Høyst oppegående femtiåring

Postet av Bærum Rideklubb den 27. Mai 2019

Tekst: Sille Kasin

I 1968 så Bærum Rideklubb dagens lys. Denne helgen ble femtiåringen behørig feiret gjennom jubileumsstevne i sprang på Østern Brug. Neste helg venter andre del av jubileumsmarkeringen med dressur på programmet. Foto: Sigrid H. Wetting

Første del av Jubileumsstevnet Bærum Rideklubb 50 år fant sted på Østern Brug denne lørdagen og søndagen, og ble akkurat så innholdsrik og fartsfylt som vi hadde håpet på. Med mange poster på programmet, 246 starter fordelt på de to dagene og flotte sponsorer med på laget, ble sprangdelen av jubileumsmarkeringen gjennomført, godt hjulpet av klubbens egne dugnadsarbeidere og håndplukket teknisk personell. Værgudene var også nesten med på vår side, så vi kan altså ikke si annet enn at femtiåringen fikk jubileumsfest som fortjent!

Ett av høydepunktene på jubileumsprogrammet på lørdag kom med tildeingen av Eddie Bulls Minnepremie 2018 - en vandrepremie som årlig blir gitt til en person tilknyttet Bærum Rideklubb som har gjort seg positivt bemerket, eller som har utrettet noe spesielt for klubben vår i året som har gått - eller over tid. Denne gangen tilfalt premien Tuva Lugg Heggøy, en ung, målbevisst og hardt arbeidende feltrittsrytter som sammen med ponnien Miss Diplodocus, "Dippie"  blant annet bidro til historisk norsk laggull for ponni i feltritt i Finland 2018, og som til overmål kronet jubelsesongen med individuelt NM-sølv.

- Tuva, du er utvilsomt en verdig vinner av årets pris, og det attpåtil i en gren som ikke bare for feltrittsutøvere selv, men også som for oss andre er kjent for å være tre ganger så gøy, var blant andre ordene som falt ved tildelingen.

En jublende glad Tuva Lugg Heggøy mottar Eddie Bulls Minnepremie 2018 etter historisk flotte prestasjoner på feltrittsbanen. Bærum Rideklubbs formann, Elly Joys Røang, er blant de mange som applauderer. Foto: Siri H. Wetting

Helgens klasseoppsett rommet alt fra 0,40 m opp til og med 1,30 m - med de to jubileumsklassene på lørdag i henholdsvis 1,00 m og 1,10 m som selvsagte sportslige høydepunkter. Den første av de to jubileumsklassene hadde 43 ekvipasjer til start og ble vunnet av Vilma Himberg/ Vancouver DH Z fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb - etterfulgt av Bærum Rideklubbs egen Nora Heffermehl Werring/ Attyrory Warrior, Mollie Mathilde Andersson/ Cornelia Højbo - også de fra arrangørklubben, Sigird Hotvedt/ Early Morning Song fra Holmestrand og Omegn Rideklubb og Amalie Frogner Sverre/ Sweet Little Sister fra Skedsmo Rideklubb. 

En lykkelig vinner av jubileumsklassen 1,00 m Bærum Rideklubb 50 år, Vilma Himberg, gir makkeren sin, Vancouver DH Z, en vel fortjent klapp. Foto: Sigrid H. Wetting

Lørdagens andre jubileumsklasse i 1,10 m hadde 32 ekvipasjer til start, og etter en nok en spennende andre fase på tid trakk Emilie Røsting Øverby/ Klasika fra Fossum Hestesportsklubb lengste strået. Marion Natcha Rasmussen/ Ivo K fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb ble nummer to, Lina Jørgenvåg Collier/ Palle fra Bærum Rideklubb ble nummer tre, Tonje Fjeldberg/ Carina W fra Sylling Rideklubb ble nummer fire, og Silje Marie Lindberg/ Bondi Rescue fra Solør Rideklubb ble nummer fem.

Etter lørdagens andre jubileumsklassse, hest 1,10 m, står Emilie Røsting Øverby og Klasika igjen som lykkelige vinnere. Foto: Sille Kasin

I pausen mellom de to jubileumsklassene våre på lørdag stod nok et høydepunkt på programmet - trekkingen av et fantastisk flott stevneskap, takket være jubileumsklassenes hovedsponsor Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no fra Ramstadsletta på Høvik. I samarbeid med Ifor Williams kunne alle fremmøtte på Østern Brug denne lørdagen ta de to hestehengerne, bestselgeren HB-511 og det flunkende nye flaggskipet HBX-511, i nærmere øyesyn på stand, og i tillegg dro altså sørkedalsrytter Inger Sun Nymoen, deltaker i den ene av de to jubileumsklassene og jubileumsstevnets rytterrepresentant, avgårde med helgens store trekkepremie, det flotte stevneskapet.

"Start turen hos oss", sier Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no! Jubileumsklassenes hovedsponsor bidro med stand på stevneplassen, og gledet også med et fantastisk flott stevneskap som trekkepremie til deltakerne i de to klassene. Foto: Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no

Sødagen rommet også et par spesielle høydepunkter. Første klasse for dagen var en lukket klubbklasse 0,40 med bedømming 'feil og stil' med åtte av Bærum Rideklubbs fremtidige konkurranseryttere til start. I klubben jobber vi som kjent målbevisst for bredde og rekruttering, og har en svært verdifull samarbeidspartner i Rideskolen ved Østern Brug. Det er derfor ekstra hyggelig å nok en gang ha opplevd disse rytternes møte med en virkelig konkurransebane, og vi sier bare 'Stå på videre! Dette er gøy!'- og lover å gi disse rytterne fremtidige muligheter til virkelig å få prøve ut konkurransesituasjonen på hjemmebane.

Et annet spesielt høydepunkt kom med 1,10 m-klassen søndag formiddag. For riktig nok ble klassen vunnet av Sørkedalen Rideklubbs Anne Helene Reiten/ Wontorio - men hva passet vel bedre ved en jubileumshelg som denne, enn at hesten nettopp eies av Mette Bull, Eddie Bulls hustru og samarbeidspartner gjennom et langt liv, som selv uløselig er nært knyttet til Bærum Rideklubbs nå mer enn 50 års lange historie?

En stolt og glad eier av Wontorio, Mette Bull som selv rir hesten i det daglige, gleder seg både over seier i 1,10 m på søndag og Bærum Rideklubb 50 år sammen med rytter Anne Helene Reiten. Foto: Privat

I forbindelse med første del av jubileumsmarkeringen for  Bærum Rideklubb 50 år takker vi nok en gang våre sponsorer Paddock AS for velvillig samarbeid når det gjelder premier og utstyr til to- og firbente, Norsk Tilhengersenter AS - NTS.no i samarbeid med Ifor Williams for flott stand og fantastisk trekkepremie, Pincho Nation tapasresturant for spennende gavekort og Plantasjen avdeling Griniveien for kjærkommen bistand med blomsterpynt til banen. Samtidig retter vi på ny også en stor takk til helgens teknisk personell, banebygger Frank Helk, overdommer/ feil- og stildommer Marianne Tveter, dommer Ingrid Bergset Leite og steward Siv Bekkemoen! Sammen sørget dere for at utøverne både følte seg godt og trygt ivaretatt. - Og som tidligere kommunisert på klubbens facebookside - uten flere velvillige hjelpere fra nettopp klubbens egne rekker i full sving, ingen jubileumsstevnehelg på sprangbanen!

Samtidig  gleder vi i Bærum Rideklubb oss videre - for neste helg, da blir det dressur som står på programmet på Østern Bru g- som ledd i markeringen av Bærum Rideklubb 50 år!

Resultater:

Helgens plasserte bærumsekvipasjer:

Lørdag 25.05.:

0,70 m: 1. Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble, 0 - 70,00 p.

0,80 m: 4. Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess, 0- 70,50 p.

0,90 m: 6. Nora Heffermehl Werring/ Attyrory Warrior, 0 - 70,00 p.

1,00 m: 2. Nora Heffermehl Werring/ Attyrory Warrior, 0 - 0, 28.81

             3. Mollie Mathilde Andersson/ Cornelia Højbo, 0 - 0, 29.06

             7. Andrea Helk/ Horns Juvel, 0 - 0, 31.81

           11. Katharina Høvding/ Solbakkens Busofeles, 0 - 0, 31.91

1,10 m: 3. Lina Jørgenvåg Collier/ Palle, 0 - 0, 32.20

Søndag 26.05.:

0,40 m: 1. Kaia Sofie Skundberg Gaaserud/ Oliver, 0 - 69.50

             2. Elisabeth Valderhaug/ Sofus, 0 - 67,50

0,70 m: 1. Filippa Christine Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess, 0 -70.00 p.

0,80 m: 3. Filippa Christine Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess, 0 -70.50 p.

1,00 m: 4. Andrea Helk/ Horns Juvel, 0 - 4, 4 - 38.86

             5. Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch, 0 - 4, 4 - 42.97

1, 20 m: 2. Maria Wergeland Andersen/ Thor Hero, 0 - 67.09

1,30 m:  1. Alexandra Norstrand Bakke/ Capo Pezina, 4 - 68.64

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.