Er hesten din ført inn i det sentrale hesteregisteret?

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Feb 2016

Hvis nei - ikke vent til fristen er omme for å få registrert hesten eller ponnien din i det sentrale hesteregisteret, men sørg for at du gjør det i tide!

Nytt EU-krav også for norske ridehester

I tråd med nye EU-forskrifter må alle norskfødte og importerte ridehester være ført inn i det sentrale hesteregisteret innen 1. juli. Registreringen skjer via Norsk Varmblod, som er passutstedende organisasjon for alle ridehester i Norge. Med andre ord: Selv om hesten din er registrert i NRYF, skal den nå også være registrert hos NV!

Allerede registrert?

Dersom hesten allerede har et stempel fra en norsk passutstedende organisasjon i det utenlandske passet, behøver du IKKE å foreta deg noe. Hester som allerede er registrert i Norsk Varmblod i forbindelse med avl, utstilling eller deltakelse i Breeders, vil vises med NV logo på sin informasjonsside i HorsePro.

Slik registrerer du hesten din

For å registrere hesten din i NV, må du gjøre følgende:

  1. Hestens originale pass må sendes inn for registrering i databasen. Norsk Varmblod anbefaler at passet sendes rekommandert, og at man før sending tar kopi av passet.
  2. Registreringsavgift skal betales inn til konto 1204.03.09118, og kvittering må legges ved passet. Merk innbetalingen med hestens navn og registreringsnummer. Pris for registrering er kr 580,00 pr. hest + ekspedisjonsgebyr kr 65,00.
  3. Dokumentasjon på eierskap (kontrakt/ eierkort eller liknende) må vedlegges.

Pass, eierdokumentasjon og kvittering for betalt registreringsavgift og gebyr sendes til:

Norsk Varmblod
Postboks 10
2091 Hurdal

Endringer må også meldes

I tillegg skal alle endringer av opplysninger i utstedte pass også registreres hos NV. Eier har ansvar for å melde følgende endringer innen 30 dager:

  • Eierskifte med navn og adresse til hesteholderen
  • Endringer i signalement (f.eks. ny mikrochip)
  • Landet der hesten holdes
  • Dato for død, avlivning, slakt eller tap av hesten
  • Status som innenfor eller utenfor matkjeden (Skal meldes innen 14 dager)

Beregn god tid

NV opplyser at de behandler registreringene fortløpende, men at noe ventetid må beregnes. Nøl derfor ikke, men sørg for å få hesten din ført inn i det sentrale registeret innen i god tid innen 1. juli!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.