Mange og travle bærumsryttere til start

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Okt 2015

Oktober har så langt vært en riktig så travel stevnemåned for flere av bærumsrytterne våre både her hjemme og ute, nasjonalt og internasjonalt - og til og med i ikke mindre enn i tre grener.



Marie Valdar Longem viste klasse i CSI5* under KOHS på begge sine hester, og debuterte i World Cup med godt resultat. Her med Algorhythem ved Drammen Spring Tour 2015. Foto: Alice Bjerke

Bærum Rideklubb har vært representert både på sprangbaner og dressurarenaer i inn- og utland, samt utendørs i terrenget i løpet av de seneste ukene. Høydepunktene har vært mange, og her er mye gledelig å skrive hjem om.

Godt bærumsoppmøte på Melsom

Den første helgen i oktober la flere av både våre ponni- og hesteryttere veien til Melsom, der det ble arrangert landsstevne i sprang. For mange av de startende var dette sesongens første stevne innendørs, og underveis i hallen kom derfor ting vel fort på enkelte. Våre bærumsryttere klarte seg imidlertid fint, og slo til med både gode runder og plasseringer.


Anna og Zinzizio var blant ponniekvipasjene våre til start under landsstevnet på Melsom. Arkivfoto: Privat



Katharina og Sultana kom med Bastøyfargen over fjorden fra Hoel Gård for å delta på Melsom. Arkivfoto: Tom Rune Lian

Ponnirytterne våre Hanna Cecilie Wicklund, Katharina Wendelborg, Anna Ritari og Lisa Holmsen representerte klubben vår på godt vis gjennom helgen i klasser f.o.m. LA og opp t.o.m. MA. Førstnevnte sikret to fine plasseringer med den nyeste av ponniene sine, Ismarboy, og viste også form med Genepy B, mens sistnevnte hoppet inn til premier på både Smokin Dan og Noerkaers Hiawatha.


Cathinka og Radetzky II klare til start - her ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Sille Kasin


Katinka og fine Bordeaux Du Sud sikret plassering under besøket på Melsom. Arkivfoto: Sille Kasin

Hesterytterne våre hadde åpenbart ulike målsettinger for helgen i Vestfold. Celina Hagen/ SR Marley Sport sikret seier i 1,10 m på lørdag etter en lynkjapp nullrunde, mens Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud sikret en flott 15. plass i samme klasse. Karin Bjorheim/ Chanel leverte gode resultater og sikret deltakelse i Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m under KOHS, mens Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart også var ute og testet formen i forkant av start på Telenor Arena. I samme klasse stilte også Cathinka Ryder Schøyen/ Radetzky II til start, men måtte vende hjem uten poeng i denne siste kvalifiseringsrunden. Lone Olsen/ Dyrslunds Come-On var på sin side primært ute og skaffet seg erfaring på landsstevne, og leverte stødige firefeilsrunder på Melsom. Rutinerte Cornelia Emilie Kasin debuterte med Erina på landsstevnenivå med nullrunder og plasseringer i 1,10 m, mens en annen ringrev, Anette Ringnes, var ute og testet formen på sine KOHS-klare hester, Vahorn og Capello.



Fanny og Sweetheart II var også blant bærumsekvipasjene som var ute og testet formen innendørs på Melsom. Arkivfoto: Sille Kasin


Karin Bjorheim og Chanel sikret også plass på Telenor Arena gjennom gode resultater på Melsom. Arkivfoto: Privat

Resultater:

Les mer fra Melsom på hestesport.no:

Tre ganger så gøy på Starum


Mens sprangrytterne inntok Melsom, la Sandra Sunde Lian/ SR Oscar The Boxer veien til Starum, der det ble arrangert NM lag i feltritt og Breeders for unghester. Duoen vår red åpen klasse Lett Ponni, og sikret en flott tredjeplass gjennom totalt 75,8 straffepoeng etter å ha ridd seg kraftig opp på sprangbanen og deretter i terrenget.



Når Sandra og SR The Boxer ikke suser rundt på sprangstevner, kaprer de premier på feltrittstevner - som her på Starum. Foto: Tom Rune Lian

Resultater:

Les mer fra NM lag i feltritt og Breeders på hestesport.no:

Fine prestasjoner på D-stevne i Drøbak

12 år gamle Mina Benedicte Brinchmann var på sin side tilbake i Drøbak, der hun leverte en finfin runde allerede i september. Denne gangen var hun eneste bærumsrytter til start på D-stevnet i sprang. Første søndag i oktober ble det to nye, fine runder med enerponnien Langklopps Zepplin i henholdsvis LC 0,80 mog LB 0,90 m.

Resultater:

Celina med internasjonal storeslem i debuten og seier til Siril



Tre blide bærumsryttere på plass i teltstall i Drammen - Kathinka, Karin og Celina. Foto: Sille Kasin

I forkant av høstens store hestefest på Telenor Arena inviterte Eirik Berentsen til CSI1* i sprang i Drammen. Kun én gang tidligere har norske ryttere fått prøve seg på internasjonalt høststevne på enstjerners nivå her hjemme, så stevnehelgen var nærmest historisk. Jan Auen Hafskjold bygget baner gjennom hele helgen, og deltakerne gledet seg stort over mulighetene til å ri internasjonale klasser innendørs. Ting kom fort – og nok også litt overraskende på enkelte -, men bærumsekvipasjene våre til start sparket virkelig godt fra seg.



Celina debuterte på hest internasjonalt - og kapret tre av tre mulige med SR Marley Sport. Foto: Sille Kasin

Blant deltakerne var bærumsrytterne Celina Hagen/ SR Marley Sport, Katinka Hjelt/ Bordeaux Du Sud og Cornelia Emilie Kasin/ Erina, som alle startet 1,15 m , 1,20 m og 1,20 m. Førstnevnte sørget for tre av tre mulige seiere, mens de to øvrige var godt fornøyde med både hester og runder. Karin Bjorheim/ Chanel viste også at de hadde formen inne, med start i blant annet medium tur 1,30 m på søndag.


Seksåringen Erina debuterte internasjonalt, og også på nytt klassenivå sammen med en riktig så fornøyd Cornelia. Foto: Sille Kasin


Siril hadde en strålende helg under CSI2* i Drammen, og viste form på begge hestene sine. Her med Chivu, som kapret seieren i 1,35 på fredag. Arkivfoto: Sille Kasin


I 1,35 m på fredag sikret Siril Sønsteby sin første internasjonale seier med Chivu, mens hun hoppet inn til tredje med Giga Star De Tijii. Cathrine Jerring/ C’Est Moi ble på sin side nummer 9 på fredag, og de to red deretter inn til andreplass dagen etter. Lørdag ble det hyggelig nok også en ny topplassering med fine Giga Star De Tijii for Siril, og også plassering med Chivu i Grand Prix 1,40 m på søndag.


Cathrine og C'Est Moi meldte seg også på i premiekampen - som her i Arendal mens det ennå ble hoppet ute. Arkivfoto: Sille Kasin

Les mer om Celinas triumfhelg:

Resultater:

Kommende stjerner i Drøbak


Samtidig som Cornelia Emilie Kasin var ute og luftet unghesten sin, Erina, for første gang internasjonalt i Drammen, hadde hun en annen og betraktelig mindre erfaren hest å ta hånd om ved Drøbak Ridesenter. Der inviterte nemlig Norsk Varmblod til unghesttest for fire- og femåringer i sprang og dressur med rekordstor deltakelse. 4 år gamle Bring It On, som Cornelia for tiden har til tilridning og som hun viste frem denne helgen, fikk gode tilbakemeldinger både ved eksteriørbedømmelse og bruksprøver. Cabachondatteren oppnådde 2. premie blant de mange unge spranghestene, og spås en flott karriere videre.


Dommerne likte de de så, og ga fine Bring It On andrepremie ved unghesttesten i Drøbak. Foto: Sille Kasin

Les mer om unghesttesten i Drøbak:

Spennende debutanter i Askim

For kun kort tid siden fikk både Katharina og Theodor Wendelborg nye firbente hjem til Hoel Gård. Katharina skal nå ri hesten sin, Basti, i tillegg til ponni, mens Theodors nye følgesvenn er Chivas Regal. Søndag den 11. oktober arrangerte lokalklubben Askim distriktsstevne i sprang, og hva var vel da mere naturlig enn at søsknene la veien dit, kun en kort skrittetur unna hjemme? Begge kom svært godt fra debuten på de nye hestene, og på Theodor ble det til og med premie i første forsøk. Dette lover godt for fremtiden.





Mens en del av Team Hoel var i sving på stevnearenaer både i Drammen og Drøbak, var de to andre på plass i Askim. Her debuterte blant annet Theodor med plassering på sin flunk nye hest, Chivas Regal, mens Katharina og Basti slo til med nullrunde og gode stilpoeng i sin debut. Foto: Privat

Resultater:

Sprangseier og topp dressurresultater i Danmark


Mens mange bærumsryttere testet høstformen her hjemme, representerte sprangrytter Lisa Ulven og dressurrytter Caroline Steine Jensen Norge ved JBK i Odense. Sammen med de to var en rekke ande norske ekvipasjer på plass for å forsvare de norske farvene, både i sprang og dressur.


Caroline og Blue Hors Develino viser at de fortsatt er i europatoppen i sin årsklasse. I Odense gikk de nesten helt til topps, men marginene var ikke helt på bærumsduoens side. Arkivfoto: Equimedia Mette Sattrup

På plass i Odense under andre helg - som alltid sammenfaller med KOHS - var også tysklandsbaserte Margrethe Vist Hartmann med hestene sine. I tøff konkurranse og med krevende baner leverte vår ungrytter fine runder i CSI3*.


Margrethe representerte Norge ved CSI3* i Odense andre helg. Arkivfoto: Sille Kasin


Lisa og Velvet VL satte Norge på kartet i Odense gjennom seier i juniorenes lilletur. Foto: Wiegaarden

Førstnevnte fikk en fenomenal start på sin stevnehel gjennom seier i CSIJ Mustang Trailer Small Tour 1,20 m med Velvet VL. Deretter ble det femteplass på den velridende duoen i 1,25 m på søndag. Sistnevnte tøylet på sin side elegante Blue Hors Develino inn til tre nye topplasseringer av tre mulige i de internasjonale CDI-klassene for unge ryttere. Gjennom hele helgen var de to beste norske dressurekvipasje til start ved Odense Congress Centre, så vi i Bærum Rideklubb har virkelig all grunn til å være stolte.

Les mer fra JBK på www.hestesport.no:

Resultater fra JBK, begge helger:

Bærumsekvipasjer med fine dressurprosenter i Grenland

Hedda Sandvik Knudsen/ Bachelor Boy representerte Bærum Rideklubb ved hallmesterskapet for ponni og hest i Grenland, og gjorde en solid innsats mesterskapsklassene for ponni kategori 1. I første avdeling red de to inn til 63,198 prosentpoeng, mens de ble belønnet med 60,641 prosentpoeng i den andre. Sammenlagt ble vår bærumsrepresentant nummer 9.


Hedda og Bachelor Boy var klubbens representant blant de største ponniene i årets hallmesterskap. Fullt så høyt opp på premielistene som her, kom de to riktig nok ikke denne gangen. Arkivfoto: Privat

Inga Borchgrevink/ Theoderich startet på sin side hallmesterskapet for hest i MB, og sikret også fine prosenter i sien to avdelinger. Sammenlagt ble prosentpoengene i de to avdelingene 122,035, og med dette endte ekvipasjen omtrent midt på resultatlisten som nummer 10.



Inga og Theoderich oppnådde fine prosenter i sin mesterskapsdebut. Her sammen med Margrethe. Arkivfoto: Privat

Vår representant i VA, Margrethe Janbu/ Højersmindes Rositta, fikk en god start på mesterskapet i første avdeling på lørdag, men ble belønnet med lavere prosentpoeng i andre avdeling dagen etter. Samlet oppnådde de to 117,495 prosentpoeng, og de blandet seg dermed ikke inn tetstriden.



Margrethe og Højersmindes Rositta var blant de mange ekvipasjene som tok veien til Grenland og årets hallmesterskap i dressur. Arkivfoto: Privat

Les mer fra årets hallmesterskap:

Resultater:

KOHS 2015 med bærumsryttere både på ponni og hest

Bærum Rideklubb var godt representert på Telenor Arena forrige helg, da vår egen Morten Aasen igjen kunne ønske velkommen til Kingsland Oslo Horse Show. Både i de internasjonale klassen og i de nasjonale var spente bærumsryttere til start.

Marie Valdar Longem var ute og plukket kirsebær med de virkelig store gjennom deltakelse og stødige runder i CSI5* på Algorhythem og Benito – i konkurranse med intet mindre enn 16 av 20 toppryttere på Longines verdensranking.


Marie gjorde et meget solid inntrykk i CSI5* og gikk blant annet med kun to riv i 1,60 m-debuten sin i World Cup på hjemmebane. Her under DST med Algorhythem. Arkivfoto: Alice Bjerke

Siril Sønsteby gjorde en fin figur i CSI2* med sine to hester, Chivu og Giga Star De Tijii, der også Cathrine Jerring/ C’Est Moi var på premiejakt. Lisa Ulven sparket på sin side aller best fra seg på avslutningssøndagen, da hun som klassens aller første startende tøylet Mid Summer Night Dream inn til karrierens første KOHS-seier i en hesteklasse.


Lisa slo til med topplasseringen i CSI2* lilletur på søndag. Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Les mer om Lisas seier på Telenor Arena:




Anette har vært fast gjest under Kingsland Oslo Horse Show i flere år. Denne gangen ble det plasseringer i samtlige tre klasser. Arkivfoto: Rebecca Ballestad-Mender/ Ridehesten

To av våre ryttere stilte til start i de internasjonale sprangklassene 1,20 m, og allerede første dag satte Anette Ringnes/ Capello II Bærum Rideklubb på kartet gjennom en fin niendeplass. Fredag ble det en ny plassering på de to, denne gangen som nummer 8. Fanny Hjemdal Wallace/ Calido Boy leverte på sin side også fine runder begge de to første dagene, og slo så virkelig til på lørdag gjennom andreplass i finalen i 1,25 m. Her kapret Anette/ Capello II sin tredje plassering av tre mulige, deretter som nummer 5.



Fanny og fine Calido Boy har hatt stor suksess gjennom utendørssesongen. Nå fortsetter fremgangene også inne. Foto: Helene Gjerde Aamdal



Theodor og Veavanta-C kunne reise hjem med to flotte debutantplasseringer fra KOHS. Foto: Mona Wendelborg


Flere av våre bærumsryttere har deltatt i Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m denne gjennom sesongen, og tre av disse kvalifiserte seg blant de 30 beste ekvipasjene sammenlagt til start i selve den nasjonale finalen. Theodor Wendelborg/ Veavanta-C fikk en drømmestart på Telenor Arena gjennom tredjeplass på torsdag, og hoppet deretter inn til en flott femteplass på fredag. Karin Bjorheim/ Chanel sikret også KOHS-plassering, etter å ha blitt nummer 8 første dag. Fanny Hjemdal Wallace/ Sweetheart slo til med en stårlende avslutning på lørdag, og hoppet inn til femteplass, og de to gikk også null på fredagen.



Også med Sweetheart II ble det premie på Fanny i debuten på hest under KOHS. Foto: Helene Gjerde Aamdal



Lisa og Noerkaers Hiawatha kan se tilbake på mange fantastiske opplevelser sammen og deltok for andre gang på Telenor Arena som ekvipasje. Arkivfoto: Alice Bjerke


I de nasjonale ponniklassene var klubben representert med to ekvipasjer, og best gikk det for Hanna Cecilie Wicklund som riktig stilfullt tøylet Genepy B inn til 149,50 stilpoeng og tredjeplass i MB, Hello Cup 1,10 m på torsdag. Lisa Holmsen/ Noerkaers Hiawatha ble på sin side protokollført med 132,00 stilpoeng og 8 feil. Lørdag hoppet førstnevnte også feilfritt i MA, Stall Kubberød Grand Prix 1,20 m, og endte som første uplasserte.



Helt til topps som her under NM 2015 gikk det ikke for Hanna og Genepy B på Telenor Arena denne gangen, men både den velridende bærumsrytteren og mamma Cecilie har all grunn til å være fornøyde med KOHS-debuten. Arkivfoto: Sille Kasin


Resultater fra KOHS:

Les også massevis av artikler fra KOHS på www.hestesport.no og www.oslohorseshow.no.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.