Påskehilsen

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Mar 2021

Vi ønsker alle medlemmer i Bærum Rideklubb en riktig god påske 💐  Nå krysser vi fingerene våre for at stevneseongen tar til igjen, nå som våren er i anmarsj! 


Husk gjerne på at facebooksiden vår ikke tar påskeferie! 

🐣 🐥 🐤 


0 Kommentar

Invitasjon til treningshelg for hest og rytter

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Sep 2020

Invitasjon til treningshelg for hest og rytter

Som klubb ønsker vi å dele kunnskap om korrekt trening av hest og rytter. Derfor er vi veldig heldige som har fått vår egen Kjell Myhre til å holde foredrag om treningsskalaen og dømme programridning. Kjell er internasjonal dressurdommer, jobber som utviklingssjef i Norges Rytterforbund, og er landslagsleder for junior og unge ryttere i dressur. Line Synnøve Larsen, dressurrytter og fysioterapeut, holder foredrag om trening for ryttere. Dagen avsluttes med treningsøkt der du får erfaring med treningsøvelser du kan gjøre hjemme.  

Program lørdag 31.10.20:

11.00: Velkommen. Frukt og kaffe. Bli kjent med hverandre.

11.30: Foredrag om treningsskalaen v/ Kjell

12.30: Lunsj + quiz

13.30: Foredrag om trening for ryttere v/Line

14.00: Praktisk økt

14.45: Oppsummering

15.00: Takk for i dag

 

Program søndag 01.11.20:

11.00 – programridning. Du velger selv hvilket program du vil ri. Ridetid sendes til deltaker.

 

Antall plasser: 10. Første mann til mølla prinsipp. Åpent for alle.

Pris: 250 kroner. Vippses til Bærum rideklubb Sekritariat #98139 innen 31.10.20.

Påmelding til: Baerum.rideklubb@gmail.com 

 

 


0 Kommentar

Rytterstøtte 2020

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Mai 2020

Tekst: Sille Kasin 
Vi i styret i Bærum rideklubb er svært glade og stolte over at vi har så mange aktive utøvere som er ute og konkurrerer på mange nivåer, fra utvidete klubbklasser og opp til sportens høyeste internasjonale nivå. Etter en lang periode med stevnetørke, tenker vi derfor at vi vil gi medlemmene våre som satser, en aldri så liten gulrot - uansett gren, og uansett resultat. Nemlig rytterstøtte!

Gjennom rytterstøtte tenker vi at det vil være attraktivt å være medlem i Bærum rideklubb og representere klubben på stevner i inn- og utland, og dermed være ansiktet vårt utad. Slik synliggjør vi for konkurranserytterne våre at dere er viktige for klubbens omdømme, og også svært viktige for oss når det kommer til rekruttering.

Vi ser for oss et system der man selv som aktiv konkurranserytter, sender inn en oversikt innen utgangen av året til styret i Bærum Rideklubb over de stevnene man har deltatt på gjennom sesongen. For 2020 besluttet årsmøtet å bevilge en pott på kr 50.000,- til fordeling blant aktive bærumsryttere etter følgende poengsystem, som vi håper både er motiverende og rettferdig :

  • Utvidet klubb-, Drive In- og  distriktstevner gir 5 poeng
  • Lands- og elitestevner gir 10 poeng
  • Internasjonale stevner gir 20 poeng
  • Nordisk Baltisk Mesterskap (NBC) gir 20 poeng + 20 poeng ekstra
  • EM, VM og OL gir 20 poeng + 20 poeng ekstra


Kriterier for Bærum rideklubbs rytterstøtte 2020:

  • Du må være medlem av Bærum Rideklubb og representere klubben på stevner fra og med utvidet klubbnivå og oppover.
  • Du må selv holde oversikt over stevnedeltakelsen din gjennom sesongen 2020, og kunne dokumentere stevnene dine.
  • Du må selv laste ned det vedlagte rapportskjemaet og sende det i utfylt stand på mail til baerum.rideklubb@gmail.com innen 15. desember 2020 sammen med rytters individuelle resultater i HorsePro eller annen database.
  • Styret i Bærum Rideklubb behandler innkomne søknader ved årsskiftet og fordeler potten som årsmøtet har fastsatt, ifølge gitt poengskala.
  • Kun søknader som sendes innen frist, kvalifiserer til rytterstøtte.


Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss veldig til å sparke igang ordningen med rytterstøtte, og håper at alle aktive ryttere i Bærum Rideklubb ser frem til det samme! 

Rytterstøtte - Rapportskjema.xlsx

0 Kommentar

Flott dressurstart utendørs

Postet av Bærum Rideklubb den 25. Mai 2020

Tekst: Sille Kasin

Foto: Privat 

Artikkelen er oppdatert.


Line Boleyn Melle-Børrensen var én av tre fornøyde bærumsekvipasjer som gjestet Ellingsrud denne helgen.

De tre bærumsekvipasjene Victoria Eidsvig Vegara/ Land Guard, Amanda Siberg Nakken/ Arganza og Line Boleyn Melle-Børresen/ La Voix de Loup representerte klubben på beste vis, og på førstnevnte ble også innsatsen belønnet med premie.  Fredag kapret nemlig Victoria og Land Guard andreplass i MA:1 med 64.822 prosentpoeng, og de to fikk dermed en riktig så god start på utendørssesongen. Lørdag og søndag var deretter ekvipasjen ute i Prix St. Georges og oppnådde nok en gang fine prosenter begge dager. Ekvipasjen er dermed kvalifisert til norgesmesterskapet for unge ryttere .

Victoria Eidsvig Vegara og Land Guard leverte tre stødige programmer og kunne også glede seg over en flott plassering denne helgen. Dermed er de to kvalifisert NM til for unge ryttere.

Line Boleyn Melle- Børresen kunne på sin side fortelle om et noe annerledes, men morsomt stevne:

- Det var veldig gøy, men også rart, smiler hun i etterkant. - Det var mye avstand mellom mennesker, og derfor ingen heiagjeng. Litt stusslig, egentlig, men samtidig utrolig flott av Ellingsrud rideklubb å klare å stelle i stand et fint stevne i disse rare tider. Vi kom, salte på, red og dro igjen. Ingen «small talk», altså, men bare korte kommentarer med avstand, legger hun til. 

Bærumsrytteren bekrefter videre at hun er godt fornøyd med helgens innsats i Prix St. Georges på lørdag:

- Takket være Equipe får vi jo nå i hvert fall online resultater, så en formening om hvordan det gikk, fikk man jo der og da i øyeblikket. Denne mandagen kom også protokollene ettersendt på på mail, og jeg ble i hvert fall veldig fornøyd, smiler hun. – For meg ble dette en fin debut på sesongens første stevne som egentlig skulle ha vært i mars. Jeg hadde «glemt» å børste støv av skrittpiruettene mine fra i fjor, så noe dårlig der….. FY til rytteren, ler hun, men ellers er jeg altså veldig fornøyd med å ha havnet midt på treet med 62.435 %.

Resultater:

 


0 Kommentar

NM lag sprang 2020

Postet av Bærum Rideklubb den 24. Mai 2020

Tekst og arkivbilde: Sille Kasin


Etter å ha opplevd tunge tider med stevnetørke både i inn- og utland den seneste tiden, fylles nå gledelig nok langsomt stevnekalenderen opp med arrangementer. Beklageligvis utgår årets finale i Norgesserien, da utøverne ikke får mulighet til å kvalifisere seg til denne. Imidlertid kan vi glede oss over at Sandnes og Jæren Rideklubb ønsker velkommen til NM-delen av det planlagte arrangementet sitt - NM lag ponni i tidsrommet 3. - 5. juli. I tillegg vil NM lag hest helgen etter, altså den 10. - 12. juli, forhåpentligvis også la seg gjennomføre.

Er du kvalifisert, og har lyst til å representere oss i Bærum Rideklubb under lagmesterskapet, enten på ponni eller hest? Meld i så fall interesse om å få ri på mail til baerum.rideklubb@gmail.com snarest mulig. Send svært gjerne også kopi til grenleder i sprang via mail sille.kasin@gmail.com.

Ponnilagene kan bestå av tre eller fire ekvipasjer, hvorav de tre beste teller. Lagene kan bestå av både ponni kategori 1  og kategori 2. Toerne hopper på egne premisser, og det er ingen begrensninger på antall . Mesterskapet går over to dager i klasse MB, én avdeling første dag, og deretter andre avdeling over to runder den andre. Ekvipasjene må være kvalifisert til siste avdeling i henhold til § 258. I selve finalen, andre runde dag to, møtes de åtte beste lagene for å gjøre opp seg imellom om medlajer, heder og ære. 

NM lag sprang går i klasse 1,25 m/ 1,30 m, over tre dager i tre avdelinger. 1. og 2. avdeling er kvalifisering til finalen, der de beste åtte lagene møtes. Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer, hvorav de tre beste teller. Ekvipasjene må være kvalifisert til siste avdeling i henhold til § 258.

Statutt NM lag sprang 2020: 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline