Flott bærumsinnsats ved NM i dressur 2016

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Jun 2016

Bærum Rideklubb var flott representert med fire ekvipasjer ved helgens NM i dressur som gikk av stabelen ved Epona Ryttersportsenter.

Etter to konsentrerte runder kunne NM-debutantene Margrethe og Højersmindes Rositta vireklig tillate seg å kose seg under finaleküren. Foto: Privat

En jublende glad Margrethe Janbu startet karrierens første NM senior med sin Højersmindes Rositta, og hadde følge av ringrevene Kristin Leirfall og Bjerggårdens Ouverture:

- Jeg har hatt et supert NM som debutant, der jeg har lært masse, forteller Margrethe. -Nå skal vi øve videre. Med uerfaren hest og rytter på dette nivået kom det noen veldig dyre feil i 1. og 2. avdeling, men i kürfinalen bare koste vi oss og endte på 60.225%.

Våre to juniorekvipasjer Victoria Lavold Jørgensen/ Roche Royal og Inga Eide Brochgrevink/ Theoderich gjennomførte også et fint mesterskap blant i alt 25 ekvipasjer. Halvparten av disse gikk videre til søndagens finale, og spesielt hyggelig var det at førstnevnte kvalifiserte seg og fikk ri kürprogrammet sitt til gode preosenter, tatt i betraktning at de to har vært så lenge ute med skade og opptrening.

Margrethe stilte for øvrig ikke bare som utøver, men også som trener ved årets NM-arrangement. Og for eleven, NM-debutant Amalie Groven/ Højgårds Spirit fra Fræna Rideklubb, endte mesterskapshelgen med gull i FH dressur Grad III.

Margrethe flyr jevnlig hjem til Molde og underviser Amalie, og er full av lovord:

- Eleven min, Amalie Groven, bor utenfor Molde og tok hele den lange turen ned til NM i Kristiansand for å ri sitt aller første NM. Hun og Spirit har vært et team i bare litt over et halvt år, så dette er en spennende ekvipasje for fremtiden! Amalie er en jordnær, beskjeden og hardtarbeidende jente som hadde en drøm om å kanskje få ridd NM neste år, så da å vinne sin klasse alle tre dagene, og slå til i finalen med 73.25% er helt fantastisk, og veldig velfortjent! I cafeteriaen på Syltesætra hvor Fræna Rideklubb har sitt rideanlegg, hadde de live-streaming fra Amalies kürfinale, og jubelen stod i taket da prosenten kom og de skjønte at Amalie hadde vunnet!

En stolt og glad trener Margrethe med gullekvipasjen sin i FH-dressur Grad III, Amalie Groven og Højgårds Spirit. Foto: Privat

Les mer om Amalies NM-gull, og se bilder av henne selv og Margrethe: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&news...

Norgesmester senior ble for øvrig Louise Almlund Løkken/ Mr. Gold G. fra Oppdal Hestesportsklubb, mens Elisabeth Struve Fjordnes/ Maserati fra Tanum Rideklubb kapret juniorgullet. Mer NM-stoff ligger blant annet på www.hestesport.no.

Resultater:

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.