilder\Theodor Wendelborg og Veavanta-C nytt.jpg

Theodor var også blant dem som viste god innendørsform i Grenland. Arkivfoto: Sille Kasin

Fanny var blant bærumsrytterne som fikk testet innendørsforemen i forkant av KOHS. Arkivbilde

Lørdag fikk de mange bærumsrytterne til start alle gode gjennomkjøringer i 1,25 m. Heidi Opsahl Grimsen/ Felix VIII var deretter alene om å forsvare klubben i den åpne 1,35 m-klassen, mens siste års junior Theodor/ Chivas Regal III stod for beste bærumsresultat i Hestesportsklubben med kun fire feil i grunnomgangen.

Heidi og Felix i svevet - her fra elitestevne i Arendal sist sommer. Arkivbilde: Sille Kasin

Christina Høvding og Harley Chaplin 3.jpgChristina og Harley Chaplin er virkelig i ferd med å ta steget opp i klassene etter en flott utendørssesong. Arkivfoto: Sille Kasin

Søndag hoppet Hanna og rutinerte Leoncaballo 2 inn til en flott fjerdeplass i lillefinalen med winning round i 1,20 m/ 1,25 m, mens Katharina Wendelborg/ Basti var første ekvipasje som ikke kom videre til avslutningsrunden på grunn av ett lite, fattig feilpoeng for tid. Som avslutning sikret deretter Cornelia/ Simply Cruise en ny sløyfe til samlingen, denne gangen gjennom en femteplass i 1,30 m, mens Hanna/ Tiffany II hoppet inn til syvende. En god siste runde på Vallermyrene fikk også Theodor/ Chivas Regal III og Katharina/ Harley Chaplin.

C:\Users\franz\Documents\SILLE DIV\BRK\BRK bilder\Katharina Wendelborg og Sultana (Mona W) nytt.jpg

Katharina rir både ponni og hest, men denne helgen var kun hesten Basti med til Grenland. Her på enerponnien Sultana. Arkivfoto: Mona Wendelborg

DSC_0687.JPG

Cornelia var alt i alt godt fornøyd med Simply Cruise som har hatt stevnefri lenge. Arkivfoto: Sille Kasin

Resultater:
Emma til topps i KM dressur for unge ryttere

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Sep 2016


Emma og Mr. Bojengel vant begge avdelinger og kapret derfor årets KM-seier i dressur for unge ryttere. Foto: Thea Dyring

Åtte ekvipasjer fra OARK stilte ti start i årets KM for unge ryttere, der vår egen Emma Borchgrevink og hennes Mr. Bojangel skulle vise seg å være i en klasse for selv. Mesterskapet gikk i LA, og bærumsduoen vår vant begge avdelinger, og derfor også både mesterskapstittel, medalje, heder og ære.

Thea Dyring/ Calibra MX slo følge til Ellingsrud og mesterskapet, og gjennomførte det Thea selv beskriver som "to helt greie runder".


Emma og Thea slo følge til årets individuelle KM i dressur, og ser nå frem til å representere arrangørklubben hjemme på Østern Brug kommende helg. Foto: Thea Dyring

Annika Næsguthe Remåd/ Pålands Pinus fra Nittedal Rideklubb vant sammenlagtseieren i årets KM for ponni, mens Jenny Brenna Skille/ Just In Time but Daddy Cool Daddy fra Østmarka Rytterklubb kapret seieren i årets juniormesterskap.

Resultater:
Eksklusivt tilbud til alle bærumsmedlemmer

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Sep 2016

Kingsland vest.jpg


Kingsland collage.jpg


I dag har vi hengt opp prøver på jakker og - vester i alle størrelser f.o.m. xxs t.o.m. xl, sjabraker i blått og hvitt og skrittedekken i kafeteriaen på Østern Brug. Kom innom og ta en titt på Kingsland-produktene våre med "Bærum Rideklubb" brodering, og prøv størrelser i ro og mak!

Vi i klubben tilbyr produktene i samarbeid med June hos Paddock til sterkt subsidierte priser:

 • Jakke kr 500,- med brodering
 • Vest kr 500,- med brodering
 • Sjabrak, dressur eller sprang, hvit eller blå kr 300,- med brodering (kun sprang er utstilt)
 • Skritteteppe kr 800,- med brodering

Selve bestillingen tar du direkte med June hos Paddock på Røa, og betaler alle varer du bestiller, forskuddsvis ved bestilling. Her er det virkelig gode penger å spare!

Vi kommer snart tilbake med siste frist for bestilling.
Sandra med knallsterk internasjonal mesterskapsdebut i feltritt

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Sep 2016

Et skikkelig Dreamteam fra Bærum Rideklubb - trener Kristin Tørmoen, kategori 2 SR Oscar the Boxer på Sørum Fritidsgård ved NBC i feltritt 2016. Foto: Privat

Mens vi der hjemme på Bruget var opptatte med årets KM-arrangement i sprang i helgen, la Sandra Sunde Lian, toerponnien SR Oscar the Boxer, trener Kristin Tørmoen og resten av støtteapparatet veien til Sørum Fritidsgård. Der ventet debuten ved NBC, Nordisk Baltisk Mesterskap, i feltritt 2016 på Sandra og Oscar, og det ble virkelig litt av en debut!

I forkant av mesterskapshelgen hadde bærumsduoen så fine meritter at de fikk tillit fra landslagsleder til å forsvare de norske fargene på lag. Første dag, fredag, red de to en fin delprøve i dressur til 58,06 prosentpoeng og 62,9 i straff og deretter gikk det bare én vei. For - mens de øvrige utøverne på laget stoppet seg ut i terrengdelen, så hoppet Sandra og Oscar feilfritt i terrenget og fikk kun noen tidsfeil, og avsluttet så på sprangbanen på søndag med en ny nullrunde også der.

Med dette ble bærumsduoen nest beste norske ekvipasje i mesterskapet. Neste oppgave i feltritt for de to blir NM lag første søndag i oktober, og med på bærumslaget blir da også Mina Brinchmann.

Jevnlig trening kombinert med stevneerfaring i blant annet Sverige resulterte i en flott nullrunde over faste hinder i terrenget under NBC for Sandra og Oscar. Foto: Tom Rune Lian

Resultater:
Lisa og Mina avsluttet individuelt KM med bronsemedalje og flott femteplass

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Sep 2016

En fornøyd Lisa Holmsen på Smokin Dan sikret en ny mesterskapsmedalje gjennom bronse i ponni kategori 1, mens mesterskapsdebutant Mina Brinchmann og Langklopps Zepplin hoppet inn til en flott femteplass. Foto: Sille Kasin

Tradisjonen tro, var KM-lørdagen viet lag både for hest og ponni, mens den individuelle delen av mesterskapet på søndag inviterte til mesterskapsklasser både for ponni kategori tre, to og én, samt for juniorer, ungryttere og seniorer. Søndag åpnet et lite, men vel forberedt knippe ryttere fra rideskolen på Østern Brug det hele, og vi i klubben fikk igjen demonstrert hvor heldige vi er som nettopp har rideskolen å rekruttere fra.


Rideskoleekvipasjene Catherine Sandvig og One More Time, Sigrid Wetting og Wintertraum, Tonje Hopen og Real Storm, Mathilde Notto og Whats Done is Done, Adele Hauan Bræin og Indy, samt Elisa Bjerkeengen Mørum og Arafux var først ut av de startende på søndag, og all seks red Clear Round. Foto. Siri

Helgens dommerteam, Camilla Stuve og Anne Jenseg så ut til å trives på Østern Brug. Foto: Sille Kasin


I dommerboden snakket Anne Jenseg og Camilla Stuve om fin og nøyaktig riding, og helgens Chief Steward Christoffer Huun og kollega Marianne Tveter ga begge årets KM-ryttere ros for å praktisere god hestevelferd gjennom hele helgen. Banebygger Frank Helk var også godt fornøyd, ikke minst fordi årets mesterskapsbaner ble opplevd som rettferdige, og likevel skilte de beste fra de gode, mens stevnelege Franz Kasin nok var aller mest glad for at tjenestene hans skulle vise seg å ikke trenges i det hele tatt.

Våre to stewarder gjennom KM-helgen, Marianne Tveter og Christoffer Huun, ivaretok både to- og firbentes sikkerhet og velferd. Foto: Sille KasinBanebygger Frank Helk gjorde som vanlig en god jobb, og holdt humøret oppe gjennom to hele KM-dager: Foto: Sille Kasin

Fra OARKs side er KM i sprang arrangementet som skal ivareta bredden og gi utøverne mesterskapserfaring, uansett klassenivå og alder. Vi som arrangører er derfor svært glade for at OARK valgte å endre årets statutt i tolvte time, og derfor åpnet opp for at vi nettopp så langt det lot seg gjøre fikk oppleve NRYFs egen visjon, "Rytterglede for alle - på alle nivåer uansett alder og kjønn" omsatt i praksis, to hele stevnedager til ende:
KM-søndagen var det tradisjonen tro tid for de individuelle mesterskapene både for ponni og hest, og gjennom hele dagen var det glade medaljevinnere å spore! Dessverre har vi ikke bilder av de minste ponniene og presumptivt yngste rytterne som virkelig ga oss fartsfylt glede fra start på søndag. Som arrangør gledet vi oss for øvrig stort over også å kunne arrangere en egen mesterskapsklasse for treerne dette året, for for oss var det første gang. Foto: Sille Kasin

Også på søndag kunne vi glede oss å se flere bærumsekvipasjer til start, denne gangen som deltakere i de individuelle mesterskapene. Aller best resultatmessig gikk det dette året for Lisa Holmsen og hennes Smokin Dan, som sikret bronse på hjemmebane. Mina Brincmann og Langklopps Zepplin visste også å holde mesterskapsnervene under kontroll, og kunne hente hjem en flott femteplass blant de 17 enerekvipasjene til start - etter laggull på hjemmebane første mesterskapsdag. Julie Linaae/ Darragh's Day, Nora Nalbant/ Super Bad, Ida Andenæs Axelsen/ Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården og Heidi Opsahl Grimsen/ Felix kan alle på sin side også se tilbake på en vellykket avslutningssøndag.

Både lørdag og søndag bød på flotte mesterskapsopplevelser for oss i Bærum Rideklubb, og første KM-dag sørget ponnilaget vårt ved Frida, Julie og Mina til overmål for smaken av gull på hjemmebane. Foto: Sille Kasin

- Og vi i Bærum Rideklubb som arrangører, vi takker spesielt alle frivillige stevnefunksjonærer for god og uunnværlig hjelp gjennom hele KM-helgen, og gratulerer i tillegg lørdagens lagmedaljører og alle individuelle medaljører på søndag med flotte prestasjoner, medaljer, heder og ære, og med KM-titler gjennom hele det kommende året! Vi er også svært takknemlige for hyggelig hjelp til plantepynt på mesterskapsarenaen vår på Østern Brug.

Resultater:

Korrekte lagresultater fra lørdag vil bli lagt ut så snart vi har mulighet til å gå dem igjennom og rette dem opp på nettet. Våre to dommere, Camilla Stuve og Anne Jenseg, er for øvrig helt sikre på at de riktige lagene har fått medaljene sine.
Ponnijentene våre hoppet inn til laggull på hjemmebane

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Sep 2016

På forhånd lovet Bærum Rideklubb Ponni ved Julie Linaae, Mina Brinchmann lagleder Nora Nora Brinchmann og Frida Camille Aa at de skulle rule i øst og vest som best - og jamen ble de det! Foto: Sille Kasin

Det var folksomt på Østern Brug denne lørdagen da startskuddet for KM i sprang 2016 endelig gikk, og hele ti hestelag og åtte ponnilag stilte til start. Mesterskapet ble åpnet med høytidelig defilering, først for hest og deretter for ponni - med samtlige lagryttere i stevneantrekk og lagledere på plass.

Med Nina Braatens velkjente slagord "Den som gir seg, er en dritt!" sikret førstelaget fra Drøbak Rideklubb gull ved KM i sprang hest 2016. Foto: Sille Kasin

Drøbak Rideklubbs førstelag kapret laggull blant hestene, mens Hasle Hestesportsklubb sikret sølv og Drøbak Rideeklubbs andrelag bronse. Ekvipasjene på vårt bærumslag, Bærum Rideklubbs Hest ved Kari Opsahl Grimsen, Ida Andenæs Axelsen og Hanna Cecilie Wicklund, stod for fine enkeltprestasjoner, men hadde dessverre ellers ikke helt dagen på hjemmebaane denne lørdagen. I og med at de bare var tre ryttere, måtte de nemlig trekke laget, da en av hestene ikke fikk hovslagerhjelp i tide til å fullføre andre runde.

Hasle Hestesportsklubbs lagryttere nyter åpenbart smaken av sølv. Foto: Sille Kasin

Stor jubel i leiren, også for bronsejentene på Drøbak Rideklubbs andrelag. Foto: Sille Kasin

Tre jenter og ponnier som imidlertid hadde dagen på hjemmebane, var Julie Linaae/ Darragh's Day, Frida Camille Aa/ Bøgelys Rico og Mina Brinchmann/ Langklopps Zepplin, som ble heiet frem til seier av lagleder Nora Brinchmann og et tallrikt publikum. Bærum Rideklubb Ponni gjorde til overmål en så sterk laginnsats, at gullet ble sikret uten omhopping - på lik linje med Follo Hestesportsklubb, som med fem feilpoeng totalt sikret sølv. Årets lagbronse gikk til Hasle Hestesportklubb etter forrykende omhopping om medalje.

Tre lykkelige bærumsryttere gledet seg stort over gull på hjemmebane, og det kun med tre ryttere på laget - og derfor ingen å stryke. Foto: Sille Kasin


Populært lagsølv for ponni gikk denne gangen til Follo Hestesportsklubb. Foto: Sille Kasin


Hasle Hestesportsklubb viste seg å være sterkest i omhoppingen om årets bronse og viste skikkelig mesterskapsglede. Foto. Sille Kasin

Korrekte resultater ligger etterhvert på www.horsepro.no.
Birgitte Reitan med delt sjetteplass i lagkonkurransen i Rio

Postet av Bærum Rideklubb den 16. Sep 2016

Mange har villet ha del i den sympatiske bærumsrytteren under oppholdet i Rio. Her i møte med reporter fra NRK. Foto: Privat

Paralympics-debutant Birgitte, leasinghesten hennes Steffi Graf og støtteapparatet rundt duoen med trener Margrethe Janbu i spissen, kan glede seg over vellykte mesterskapsdager og opplevelser for livet, nå senest gjennom en delt norsk sjetteplass i lagkonkurransen i går.

Les mer:
KM i sprang for ponni og hest - informasjon

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Sep 2016

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Som arrangør av årets KM i sprang er vi endelig i ferd med å få kabalen på plass, og ser frem til mesterskap med mange startende. På lørdag sparker vi det hele i gang med KM lag, der først ryttere på ti lag skal ut og kjempe om tittel og medaljer. Deretter er det ponnienes tur, og dette året stiller ni lag til start.

Fra Bærum Rideklubb stiller lagryttere både på hest og ponni på lørdag, og på lørdag deltar mange bærumsryttere individuelt. Startlister er nå lastet opp på www.horsepro, og annen informasjon ligger som vedlegg til stevneinvitasjonen der.

Arbeidslister:

Leveringsliste til kafeteriaen: Nå også med mulighet for å åpnes:)

Merk at det er svært viktig at alle bidrar i følge listene, og også møter til banebygging på Østern Brug i morgen, fredag klokken 18:00!

Ryttermelding, KM i sprang 2016:

Illustrasjonsbilde kake.jpg


Melding om laguttak og informasjon om KM i sprang 2016

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Sep 2016

Vi gratulerer følgende ryttere med uttak, og ønsker lykke til:

Bærum Rideklubb Hest

 • Kari Opsahl Grimsen (1,10 m)
 • Ida Andenæs Axelsen (enten 1,10 m eller 1,20 m)
 • Hanna Cecilie Wicklund

Lagleder: Kari Opsahl Grimsen

Bærum Rideklubb Ponni

 • Julie Linaae (P2)
 • Frida Camille Aa (P1)
 • Mina Brinchmann (P1)

Lagleder; Nora Brinchmann


 • Lagledere tar kontakt under banebygging på fredag for utdeling av stevnesjabrakker, slik at vi virkelig synes under mesterskapet på hjemmebane!
 • Merk at vi har valgt å endre klasserekkefølgen, slik at KM lag hest går kl. 10:00 på lørdag, og KM ponni lag etter dette!

I forbindelse med KM gjelder spesielle kvalifiseringsregler, og det ser derfor ut til at vi kun sender tre ryttere pr. lag ut denne gangen. Statutt med kvalifiseringsregler ligger som vedlegg til stevneinvitasjonen på www.horsepro.no.

Dersom du er kvalifisert og eventuelt har lyst til å ri som fjerderytter, ta snarest kontakt med grenleder i sprang, Sille Kasin, på mail baerum.rideklubb@gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com innen i morgen, torsdag den 15. september, kl. 12:00!

Merk at vi bygger bane på fredag kl. 18:00!

Arbeidslister, leveringsliste til kafeteriaen, ryttermelding og startlister blir lagt ut som vedlegg til stevneinvitasjonen på HorsePro og her på klubbens hjemmeside i morgen, torsdag. Husk å like facebooksiden til Bærum Rideklubb, så får du også jevnlige oppdateringer om alt som skjer.

Velkommen til banebygging, og velkommen til KM-helg i sprang!
Velkommen til dugnad

Postet av Bærum Rideklubb den 12. Sep 2016

Vi minner om dugnad i forkant av høstens bærumsstevner i sprang og dressur i morgen, tirsdag den 13. september klokken 18:00!
Sandra og Oscar til NBC i feltritt

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Sep 2016

Sandra og Oscar kan nå glede seg til karrierens første internasjonale mesterskapsstart, og senere i høst venter også NM i feltritt for ponni. Arkivfoto: Tom Rune Lian

Norge står som vertsnasjon når NBC 2016 i feltritt går av stabelen i regi av Skedsmo Rideklubb, samme helg som vi selv inviterer til KM i sprang. Sandra er én av seks som er tatt ut til å representere de norske fargene, og med til stevnet blir også hennes faste følgesvenn i tre grener, toerponnien SR Oscar the Boxer.


Frist for melding av interesse og påmelding til KM i sprang nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Sep 2016

Førstkommende tirsdag arrangerer vi i Bærum Rideklubb dugnad, og deretter er vi klare til å ta imot årets sprangdeltakere i KM den 17. og 18. september!


Viktige datoer/ gjøremål å merke seg:

 • Send melding om interesse for å ri på hjemmelag pr. mail til baerum.rideklubb.gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com snarest mulig.
 • Tirsdag den 13. september kl. 18:00 er det dugnad for klubbens medlemmer med lett servering.
 • Siste frist for påmelding via HorsePro er tirsdag den 13. september kl. 23:59.
 • Lagpåmelding skjer pr. mail baerum.rideklubb@gmail.com innen påmeldingsfrist.Startskuddet for Paralympics nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 31. Aug 2016

Foto: Privat

FH-rytter Birgitte Reitan, Steffi Graf og trener Margrethe Janbu er for tiden i Tyskland, og er på det nærmeste reiseklare til Paralympics i Rio, der Norge har 25 utøvere til start, alt i alt. Onsdag den 7. september braker det hele løs, elleve dager til ende. I tillegg til Birgitte, representerer Ann Cathrin Lübbe (Hammerfest Rideklubb), Heidi Løken (Tanum Rideklubb) og Jens Lasse Dokkan (Hasle Hestesportsklubb) de norske fargene.

Vi i Bærum Rideklubb ønsker Birgitte, Margrethe og Steffi Graf god tur og lykke til under lekene, og gleder oss til å følge med fra sidelinjen!
To klubblag til NM i dressur

Postet av Bærum Rideklubb den 31. Aug 2016

Illustrasjonsbilde dressur.jpg

Arkivfoto: Alice Bjercke

Vi gratulerer følgende ryttere med uttak, og ønsker lykke til:

Kl. 3 Kristin Leirfall
Kl. 1 Gina Wiig
Kl. 2 Inga Borchgrevink

Kl. 3 Tone Rustad
Kl. 1 Emilie Rollve
Kl. 2 Kristine Gjulem
Marie ble beste norske i Nations Cup i Gijon

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Aug 2016


Flere ganger har Marie og Algorhythem fått landslagsledelsen tillit og har deltatt ved internasjonale CSIO5* laghoppinger. Arkivbilde: Alice Bjercke

På forhånd hadde landslagsleder Alois Pollmann-Schweckhorst stor tro på det norske laget, som denne gangen bestod av Vicotria Gulliksen/ Viego Les Hauts, vår egen Marie/ Algorhythm, Benedikte Serigstad Endresen/ Comic og Cecilie Hatteland/ Alex. Dessverre gikk det ikke helt Norges vei i Spania denne gangen, men Marie og hennes Algorhythem stod utvilsomt for en strålende innsats med kun fire feil i en meget krevende bane.

Les mer på hestesport.no:
Velkommen til KM i sprang 2016!

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Aug 2016

Etter god dialog med OARK har nedtellingen til årets KM i sprang nå begynt for alvor!

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

DA er presiseringen om internasjonal stevnestart fjernet fra årets statutt for KM i sprang, og vi i Bærum Rideklubb håper på rekordstor deltakelse både lag og individuelt!

Stevneinvitasjonen ligger ute i terminlisten på www.horsepro.no, påmeldingen er åpen, og lagledere melder som vanlig lagene pr. mail til baerum.rideklubb@gmail.com innen påmeldingsfrist den 13. september.

Vi sees på Østern Brug til KM 2016 den 17. og 18. september!

Alle medlemmer i Bærum Rideklubb kalles inn til dugnad på Østern Brug i forkant av KM i sprang og dressur, tirsdag den 13. september klokken 18:00! Klubben stiller med mat og drikke.

Arbeidslister kommer så snart påmeldingen er avsluttet.
Forlenget tilbud på klubbjakker, sjabrakker og stevnedekken - nå også med vest!

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Aug 2016

I samarbeid med vår hovedsponsor Paddock AS tilbyr vi Bærum Rideklubbs medlemmer klubbjakker, vester, sjabrakker og dekken fra Kingsland med brodering, og vi har nå bestemt å forlenge tilbudet. Merk at den populære og praktiske Kingsland-vesten nå også er med i tilbudet!

Eier og daglig leder av Paddock AS, June Ingvorsen, med prøve på sesongens nye klubbjakke fra Kingsland. Foto: Sille Kasin

Frem til 1.oktober kan følgende produkter til sterkt subsidierte priser prøves, sees og bestilles hos Paddock på Røa:

- Kingsland klubbjakke med brodert klubblogo: kr 500,-

- Kingsland vest med brodert klubblogo: kr 500,-

- Dekken: Kingsland Showrug Classic Navy med brodert klubblogo: kr 800,-

- Allround sjabrakk onesize, navy/ hvit med brodert klubblogo: kr 300,-


Klubben dekker overskytende beløp, samt brodering, så her snakker vi virkelig subsidiering! Husk at varene må betales i sin helhet ved bestilling.

Merk at Paddock AS vil ha stand på Østern Brug under KM-helgen i sprang den 17. og 18. september, og at klubbproduktene også kan prøves og bestilles der. I tillegg har vi sikret oss sjabrakker med klubblogo for salg til medlemspris under stevnet.

Vi i Bærum Rideklubb ER synlige i sporten, og vi vil fortsette å være synlige! Husk at tilbudet også gjelder alle klubbmedlemmer i rideskolen ved Østern Brug!
Vil du representere klubben som lagrytter i sprang eller dressur ved KM?

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Aug 2016

Denne høsten arrangerer vi i Bærum Rideklubb KM både i sprang og dressur, og det er nå på tide å melde interesse.

Illustrasjonsbilde lag.jpg

KM i sprang, ponni og hest

KM i sprang går av stabelen lørdag den 17. og søndag 18. september, og vi håper å kunne stille lag på hjemmebane, både på ponni og hest. Som det fremgår av stevneinvitasjonen, går KM lag første dag, og KM individuelt den andre. KM lag ponni går i LB, mens KM lag hest går i 1,10 m (junior, unge ryttere)/ 1,20 m (senior). Individuelt KM ponni går i LA, mens individuelt KM hest går i 1,10m (junior), 1,20 m (unge ryttere) og 1,30 m (senior).

Stevneinvitasjon:

Er du kvalifisert til å ri, og har lyst til å stille, så send melding av interesse til leder av sprangutvalget på mail sille.kasin@gmail.com med kopi til baerum.rideklubb@gmail.com så snart som mulig, og senest innen mandag den 12. september kl. 20:00.

Ønsker du mer informasjon? Ring Sille Kasin, +4748176269.

Husk at alle som rir KM sprang, samt eventuelle foresatte, må hjelpe til! Arbeidslister vil bli satt opp, men skriv gjerne på anmeldelsen hva du/ dere ønsker av oppgaver.

KM dressur, ponni og hest

KM i dressur går av stabelen lørdag den 1. og søndag den 2. oktober. Også her håper vi å kunne stille lag på hjemmebane, både på ponni og hest. Husk at også sprangryttere bør kunne ri KM dressur!

Stevneinvitasjonen er snart klar, og legges ut i terminlisten på HorsePro. KM lag ponni går i LC, og KM lag hest i LA. Individuelt KM ponni går i LB, og individuelt KM hest i MB.

Er du kvalifisert til å ri, og har lyst til å stille, så send melding av interesse til leder av dressurutvalget på mail lahauff@gmail.com med kopi til baerum.rideklubb@gmail.com så snart som mulig, og senest innen mandag den 26. september kl. 20:00. Fristen for melding av interesse vil eventuelt bli endret så snart stevneinvitasjonen foreligger.

Ønsker du mer informasjon? Ring Lisa Hauff, +474545844635.

Husk at alle som rir KM dressur, samt eventuelle foresatte, må hjelpe til! Arbeidslister vil bli satt opp, men skriv gjerne på anmeldelsen hva du/ dere ønsker av oppgaver.

Tid for melding av interesse til NM lag dressur

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Aug 2016

Lag-NM i dressur nærmer seg med raske skritt, og det er derfor på høy tid å melde interesse for å representere klubben.


Illustrasjonsbilde


Er du kvalifisert til å delta og har lyst til å ri, så ga kontakt med Bærum Rideklubbs grenleder i dressur, Lisa Aurora Hauff, snarest på mail til lahuaff@gmail.com med kopi til baerum.rideklubb@gmail.com. Tanum Rideklubb står som arrangør, og tidspunkt for mesterskapet er 9. - 11. september.

Klasseoppsett:
NM-medaljer til Niccoline og Hanna

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Aug 2016

Vi gratulerer våre to bærumsryttere Niccoline Thrane-Steen Røkke og Hanna Cecilie Wicklund med edle medaljer ved pågående NM i sprang 2016.

Arendal og Grimstad Rideklubb står som arrangør av årets norgesmesterskap i sprang, der medlajene for ponni kategori 2 og 1 og Children har blitt delt ut.

Niccoline/ Casper Damgård klinket til i karrierens første nasjonale mesterskap for ponni kategori 2, og sikret sølv etter forbidabel innsats gjennom alle tre avdelinger.

Hanna/ Tiffany kapret på sin side en flott bronsemedalje i mesterskapet for CHildren, der barn i alderen 12 - 14 år rir hest.

Les mer om NM i sprang 2016:

Stevnehøsten i regi av Bærum Rideklubb

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Aug 2016

Ukene går raskt mot ferieslutt og skolestart. I den forbindelse minner vi om høstens stevner på Østern Brug.


Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Også denne høsten ruster Østern Brug til stevneaktivitet og dressur og sprang. Arkivfoto: Elisabeth Riksen

Vi i Bærum Rideklubb står som vanlig som arrangør ev to distriktsstevner i dressur og ett i sprang denne høsten, i tillegg til klubbmesterskapene senhøstes. Da vi ikke klarer å arrangere stevner uten god hjelp, ber vi klubbens medlemmer allerede nå om å holde av følgende datoer:

 • D-stevne i dressur, 11. september
 • KM i sprang, lag og individuelt for ponni og hest, 17. - 18. september
 • KM lag i dressur, 1. - 2. oktober

I forkant av stevnene vil vi invitere Bærum Rideklubbs medlemmer til dugnad med sosialt samvær, slik at Østern Brug fremstår på sitt aller, aller beste når stevnedeltakerne rykker inn. Mer informasjon kommer.

I tillegg tillater vi oss å minne om at kun utøvere over 18 år selv kan melde til stevner på HorsePro, og at alle mindreårige utøvere uansett gren må stille med foresatt eller annen ansvarlig person på stevner.
Melding av interesse - NM lag i sprang for ponni

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Aug 2016

Vil du ri på lag og representere Bærum Rideklubb ved årets mesterskap?

Bergen Rideklubb står som arrangør av årets NM lag i sprang for ponni i perioden 19. - 21. august. Mesterskapet går i MB over to avdelinger, og er du kvalifisert til å ri og ellers har lyst til å representere Bærum Rideklubb, så må du hive deg rundt og melde interesse umiddelbart. Frist for påmelding går ut allerede inneværende uke.

For å danne lag trenger vi minst tre og aller helst fire ponniryttere. Send melding om interesse til leder av sprangutvalget på mail sille.kasin@gmail.com, eller ring +4748176269. Aller siste frist for melding av interesse er torsdag den 4. august kl. 20:00.
Fine bærumsrunder ved EM i sprang i Irland

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Aug 2016

EM 2016 for Children, juniorer og unge ryttere er vel i havn - og det er også våre tre bærumsdeltakere i årets mesterskap.

Som ventet ble årets europamesterskap i sprang på Green Glens Arena i Millstreet en tøff prøvestein for mange både to- og firbente utøvere. Å ri krevende runder dag etter dag er mildest talt en utfordring i seg selv, og det å holde mesterskapsnerver i sjakk og fokus intakt, se, det krever også en skikkelig innsats. 258 deltakere fra hele 28 ulike nasjoner deltok.

Våre tre bærumsjenter, Hanna Cecilie Wicklund, Lisa Ulven og Cathrine Jerring, gjorde alle en flott innsats i årets EM, og i tillegg til å delta individuelt, fikk de tre også tilliten fra NRYFs landslagsledelse til å representere Norge i laghoppingene. Jentene kan nå se tilbake på individuelle plasseringer som henholdsvis nummer 76, 37 og 40 i sine respektive mesterskapsklasser for Children, juniorer og unge ryttere.

EM-deltakerne satte virkelig sitt preg på lokalmiljøet i Millstreet under den offisielle åpningsparaden, for i den lille landsbyen som stod som vertskap for årets mesterskap, bor det kun 1500 innbyggere i det daglige. Foto: Arrangørens hjemmeside

Fantastisk flotte forhold ventet de 258 deltakerne på Green Glens Arena under årets EM for Children, juniorer og unge ryttere i Millstreet. Foto: Arrangørens hjemmeside

Les mer om årets EM på www.hestesport.no der det ligger mye stoff fra Millstreet, og også på www.equilife.no.

arrangørens facebookside ligger både massevis av bilder og fine videosnutter.

Resultater:
Dressurseier og fine prosenter på Hønefoss og Stall-K

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Jul 2016

Mens spesielt mye har skjedd på sprangfronten denne seneste tiden, er også klubbens dressurryttere i farta.

