Invitasjon til treningshelg for hest og rytter

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Sep 2020

Invitasjon til treningshelg for hest og rytter

Som klubb ønsker vi å dele kunnskap om korrekt trening av hest og rytter. Derfor er vi veldig heldige som har fått vår egen Kjell Myhre til å holde foredrag om treningsskalaen og dømme programridning. Kjell er internasjonal dressurdommer, jobber som utviklingssjef i Norges Rytterforbund, og er landslagsleder for junior og unge ryttere i dressur. Line Synnøve Larsen, dressurrytter og fysioterapeut, holder foredrag om trening for ryttere. Dagen avsluttes med treningsøkt der du får erfaring med treningsøvelser du kan gjøre hjemme.  

Program lørdag 31.10.20:

11.00: Velkommen. Frukt og kaffe. Bli kjent med hverandre.

11.30: Foredrag om treningsskalaen v/ Kjell

12.30: Lunsj + quiz

13.30: Foredrag om trening for ryttere v/Line

14.00: Praktisk økt

14.45: Oppsummering

15.00: Takk for i dag

 

Program søndag 01.11.20:

11.00 – programridning. Du velger selv hvilket program du vil ri. Ridetid sendes til deltaker.

 

Antall plasser: 10. Første mann til mølla prinsipp. Åpent for alle.

Pris: 250 kroner. Vippses til Bærum rideklubb Sekritariat #98139 innen 31.10.20.

Påmelding til: Baerum.rideklubb@gmail.com 

 

 Rytterstøtte 2020

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Mai 2020

Tekst: Sille Kasin 
Vi i styret i Bærum rideklubb er svært glade og stolte over at vi har så mange aktive utøvere som er ute og konkurrerer på mange nivåer, fra utvidete klubbklasser og opp til sportens høyeste internasjonale nivå. Etter en lang periode med stevnetørke, tenker vi derfor at vi vil gi medlemmene våre som satser, en aldri så liten gulrot - uansett gren, og uansett resultat. Nemlig rytterstøtte!

Gjennom rytterstøtte tenker vi at det vil være attraktivt å være medlem i Bærum rideklubb og representere klubben på stevner i inn- og utland, og dermed være ansiktet vårt utad. Slik synliggjør vi for konkurranserytterne våre at dere er viktige for klubbens omdømme, og også svært viktige for oss når det kommer til rekruttering.

Vi ser for oss et system der man selv som aktiv konkurranserytter, sender inn en oversikt innen utgangen av året til styret i Bærum Rideklubb over de stevnene man har deltatt på gjennom sesongen. For 2020 besluttet årsmøtet å bevilge en pott på kr 50.000,- til fordeling blant aktive bærumsryttere etter følgende poengsystem, som vi håper både er motiverende og rettferdig :

  • Utvidet klubb-, Drive In- og  distriktstevner gir 5 poeng
  • Lands- og elitestevner gir 10 poeng
  • Internasjonale stevner gir 20 poeng
  • Nordisk Baltisk Mesterskap (NBC) gir 20 poeng + 20 poeng ekstra
  • EM, VM og OL gir 20 poeng + 20 poeng ekstra


Kriterier for Bærum rideklubbs rytterstøtte 2020:

  • Du må være medlem av Bærum Rideklubb og representere klubben på stevner fra og med utvidet klubbnivå og oppover.
  • Du må selv holde oversikt over stevnedeltakelsen din gjennom sesongen 2020, og kunne dokumentere stevnene dine.
  • Du må selv laste ned det vedlagte rapportskjemaet og sende det i utfylt stand på mail til baerum.rideklubb@gmail.com innen 15. desember 2020 sammen med rytters individuelle resultater i HorsePro eller annen database.
  • Styret i Bærum Rideklubb behandler innkomne søknader ved årsskiftet og fordeler potten som årsmøtet har fastsatt, ifølge gitt poengskala.
  • Kun søknader som sendes innen frist, kvalifiserer til rytterstøtte.


Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss veldig til å sparke igang ordningen med rytterstøtte, og håper at alle aktive ryttere i Bærum Rideklubb ser frem til det samme! 

Rytterstøtte - Rapportskjema.xlsx


Flott dressurstart utendørs

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Mai 2020

Tekst: Sille Kasin

Foto: Privat 

Artikkelen er oppdatert.


Line Boleyn Melle-Børrensen var én av tre fornøyde bærumsekvipasjer som gjestet Ellingsrud denne helgen.

De tre bærumsekvipasjene Victoria Eidsvig Vegara/ Land Guard, Amanda Siberg Nakken/ Arganza og Line Boleyn Melle-Børresen/ La Voix de Loup representerte klubben på beste vis, og på førstnevnte ble også innsatsen belønnet med premie.  Fredag kapret nemlig Victoria og Land Guard andreplass i MA:1 med 64.822 prosentpoeng, og de to fikk dermed en riktig så god start på utendørssesongen. Lørdag og søndag var deretter ekvipasjen ute i Prix St. Georges og oppnådde nok en gang fine prosenter begge dager. Ekvipasjen er dermed kvalifisert til norgesmesterskapet for unge ryttere .

Victoria Eidsvig Vegara og Land Guard leverte tre stødige programmer og kunne også glede seg over en flott plassering denne helgen. Dermed er de to kvalifisert NM til for unge ryttere.

Line Boleyn Melle- Børresen kunne på sin side fortelle om et noe annerledes, men morsomt stevne:

- Det var veldig gøy, men også rart, smiler hun i etterkant. - Det var mye avstand mellom mennesker, og derfor ingen heiagjeng. Litt stusslig, egentlig, men samtidig utrolig flott av Ellingsrud rideklubb å klare å stelle i stand et fint stevne i disse rare tider. Vi kom, salte på, red og dro igjen. Ingen «small talk», altså, men bare korte kommentarer med avstand, legger hun til. 

Bærumsrytteren bekrefter videre at hun er godt fornøyd med helgens innsats i Prix St. Georges på lørdag:

- Takket være Equipe får vi jo nå i hvert fall online resultater, så en formening om hvordan det gikk, fikk man jo der og da i øyeblikket. Denne mandagen kom også protokollene ettersendt på på mail, og jeg ble i hvert fall veldig fornøyd, smiler hun. – For meg ble dette en fin debut på sesongens første stevne som egentlig skulle ha vært i mars. Jeg hadde «glemt» å børste støv av skrittpiruettene mine fra i fjor, så noe dårlig der….. FY til rytteren, ler hun, men ellers er jeg altså veldig fornøyd med å ha havnet midt på treet med 62.435 %.

Resultater:

 NM lag sprang 2020

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Mai 2020

Tekst og arkivbilde: Sille Kasin


Etter å ha opplevd tunge tider med stevnetørke både i inn- og utland den seneste tiden, fylles nå gledelig nok langsomt stevnekalenderen opp med arrangementer. Beklageligvis utgår årets finale i Norgesserien, da utøverne ikke får mulighet til å kvalifisere seg til denne. Imidlertid kan vi glede oss over at Sandnes og Jæren Rideklubb ønsker velkommen til NM-delen av det planlagte arrangementet sitt - NM lag ponni i tidsrommet 3. - 5. juli. I tillegg vil NM lag hest helgen etter, altså den 10. - 12. juli, forhåpentligvis også la seg gjennomføre.

Er du kvalifisert, og har lyst til å representere oss i Bærum Rideklubb under lagmesterskapet, enten på ponni eller hest? Meld i så fall interesse om å få ri på mail til baerum.rideklubb@gmail.com snarest mulig. Send svært gjerne også kopi til grenleder i sprang via mail sille.kasin@gmail.com.

Ponnilagene kan bestå av tre eller fire ekvipasjer, hvorav de tre beste teller. Lagene kan bestå av både ponni kategori 1  og kategori 2. Toerne hopper på egne premisser, og det er ingen begrensninger på antall . Mesterskapet går over to dager i klasse MB, én avdeling første dag, og deretter andre avdeling over to runder den andre. Ekvipasjene må være kvalifisert til siste avdeling i henhold til § 258. I selve finalen, andre runde dag to, møtes de åtte beste lagene for å gjøre opp seg imellom om medlajer, heder og ære. 

NM lag sprang går i klasse 1,25 m/ 1,30 m, over tre dager i tre avdelinger. 1. og 2. avdeling er kvalifisering til finalen, der de beste åtte lagene møtes. Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer, hvorav de tre beste teller. Ekvipasjene må være kvalifisert til siste avdeling i henhold til § 258.

Statutt NM lag sprang 2020: Ingen stevner på hjemmebane foreløpig

Postet av Bærum Rideklubb den 16. Mai 2020

Tekst: Sille Kasin

For kort tid siden kom den felles gladmeldingen fra Norges Idrettsforbund, Norges Rytterforbund og helsemyndighetene våre om at gjeldende koronatiltak nå gjør det mulig igjen å arrangere ridestevner etter flere ukers total stevnetørke. Dette gledet blant andre oss i grenutvalget i sprang og resten av styret i Bærum Rideklubb stort, da vi som alle andre hestevenner har kjent på den uventete stevnetørken som brått rammet oss som arrangør, og som også har fått konsekvenser for klubbens mange aktive konkurranseryttere.

Enormt trist er  derfor å nå måtte erkjenne at vi ikke ser det som praktisk mulig å arrangere det tradisjonsrike vårstevnet vårt i sprang på Østern Brug, som skulle ha funnet sted den 6. og 7. juni. Blant annet hadde vi gledet oss til endelig å få brukt det flotte, nye tidtakeranlegget vårt utendørs, vi hadde gledet oss til å kunne la egne klubbmedlemmer og besøkende fra nær og fjern nyte godt av den nye kafévognen vår, vi hadde gledet oss til nok et år å kunne kåre vinneren av tradisjonsrike Ladies Cup, og ikke minst hadde vi gledet oss til å se mange av Bærum Rideklubbs egne ekvipasjer vise seg frem på hjemmebane . 

Vi var  lenge innstilte på å kunne arrangere det populære distriktstevnet vårt innenfor gjeldende koronabestemmelser som foreløpig gjelder én måned til, og valgte derfor å skyve på avgjørelsen om å avlyse så lenge vi syntes vi kunne. Risikovurderinger ble foretatt både én og flere ganger, muligheter ble diskutert, og helt inntil i går, fredag den 15. mai, øynet vi en liten mulighet om at det kunne la seg gjøre. Men da det til sist gikk opp for oss at selv ikke alle klubbens egne medlemmer som nok hadde ønsket å starte, ville kunne få lov til dette, og at vi nær sagt heller ikke kunne ønske én eneste stolt bestemor, bestefar eller bestevenninne velkommen som publikum, ja, da forstod vi dessverre at dette kom til å bli vanskelig, eller egentlig umulig for oss å gjennomføre.

Nå tenker imidlertid vi i grenutvalget og styret i Bærum Rideklubb allerede fremover, og krysser fingre og tær for at koronasituasjonen videre går i ønsket retning, slik at vi virkelig kan komme sterkt tilbake med to flotte distriktstevner i sprang på Østern Brug til høsten. Disse arrangementene ligger begge inne i stevnekalenderen, så allerede nå er det lov å sette av de to stevnehelgene, og forsiktig, forsiktig begynne å glede seg. 

Med bildet av en festpyntet bærumshest til start under fjorårets jubelarangement på Linnesvollen på selveste 17. mai, ønsker vi alle en hygggelig nasjonaldag - selv om den blir helt annerledes enn i fjor, og alle tidligere år. God 17. mai 2020!

Arkivbilde: Sille Kasin Rytterstøtte og aktivitet i klubben

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Apr 2020

Vi setter stor pris på alle våre medlemmer, og ønsker å premiere dere som er ute og representerer klubben på en fremragende måte. Klubben har derfor satt av hele 50.000 kr til rytterstøtte! Rytterstøtten vil bli fordelt ut fra et poengsystem, og ALLE klubbens medlemmer som konkurrerer på utvidete klubbstevner, distrikt-, nasjonale- og internasjonale stevner, kan søke om denne støtten. Styret vil komme tilbake til poengfordelingen som ligger til grunn for tildeling, i god tid før det åpnes opp igjen for stevner.

 Videre planlegger vi å arrangere en dressursamling for klubbens medlemmer. I en tid hvor alt er i bero, er dette fortsatt på planleggingsstadiet. Vi kommer tilbake med informasjon så snart det tar seg gjøre. 

 Vi oppfordrer medlemmene våre til å bidra til liv på Instagram-kontoen vår! Tagg oss gjerne med bilder og små videoklipp, så sørger vi for at det kommer ut på vår story. Uavhengig av hvilken stall du står eller rir på, er alle klubbens medlemmer en viktig brikke i Bærum Rideklubb. Vi håper derfor at vi ved hjelp av blant annet Instagram kan bli litt bedre kjent med hverandre!

 Arkivbilde: Helene Gjerde AamdalPåskehilsen

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Apr 2020

Vi ønsker alle medlemmer i Bærum Rideklubb riktig god påske! Husk å følge koronavettreglene både for to- og firbente, og ta ekstra godt vare på hverandre!Corona viruset og retningslinjer for idrettslag/klubber

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Mar 2020

https://www.rytter.no/all-idrettsaktivitet-avlyses-med-umiddelbar-virkning/

Bærum Rideklubb følger nøye med på utviklingen av Corona viruset, og stiller oss bak rytterforbundets anbefalinger, vi ber om at våre medlemmer gjør det samme! Innkalling til årsmøte

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Feb 2020

Tekst: Sille Kasin

Styret i Bærum Rideklubb har med dette gleden av å kalle inn til årsmøte 2020. Vi håper derfor  å se mange av klubbens medlemmer tirsdag den 25. februar klokken 19:30 i kafeteriaen på Østern Brug.

Bærum Rideklubb Årsrapport 2019 endelig versjon.pdf

Som vanlig ønsker vi i styret å kombinere det nyttige med det hyggelige når vi først sees, og inviterer derfor samtidig klubbens fremmøtte medlemmer til pizza, mineralvann, kaff og te!

Velkommen til årsmøtet 2020!

Bildecollagen viser noen av mange sportslige høydepunkter i året som gikk, og er sammensatt av bilder tatt av Helene Gjerde Aamdal, Sofie Torlei Olsen/ NIF, Sille Kasin og Privat. Innkalling til årsmøte

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Feb 2020

Styret i Bærum Rideklubb har gleden av å invitere klubbens medlemmer til årsmøte, tirsdag den 25. februar klokken 19:30. Møtennkallingen med sakspapirer er vedlagt nedenfor.

Årsmøtet finner sted i kafeteriaen på Østern Brug. Vi serverer pizza, mineralvann, kaffe og te, og satser på å kombinere det nyttige med det hyggelige!

Vi håper at mange av klubbens medlemmer vil legge veien til Østern Brug denne tirsdagen, og ønsker alle hjertelig velkommen!

Bildecollagen viser glimt fra noen av mange sportslige høydepunktene i året som gikk, og er sammensatt av bilder tatt av Helene Gjerde Aamdal, Sofie Torlei Olsen/ NIF, Sille Kasin og Privat. 


Bærum Rideklubb Årsrapport 2019 endelig versjon.pdfInvitasjon til Årsmøte i Bærum Rideklubb 25.02.2020

Postet av Bærum Rideklubb den 5. Feb 2020

Til medlemmene i Bærum Rideklubb

Styret innkaller herved til årsmøte i Bærum Rideklubb. 

Årsmøtet avholdes 25.02.2020 klokken 19.30 på Østern Brug i kafeteria.

Saker som et medlem ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes styret senest 11.02.2020 til baerum.rideklubb@gmail.com.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på Facebook og WWW.baerumrideklubb.no

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Bærum RIdeklubb i minst én måned, fylle minst 15 år i det kalenderåret årsmøtet avholdes, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til Bærum Rideklubb. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett.

For mer informasjon om årsmøte samt regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se Bærum Rideklubbs vedtekter. 

Ved spørsmål som gjelder årsmøtet, kan Elly Joys Røang kontaktes på Mobil 90 85 36 36 eller baerum.rideklubb@gmail.com.


Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styret