Medaljefest på hjemmebane

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Sep 2019

Tekst: Sille Kasin

Tre lykkelige lagmedaljører på ponni slipper jubelen løs etter at  bronse var sikret - Anna Cornelia Fjeldstad, Linnea Thomelty Storstrøm og Mia Oladatter Mangschou. Foto: Privat

KM-helgen i sprang på Østern Brug ble en suksess som vi i Bærum Rideklubb er stolte av å se tilbake på. Vi hadde mer enn 200 starter både lørdag og søndag, og mesterskapsstemningen, den bidro både klubbens egne ryttere og et stort antall beøkende fra hele OARK til. – Og medaljer på hjemmebane, det er jo selvsagt ekstra stas! Og for noen medaljer, med flunk' ny design av året!

Høydepunktene første stevnedag var utvilsomt de to lagmesterskapene for ponni og hest. På grunnlag av innspillene om ønsket klassenivå på OARKs klubblederkonferanse i vinter, gikk begge mesterskap dette året i LC.

Ni ponnilag stilte til start, og blant disse møttes tre til forrykende omhopping om medaljer. Hasle Hestesportsklubb klinket til med laggull for ponni, mens Nittedal Rideklubb hentet sølvmedaljene hjem. Bærum Rideklubbs egne ryttere tok populært nok lagbronse på hjemmebane ved Mia Oladatter Mangschou/ Lukas fra Sjøbodhagen, Linnea Thomelty Storstrøm/ Herbies Double Trouble og Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess. Lagleder var Trude Fjeldstad, og Fiona Dyring ga jentene verdifull hjelp.

I utgangspunktet var det meldt syv hestelag til start, men om værgudene var noe ublide i Bærum på lørdag, ja, så må det ha vært helt fryktelig for rytterne i Ski Rideklubb! De måtte nemlig dessverre avlyse hele den planlagte lørdagsturen til Østern Brug på grunn av skikkelig øs-pøs regnvær. Men laghopping for de øvrige seks, det ble det - og med omhopping om medaljer blant fire av lagene. Søndre Nordstrands lag sikret gullet, Bærum Rideklubb tok nok en gang lagmedaljer på hjemmebane, denne gangen ved Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch, Ida Andenæs Axelsen/ Elle Kiels Abenteur aud Bøgegården, Anna Ritari/ Eberlina og Lin Madeleine Wicklund/ Fantomas under lagleder Cecilie Høgsås Eide, mens Lommedalen Kjøre og Rideklubb hoppet inn til bronse.

Søndag var det duket for en rekke individuelle mesterskapsklasser, og først ut var en rekke hesteekvipasjer. Gullet i 0,80 m der det var 14 startende og fem videre til omhopping om medlajer,  gikk hyggelig nok til Bærum Rideklubbs egen Laila Augdahl/ Olliado, mens Hasle Hestesportsklubbs Maria Ekensteen/ Allé HH Z sikret sølv, og bronsen gikk til Sophia Tilrem Ayazi/ Ballyane Pet fra Konglungen Rideklubb.

At Laila Augdahl gledet seg over karrierens første individuelle KM-gull på skolehest Olliado, levnes liten tvil. Her er de to på vei inn til premieutdeling. Foto: Helene Gjerde Aamdal

I 1,00 m hoppet Bendik Ratvik Østvik/ SR Oliver Tisted fra Ski Rideklubb inn til individuelt gull, Jennie Susann Westgård Jensen/ CeeMe til sølv og Bærum Rideklubbs Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ til bronse. Dermed var altså Ida ikke snauere enn at hun kunne ta to KM-medlajer med hjem dette året.

Årets største KM-klasse, 1,10 m hest, rommet hele 34 ekvipasjer til start, og her sørget Bærum Rideklubbs Mina Holt Olsen/ Dollar Bridge for populært og vel fortjent gull på hjemmebane, mens Thea Hallerud Lindell/ Alice fra Lommedalen Kjære- og Rideklubb kapret sølvet og Nora Krogsæther/ Athena fra Drøbak Rideklubb tok bronsen.

Årets to mesterskap var viet ponnier kat. 3 og kat 2, samt ponni kat. 1. Blant de minste gikk KMs eneste individuelle treerekvipasje, Astrid Sønsteby-Thune/ Lovely Pochahontas fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb til topps og sikret gullet, Otelie Sollie/ Kompis fra Nittedal Rideklubb hoppet inn til sølv, og Vilje Elise Eriksen Berget/ Blondie fra Follo Hestesportsklubb til bronse. Det individuelle gullet for ponni kat. 1 gikk til Helene Sundby/ Dalano fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, mens Sophia Ramos Fagerli/ Oatfield Silverado tok fra Dikemark Rideklubb tok sølv. Bronsen ble delt mellom Helene Elida Skjæveland/ Mulwin Patchwork fra Hasle Hestesportsklubb og Marius Holten-Sund/ Jahrs Dragon Tatoo fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb.

Foto: Helene Gjerde Aamdal

Vi gratulerer nok en gang alle KM-medaljører 2019, og vil samtidig også igjen passe på å takke alle frivillige og vårt eminente tekniske personell – banebygger Frank Helk, de to dommerne Marianne Tveter og Camilla L. Stuve, samt steward Siv Bekkemoen. Stor takk går også til Equishop som er klubbens hovedsponsor, og til Plantasjen som alltid stiller velvillig opp med blomster. 

Husk også at amatørfotograf Helene Gjerde Aamdal var på plass og tok mange flotte bilder for salg.