Hønefoss Dressurfestival tok som vanlig i mot rekordmange deltakere, og kjørte klasser på tre baner parallelt. Arkivfoto. Elizabeth Farbrot

Hønefoss og Ringerike Rideklubb arrangerte sin tradisjonelle Dressurfestival tre hele dager til ende fra 15. – 17. juli. To bærumsryttere la veien til stevneplassen på Bærenga, der ridingen foregikk på hele tre baner parallelt.

Lørdag klinket Kimberly Johnson/ Steffi Graf til med seier i LB:3 med 65,833 prosentpoeng og la hele 26 konkurrenter bak seg.

Margrethe Janbu/ Højersminde Rositta hadde også en fin stevnehelg. Lørdag red de to inn til 61,019 prosentpoeng i VA, Intermediaire A, og leverte også – som eneste startende – ent t Grand Prix-program på søndag.

Resultater:

Sist helg la deretter våre to bærumsekvipasjer Kathinka Reiersøl Burud/ Stall-K’s Percy og Margrethe Janbu/ Maximus veien til Stall-K i nærheten av Kongsberg. Majorplassen Ryttersportsklubb stod som arrangør av landsstevne med innlagte distriktsstevneklasser, og i alt 74 starter besøkte ringen gjennom helgen. Det meldes om en fin stevnehelg, både fra rytterne selv og teknisk personell.

Resultater:
Vi krysser fingrene for våre EM-deltakere i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Jul 2016

Denne tirsdagen går det offisielle startskuddet for årets EM i sprang for Children, juniorer og unge ryttere på Millstreet i Irland - med hele tre bærumsryttere til start.

Mens junior Lisa Ulven/ Mid Summer Nights Dream og ungrytter Cathrine Jerring/ C'Est Moi skal klargjøre årets mesterskap gjenom uformelt besøk på flotte Green Glens Arena på Millstreet, rir Hanna Cecilie Wicklund/ Tiffany sin første kvalifiseringsrunde i Children allerede nå i ettermiddag.

Mesterskapsrundene streames live kostnadsfritt, og Hannas første besøk i ringen begynner klokken 14:00 lokal tid, 15:00 norsk tid. Då me eretter venter offisiell åpning av årets EM for samtlige deltakere på tradisjonsrike, verdenskjente Millstreet, som står som arrangør av mesterskapet for første gang på mer enn 20 år.

Arrangørens hjemmeside:

Denne tirsdags formiddagen har arrangøren for øvrig nettproblemer grunnet stor pågang, men håper at ting snart vil være oppe og gå igjen.

Cornelia tok sølv i landsmesterskapet

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Jul 2016

Med en godt hoppende Simply Cruise hoppet Cornelia Emilie Kasin inn til sølv i landsmesterskapet 1,30 m - med riv på siste i omhopping, 12 sekunder foran årets gullmedaljør.

Æresrunde etter godt landsmesterskap på Linnesvollen - Cornelia og Simply Cruise. Foto: Mina Walen Simensen

Våre andre bærumsekvipasjer gjorde også en fin figur under landsmesterskapene - med startende både i 1,10 m, 1,20 m og 1,30 m. Spesielt bør nevnes Christina Høvding og Harley Chaplins flotte åttende plass og Katharina Wendelborg og Bastis fine prestasjon, begge i 1,20 m.

Resultater:
Fine bærumsprestasjoner i LCT

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jul 2016

Forrige helg ble Local Champions Tour arrangert for første gang på Grette Gård i Lier - etter mønster fra selveste Logines Global Champions Tour.

Initiativet til denne største nyvinningen for bredden i norsk sprangsport på lang tid, kommer fra Jan Auen Hafskjold. Våre fire bærumsekvipasjer til start, Christina Høvding, Cornelia Emilie Kasin, Ida Belsjø og Katharina Høvding red alle gode runder på sine hester Harley Chaplin, Erina, Simply Cruise, Safran II, Silverado og Solbakkens Busofeles. Plasseringer ble sikret, og alle rapporterer om et fantastisk morsomt stevne med sjeldent god atmosfære.

Les mer på hestesport.no:

Resultater:
Flott bærumsinnsats ved Local Champions Tour

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Jul 2016

Fire av våre bærumsryttere la veien til Grette Gård i Lier og årets store nysatsning for bredden innenfor sprangsporten, Local Global Champions Tour, denne helgen.

Christina og Katharina Høvding, Ida Belsjø og Cornelia Emilie Kasin benyttet sjansen til å oppleve atmosfæren som nærmest var som under selveste Global Champions Tour, og representerte alle klubben på flott vis.

Spesielt verdt å nevne er Christinas flotte fjerdeplass med Harley Chaplin i søndagens hovedklasse, Equilife Local Champions Tour, der de to virkelig leverte to flotte grunnomganger og deretter var i omhopping, og Cornelias to topplasseringer med Simply Cruise i Derby-kvalifiseringen på fredag og selve Derby-klassen, som var hovedklassen på lørdag.

Les mer om LCT:

Resultater:
Margrethe med landsmesterskapssølv i Tyskland

Postet av Bærum Rideklubb den 16. Jul 2016

I dagens finale i de tyske landsmesterskapene hoppet vår egen bærumsrytter Margrethe Vist Hartmann inn til sølvmedalje bak tøylene på Lugano.

Etter feilfri hopping med Lugano gjennom begge mesterskapsavdelinger og i finalen kunne bærumsrytter Margrethe Vist Hartmann bestige pallen med sølv rundt halsen, med kun 0,75 feilpoeng for tid. Foto: Privat

Vi her hjemme i Bærum Rideklubb gratulerer med flott prestasjon og medalje!

Les mer:
Bærumsryttere inntok Sørlandet

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Jul 2016

Fire dager til ende ønsket Arendal og Grimstad Rideklubb velkommen til «Sommer, Sol & Sørland» med start på torsdag forrige uke - og tradisjonen tro også med mange bærumsryttere på plass.


Sommerstevnet i Fevik er utvilsomt ett av sesongens mest populære sprangarrangementer på stevnekalenderen. Dette året krysset hele 1258 starter mållinjen – i tradisjonsrike klasser som Sommer Prix 1,20 m/ 1,25 m og lagkonkurranse i 1,10 m.

Vår egen klubb var også godt representert ved Celina Hagen/ SR Marley Sport, Christina Høvding/ Harley Chaplin, Fanny Hjemdal Walllace/ Calido Boy og Sweetheart, Katharina Høvding/ Silverado, Ida Adenæs Axalsen/ Elle Kiels Abenteuer auf Bøgegården, Lisa Ulven/ Mid Summer Nights Dream og Zydoctro VD Kapel, Lone Olsen/ Dyrslunds Come-On og Signe Marie Bach-Gansmo/ Ken, og flere av våre ryttere kunne vende hjem med fine resultater.


Resultater:
Bærumsryttere inntok Sørlandet

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Jul 2016

Fire dager til ende ønsket Arendal og Grimstad Rideklubb velkommen til «Sommer, Sol & Sørland» med start på torsdag forrige uke - og tradisjonen tro også med mange bærumsryttere på plass.


Sommerstevnet i Fevik er utvilsomt ett av sesongens mest populære sprangarrangementer på stevnekalenderen. Dette året krysset hele 1258 starter mållinjen – i tradisjonsrike klasser som Sommer Prix 1,20 m/ 1,25 m og lagkonkurranse i 1,10 m.

Vår egen klubb var også godt representert ved Celina Hagen/ SR Marley Sport, Christina Høvding/ Harley Chaplin, Fanny Hjemdal Walllace/ Calido Boy og Sweetheart, Katharina Høvding/ Silverado, Ida Adenæs Axalsen/ Elle Kiels Abenteuer auf Bøgegården, Lisa Ulven/ Mid Summer Nights Dream og Zydoctro VD Kapel, Lone Olsen/ Dyrslunds Come-On og Signe Marie Bach-Gansmo/ Ken, og flere av våre ryttere kunne vende hjem med fine resultater.Resultater:
Hjelp Birgitte til Paralympics 2016

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Jul 2016

En storstilt aksjon er i gang for å hjelpe vår egen Birgitte Reitan med å få realisert deltakelse ved Paralympics 2016 i Rio. - For en ting er formelt å bli tatt ut til å ri og representere Norge, en ganske annen er å selv skulle måtte dekke alle ekstra utgifter som påløper.

Bærum Rideklubbs Birgitte Reitan og Steffi Graf er snart på vei til Paralympics i Rio og håper på DIN støtte. Foto: Privat

Kretsen rundt den sympatiske jusstudenten har nå sparket igang et hjelpeprosjekt via bidra.no. Etter å ha lest mer om prosjektet, håper vi at mange støtter opp om Birgitte og hennes Paralympics-eventyr i Rio med leiehesten Steffi Graf!
Bærumsplasseringer i Danmark

Postet av Bærum Rideklubb den 12. Jul 2016

Katharina Wendelborg, Theodor Wendelborg og Cornelia Emilie Kasin har nylig kommet hjem fra Bækgaarden Horse Festival, og kan se tilbake på fine, men våte dager ved ett av Danmarks mest populære og største sprangstevner.

Blant de 630 hestene som var til start gjennom stevnehelgen, var hele 161 norske. Alle våre tre bærumsryttere kunne glede seg over sløyfer med hjem etter feilfrie runder, og fikk brynet seg på store, lange og teknisk krevende baner både på gress og geopad:

1,35 - torsdag:

19. Cornelia/ Simply Cruise

1,15 m - søndag:

6. Cornelia/ Erina

13. Theodor/ Chivas Regal

19. Katharina/ Basti

Tradisjonen tro trakk spesielt finalen i Derby på lørdag mye publikum. Den 1600 m lange derbybanen bød på 22 hindere og 24 sprang i 1,35 m, og gikk både på gress, geopad og skogbunn. Kubbens representant, Cornelia/ Simply Cruise, hoppet fantastisk og fikk et kjedelig riv på tredje siste hinder:

- Jeg var skikkelig nervøs før start, men Sprouts hoppet knallgodt, og det var kjempegøy, utbrøt Cornelia etter målgang i derbydebuten.

Resultater:

Les mer om flotte norske prestasjoner ved Bækgaarden Horse Festival 2016:
Margrethe med toppresultater i Tyskland

Postet av Bærum Rideklubb den 12. Jul 2016

Margrethe Vist Hartmann har virkelig funnet sprangformen under sin nye trener, Franke Sloothak. I helgen ble det toppresultater ved CSI1* i Steinhagen med alle tre hester.

Margrethe kan se tilbake på en flott stevnehelg med blant andre Lugano. Foto: Privat

Blant annet ble helgen toppet gjennom en sterk femteplass med Lugano 348 i stevnets hovedklasse, Grosser Preis von Steinhagen 1,40 m/ 1,45 m, på søndag, og også øvrige dager hoppet Margrethe inn til gode resultater.

I søndagens finale møttes 9 av ialt 37 ekvipasjer til omhopping. Gjennnom en nullrunde ble femteplassen sikret - og også sammenlagtprisen som stevnets beste kvinnelige rytter.

Resultater:
Tre bærumsryttere til EM i sprang på Millstreet

Postet av Bærum Rideklubb den 12. Jul 2016

Irland er vertskap for årets EM i sprang for children, junior og unge ryttere i perioden 26. - 31. juli.

Blant Norges15 representanter som tar turen til Millstreet Green Glens Arena, gleder vi oss spesielt til å følge bærumsrytterne Hanna Cecilie Wicklund, Lisa Ulven og Cathrine Jerring under mesterskapet, og ønsker god tur og lykke til!

Denne helgen lader EM-ryttere og hester opp til mesterskapet gjennom internasjonal stevnedeltakelse ved Valkenswaard i Nederland.
Lier Horse Show med bærumsdeltakelse i både dressur og sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Jul 2016

Drammen Rideklubb ønsket velkommen til tradisjonsrike Lier Horse Show i dressur og sprang denne helgen – med mange bærumsryttere til start under høyst vekslende forhold.

Blant våre dressurryttere til start på Linesvollen denne helgen var Renate Skar/ Diesel første duo til å prøve seg i ringen. 57,778 prosentpoeng ble resultatet i LB:2 på lørdag.

En av våre to ungdomsrepresentanter, Thea Dyring, var også på plass ved det populære arrangementet, og deltok både i MB:1 og LA:5 på lørdag. Med Calibra MX oppnådde hun denne gangen 54,647 prosentpoeng i førstenevnte klasse som settes opp til minne om dressurdommer og nestor innenfor sporten, Hedvig Hauglin. Denne gangen tilfalt minneprisen Mona Gotaas/ Stall-K’s Fornario fra Majorplassen Ryttersportsklubb etter at hun vant klassen med gode 71,471 prosentpoeng. I LA:5 ble prosenten 62,310 for vår bærumsduo.

Resultater dressur:

Sprangdelen av stevnet gikk over fire dager, og arrangøren hadde virkelig hendene fulle denne gangen, dels med hele 586 starter å ta hånd om, og dels med å bekjempe værgudene på sitt aller verste. Forholdene ble etter hvert så pass dårlige på avridningsbanen at oppvarmingen måtte flyttes inn, men deretter gikk stevneavviklingen som smurt.

På plass fra Bærum Rideklubb var Katharina Høvding/ Solbakkens Busofeles, Christina Høvding/ Harley Chaplin, Ida Belsjø/ Safran, Karin Bjorheim/ Chanel, Heidi Opsahl Grimsen/ Felix, Katharina Høvding/ Silveradoog Lone Olsen/ Dyrslunds Come-On, og det ble hoppet fine runder og også kapret flere hyggelige bærumspremier.

Resultater:

Foto: Alice Bjerke/ Sille Kasin
NBC med medaljer, gode resultater, fine runder og gode opplevelser

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Jul 2016

Nordisk Baltisk Mesterskap er over for denne gang, og vi i Bærum Rideklubb gratulerer Cathrine, Hanna, Lisa og Siril med medaljer, resultater og fine runder! På www.hestesport.no ligger mye lesestoff både om våre utøvere og de andre norske som har vært til start i Ypäjä.
Bærumsjunior Lisa bidro til norsk lagbronse ved NBC

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Jul 2016

Bak tøylene på Didi De Goedereede var Bærum Rideklubbs Lisa Ulven med på å sikre lagbronsen for juniorene ved pågående Nordisk Baltisk Mesterskap i Finland denne fredagen.

Fire fornøyde juniorer med lagbronse rundt halsen - Erik Preben Strand, Synne Ljosland, vår egen Lisa Ulven og Karoline Lien. Foto: Privat

Sammen med de tre øvrige norske juniorekvipasjene Erik Preben Strand/ Indoletto, Synne Ljosland/ Hope og Karoline Lien/ Castlefield Jess leverte Lisa og hennes mesterskapshest Didi De Goedereede en omhopping om gull og sølv, mens Norges lag med sine 4 feil totalt endte på bronseplass.

Etter dagens lagkonkurranse over to runder i 1,35 m fortalte landslags- og lagleder Mikael Kolind til hestesport.no at han var storfornøyd med innsatsen til de norske juniorene. De hoppet alle superbra, var helt overlegne i første avdeling og var bare rett og slett litt uheldige som måtte se en bom falle.

Lisa står nå individuelt med 4 feil i mesterskapet, og går derfor riktig spennende dager i møter i Ypäjä. I dag, lørdag, blir det hviledag både på Lisa og våre to andre lagmedaljører fra Bærum Rideklubb, Hanna Cecilie Wicklund og Cathrine Jerring, mens Siril Sønsteby/ Giga Star De Tiji i en 1,40 m klasse.

Resultater:
NBC laggull for unge ryttere til Cathrine og C'Est Moi

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Jul 2016

Cathrine gjorde som hun hadde satt seg fore: For få minutter siden gikk siste ekvipasje i laghoppingen for unge ryttere ved Nordisk Mesterskap i sprang i mål, og vi i Bærum Rideklubb gleder oss med Cathrine over norsk gull.

Før avreise til Finland fortalte til lokalpressen at målet med finlandsturen og deltakelse i NBC var gull. I dag ble laggullet sikret etter tre strålende nullrunder.

Cathrine Jerring/ C'Est Moi, Caroline Østereng/ Storm 16, Martine Myhrer Dyngeland/ Douglas Hill og Pål Flam/ Bobby Balou innfridde til fulle og sikret norsk laggull etter spennende omhopping mot Sverige. Begge lag stod med 16 feilpoeng etter de to grunnomgangene, og deretter klinket de tre norske jentene til med hver sin omhoppingsrunde uten feil og kapret gullet - uten at ankermannen Pål behøvde å ri. På Sveriges lag ble det derfor sølv, mens Danmarks lagryttere sikret bronse og vertsnasjonen Finland ble stående uten medalje.

Cathrine og hennes C'Est Moi har virkelig levert i Ypäjä og står individuelt fortsatt uten feilpoeng i mesterskapet - som én av få ekvipasjer, så gulljakten er ennå ikke over!

Resultater:

NBC laggull Children til Hanna og Tiffany

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Jul 2016

Ved pågående Nordisk Baltisk Mesterskap i sprang, dressur og paradressur i Finland var bærumsrytter Hanna Cecilie Wicklund med og sikret norsk laggull for Children i dag.

En stolt og glad lagleder, landslagsleder for ponni og Children Trond Clemetsen, sammen med gulljentene sine. Hanna og Tiffany red ut som nummer to av de fire, og sees som nummer to fra venstre. Foto: Privat

Konkurransen gikk i to runder over 1,20 m, og sammen med lagvenninnene Mira Høidal/ Shelby, Tova Rugland/ Cupido Z og Ada Alette Braaten/ Røeds Payday hoppet Hanna og Tiffany inn til populært gull med totalt null feil i protokollene. Sverige kapret lagsølv, mens Danmark sikret bronse.

Individuelt står Hanna og Tiffany protokollført med 4 feil foreløpig, og har derfor også et godt utgangspunkt videre i mesterskapet.

Resultater:
Startskuddet har gått for Nordisk Baltisk Mesterskap 2016

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Jun 2016

Nordisk Baltisk Mesterskap er i full gang med fire bærumsryttere til start. I dag rir de oppvarmingsklasser.

Finland står som arrangør av årets mesterskap i sprang der vi i klubben har våre utøvere Cathrine Jerring, Hanna Cecilie Wicklund, Lisa Ulven og Siril Sønsteby til start, samt dressur og paradressur, alt i children, ponni, junior, unge ryttere, U25 og senior. Samtidig som nordiskutøverne inntar det flotte anlegget i Ypäjä sydøst i Finland, byr arrangøren blant annet også på internasjonal reiningkonkurranse og finsk mesterskap i feltritt.

I dag rir våre jenter oppvarmingsklasser, og så langt har både Hanna/ Tiffany, Lisa/ Didi De Goedereede og Cathrine/ C'Est Moi vist god form med flotte nullrunder.

Det norske ponnilaget rir for øvrig sin 1. avdeling allerede i ettermiddag. Norges lag rir ut som nummer 2, og i tillegg har vi én rytter som deltar individuelt i mesterskapet på en tidligere bærumsponni.

Resultater:

Arrangørens hjemmeside:
Nasjonal feltrittsplassering og internasjonal stevneerfaring for Sandra

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jun 2016

Mens de fleste av våre bærumsryttere som er ute og starter velger å spesialisere seg i én gren, holder Sandra Sunde Lian fast ved at feltritt er tre ganger så gøy. Fra flott plassering på Starum gikk turen til internasjonalt midtsommerstevne i Sverige i helgen.

Sandra og SR Oscar the Boxer hadde ingen problemer med å forsere enstjernershindrene overhodet - inntil Sandra fikk et aldri så lite ufrivillig bad langt ute i banen. Foto: Tom Rune Lian

Sammen med sin faste makker, kategori 2 SR Oscar the Boxer, har Sandra vært ute og representert Bærum Rideklubb på to feltrittstevner i juni, først ved Norsk Hestesenter på Starum lørdag den 19. juni, og deretter ved midsommestevnet i Tossnas, rett utenfor Karlstad.

Oppladningen på Starum resulterte i en flott tredjeplass i Ponni Lett (LA) med 65,7 poeng i straff, og deretter ble St. Hans-helgen tilbrakt i Sverige. Vi har mottatt hyggelig reisebrev:

Sandra og Oscar deltok fredag og lørdag denne helgen i midtsommerstevne i Trossnas rett utenfor Karlstad. Hun startet i CNCP1*. Det ble en litt tung start fredag med en del straffepoeng i dressuren, men feilfri ridning i sprang og en super runde senere på formiddagen ga en skikkelig godfølelse før lørdagens feltritt. Banen var ganske så utfordrende, noe samtlige ekvipasjer fikk merke. Sandra og Oscar startet bra, og taklet både høye og dype hinder uten problemer. Men på ellevte hinder kom Sandra i ubalanse på vei ned i vannet, og måtte en tur i bakken. Heldigvis gikk det bra med både rytter og hest. Ingen av de øvrige ekvipasjene kom heller til mål. Det er dermed bare å reise hjem og trene enda bedre til neste stevnestart!
Stevnenytt

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jun 2016

Mens mange bærumsryttere nyter sommerferie, er andre i full sving med stevnesesongen. Uansett er det viktig å merke seg viktige datoer på høstens stevnekalender.

 • Etter triumfen og lagseieren ved fjorårets NM lag i sprang for ponni står Bergen Rideklubb som arrangør i 2016. Mesterskapet finner sted den 20. - 21. august, og som vanlig må ekvipasjer som er kvalifiserte og har lyst til å representere oss i Bærum Rideklubb, melde interesse i god tid. Mer informasjon kommer.
 • Tanum Rideklubb står også dette året som arrangør av NM lag i dressur. Mesterskapet finner sted den 10. - 11. september, og som vanlig må ekvipasjer som er kvalifiserte og har lyst til å representere oss i Bærum Rideklubb, melde interesse i god tid. Mer informasjon kommer.
 • 11. september blir det ifølge stevnekalenderen D-stevne i dressur på Østern Brug. Mer informasjon kommer.
 • Bærum Rideklubb står også dette året som arrangør av KM i sprang for hest og ponni, individuelt og lag. Hold allerede nå av datoene 17. og 18 september! I tillegg blir det dugnad med hyggelig klubbsamvær i forkant. Mer informasjon kommer.

Alle nasjonale arrangementer ligger for øvrig i stevnekalenderen:
To sprangseiere på gress

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Jun 2016

Flere bærumsryttere valgte å legge veien til Askim Rideklubbs landsstevne i sprang denne helgen. Der ventet Norges fineste gressbane, topp forhold og populære bærumsseiere både på hest og ponni.

Trippestadbanen bød på flotte forhold, og arrangøren hadde utvilsomt fortjent flere startende alle tre stevnedager. I forkant av bildet til venstre ser vi Bærum Rideklubbs to vinnere denne helgen, Katharina Wendelborg og Cornelia Emilie Kasin, gå banen. Foto: Sille Kasin

Våre seks bærumsryttere Celina Hagen, Cornelia Emilie Kasin, Karin Bjorheim, Katharina Wendelborg, Katinka Traaseth og Theodor Wendelborg trivdes tydeligvis alle godt på den flotte gressmatten på Trippestad, for her var mange gode sprang å spore, flotte runder og klasseseiere både i hest 1,30 m på søndag ved Cornelia/ Simply Cruise og i LA ponni på søndag ved Katharina/ Sultana.

Med seier i 1,30 m lørdag og plasseringer de to øvrige dagene kunne en fornøyd Cornelia konstaterere at Simply Cruise nå snart igjen er klar for større oppgaver. Foto: Sille Kasin

Katharina og Sultana leverte en prikkfri vinnerrunde i LA ponni på søndag. Kanskje ser vi snart de to til start også i høyere klasser igjen? Foto: Sille Kasin

Den kommunalt eide Trippestad-banen er en av få gjenværende gressbaner her til lands, og selv om det varslete regnet nådde østfoldarrangøren på søndag, var forholdene fantastiske gjennom hele helgen. Spesielt morsomt var det å se Katinka til hest igjen for første gang på seks år, og det var også morsomt å se opptil flere bærumsryttere debutere over nye hinderhøyder. I tillegg til de to seirene ved Cornelia og Katharina, plukket Cornelia med seg plasseringer med Erina og Simply Cruise i 1,20 m på fredag og med Simply Cruise i 1,25 m på søndag , Katinka med Chin G Licious i 1,20 m på fredag og Theodor med Chivas Regal i 1,30 m, også på fredag.

Resultater:
Bli med og gi Bærum Rideklubb et ansikt utad

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Jun 2016

I samarbeid med vår hovedsponsor Paddock AS tilbyr vi nå som kjent Bærum Rideklubbs medlemmer klubbjakker, sjabrakker og dekken fra Kingsland med brodering, og det er fortsett mulig å bestille varer.

Frem til og med fredag 15. juli kan etter avtale med eier og daglig leder June Ingvorsen følgende produkter til sterkt subsidierte priser prøves, sees og bestilles hos Paddock på Røa:

- Kingsland klubbjakke med brodert klubblogo: kr 500,-
- Kingsland Classic Schabrak Navy/ Hvit med brodert klubblogo: kr 300,-
- Dekken / Kingsland Showrug Classic Navy med brodert klubblogo: kr 800,-

Klubben dekker overskytende beløp, samt brodering, så her sakker vi virkelig subsidiering.

Varene må betales i sin helhet ved bestilling, og leveranse vil bli rett over sommeren i august - blant annet i god tid til både NM i sprang, NM lag i sprang for ponni, FERD og NRYFs Landsmesterskap i dressur, NM lag i dressur, KM i sprang og dressur for ponni og hest.

Vi i Bærum Rideklubb ER synlige i sporten, og vi vil fortsette å være synlige! Husk at tilbudet også gjelder alle klubbmedlemmer i rideskolen ved Østern Brug.
Seiere, plasseringer og sterke resultater i inn- og utland for Bærum Rideklubbs sprangryttere

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Jun 2016

Blant de mange ponniekvipasjene til start ved Arendal og Grimstad Rideklubbs sommerstevne denne helgen, var flere bærumsekvipasjer som sparket godt fra seg. Stevnesesongen så langt har også gitt andre flotte bærumsresultater, både i inn- og utland.

Mange av våre glade bærumsryttere på rekke og rad ved helgens Sommerstevne i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb. Foto: Privat

Populært sommerstevne for ponnier

Blant de mange ponniekvipasjene til start ved Arendal og Grimstad Rideklubbs sommerstevne denne helgen, var flere bærumsekvipasjer som sparket godt fra seg.

Fordelt på helgens tre stevnedager kunne arrangøren se tett opptil 500 starter vel av gårde, og blant disse var en rekke representanter fra Bærum Rideklubb. Flere av ponniekvipasjene la naturlig nok veien til Sørlandet denne St.Hans-helgen for å ri de populære cupene for ponni kategori 1 og 2 som er kvalifiserende til selveste Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena i oktober, samt Kingsland Cup for ponni kategori 3 som er kvalifiserende til finale under NM. Det var imidlertid også mange som kun valgte å starte de åpne klassene.

Fredag med fine runder i åpneklasser

Allerede på fredag klinket Frida Camille Aa/ Bøgelys Rico til med en flott nullrunde og 69,00 stilpoeng i LB ponni kategori 1, mens Mina Benedicte Brinchmann/ Langklopps Zepplin fikk 4 feil og 68,00 i stil. Sistnevnte red deretter en ny, god firefeilsrunde i LA og endte som første uplasserte blant de 30 tellende ekvipasjene. Nicoline Thrane-Steen/ Casper Damgård hoppet deretter feilfritt i MB for ponni kategori 2, og endte også akkurat utenfor premielisten. Lisa Holmsen rundet så av første stevnedag med null feil i MB på begge sine enerponnier, Noerkaers Hiawatha og Smokin Dan, og fikk selskap av Nora Nalbant/ Super Bad.

Lørdag med tre bærumsseiere

Lørdag sikret Mina Benedicte Brinchmann/ Langklopps Zepplin seg helgens første bærumsseier i LB ponni kategori 1, der 16 ekvipasjer stilte til start. Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic stod deretter for en ny bærumspremie i LA ponni kategori 1 gjennom en flott andreplass med 74,50, kun ett lite stilpoeng etter vinneren, mens Mina Benedicte Brinchmann/ Langklopps Zepplin ble protokollført med 8 feil og 69,5 i stil. Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Casper Damgård fulgte deretter opp med en fin kvalifiseringsrunde til søndagens finale i MB kat 2 Agria Dyreforsikring Cup og tredjeplass gjennom feilfri hopping og med gode 75,00 i stil, og godt gikk det også for Julie Linnaae/ Darraghs Day og Nora Nalbant/ Herbies Double Trouble med henholdsvis null feil/ 73,00 stilpoeng og 4 feil/ 73,75 i stil.

Lisa Holmsen/ Smokin Dan viste avslutningsvis super cupform gjennom seier i kvalifiseringen til søndagens finale i MB kat 1 Hello Cup, og Lisa var ikke snauere enn at hun også kapret tredje i klassen med Noerkaers Hiawatha. Et stykke lenger ned på listen endte Nora Nalbant/ Super Bad og Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Hero.

Julie Linnaae/ Darraghs Day sørget deretter for mer jubel i bærumsleiren gjennom seier i MA kat. 2, og fikk følge av lagvenninne Nicoline Thrane Steen/ Casper Damgård etter at de også klinket til med en firefeilsrunde og en flott andreplass.

Søndag med sterke cupplasseringer og viktige poeng

Søndag var det så tid for flere åpne klasser og finaler i helgens cuprunder. I LB ponni kategori 1 viste Mina Benedicte Brinchmann/ Langklopps Zepplin fortsatt stabil stevneform gjennom 4 feil i andre fase, mens Nicoline Thrane Steen/ Casper Damgård sikret tredjeplass i finalerunden i MB kat 2 Agria Dyreforsikring Cup og gode poeng på veien mot KOHS. Julie Linnaaee/ Darraghs Day viste også flott finaleform gjennom en dobbel nullrunde. I finalen i helgens MB kat 1 Hello Cup viste deretter Lisa Holmsen at også hun har tenkt å legge veien mot Telenor Arena i oktober. Med Noerkaers Hiawatha ble det en flott andreplass, mens hun kapret fjerde med Smokin Dan. Nora Nalbant/ Super Bad endte med 5 feil i første fase. Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic rundet deretter av det hele gjennom 4 feil i LA.

Resultater:

Flotte spangresultater og mye spennende bærumslesing

Både gjennom hele mai og første del av juni har for øvrig mange bærumsekvipasjer markert seg flott på sprangstevner rundt om. Flere av våre sprangryttere hentet som vi husker premier og leverte flotte runder internasjonalt på hjemmebane under Drammen Spring Tour, og vi har også kunnet glede oss over sterke resultater ute i Europa gjennom blant andre Cathrine Jerring, Lisa Ulven, Margrethe Vist Hartmann, Marie Longem, Mille Marie Bjerke og Siril Sønsteby.

Også på nasjonalt nivå kan mange bærumsekvipasjer se tilbake på flotte stevnehelger med sterke resultater, fine runder og høsting av mye god erfaring.

Massevis av hyggelig bærumslesning ligger blant annet på http://online.equipe.com/, http://jbkhorseshows.dk/DK/Odense%20Horse%20Festiv..., http://results.scgvisual.com/2016/wierden2/, http://reitturniere-live.de/2016/hagen-atw_1/, http://eventcontent.hippoonline.de/1173/1173zeitpl... og www.horsepro.no.Fire bærumsryttere til NBC i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Jun 2016

Inneværende uke braker det løs med Nordisk Baltisk Mesterskap i Ypäjä i Finland, og Bærum Rideklubb er - nær sagt tradisjonen tro - godt representert.

Vi gratulerer Cathrine Jerring/ C'Est Moi (unge ryttere), Hanna Cecilie Wicklund/ Tiffany (children) Lisa Ulven/ Didi De Goedereede, Mid Summer Nights Dream (junior) og Siril Sønsteby/ Giga Star De Tiji (U25) med uttak, og ønsker god reise og lykke til!

PS: Husk myggmiddel:)
Stor dressuraktivitet blant bærumsrytterne våre

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Jun 2016

Dressurrytterne i Bærum Rideklubb har så langt hatt en travel sesong med stevneaktivitet på både distrikts-, lands- og elitenivå.

ILLUSTRASJON_FLETTER1.png

Flere gamle «travere» har vært å finne på start- og resultatlister disse seneste ukene, men også flere nye navn i bærumssammenheng har hyggelig nok kommet til. Sammen har vi kunnet glede oss over flere klasseseiere, gode prosenter og fine fremganger. I tillegg har vi – som tidligere omtalt i egen sak – også hatt ikke mindre enn fire ekvipasjer til start ved NM i dressur på Epona Ryttersportsenter forrige helg å glede oss over.

Siste punktum i lang, innholdsrik og detaljert samlesak om bærumsrytterne til start ved dressurstevnene i mai og juni ble derfor for lengst satt, men gikk beklageligvis deretter tapt da den skulle publiseres her på siden vår.....

Gina Wiig og Helene Heiberg er blant bærumsryttere som har stått for flotte dressurprestasjoner denne seneste tiden. Her er de to på pallen ved maistevnet i regi av Borge Rideklubb. Foto: Privat

Bruk selv gjerne tid på å tråle resultatsidene til HorsePro og få med de seneste oppdateringene. Vi på vår side gleder oss til å følge dressurrytterne våre videre gjennom sesongen, og kommer etter hvert tilbake med mer stevnenytt.

Inga Eide Borchgrevink og Theoderich var blant de fire ekvipasjene som representerte Bærum Rideklubb ved NM i dressur 2016. Duoen brukte blant annet lands- og elitestevner i forkant som oppladning til mesterskapet. Her i forbindelse med seier på Ellingsrud i mai. Foto: Privat
Flott bærumsinnsats ved NM i dressur 2016

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jun 2016

Bærum Rideklubb var flott representert med fire ekvipasjer ved helgens NM i dressur som gikk av stabelen ved Epona Ryttersportsenter.

Etter to konsentrerte runder kunne NM-debutantene Margrethe og Højersmindes Rositta vireklig tillate seg å kose seg under finaleküren. Foto: Privat

En jublende glad Margrethe Janbu startet karrierens første NM senior med sin Højersmindes Rositta, og hadde følge av ringrevene Kristin Leirfall og Bjerggårdens Ouverture:

- Jeg har hatt et supert NM som debutant, der jeg har lært masse, forteller Margrethe. -Nå skal vi øve videre. Med uerfaren hest og rytter på dette nivået kom det noen veldig dyre feil i 1. og 2. avdeling, men i kürfinalen bare koste vi oss og endte på 60.225%.

Våre to juniorekvipasjer Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal og Inga Eide Brochgrevink/ Theoderich gjennomførte også et fint mesterskap blant i alt 25 ekvipasjer. Halvparten av disse gikk videre til søndagens finale, og spesielt hyggelig var det at førstnevnte kvalifiserte seg og fikk ri kürprogrammet sitt til gode preosenter, tatt i betraktning at de to har vært så lenge ute med skade og opptrening.

Margrethe stilte for øvrig ikke bare som utøver, men også som trener ved årets NM-arrangement. Og for eleven, NM-debutant Amalie Groven/ Højgårds Spirit fra Fræna Rideklubb, endte mesterskapshelgen med gull i FH dressur Grad III.

Margrethe flyr jevnlig hjem til Molde og underviser Amalie, og er full av lovord:

- Eleven min, Amalie Groven, bor utenfor Molde og tok hele den lange turen ned til NM i Kristiansand for å ri sitt aller første NM. Hun og Spirit har vært et team i bare litt over et halvt år, så dette er en spennende ekvipasje for fremtiden! Amalie er en jordnær, beskjeden og hardtarbeidende jente som hadde en drøm om å kanskje få ridd NM neste år, så da å vinne sin klasse alle tre dagene, og slå til i finalen med 73.25% er helt fantastisk, og veldig velfortjent! I cafeteriaen på Syltesætra hvor Fræna Rideklubb har sitt rideanlegg, hadde de live-streaming fra Amalies kürfinale, og jubelen stod i taket da prosenten kom og de skjønte at Amalie hadde vunnet!

En stolt og glad trener Margrethe med gullekvipasjen sin i FH-dressur Grad III, Amalie Groven og Højgårds Spirit. Foto: Privat

Les mer om Amalies NM-gull, og se bilder av henne selv og Margrethe: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Norgesmester senior ble for øvrig Louise Almlund Løkken/ Mr. Gold G. fra Oppdal Hestesportsklubb, mens Elisabeth Struve Fjordnes/ Maserati fra Tanum Rideklubb kapret juniorgullet. Mer NM-stoff ligger blant annet på www.hestesport.no.

Resultater:Bærumsrytter til Paralympics i Rio 2016

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Mai 2016

På stevnekalenderen inneværende år står to virkelig store arrangementer på kalenderen. Vi i Bærum Rideklubb gratulerer vår egen Birgitte Reitan med uttak til ett av dem - Paralympics i Rio 2016, og gleder oss til å se henne i aksjon!

Birgitte Reitan - her med Sno. Bildet brukes med tillatelse fra hesteguiden.com/ Roger Svalsrød.

1. uttak til OL og Paralympics 2016:
Vil du ri på lag for Bærum Rideklubb under NM lag i sprang?

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Mai 2016

Bergen Rideklubb står som arrangør for årets NM lag i sprang, og vi i Bærum Rideklubb håper å kunne sende lagryttere over fjellet for å få erfaring, oppleve mesterskapsstemningen og kanskje til og med melde seg på i medaljekampen.

Årets mest spennende lagoppgjør i sprang for hest går av stabelen i perioden den 16. - 19. juni, og påmeldingsfristen melder seg derfor nå med stormskritt. Har du lyst til å ri, og ellers er kvalifisert i henhold til KR, meld interesse snarest og senest innen mandag den 30. mai innen kl. 20:00 på mail til sille.kasin@gmail.com - med kopi til baerum.rideklubb@gmail. com.

NM lag i sprang for hest går i tre avdelinger over tre dager, 1,25 m/ 1,35 m. Seniorrytterne på laget må ri høyeste nivå. De to første avdelingene er kvalifiseringer til finalen på søndag, der seks lag stiller ti start og gjør opp seg imellom om heder, ære og mesterskapsmedaljer. Klubben dekker meetingavgiftene for laget.

Stevneinvitasjon:

Statutt NM sprang:
Nå utstyrer vi både bærumsryttere og hester

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Mai 2016

I samarbeid med Paddock tilbyr vi nå klubbens medlemmer klubbjakker med brodering, sjabrakker og dekken fra Kingsland.

Fra 23. mai til 18 juni kan følgende produkter prøves, sees og bestilles hos Paddock på Røa:


- Kingsland klubbjakke: kr 500,-
- Kingsland Classic Schabrak Navy/ Hvit: kr 300,-
- Dekken / Kingsland Showrug Classic Navy: kr 800,-


Klubben dekker overskytende beløp, samt brodering. Varene må betales i sin helhet ved bestilling, og leveranse vil bli rett over sommeren i august.
Åpning av Rytterstuen

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Mai 2016

Mens blant andre flere av klubbens medlemmer har deltatt og oppnådd sterke resultater i Drammen Spring Tour, har Bærum Rideklubbs Nadja Ellefsen bokstavelig talt stått på hodet og klargjort åpning av Rytterstuen.


Allerede forrige uke fikk vi en liten forsmak av hva Nadja Kassandria Ellefsens nye hjertebarn, Rytterstuen på gamle Nordhaug gård vil kunne by på. Og det er bare å glede seg!

Nadja inviterer nemlig ikke bare til kjøp og salg av brukt kvalitetsutstyr for hest og rytter i den gamle ponnistallen på Nordhaug gård, men ønsker også at Rytterstuen skal være et sentrum for kunnskapsformidling. Sist uke kom derfor politiet på besøk og inviterte til dialogmøte om hest i trafikken, og i tiden som kommer, venter flere spennende kunnskapskvelder.

Rytterstuen holder åpent hver mandag, tirsdag og torsdag mellom klokken 17 - 20. Bruktforretningen har lokaler i den lille, røde ponnistallen på nedsiden av bruksbygningen på Nordhaug gård, Griniveien 363, og innkjøringen er via golfbanen.

Rytterstuens hjemmeside:

Omtale av Rytterstuen i Budstikka:

Invitasjon til informasjonsmøte om hest i trafikken

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Mai 2016

Snart åpner Rytterstuen på Nordhaug, men først inviterer initiativtakerne til bruktbutikken til spennende og viktig informasjonsmøte om hest i trafikken på Øvrevoll.

Påmeldingsfristen har formelt sett gått ut, men hiv dere rundt og be Mette Sattrup eller vårt eget bærumsmedlem Nadja Ellefsen pent om plass på post@rytterstuen.no. Dette er viktig informasjon som er verdt å få med seg om du ferdes utendørs med hest, eller er bilist i nærområder med hest, for den saks skyld!

Mer informasjon om selve Rytterstuen kommer, for nå nærmer det seg også spennende åpning av bruktutsalget for utstyr til hest og rytter i den lille, røde stallbygningen på Nordhaug Gård!Fantastisk avslutning på andre uke av Drammen Spring Tour

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Mai 2016

Mange bærumsryttere har hatt flotte dager på Linnesvollen. Cathrine toppet det hele med sensasjonell Grand Prix-seier i debuten med C'Est Moi.

Cathrine gir stjernehesten sin en god klapp etter velfortjent seier i helgens hovedklasse. Foto: Alice Bjerke

På Linnesvollen har det vært travel aktivitet fra tidlig morgen til sen kveld disse seneste dagene, og bærumsryttere både på ponni og hest har også vært aktive på begge arenaer, og på nær sagt alle klassenivåer.

Stemningen var høy, spesielt under gårsdagens CSI2* Grand Prix 1,45 m, der vår egen Cathrine Jerring og C'Est Moi skapte enorm jubel fra sidelinjen da hun la en rekke meritterte og eldre ryttere bak seg, og vant selveste hovedklassen andre uke. Seieren kom etter flott, kontrollert riding i grunnomgangen, og taktisk satsning med en spesielt godt planlagt og gjennomført sving inn til nest siste hinder i omhoppingen som ingen konkurrenter var i nærheten av å kunne matche.

Les mer:

I bærumleiren skapte i tillegg denne andre helgen Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise spesielt stor glede gjennom finaleseier i Silver Big Tour 1,35 m på lørdag, og Lisa Holmsen og Noerkaers Hiawathas seier i enerponnines B-finale i 1,20 m på avslutningssøndagen i går var også super populær.

En rekke øvrige bærumsekvipasjer viste også at de blir å regne utover i sesongen - og mange sikkert allerede neste helg under siste del av Drammen Spring Tour.

Resultater:

Drammen Spring Tour er i gang

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Apr 2016

På Linnesvollen er Drammen Spring Tour nå i gang, og de nærmeste tre helgene vil vi kunne glede oss over en rekke bærumsryttere til start, både på hest og ponni.

Start- og resultatlister med live oppdatering:

Arrangørens nettside:
Vi inviterer til Grønt Kort kurs

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Apr 2016

Bærum Rideklubb er blant landest hyppigste arrangører av Grønt Kort kurs. Nå er nytt kurs rett rundt hjørnet.

GRNT%2~1.JPG


Fra klubbens formann, Aage Jørgensen, har vi fått følgende melding:

Hei!

Vi har satt opp et grønt kort kurs samt rideknappen V den 23, 24 og 28 april. Kurset vil bli gjennomført på Østern Brug, Listuveien 9, 1359 Eiksmarka. For rideknappen er det oppmøte utenfor rideskolestallen, for grønt kort kurset er det oppmøte i kantinen.

Lørdag den 23 april kl 1430 til 1730 vil det bli gjennomført rideknappen V for halvparten av deltagerne. For resterende vil kurset bli gjennomført søndag 24 april fra 1400 til 1700.

Sikkerhetsdelen av grøntkortkurset gjennomføres søndag 24 april fra 1000 - 1330. Reglementsdelen (KR1) gjennomføres torsdag 28 april fra 1700 til 2100.

Grønt kort Kurset koster kr 450,- for medlemmer av Bærum rideklubb og inkluderer boken veien til grønt kort. For ikke medlemmer koster grønt kort kurset 600,-. Rideknappen V koster 550,- for de som må låne hest og 450,- for de som har egen hest. Begge kursene betales kontant ved oppmøte.

Jeg trenger tilbakemelding innen torsdag 21 om dere ønsket å delta og om hvilken dag som passer best for rideknappen V. Jeg trenger også informasjon om navn, alder, hjemmeadresse og mobil til en av foreldrene.

Vi har satt opp et grønt kort kurs samt rideknappen V den 23, 24 og 28 april. Kurset vil bli gjennomført på Østern Brug, Listuveien 9, 1359 Eidsmarka. For rideknappen er det oppmøte utenfor rideskolestallen, for grønt kort kurset er det oppmøte i kantinen.

Lørdag den 23 april kl 1430 til 1730 vil det bli gjennomført rideknappen V for halvparten av deltagerne. For resterende vil kurset bli gjennomført søndag 24 april fra 1400 til 1700.

Sikkerhetsdelen av grøntkortkurset gjennomføres søndag 24 april fra 1000 - 1330. Reglementsdelen (KR1) gjennomføres torsdag 28 april fra 1700 til 2100.

Grønt kort Kurset koster kr 450,- for medlemmer av Bærum rideklubb og inkluderer boken veien til grønt kort. For ikke medlemmer koster grønt kort kurset 600,-. Rideknappen V koster 550,- for de som må låne hest og 450,- for de som har egen hest. Begge kursene betales kontant ved oppmøte.

Jeg trenger tilbakemelding innen torsdag 21 om dere ønsket å delta og om hvilken dag som passer best for rideknappen V. Jeg trenger også informasjon om navn, alder, hjemmeadresse og mobil til en av foreldrene.

Vel blåst, Bærum Rideklubb!

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Apr 2016

Med mer enn 400 starter, mange deltakere og sprangklasser både for ponni og hest, kan vi se tilbake på to travle og lange, men flotte stevnedager på Østern Brug.

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Mange startende ekvipasjer innledet utendørssesongen hos oss, der Lars Nordskogen bød på fine, ridbare baner som skilte greit. Våre egne ekvipasjer var å finne til start i de fleste av klassene begge dager, og gjorde fin figur med gode runder, flotte plasseringer og seiere i fire av klassene, til og med. Rideskoleklassen samlet denne gangen kun fem ekvipasjer, da flere av rideskolens ryttere nå har avansert og rir vanlige, åpne klasser med store fremganger.

Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic sikret seieren i LA for ponni kat. 1 på lørdag, og deretter klinket Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha med topplasseringen i MB. Søndag var det Pernille Wilskow Tingstad/ Hammers Heros tur til å toppe pallen i både og LA for enerne.

Tradisjonen tro samlet spesielt kvalifiseringsklassen i Ladies Cup 1,20 m på lørdag mange deltakere. Nadine Omli Johannessen/ Wizette fra Jarlsberg og Omegn Rideklubb trakk det lengste strået i søndagens finale, og kunne reise hjem både med premiepenger, vinnerdekken og flott vandrepokal. Seks av de i alt 16 finaleekvipasjene gikk videre til spennende omhopping.

Takk til alle Bærum Rideklubbs velvillige hjelpere, som atter en gang gjorde stevnehelgen til en virkelig fest!

Den 17. og 18. september vil det igjen syde av liv på Østern Brug, for da står vi i Bærum Rideklubb som arrangør for KM ponni og hest. Sett derfor allerede nå av helgen, slik at vi er best mulig rustet til stevnet som OARK (Oslo og Akershus Rytterkrets) selv omtaler som mini-NM!

Resultater:
Velkommen til D-stevne i sprang for ponni og hest med Paddock på plass!

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Apr 2016

Fredag bygger vi bane, og deretter er både vi Bærum Rideklubb og Paddock, vår hovedsponsor, klare til å ta i mot både ryttere, trenere og publikum på Østern Brug både lørdag og søndag!

Når alle to- og firbente ankommer tunet på Østern Brug lørdag morgen, er allerede den nye eieren av Paddock, June Strand Ingvorsen, på plass med sin hestebil. I sin rullende filial av den velrenommerte utstyrsforretningen for rytter og hest lover Bærum Rideklubbs hovedsponsor mange fristelser og gode kjøp, både til to- og firbente i sporten.

Paddock sponser også gavepremier i flere klasser både lørdag og søndag, så gled dere!

Ryttermelding:Informasjon om banebygging og arbeidslister

Postet av Bærum Rideklubb den 14. Apr 2016

Nedtellingen til helgens sprangstevne på Østern Brug har begynt, og vi i Bærum Rideklubb gleder oss!

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Banebygging blir fredag kl. 18:00. Klubbens medlemmer som selv skal ri, samt foresatte til ryttere under 16 år må møte!

Nedenfor finner du helgens arbeidslister. Det er veldig viktig at alle møter til de oppsatte vaktene sine. Vaktene er - som alltid på sprangstevner - for øvrig satt opp i forhold til klasser, og ikke klokkeslett, da disse er vanskelige å beregne. Som en tommelfingerregel tar vi utgangspunkt i de endelige startlistene (disse foreligger først på stevnedagen, og vil bli hengt opp), og regner ca. 2 minutter pr. ekvipasje for å komme frem til omtrentlig starttid for den enkelte klasse.

Vi minner om at alle klubbens medlemmer som skal starte, samt foresatte til ryttere under 16 år må hjelpe til! Eventuelle spørsmål kan rettes til stevneleder.

Arbeidsliste lørdag og søndag:

 • Parkeringsvakter bes møte 08:00 på lørdag, og 07:45 på søndag. Vi venter storinnrykk begge dager. Parkeringsmulighetene er begrenset, så her venter en skikkelig utfordring! Vi henstiller derfor ellers våre egne medlemmer som kommer med personbil, til ikke å parkere inne på området.
 • Kioskvakter bes også møte kl. 08:00 på lørdag, og kl. 07:45 på søndag.
 • Leveringslistene til kiosken ligger i eget oppslag. Vennligst lever varene ved stevnestart begge dager.
 • Banemannskap må også huske på å hjelpe til med ombygging mellom klassene.
 • Vi har alle et ansvar for å hjelpe til med rydding av banen, utstyr etc. ved stevneslutt på søndag.
 • Vi minner samtidig også om at det vil bli avholdt stewardkurs under stevnet både lørdag og søndag.

Velkommen til banebygging på fredag og en ellers hyggelig stevnehelg på Østern Brug!

,
Leveringsliste til kafeteriaen

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Apr 2016

Leveringslisten til kafeteriaen på Østern Brug i forbindelse med helgens stevne er nå klar.

Illustrasjonsbilde kake.jpg

Lever svært gjerne varene i forbindelse med stevnestart klokken 09:00 på lørdag og klokken 08:30 på søndag. Det er svært viktig at alle leverer varer som angitt, da dette er nøye planlagt i forhold til antall startende! Benevnelsen "kake" betyr for øvrig enten boller, kake eller muffins, og det er hyggelig om de påsmurte baguettene også har annet pålegg enn kun ost og skinke.

Øvrige arbeidslister vil bli lagt ut i løpet av morgendagen, og må følges til punkt og prikke, slik at vi får gjennomført et så hyggelig og trygt stevne som mulig! Eventuelle endringer MÅ kommuniseres med stevneleder.

Ryttermelding og foreløpige startlister ligger som vedlegg til stevneinvitasjonen på HorsePro.

Leveringsliste til kafeteriaen:
D-stevne i sprang og stewardkurs

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Apr 2016

Tidspunktet for vårt tradisjonsrike aprilstevne i sprang nærmer seg, og påmeldingen går snart ut. Samtidig som vi byr på sprangklasser for både ponni og hest, inviterer også OARK til stewardkurs på Østern Brug.

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Les mer om stewardkurset:

Mer informasjon om selve stevnet den 16. og 17. april vil komme i løpet av de nærmeste dagene. Husk at alle startende fra Bærum Rideklubb med eventuelle foresatte må påregne å hjelpe til.
Fine bærumssprang ved Kråkespranget

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Apr 2016

Denne helgen inviterte Moss Rideklubb til sitt tradisjonelle Kråkesprang. Våre ryttere hoppet flott både på ponni og hest.


Oppmøtet ved D-stevnet i sprang var stort begge dager, der arrangøren først inviterte til ponniklasser på lørdag, og deretter til hesteklasser på søndag.

Lørdag:

Fride Kalvø Løberg/ Reballe Gentiana gjennomførte først klasse LC for ponni kategori 2 med 8 feil, og ble deretter nummer 6 i klasse LB, etter å ha gjennomført en feilfri første fase og deretter krysset mållinjen i andre fase med kun ett lite feilpoeng for tid. Etter hva vi kan forstå, må dette ha vært karrierens aller første plassering, så dette var jamen moro!

Mina Benedicte Brinchmann/ Langklopps Zepplinn valgte også å legge veien til Moss denne lørdagen, og gjennomførte både klasse LC og LB for ponni kategori 1 med 4 feil. Ekvipasjen debuterte for øvrig allerede i midten av mars ved distriktsstevnet i sprang for hest i regi av Søndre Nordstrand Rideklubb, og gikk da helt til topps i hesteklasse 0,90 m med fine 73,50 stilpoeng og feilfri hopping.

Søndag:

Etter en løfterik debut på hest i november, har det vært stille rundt Ida Andenæs Axelsen. Men nå er hun tilbake, og kan virkelig se tilbake på en hyggelig stevnedag i Østfold. Med Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården leverte hun nemlig en feilfri og rask runde i 1,00 m, og krysset også mållinjen feilfritt med Celina 120. Deretter prikket hun inn en ny runde med førstnevnte i 1,10 m, og kunne innkassere en super sjettepremie i klassen. Celina 120 hoppet også første fase feilfritt.

Marie Benedicte Lund/ Shine On leverte på sin side en virkelig superrask runde i 1,00 m, men måtte se en bom falle. Deretter ble det 8 feil i 1,10 m, og ingen premier med hjem denne gangen. Ekvipasjen kan se tilbake på en rekke starter gjennom sesongen som var, og har så langt i tillegg til denne søndagen i Moss også vært å se til start på Hønefoss i januar og i Drammen i mars.

Resultater:
OARK-cup med bærumsdeltaker

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Apr 2016

Vårsesongen er tradisjonen tro også sesongen for en rekke cuper, både i dressur og sprang. I helgen var det blant annet tid for andre runde i årets OARK-cup i dressur for ponni og hest.


ILLUSTRASJON_FLETTER1-316x139.png

Nittedal Rideklubb stod som arrangør denne gangen, og kunne ønske i alt 76 startende velkommen sist lørdag. Den tradisjonsrike dressurcupen avholdes på tre eller fire stevner med avsluttende finale, og er åpen for deltakere fra hele landet i klassenivå fra og med LC til og med MB.

Elisabeth Sanner/ Veline M representerte klubben i LA:3 hest, og red inn til godkjent resultat blant hele 17 startende. Høyeste prosentpoeng og seier i klassen gikk til Suzanne Schønkopf/ Royal Zalute som representerer Skedsmo Rideklubb.

Resultater:
Vellykket stevnestart utendørs

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Apr 2016

En av landets mest iherdige stevnearrangører, Grenland Ryttersportsklubb, stod som vertskap for helgens elitestevne i sprang for ponni og hest, og ekstra stas ble det for de mange startende, da stevnet kunne holdes utendørs.

Illustrasjonsbilde sprang liggende bilde.jpg

Arkivfoto: Sille Kasin

Arrangørklubben kunne gi nærmere 400 startsignal gjennom de tre dagene sesongens aller første utendørsstevne i sprang foregikk, og der også Bærum Rideklubb også var representert, både på ponni og hest.

Lørdag:

Nora Nalbant og hennes nye enerponni Super Bad ble nummer 3 i LA etter å ha pådratt seg en liten tidsfeil i første fase. Debuten for de to ble avlagt allerede ved landsstevnet i Grenland i mars, og også da med fine runder.

Søndag:

Søndag sikret så Fanny Hjemdal Wallace seg en flott andreplass med Calido Boy i 1,20 m, mens det ble 8 feil i 1,30 m. Ekvipasjen er meldt på hjemmebane ved sprangstevnet vårt for ponni og hest på Østern Brug neste helg, slik at formen virkelig er spisset frem mot Drammen Spring Tour.

Nicoline Thrane-Steen/ Casper Damgård suste deretter inn som første uplasserte i LA kat. 2 etter en dobbel nullrunde, mens det ble 4 feil i første fase for Julie Linaae/ Darraghs Day. Nora/ Super Bad endte også som første uplasserte på samme klassenivå for enerne, og også disse etter å ha prikket inn en dobbel nullrunde.

Avslutningsvis rundet Nicoline/ Casper Damgård det hele av med nok en feilfri runde, som i MB+5 denne gangen holdt til en flott tredjeplass. Julie/ Darraghs Day leverte også en nullrunde i første fase, men pådro seg 5 feil i den andre.

Resultater: http://www.horsepro.no/index.php?r=show/event/even...

Les mer om sesongens første utendørsstevne i sprang:
Flotte presasjoner i Hallmesterskapet

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Apr 2016

I helgen stod Hønefoss og Ringerike som arrangør for årets Hallmesterskap i dressur, der 55 ekvipasjer stilte til start. Blant disse var flere bærumsekvipasjer.

På plass på Hønefoss forrige helg var blant andre Birgittte, Margrethe og Steffi Graf. Arkivfoto: Stinna Tange Kaastrup


Hønefoss Rideklubb stod som arrangør av årets Hallmesterskap i dressur for FH-ekvipasjer, VA, VB og MB forrige helg, og Bærum Ridkelubb var representert gjennom i alt fem ryttere. Totalt 55 ekvipasjer stilte til start i de ulike mesterskapsklassene, og det rapporteres om mye fin riding og til dels høye prosenter.

Vår egen FH-rytter, Birgitte Reitan, gjorde en fin figur i Grad 1 - 3 bak tøylene på Steffi Graf gjennom begge dager av mesterskapshelgen. Lørdag red de to inn til 66,666 prosentpoeng og andreplass, mens de oppnådde 65,289 prosentpoeng og en ny andreplass også på søndag. Helt til topps i FH Grad 3 gikk Anita Hennie Johnsen/ Lindegaard Lucky fra Trøndelag Hestesportsklubb.

Årets FH-gull Grad 4 gikk for øvrig til Stine Skillebekk/ Cali fra Asker Rideklubb, mens sølvet ble vunnet av Some Rideklubbs Christina Marcussen/ Fairlane. Bronsevinner ble Sigrid Rui/ Solos Lampas som representerer Morger Rideklubb.

Bærumsekvipasjen Kristin Leirfall/ Bjerggårdens representerte klubben i årets Hallmesterskap i dressur i VA på Hønefoss forrige helg, der 7 ekvipasjer stilte til start. De to oppnådde 113,920 prosentpoeng fordelt på de to dagene, med henholdsvis 57,403 prosentpoeng i første avdeling og 56,500 i den andre.

Gullmedaljør i VA ble Oppdal Hestesportsklubbs Louise Almlund Løkken/ Mr. Gold G, som satte ny personlig rekord i Grand Prix med hele 69,867 prosentpoeng. Tanum Rideklubbs Catharina Lorentzen Lund/ Helios tok sølv i klassen, mens Stine Marie Gøtesen/ Danilla fra Tønsberg og Omegn Ridekelubb sikret bronse.

Margrethe Janbu/ Højersmindes Rositta var eneste startende i VA nivå A, men gjorde til gjengjeld en formidabel jobb gjennom 61,435 prosentpoeng på lørdag og 62,698 prosentpoeng påfølgende søndag. Margrethe hadde for øvrig også hendene fulle på annet vis enn kun gjennom eget tøylegrep denne mesterkskapshelgen på Hønefoss, da hun jo også er Birgittes trener

I årets Hallmesterskap MA, der hele 21 ekvipasjer stilte til start, hadde klubben to deltakere. Gina B. M. Wiig/ Lindegårdens Luna red inn til en samlet poengsum på 127,642 og endte med dette som nummer 9.Tone Rustad/ Don Diablo ble stående med 62,807 prosentpoeng som tellende resultat fra andre avdeling – etter å dessverre ha blitt eliminert første dag.

Til topps i MA gikk Tanum Rideklubbs Line Østli/ Stall-K’s Roomy, mens Skedsmo Rideklubbs Grete Bergstrøm/ Felicia sikret sølv. Bronsen gikk til Halden Rideklubbs Helena Liholt Gulli/ Athens Amon.

I VB, der vi i Bærum Rideklubb for øvrig ikke hadde representanter til start, stakk Pernille Markussen/ Supertramp fra Tanum Rideklubb av med gullet, mens oppdal Hestsportsklubbs Cecilie Schilbred/ Teglvangs Radomir red inn til sølv, og Linn Kristin Stavang/ Spanggaard’s Fabriano fra Flora Hestesportsklubb ble belønnet med bronse.

Resultater:

Les mer om årets Hallmesterskap i dressur:
Flotte bærumsresultater og seier i Z-Tour

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Apr 2016

Våre fem bærumsryttere Lisa, Mille, Marie, Cornelia og Siril har representert de norske fargene gjennom de to første bolkene av populære Z-Tour i Belgia med stor suksess.

Samtlige av våre bærumsryttere stod for flotte prestasjoner, og signaliserte alle at de kan bli å regne med på sprangarenaer i inn- og utland, også denne sesongen. Forholdene som ventet våre utøvere på Zangersheide var som vanlig topp, og hestene viste med all tydelighet at de stortrivdes med igjen å kunne galoppere og hoppe ute.

Første "helg" i årets Z-Tour gikk fra mandag til onsdag forrige uke, andre helg fant sted fra fredag til søndag, og tredje og avsluttende helg avsluttes nå på søndag. Som vanlig foregikk konkurransene ved det verdensberømte stutteriet nordøst i Belgia på tre parallelle arenaer samtidig, og sammen med våre fem våre bærumsryttere var også en rekke øvrige norske ryttere til start.

Lisa Ulven klinket blant annet til med en flott andreplass i CSI2* 1,35 m med Mid Summer Nights Dream allerede andre dag av konkurransen den første helgen og en tidendeplass i 1,40 m på onsdag. Andre helg viste de to på ny form, og hoppet inn til 21. plass i CSI3* 1,40 m på fredag, og fulgte deretter opp med en knallsterk femteplass i 1,40 m påfølgende dag. Samme lørdag stod Lisa og Didi de Goedereede for et meget respektabelt resultat i 1,45 m, der de etter en feilfri runde ble første uplasserte ekvipasje, og også Carlie 3 ser ut til å være fint i rute.

Mille Marie Bjerke årsdebuterte på Zangersheide med en sterk tredjeplass i CSI3* 1,35 m bak tøylene på Udokus den andre helgen, og viste til gangs også at formen er inne på 8 år gamle Cherry Ann. I lørdagens CSI3* 1,35 m gikk de to nemlig helt til topps i et startfelt på 97, og der svært mange sterke navn var å finne på listene. Mille velger for øvrig også å ri under Z-Tour denne avslutningshelgen, der klassene kan streames live, og resultatene blir kontinuerlig oppdatert.

Marie Longem, som til vanlig har hestene sine stallet opp og trener i Belgia under topprytter Greogry Wathelet, viste på sin side også at hun trivdes under Z-Tour og i sterke, internasjonale startfelt. Hun red kun andre helg, og hoppet blant annet inn til 17. plass med Benito i CSI3* 1,40 m allerede på fredag. En vårsprek Algorhythem viste også med all tydelighet ar han blir å regne med fremover i utendørssesongen. Neste oppgaver venter i Drammen Spring Tour.

Z-Tour veteran Cornelia Emilie Kasin kan også se tilbake på et vellykket stevne med start de to første helgene. Simply Cruise var blant annet var plassert som nummer 5 i CSI2* 1,30 m og nummer 6 i 1,35 m, og nykommeren Erina hoppet inn til niendeplass i CSI1* 1,20 m og kapret deretter en sjetteplass innenfor samme klassenivå påfølgende dag. Førstnevnte hest var blant annet også ut i en av karrierens første 1,40 m-klasser og hoppet godt, mens sistnevnte debuterte med solid innsats i 1,30 m.

Siril Sønsteby kan på sin side også virkelig se tilbake på vellykkede dager på Zangersheide, og tar også med seg pågående avslutningshelg. Det kan bli riktig spennende! På lørdag andre helg leverte hun strålende, og var ikke snauere enn at hun ble plassert i 1,40 m som nummer 9 etter feilfri omhopping. Prikken over i'en kom med en sterk andreplass i U-25-rytternes lille tur 1,30 m, også dette med lille, godthoppende Chivu. Bak tøylene på Giga Star de Tiji stod Siril også for fine runder.

Arrangørens hjemmeside med resultater:
Velkommen til sprangstevne

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Mar 2016

Snart er det på tide å ønske velkommen til det tradisjonelle vårstevnet vårt i sprang på Østern Brug.

Illustrasjonsbilde Østern Brug.jpg

Helgen den 16. og 17. april ønsker vi i Bærum Rideklubb velkommen til sprangstevne på Østern Brug. Tradisjonen tro åpner vi utendørssesongen med klasser både for ponni og hest, og med vår tradisjonelle Ladies Cup som ett av helgens høydepunkter.

Du finner invitasjonen i stevnekalenderen på HorsePro, og online påmelding er nå åpen.

Samtidig minner vi alle våre medlemmer til start, samt eventuelle foresatte om at vi trenger hjelp både til banebygging på fredag, samt under selve stevnet, lørdag den 16. og søndag den 17. april. Skriv gjerne direkte på anmeldelsen hvilke arbeidsoppgaver som ønskes.
Fiona med flotte andreplasser

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Mar 2016

Fiona Dyring og Belle Fleur la veien til Åmot forrige helg, og kom hjem med to topplasseringer av to mulige på Sigdal og Rosthaug Hestesportslag . Plasseringene kom i LC og LB for ponni kategori 1.

" class="redactor-linkify-object" />
To fornøyde jenter på besøk hos Sigdal og Rosthaug Hestesportslag forrige lørdag - Fiona og Belle Fleur. Foto: Privat

Resultater:
Fantastisk sørlandshelg

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Mar 2016

Flere bærumsryttere var på plass da Arendal og Grimstad rideklubb inviterte til landsstevne i sprang, og vendte hjem med seire og flotte resultater.

Viser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPGViser IMG_0660.JPG

Julie og Darraghs Day var blant dem som virkelig kunne glede seg over å ha lagt veien til Fevik.

Foto: Privat


Følgende plasseringer forteller om en knallhelg for våre ryttere:

Ponni:
Kat. 2

Julie Linaae/ Darraghs Day: LA : 1. plass. & 2. plass; MB : 1.plass

Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Caper Damgård: MB 3. plass.

Sandra Lian hadde også flere flotte nullrunder gjennom helgen.

Kat. 1

Maria Wegeland Andersen / Suprime Magic . LA : 1.plass
Lisa Holmsen: MB: 2.plass med Hiawatha, 4. plass med Smokin Dan


Hest :
Lisa Ulven/ Carlie 3: 3. plass i MB


Komplette resultater:
Uttak - Norgesserien

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Mar 2016

Søndag den 20. mars går første runde i Norgesserien av stabelen på Hønefoss, og Bærum Rideklubb stiller med fullt lag i første divisjon.


Vi gratulerer følgende ekvipasjer med uttak, og ønsker lykke til!

 • Karin Bjorheim/ Chanel
 • Nadja Kassandra Ellefesen/ Breezy
 • Marie Benedicte Lund/ Shine On
 • Celina Hagen/ SR Marley Sport

Ekvipasjene rir i denne rekkefølgen, og lagleder er Nadja Kassandra Ellefsen.
Vil du ri på lag for Bærum Rideklubb?

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Mar 2016

Første kvalifiseringsstevne i Norgesserien går av stabelen om kort tid på Hønefoss, og har du lyst til å forsvare klubbens farger, ja, så er det på tide å hive seg rundt å samle lag.

Illustrasjonsfoto: Rebecca Ballestad-Mender

Har du lyst til å ri? Meld interesse til leder i sprangutvalget på mail sille.kasin@gmail.com snarest mulig, og senest innen torsdag den 10. mars kl. 18:00. Jo flere lag vi klarer å stille, jo morsommere blir det!

Litt informasjon om Norgesserien:

Statutt finner du her:

Norgesserien går i 3 divisjoner:

1. divisjon:
1. kvalifisering 1,15 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,20 m (utendørs) og finale 1,20 m (utendørs)

2. divisjon:
1. kvalifisering 1,05 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,10 m (utendørs) og finale 1,10 m (utendørs)

3. divisjon:
1. kvalifisering 0,95 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,00 m (utendørs) og finale 1,00 m (utendørs)


I år arrangerer altså Hønefoss Rideklubb 1. kvalifisering søndag den 20. mars, mens Drammen og Omegn Rideklubb arrangerer 2. kvalifisering søndag den 16. juni. Finalen går samtidig med Lag-NM i sprang i siste halvdel av august.

Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer. Tre resultater er tellende. Lagene behøver ikke å ha samme sammensetning i de to kvalifiseringene og i finalen. Husk at mange også rir ponnier i Norgesserien, da i hvert fall de to laveste divisjonene bør gå greit.

Ekvipasjer som starter i 3. divisjon, kan ikke tidligere være plassert i klasser over 1,20 m. Ekvipasjer som starter i 2. divisjon, kan ikke ha plassering i klasser over 1,30 m.

Se ellers nærmere opplysninger om prosedyre ved påmelding av lag her på siden under fanen Bærum Rideklubb. Uttaket vil bli offentliggjort her på klubbsiden vår, så snart dette foreligger, og du vil også bli kontaktet pr. mail.

Merk at ordinær frist for påmelding til det første kvalifiseringsstevnet i Drøbak er satt til den 10 mars kl. 21:00, og at rytterne selv melder så snart laguttaket er bekjentgjort. Under begge kvalifiseringshelgene kjører begge arrangører også vanlige D-stevneklasser. På Hønefoss er det også unghestklasser for 5- og 6-åringer. Beklager kort frist!

Proposisjon til stevnet på Hønefoss den 18. - 20. mars:
Flotte bærumsprestasjoner under AEG

Postet av Bærum Rideklubb den 6. Mar 2016

For 11. gang ønsket showdirektør Eirik Berentsen velkommen til Oslofjord Convention Center og Arctic Equestrian Games og kan se tilbake på en super vellykket hestefest.

Fanny og Callido Boy debuterte internasjonalt innendørs med to av tre topplasseringer i CSI2* den første helgen. Foto: Franz Kasin

Tradisjonen tro, stod Oslofjord Convention Center i hestesportens tegn 11 februardager til ende. Et knippe bærumsryttere var blant de mange startende, og er blant dem som virkelig kan se tilbake på flotte dager med mange sterke resultater.

I tillegg kunne vi glede oss over at Marie Valdar Longem var nominert som Årets seniorrytter i sprang under AEG Awards.

Les mer om våre ryttere og prestasjonene deres, samt stemningerapport fra årets gallashow med AEG Awards på www.hestesport.no.

Resultater:
Spennende dressurinvitasjon

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Feb 2016

Dressurstjernen Hannah Biggs kommer nå jevnlig på besøk til Sørkedalen Rideklubb, og ønsker også bærumsryttere velkommen.

Vi har mottatt super spennende invitasjon til clinics med det britiske dressuresset Hannah Biggs gjennom sesongen 2016. Finn ut om dette kan være noe for nettopp DEG!

Invitasjon med informasjon om påmelding o.a.:
Julie til topps på Sørum Fritidsgård

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Feb 2016

Søndag la flere bærumsryttere veien til Sørum Fritidsgård. Besøket resulterte i bærumsseier og spesielt gode ponniresultater.

Ponniekvipasjene Julie Linaae/ Darraghs Day, Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Casper Damgård og Maria Wergeland Andersen/ Supreme Magic og hesteekvipasjene Katharina Wendelborg/ Basti og Anne Cathrine Stange/ Veline M trosset vinterkulde og puljevis oppvarming med påfølgende nødvendig venting, og gjestet Skedsmo Rideklubb på søndag. Resultatmessig gikk det denne gangen aller best for ponniekvipasjene, som både sørget for seier og fine plasseringer.

Dessverre er bildene fra Sørum av svært dårlig kvalitet, og vi har kun bilder av ponniekvipasjene for hånden. Men - de er i det minste rykende ferske.....

Julie og Darraghs Day viste at vinnerformen var tidlig inne denne sesongen, og slo til med seier etter lynrask andre fase i 1,00 m. I 0,90 m hoppet de to også feilfritt, og endte som første uplasserte. Foto: Sille Kasin

Nicoline kunne reise hjem fra Sørum Fritidsgård med to flotte nullrunder og 7. plass i 0,90 m. Foto: Sille Kasin


Maria og Supreme Magic kan se tilbake på en flott søndag på besøk hos Skedsmo Rideklubb. I 0,90 m ble det delt fjerdeplass med 71,50 i stil, og deretter hoppet de inn til tredjeplass i 1,00 m. Foto: Sille Kasin

Resultater:
Velkommen til årsmøte

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Feb 2016

Førstkommende mandag håper vi å se så mange klubbmedlemmer som mulig på Østern Brug!

Som kjent innkaller vi til årsmøte i Bærum Rideklubb, førstkommende mandag den 14. februar klokken 19:00 i kafeteriaen på Østern Brug. I år håper vi på godt oppmøte, og håper også å se flere nye fjes!

Aktuelle dokumenter:

Agenda Årsmøte 2016.pdf

Kandidater til BRK styre og utvalg 2016.pdf

Styrets årsberetning for 2015.pdf

Årskontingent 2017.pdf

Årsrapport Dressur 2015.pdf

Årsrapport Sprang 2015.pdf

Årsregnskap 2015.pdf

I tillegg til de ordinære postene på programmet, byr vi på hyggelig sosialt samvær og spennende poster på programmet:

 • Landslagsrytter Ole Kristoffer Meland kommer og byr på seg selv gjennom sin kompetanse som rytter, inspirator og rollemodell

 • Paddocks nye eier, June Strand Ingvorsen, kommer og informerer om spennende planer for butikken og gode tilbud for klubbens medlemmer

 • Styret i Bærum Rideklubb inviterer alle fremmøtte til pizza og forfriskninger.

Velkommen til dere alle!
Registreing av alle hester

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Feb 2016

I forbindelse med Mattilsynets varslete pålegg om å registrere alle hester i et nasjonalt register, råder full forvirring.

Ikke minst gjelder dette etter at ivrige hesteeiere svært så flittig har tatt sosiale medier i bruk. Her kommer en presisering fra Mattilsynet, som forhåpentligvis vil kunne være klargjørende for oss alle:
Bærumsryttere med flotte debuter, fine premier og sterke prestasjoner

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Feb 2016

Flere av sprangrytterne våre møttes til dyst på landsstevne i sprang for ponni og hest med innlagte unghestklasser i Grenland denne helgen.

Arkivbilde: Tom Rune Lian

Yngste bærumsdeltaker til start var ponnirytter Sandra Sunde Lian, som sammen med kategori 2, SR Oscar the Boxer, vikelig leverte varene på søndag – etter å ha sesongdebutert i Moss forrige helg. Etter å ha ventet i timesvis på å komme til i ringen, gjennomførte de to en godkjent runde i MB, og returnerte deretter tilbake i hallen for debut i MA. En meget fokusert Sandra tøylet ponnien som hun nå er på NRYFs satsningsgruppe i feltritt sammen med, feilfritt over hinder etter hinder. Ett riv på aller siste hinder i andre fase ble resultatet – og belønningen ble direkte uttak til ponniklassene under AEG.

Her finner du masse flotte bilder av Sandra og Oscar i ringen:

Team Hoel, som består av Katharina Wendelborg, Theodor Wendelborg og Cornelia Emilie Kasin, var på sin side på plass i Grenland gjennom hele helgen, og kunne langt på vei glede seg over hester i form. Blant flere sterke prestasjoner er spesielt Theodors flotte tredjeplass med Veavanta-C i 1,20 m på fredag, der hele 82 tellende ekvipasjer stilte til start, en 14. plass med samme hest i 1,20 m på søndag, og deretter en sterk 12. plass i 1,30 m med Chivas Regal III. Cornelia var også strålende fornøyd med femåringene Bring It On og Mai Favorit, som gjennom fine runder nå allerede er kvalifisert til deltakelse i Breeders-finalen senere i sommer, med sin egen Erina, som hoppet godt og plukket premier på sitt klassenvå, og også med Simply Cruise som nå virkelig viser gryende AEG-form gjennom blant annet en sterk fjerdeplass i 1,35 m på lørdag.

Her kan du selv se Theodors flotte premierunde med Chivas Regal i 1,30 m:


En annen bærumsrytter som var ute for å spisse formen, var Siril Sønsteby. Hun red bare fredag, og leverte første en fin, feilfri runde i 1,20 m med fine Giga Star De Tiji ,og red deretter 1,30 m. Neste oppgave for ungrytteren blir også AEG på Oslofjord Convention Center.

De to hosleekvipasjene Kathinka Winter Hjelt/ Bordeaux Du Sud og Heidi Opsahl Grimsen/ Felix la også veien til populære Grenland Ryttersportsklubb denne helgen – etter først å ha sesongdebutert på henholdsvis Hønefoss og Melsom de to foregående helgene. Førstnevnte leverte gode runder med 4 og 8 feil både lørdag og søndag i 1,15 m, 1,20 m og 1,25 m, mens sistnevnte kun startet søndag i 1,30 m med 8 feil.

Fanny Hjemdal Wallace leverte på sin side der hun slapp forrige sesong – med fine runder og godt hoppende hester både lørdag og søndag. På avslutningsdagen ble det premier å ta med hjem både på Sweetheart og Calido Boy- som henholdsvis nummer 4 og nummer 20 i 1,20 m. Nå venter spennende dager under AEG også på Fanny.

Fanny og Sweetheart sesongdebuterte med stil i Grenland denne helgen. Arkivbilde: Privat

Resultater:
Paddock med ny eier og gode bærumstilbud

Postet av Bærum Rideklubb den 9. Feb 2016

Velkjente Paddock på Røa har fått ny eier, og Bærum Rideklubbs medlemmer har fortsatt en gunstig avtale om rabatt på alt utstyr både for hest og rytter.


June Strand Ingvorsen har overtatt som ny eier av utstyrsforretningen Paddock, og fortsetter som vår hovedsponsor også i 2016.

Bærum Rideklubbs medlemmer får fremdeles 10 % rabatt på alle kjøp både til hest og rytter, og i tillegg kan June etter hvert også friste med spennende nettbutikk og utvidet satsing på sprangutstyr, spesielt myntet på barn og ungdom. I tillegg til det vanlige sortimentet av pleieprodukter, vil Paddock nå også selge fôr fra velkjente Havens og Marstall.

Vi i Bærum Rideklubb gleder oss til å samarbeide med Paddock og June, og ønsker lykke til med satsningen!
Er hesten din ført inn i det sentrale hesteregisteret?

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Feb 2016

Hvis nei - ikke vent til fristen er omme for å få registrert hesten eller ponnien din i det sentrale hesteregisteret, men sørg for at du gjør det i tide!

Nytt EU-krav også for norske ridehester

I tråd med nye EU-forskrifter må alle norskfødte og importerte ridehester være ført inn i det sentrale hesteregisteret innen 1. juli. Registreringen skjer via Norsk Varmblod, som er passutstedende organisasjon for alle ridehester i Norge. Med andre ord: Selv om hesten din er registrert i NRYF, skal den nå også være registrert hos NV!

Allerede registrert?

Dersom hesten allerede har et stempel fra en norsk passutstedende organisasjon i det utenlandske passet, behøver du IKKE å foreta deg noe. Hester som allerede er registrert i Norsk Varmblod i forbindelse med avl, utstilling eller deltakelse i Breeders, vil vises med NV logo på sin informasjonsside i HorsePro.

Slik registrerer du hesten din

For å registrere hesten din i NV, må du gjøre følgende:

 1. Hestens originale pass må sendes inn for registrering i databasen. Norsk Varmblod anbefaler at passet sendes rekommandert, og at man før sending tar kopi av passet.
 2. Registreringsavgift skal betales inn til konto 1204.03.09118, og kvittering må legges ved passet. Merk innbetalingen med hestens navn og registreringsnummer. Pris for registrering er kr 580,00 pr. hest + ekspedisjonsgebyr kr 65,00.
 3. Dokumentasjon på eierskap (kontrakt/ eierkort eller liknende) må vedlegges.

Pass, eierdokumentasjon og kvittering for betalt registreringsavgift og gebyr sendes til:

Norsk Varmblod
Postboks 10
2091 Hurdal

Endringer må også meldes

I tillegg skal alle endringer av opplysninger i utstedte pass også registreres hos NV. Eier har ansvar for å melde følgende endringer innen 30 dager:

 • Eierskifte med navn og adresse til hesteholderen
 • Endringer i signalement (f.eks. ny mikrochip)
 • Landet der hesten holdes
 • Dato for død, avlivning, slakt eller tap av hesten
 • Status som innenfor eller utenfor matkjeden (Skal meldes innen 14 dager)

Beregn god tid

NV opplyser at de behandler registreringene fortløpende, men at noe ventetid må beregnes. Nøl derfor ikke, men sørg for å få hesten din ført inn i det sentrale registeret innen i god tid innen 1. juli!
Sterke plasseringer av Margrethe

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Feb 2016

Mens vi her hjemme så vidt er i gang med stevnesesongen, fortsetter Margrethe Vist Hartmann å vise sprangform til hest i Tyskland.

Margrethe er godt i gang med sprangsesongen allerede, og leverer stadig gode runder, helg etter helg. Arkivfoto: Sille Kasin

Bærumsrytter Margrethe Vist Hartmann er godt i gang med sprangsesongen på kontinentet. I helgen har hun vært på stevne med Weihrauch, og har dette å fortelle oss:

Vi har vært på stevne igjen i Verden i Niedersachsen. Det er et stort nasjonalt stevne med mange gode ryttere som blant annet Mario Stevens og Thomas Voss. Jeg har bare ridd Weihrauch. På fredag som var 1. kvalifikasjon i medium tour,, hadde jeg dessverre siste hinder ned i 1,40, så jeg ble akkurat ikke plassert. I går i 1,40 som var en tidshoppning 2.kvalifikasjon medium tour var vi raske og feilfrie og ble nr. 7. Og i dag som var 1,45 medium tour finale med omhoppning hadde vi dessverre et ned, men ble fortsatt plassert nr. 10. Vi er veldig fornøyde :-)


Her er linken til stevnet: Jeg red klasse 5, 6 og 7:


http://www.turnierauskunft.de/veranstaltung/361605001/pruefungsuebersicht_live.php
Bærumsryttere tok premier på årets første landsstevne i sprang

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Feb 2016

Lisa Ulven og Cornelia Emilie Kasin valgte sesongdebut i Arendal og Grimstad i helgen, og kunne begge reise hjem med premier.

Lisa og Carlie 3 leverte fine runder i sesongdebuten og er - som her -raskt klar for større oppgaver. Arkivfoto: 1clicphoto

Arendal og Grimstad Rideklubb er kjent som en av landets mest populære stevnearrangører. Denne helgen stod de som vertskap for sesongens første landsstevne i sprang for ponni og hest, og hadde også to av våre bærumsryttere på besøk.

Først ut på fredag av de to var Cornelia Emilie Kasin, som sesongdebuterte med femteplass i 1,10 m med Erina. Videre gjennom helgen i Arendal leverte ekvipasjen to nye nullrunder i 1,20 m og 1,15 m og hentet hjem nok en femteplass. Simply Cruise var på sin side endelig tilbake i ringen etter breederstriumfen samme sted i juli, og trivdes åpenbart godt med å konkurrere igjen- i henholdsvis 1,20 m, Mini Prix 1,30 m/ 1,35 m og 1,25 m med alt fra null til 4 feil på hinder.

Med bare nullrunder i årets første stevnehelg ser Erina og Cornelia ut til å kunne gå en spennende sesong i møte. Arkivfoto: Sille Kasin

Lisa Ulven sesongdebuterte på sin side også med fine runder på alle sine tre hester, og både med Mid Summers Night Dream og Didi De Goedereede ble det premier å ta med hjem. Fredag vanket fjerde og femteplass i 1,30 m, mens Lisa var inne med begge hester til spennende omhopping i lørdagens Mini Prix 1,30 m/ 1,35 m. Begge gikk i alt tre feilfrie runder og endte som syv og åtte i et tøft startfelt på hele 41. Søndag ble det avslutningsvis 4 feil med hver av de to i 1,35 m. Carlie 3 gjorde også sakene sine, og leverte stødige firefeilsrunder i både 1,20 på fredag og i 1,35 m sistedag, mens to bommer falt i Mini Prix.

Mer om landsstevnet i Arendal - og også om helgens lands- og elitestevne i dressur på Epona - kan du lese på hestesport.no:

Resultater:
Spennende bærumspar til start i Kristiansand

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Feb 2016

FH-rytter Birgitte Reitan og treneren hennes, Margrethe Janbu, valgte å legge sesongdebuten til årets første lands- og elitestevne i dressur.

Bærum Rideklubbs og en av Norges mest profilierte FH-ryttere, Birgitte Reitan, slo følge med trener og selv aktiv dressurrytter, Margrethe Janbu, til stevnestart på Sørlandet denne helgen. Arkivfoto: Privat

Sørlandsparken Rideklubb inviterte til sesongens første lands- og elitestevne i dressur med innlagte FH-klasser både lørdag og søndag. Våre to utøvere, elev Birigtte Reitan og trener Margrethe Janbu, red både lørdag og søndag.

Birgitte sesongdebuterte i FH-klassene ved landsstevnet til henholdsvis 61,884 og 63,587 prosentpoeng med sin nye lånehest, Steffi Graf, mens Margrethe Janbu tøylet sin Højersminde Rositta inn til 59,211 prosentpoeng i Intermediaire II på lørdag og til 56,333 prosentpoeng i sesongens første FEI Grand Prix ved elitedelen av stevnet.

Videre i sesongen venter spennende planer for de to - ikke minst fordi Birgitte jo er FH-rytter på landslaget med spennende representasjonsoppgaver i vente, og Margrethe nå velger å følge henne tettere enn tidligere etter nylig å ha sluttet som daglig leder ved Østern Brug - i tillegg til å skjøtte egen ridekarriere.

Resultater:
Flotte sesongdebuter på Hønefoss

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Feb 2016

Flere av våre bærumsryttere la veien til Hønefoss i helgen, og sesongdebuterte med fine resultater.

Fiona Dyring og Belle Fleur var blant bærumsekvipasjene som innledet stevnesesongen med sprangstart på Hønefoss denne helgen. Arkivfoto: Bjørn Hammerseth

Hønefoss og Ringerike Rideklubb stod som arrangør for årets første runde i den populære BRYK vintercupen i sprang. Mer enn 200 starter vant veien inn i ringen hver av de to dagene, med både klasser for ponni og hest på fredag og kun hesteklasser på lørdag.

I de første ponniklassene for enere på fredag fikk vi et hyggelig gjensyn i ringen med Fiona Dyring/ Belle Fleur. De to leverte feilfrie runder og ble belønnet med fine stilpoeng både i LD og LC.

Julie Linaae/ Darraghs Day slo deretter til med nullrunder både i LB og LA for toere, mens Maria Andersen Wergeland/ Supreme Magic sesongdebuterte med dobbel null i LB for enere og med 7 feil i første fase i LA.

Fride Kalvø Løberg/ Reballe Gentiana gjennomførte på sin side ikke bare sesongdebuten på Hønefoss på fredag, men også karrierens to aller første runder. Best gikk det i 0,90 m, der innsatsen ble belønnet med Clear Round sløyfe.

Emily Storm Muniz/ Cadiz van de Donkhoeve valgte også å legge stevnedebuten sammen til Hønefoss, og kunne reise hjem med premier både fredag og lørdag. En 8. plass i 1,05 m og en 5. plass i 1,00 lover virkelig godt for fremtiden. I tillegg gjennomførte ekvipasjen 1,10 m begge dager, og pådro seg kun ett riv på lørdag.

Katinka Winter Hjelt/ Bordeeaux Du Sud deltok også i 1,10 m, men måtte reise hjem uten premie denne gangen.

Heidi Opsahl Grimsen/ Felix sesongdebuterte på sin side på D-stevnet i Melsom med en fin nullrunde i 1,20 m allerede for to uker siden, og gjennomførte nå en fin runde 1,25 m på Hønefoss med kun én liten tidsfeil.

Resultater:
Velkommen til årsmøte!

Postet av Bærum Rideklubb den 31. Jan 2016

Mandag den 15. februar klokken 19:00 inviterer vi alle medlemmer til årsmøte i Bærum Rideklubb, og vi kan virkelig friste med spennende program for store og små denne gangen.

Landslagsrytter Ole Kristoffer Meland kommer på besøk til oss på Østern Brug. Foto: oslohorseshow.com

I forbindelse med forhåndssalget av billetter til Kingsland Oslo Horse Show denne høsten gjorde medlemmer i Bærum Rideklubb en strålende innsats og vant et møte med landslagsrytter Ole Kristoffer Meland. - Og nå kommer den populære skoganrytteren til oss på Østern Brug - direkte fra landslagssamling, og rett før start i AEG 2016!

Styret i Bærum Rideklubb har derfor denne gangen gleden av å invitere alle medlemmer til årsmøte -med underholdning, mat, drikke og sosialt samvær i tillegg. Vi sparker i gang i kafeteriaen på Østern Brug mandag den 15. februar klokken 19:00, og håper virkelig å se mange av dere der! Ole Kristoffer ser frem til å komme, og ser gjerne at dere forbereder spørsmål til ham. - Og selv om han er sprangrytter, ja, så kan vi love at han også vet å ri hestene sine på bakken!

Dokumenter til årsmøtet vil bli lagt ut i løpet av kort tid.
Mange bærumsryttere på landslag og elitegrupper

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jan 2016

Også i 2016 får vi gleden av å se mange bærumsryttere i sving på landslag og elitegrupper.

Gruppene justeres årlig eller etter behov, og fra start i 2016 har følgende ryttere fått tillit fra landslagsledelsen:


Landslag dressur junior:

Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal

Landslag sprang:
Ponni kat. 2: Nora Nalbant

Ponni kat. 1: Hanna Cecilie Wicklund

Children: Hanna Cecilie Wicklund

Junior: LIsa Ulven

Senior: Marie Longem/ Algorhythem

Elitegruppe sprang:

Ponni kat. 1: Lisa Holmsen

Unge ryttere: Cathrine Jerring

Senior: Margrethe Vis Hartmann


Som det går frem, tas ekvipasjer ut i dressur og på seniornivå i sprang, mens det innenfor de øvrige kategoriene kun er rytterne som gis tillit.

Vi gratulerer våre ryttere med uttaket, og vet i tillegg at vi har spennende ekvipasjer på gang som i løpet av sesongen kanskje også blir å finne på listene.
Marie i ny verdenscup

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Jan 2016

Marie har på nytt vært til start i verdenscupen i sprang. Denne gangen gikk turen til Leipzig i Tyskland.

Marie og Algorhythem har gjennomført flere flotte runder i verdenscupen i sprang disse seneste månedene. Her ved KOHS på Telenor Arena. Arkivfoto: Equimedia Mette Sattrup

Inneværende helg har bærumsrytter Marie Valdar Longem vært eneste norske rytter til start ved femstjerners stevnet i sprang i Leipzig. Med på lasset var to hester denne gangen, 10 år gamle Benito og 11 år gamle Algorhythem.

Les mer om Marie på www.hestesport.no:
Flott sesongdebut for Margrethe

Postet av Bærum Rideklubb den 16. Jan 2016

Bærumsrytter Margrethe Vist Hartmann kan se tilbake på en flott sesongdebut i Tyskland.

Tidligere denne uken sesongdebuterte Margrethe med nullrunder og flotte plasseringer på flere av hestene sine. Les mer om Margrethe og resultatene hennes denne uken:
Klarer vi også dette året å få med bærumsryttere gjennom AEG Promotion Cup?

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Jan 2016

AEG, vinterens vakreste eventyr, nærmer seg med stormskritt, og søndag ved midnatt avsluttes populære Promotion Cup.

I fjor forhåndssolgte medlemmer i Bærum Rideklubb så mange billetter gjennom AEG Promotion Cup at vi kunne sende to ryttere, Sandra på ponni og Cathinka på hest, til Arctic Equestrian Games på klubbens regning.

Klarer vi dette også i år? I fjor på samme tid lå vi dårlig an i kampen om de gjeve plassene, men slo så til med en fenomenal innspurt som altså sikret oss to deltakere. Les mer om Sandras eventyr som debutant i AEG:

Søndag den 17. januar avsluttes kampanjen ved midnatt. Les mer på hestesport. no:

All informasjon om årets AEG finner du for øvrig her:


Siste frist for påmelding til NRYFs samling uten hest på Norges Idrettshøgskole

Postet av Bærum Rideklubb den 3. Jan 2016

Har du planer om å ri NM 2016 for ponni, children, junior eller unge ryttere? Hvis ja, må du huske på å melde deg på NRYFs årlige samling uten hest innen i morgen, mandag den 4. januar.

Du finner mer informasjon om samling og påmelding her: