Antidoping - aktuelt for alle

Postet av Sille Merete Kasin den 23. Jan 2022

Arkivbildet viser deler av Bærum Rideklubbs egen signaturkolleksjon, og er tatt av Alice Bjerke

Les mer om kolleksjonen vår for to- og firbente utøver under egen fane her på klubbsiden vår.

Etter at Norges Rytterforbund ble sertifisert som Rent Særforbund av Antidoping Norge (ADNO) i 2019, har det blant annet blitt utarbeidet er handlingsplan for forebyggende antidopingarbeid og en beredskapsplan for håndtering av brudd på dopingbestemmelsene. Det er viktig å ha i tankene at NRYFs antidopingregelverk omfatter både ryttere og hester.

Les mer om NRYFs antidopingregelverk:

Nylig lanserte Antidoping Norge tredje versjon av e-læringsprogrammet "Ren Utøver", som NRYF og vi i Bærum Rideklubb på det sterkeste anbefaler alle utøvere og trenere å gjennomføre - uansett nivå. I løpet av en liten halvtime får du nyttig og viktig antidopingkunnskap, tilpasset deg på ditt eget nivå ved hjelp av moduler med læringsstier. 

Les mer om ADNOs "Ren Utøver":

Det er også ditt ansvar å kjenne til reglene for doping og ikke-tillatt medisinering av hest og ponni, og hvilke karenstider som til enhver tid gjelder for de ulike behandlingene. Disse bestemmelsene oppdateres årlig. På NRYFs hjemmeside www.rytter.no finner du mye nyttig informasjon når det gjelder behandling av hest.

Det internasjonale rytterforbundet, FEI, har også lansert programmet "Clean Sport" der du kan finne mye nyttig informasjon rundt både hesten og deg selv som idrettsutøvere, og hensynene du må ta:

FEI's Clean Sport:

- Det er viktig å minne om at du selv som idrettsutøver innenfor ryttersporten er ansvarlig for å unngå situasjoner der du overtreder reglementet, presiserer Franz Kasin. 

Legen som er medlem av Bærum Rideklubb, sitter i FEIs Medical Committee og er blant annet tungt involvert i antidopingarbeid innenfor den internasjonale ryttersporten. Han fortsetter:

- Antidoping Norges e-læringsprogram er et nyttig verktøy for å sikre ren idrett. Dette bør alle vite å gjøre bruk av. Jeg anbefaler også alle å til enhver tid holde seg orientert gjennom antidopingsidene til NRYF og FEI.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.