Bergen Rideklubbs treerlag til topps i NM

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Aug 2015

Mens fjerderytter måtte se mesterskapet fra sidelinjen på grunn av halt ponni og heie de andre frem, viste de tre andre lagrytterne fra Bergen Rideklubb en fantastisk lagånd og stå-på-vilje. Slik ble spranggullet i årets lag-NM lag for ponni sikret.

Bergenslaget kunne virkelig ta frem smilene etter at gullmedaljer og norgesmestertittel var i boks. Fra venstre: Karoline, Thelma, Dorthe og Malin. Foto: Sille Kasin

Lagseieren i årets norgesmesterskap for ponni gikk dit den hørte hjemme, vil nok mange som var på plass på Drøbak Ridesenter denne helgen, være skjønt enige om. Sjelden har tre ryttere og en fjerde på sidelinjen fortjent seieren bedre. Vi fikk se flott riding på et klassenivå der ekvipasjene åpenbart følte seg bekvemme, og vi fikk oppleve en lagånd og mesterskapsholdning som mange bør kunne lære av. Gratulerer til Bergen Rideklubb og jentene deres, og gratulerer til trener Amund Eide, som nok en gang har lyktes i bringe frem nye, dyktige og ydmyke ryttere!

Fjorårets vinner, Drøbak Rideklubb, stod som arrangør for årets mesterskap denne helgen, og hele 11 lag var å finne til start i 1. avdeling på lørdag. Vertslaget vant populært nok den innledende runden på hjemmebane, og delte seieren med bergenslaget. Laget fra Arendal og Grimstad Rideklubb kapret tredje.

Mesterskapsdebutantene Sandra og SR Oscar the Boxer kjempet for laget, og stod for en kjempeprestasjon i 1. avdeling av årets lag-NM for ponni. Foto: Tom Rune Lian

I tråd med statutt valgte vi i Bærum Rideklubb - som flere andre klubber - å sende en toerponni og ellers enerponnier til start i årets mesterskap. NM-debutant Sandra Sunde Lian og toerponnien hennes, SR Oscar The Boxer, fikk derfor tilliten fra start. De to gjorde en formidabel innsats og kom i mål med 4 feil, og det så derfor lenge lyst ut for laget vårt, som dette året kun endte opp med å bestå av tre ryttere.

Pernille og Hammers Hero i svevet. Også denne ekvipasjen var debutanter i mesterskaps-sammenheng. Foto: Tom Rune Lian

Lisa og Noerkears Hiawatha representerte klubben under lag-NM i fjor i Drøbak, og nå også i år. Foto: Tom Rune Lian

Søndag ventet deretter 2. avdeling over to runder, og i tråd med statutt for mesterskapet valgte 10 av de 11 opprinnelige lagene å stille til start. Beklageligvis var Bærum Rideklubbs lag ikke blant disse. Deretter gikk 8 lag videre til finalerunden, der spenningen og ikke minst mesterskapsnervene var på topp helt til siste ekvipasje krysset mållinjen. Bergen Rideklubbs lag kapret gull med 16 feilpoeng totalt, mens laget fra Arendal og Grimstad Rideklubb sikret sølv, kun to feilpoeng bak. Bronse gikk til Drøbak Rideklubbs lag med 24 feilpoeng.

- Og neste år må med andre ord klubber som velger å sende lag til start ved NM lag for ponni 2016, belage seg på å sende utøverne sine over fjellet til Bergen og Vestlandet.