Ny i sporten

Når man har bestemt seg for å begynne på ridekurs, er det naturlig at man har mange spørsmål. På rideskoler.no har de forsøkt å gi dere svar på mye av det dere lurer på, men husk at det vil være store variasjoner fra sted til sted.

Bærum Rideklubb samarbeider med rideskolen på Østern Brug Ridesenter, Stall Tandberg og Stall Eide. På deres hjemmesider finner du også masse nyttig informasjon.

Ulike lisenser må være registrert hos Norges Rytterforbund for at rytter kan starte et stevne.

Grønt kort

Grønt kort-kurs er for deg som er på vei inn i ryttersporten og skal løse lisens for å ri konkurranser. Kurset gir også masse grunnleggende kunnskap om hest, sikkerhet og reglement. Dette er et kurs som også kan anbefales for foreldre som skal følge til stevneplassen.

Bærum Rideklubb arrangerer med jevne mellomrom Grønt kort-kurs. Les mer om kursets innhold, og dersom du er interessert i Grønt kort-kurs, meld din interesse her

Hestelisens

Alle hester og ponnier som skal starte klasse LB eller høyere i distrikts-, lands- og elitestevner må ha løst hestelisens i Norges Rytterforbund. Denne må betales i god tid før første start på stevne som krever lisens.

Rytterlisens

Alle ryttere og hester i Norges Rytterforbund som ønsker å konkurrere på distriktstevne eller på et høyere nivå, må løse rytterlisens og hestelisens på årlig basis.

Ponnimåling

For at en ponni skal kunne starte ponniklasser må den stå oppført i NRYFs register som ponni.

Frem til ponnien er sluttmålt, må den måles hvert år før den starter på sitt første stevne det året. Ponnien blir sluttmålt 8 år gammel. Det finnes en egen side i passet hvor ponnimålingen skal skrives inn.

Ponnier deles inn i følgende kategorier målt fra mankehøyde:

• Kat. 1 t.o.m. 148 cm
  • Kat. 2 t.o.m. 140 cm
  • Kat. 3 t.o.m. 130 cm
  • Kat. 4 t.o.m. 107 cm

Du kan lese mer om lisenser og forsikring på NRYF sin hjemmeside.

Melde på til stevne

Påmelding til stevne gjøres på https://nryfstevne.no/

Startlister og resultater

Mens stevnet pågår finner du resultatene i Equipe enten i app eller på nett.