Bærum Rideklubb ble stiftet 26. januar 1968.

Majoriteten av klubbens medlemmer har sprang eller dressur som sin gren. Vi har et godt støtteapparat for satsende ryttere og vi arrangerer jevnlig ridestevner i begge grener. I tillegg har vi et bredt utvalg av aktiviteter som styrker og bygger samhold i klubben. Vi har sosiale aktiviteter for barn og unge i alle aldere, både med og uten hest og vi driver aktivt med kunnskapsformidling til våre klubbmedlemmer gjennom våre kurs og arrangementer.

Bærum Rideklubb har i dag ca 400 medlemmer fordelt på alle nivåer og med ulike mål for sitt "hesteliv". Vi ønsker å være en klubb for alle og vi jobber aktivt med rekruttering til sporten.

Bærum Rideklubb driver ikke rideskole selv, men samarbeider med rideskolene på
Østern Brug RidesenterStall Tandberg og Stall Eide

Bærum Rideklubb er en del av Oslo Akershus Rytterkrets. Kretsen er bindeleddet mellom Klubbene og Rytterforbundet. Oslo Akershus Rytterkrets er Norges største Rytterkrets med over 7000 ryttere.

Følg kretsen gjerne på Facebook.