Resultater: https://online.equipe.com/en/competitions/33285


0 Kommentar

Informasjon om KM-helgen

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Sep 2019

Tekst: Sille Kasin

I forbindelse med helgens KM-arrangement i sprang venter vi storinnrykk på Østern Brug begge dager. Her følger litt viktig informasjon:

  • Vi bygger bane fredag den 6. september kl. 18:00, og forventer å se alle bærumsryttere til start med eventuelle foresatte til mindreårige utøvere i sving. Husk også at banen skal bygges om på lørdag og klargjøres til søndag, og at vi også rydder etter oss når stevnehelgen er omme.
  • Ryttermelding er nå lagt ut på HorsePro. Merk at stevnestart er klokken 09:00 begge dager, og at klassene vil starte fortløpende.
  • Arbeidsliste og leveringsliste til kiosken ligger som vedlegg, men legges også ut på HorsePro.
  • Start- og resultatlister finner du etter hvert på online.equipe.no..

Arbeidsplan-KM Sprang 6_7 september 2019.pdf 

Levering Kiosk Stevne 7-8 september 2019.xlsx

Vi gleder oss stort til å ta imot besøkende fra hele Oslo og Akershus Rytterkrets, og gleder oss selvsagt ekstra til å kunne heie både ponnilag og et hestelag frem på lørdag, og følge de individuelle bærumsrytterne våre til start på søndag!

Gøy blir det også å ha besøk av Equishop, Bærum Rideklubbs hovedsponsor med stand på stevneplassen gjennom hele helgen, og også amatørfotograf Helene Gjerde Aamdal som sørger for å ha minneverdige bilder for salg via facebooksiden sin.

Velkommen!

PS! 

Husk at det er lov å hjelpe til i forbindelse med eller under stevnet - selv om du ikke starter selv, eller for eksempel har familiemedlemmer, venner eller bekjente til start! Vi trenger all hjelp vi kan få, slik at vi kan ønske velkommen til et så hyggelig og vellykket arrangement som mulig!


0 Kommentar

Melding om laguttak

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Sep 2019

Tekst og illustrasjonsbilde: Sille Kasin

Grenutvalget i styret i Bærum Rideklubb har gleden av å informere at følgende ekvipasjer er tatt ut til å representere klubben ved KM lag på hjemmebane på Østern Brug førstkommende lørdag:

Bærum Rideklubbs ponnilag KM 2019:

Mia Oladatter Mangschou/ Lukas fra Sjøbodhagen (kat. 2) 

Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble (kat. 2)

Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess (kat. 1)

Lagleder: Trude Fjeldstad 

To av tre ekvipasjer på laget vil være tellende i hver av de to grunnomgangene. Ekvipasjene starter i oppsatt lagrekkefølge.

Vi gjør oppmerksom på at toerponniene gjennomfører begge sine grunnomganger fortløpende før enerponniene gjennomfører sine. Likeplasserte lag går deretter videre til omhopping om medaljer.

 Bærum Rideklubbs hestelag KM 2019:

Ida Andenæs Axelsen/ Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården

Anna Ritari/ Eberlina

Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch

Linn Wicklund/ Fantomas

Lagleder: Cecilie Wicklund

Tre av fire ekvipasjer vil være tellende i hver av de to grunnomgangene. Ekvipasjene starter i oppsatt lagrekkefølge.


Vi ønsker de to bærumslagene våre lykke til, og gleder oss til å heie dere frem på hjemmebane! 


0 Kommentar

Vi har fått ny hovedsponsor

Postet av Bærum Rideklubb den 2. Sep 2019

Tekst: Sille Kasin


Styret i Bærum Rideklubb er både glade og stolte over å kunne informere om at Equishop nå innleder et sponsorsamarbeid med klubben! Equishop har flott butikk på Høvik i Bærum der alle medlemmer av Bærum Rideklubb får 10%. I tillegg har Equishop nettbutikk med godt utvalg både til to- og firbente. 

For oss i styret falt valget på Equishop som ny hovesponsor, ikke bare fordi vi ser at vareutvalget er supert  -både i butikken på Høvik og på nettet, og at servicen som ytes, er helt topp, men også fordi det er hyggelig å samarbeide med en av våre nærbutikker. Blant annet er vi nå i full gang med å samarbeide om ny kolleksjon med klubbklær. Butikkeieer av Equishop, Tone Stub-Asker, vil snart komme tilbake til oss med kolleksjonsprøver.

Lenke til Equishops hjemmeside finner du her:  

Allerede under KM-helgen førstkommende lørdag og søndag den 7. og 8. september får vi sjansen til å stifte bekjentskap med vår nye hovedsponsor. Equishop kommer nemlig da til å ha flott stand med massevis av fristelser for to- og firbente på stevneplassen på Østern Brug!

Her kan du lese mer om Equishop og intervju med Tove Stub-Asker, Equishops butikkeier:

I tillegg til KM nærmer tidspunktet for høstens siste distriktstevne i sprang den 21. og 22. september i regi av Bærum Rideklubb seg - med Equishop Pony & Horse Tour som absolutt høydepunkt. I både Equishop Pony Tour og Equishop Horse Tour LB og LA bidrar vår nye hovedsponsor med både vinnerdekken, spesialrosetter, pokaler og gavekort som både kan brukes i butikken på Høvik og i nettbutikken. Online påmelding er nå åpen, så nå er det bare å begynne å glede seg!

Samtidig som vi i Bærum Rideklubb gleder oss over å ha inngått nytt fremtidig samarbeid med Equishop, vil vi også takke Paddock AS for et svært hyggelig samarbeid gjennom en årrekke. 


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline