NM lag i sprang hest 2019

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jun 2019

Tekst: Sille Kasin

Illustrasjonsbilde: Helene Gjerde Aamdal

NM lag i sprang hest går som vanlig samtidig med finalene i Norgesserien, og denne gangen er det Arendal og Grimstad Rideklubb som inviterer til medaljejakt i perioden 17. - 21. juli. Oppvarming 1,25 m går på onsdag, mens selve mesterskapet går over to innledende avdelinger med bedømming 238.2.1 over to dager, etterfulgt av finale for årets åtte beste lag den tredje dagen - over to like omganger med bedømming 261.3.2. I finalen stiller alle lag på null feilpoeng.

Klubben kan stille med inntil to lag. Om vi sender ett, dekker vi i Bærum Rideklubb meetingavgiften for laget, mens vi deler støtten, dersom vi er så heldige å kunne sende to. I tillegg deler vi selvsagt også ut klubbsjabraker, så vi virkelig synes i landskapet.

Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer - med tre tellende ryttere alle dager. De to første rytterne rir 1,25 m i de to innledende avdelingene fordelt på to dager, mens den siste/ de to siste rir 1,30 m. Finalen tredje dag går også i samme høyde, men altså over to like omganger.

Laguttaket vil bli foretatt av grenutvalget i sprang i Bærum Rideklubb i samarbeid med aktuelle trenere. Vi minner om at du forplikter deg til å stille, dersom du melder interesse og blir tatt ut til å ri. Alle som melder interesse, vil få skriftlig beskjed om utfall av laguttaket, og vi legger også ut informasjon på hjemmesiden vår, samt her på facebooksiden vår. Klubben sender deretter påmelding, og oppnevner lagleder.

Høres dette ut til å kunne være noe for DEG? Ta i så fall kontakt med leder i sprangutvalget på mail baerum.rideklubb@gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com SNAREST og SENEST INNEN FREDAG 5. JULI KL. 18:00, og meld interesse for å ri.

Lite annet kan måle seg med gleden av å ri på lag og få muligheten til å representere klubben ved et norgesmesterskap - og til og med kanskje være med å hive seg på i årets medaljekamp!

Statutt NM lag sprang:

Stevneinvitasjon for bedre overblikk:


0 Kommentar

Super vellykket innsats på hjemmebane

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Jun 2019

Team Animo kan se tilbake på en svært vellykket stevnehelg på hjemmebane. Det hele ble toppet med Maria Wergeland Andersen og Thor Heros flotte seier i Ladies Cup 2019, godt hjulpet av trener Morten Aasen. Nå venter USA-opphold for den sympatiske rytteren, så seier på hjemmebane smakte derfor ekstra bra. Foto: Sille Kasin

Tekst: Sille Kasin

Mange klubber fra østlandsregionen var godt representert ved helgens distriktstevne i sprang med innlagt kvalifisering og finale i Ladies Cup 2019, og ekstra hyggelig var det selvsagt å kunne heie frem en rekke egne bærumsekvipasjer til start på hjemmebane både lørdag og søndag. Med hele 286 starter over to dager var stemningen på topp, og tempoet deretter - to hele dager til ende. 

Elly Joys Røang var som vanlig på plass i sekretariatet som klubbens ansikt utad - etter å ha gjort en kjempeinnsats i forkant av stevnet. Hun kunne blant annet glede de mange plasserte utøverne gjennom helgen med flotte rosetter. Foto: Sille Kasin

Som vanlig var flere av våre høyt verdsatte ‘faste’ støttespillere – banebygger Frank Helk, steward Siv Bekkemoen, stil- og overdommer Marianne Tveter og dommer Camillia Stuve på plass, og i tillegg var mange ‘faste’ fjes – så som super arbeidssomme foreldre til aktive bærumsryttere og gode, helt uvurderlige hjelpere tilknyttet rideskolen ved Østern Brug å spore blant de frivillige. Disse gjør det mulig for oss som klubb i hele tatt å arrangere stevner, så stor takk til dere! Bærum Rideklubbs egen Frank Helk inviterte til gode, ridbarebaner som skilte godt, og hold som vanlig humøret på topp - selv om han nok kunne ha ønsket seg noe mer hjelp, både før, under og i etterkant av helgens stevne. Foto: Sille Kasin I både kiosk og dommerbod var trøkket stort, to hele dager til ende. Til venstre i dommerboden ser vi stildommer/ overdommer Marianne Tveter, og til høyre ser vi at også dommer Camilla Stuve har tingene på stell. Foto: Helene Gjerde Aamdal 

Sammen kan vi se tilbake på en både hyggelig og minnerik helg – samtidig som vi altså også ønsker oss langt mer stevnehjelp både i forkant, under og i etterkant av potensielle arrangementer senere i høst. Hyggelig nok har Bærum Rideklubb fått tilliten fra Oslo og Akershus Rytterkrets og står som arrangør av kretsmesterskapene i sprang for ponni og hest i midten av september, og helgen deretter står blant annet Paddock Pony & Horse Tour 2019 på programmet. I tillegg håper vi også å kunne invitere til klubbmesterskap både i sprang og dressur. Men, vi er altså helt avhengig av at alle hjelper til.

Under følger bilder av et knippe bærumsmedlemmer som var spesielt hjelpsomme i forbindelse med helgens sprangstevne. Sammen fikk de føle på hvor hyggelig det er å kunne hjelpe til, og lærerikt kan det vel også kanskje være? Fotos: Sille Kasin 
Både lørdag og søndag bød på mye fin riding, jevnt over gode bærumsprestasjoner og hyggelig nok også topplasseringer på hjemmebane fremfor et entusiastisk og tallrikt publikum – blant annet gjennom Charlotte Gjøen Bergesen/ Noerkaers Hiawathas to fine klasseseiere i feil- og stilklassene 0,70 m og 0,80 m på søndag, og Maria Wergeland Andersen/ Thor Heros prestisjeseier i selveste finalen i Ladies Cup 2019 på søndag – med Lin Wiklund/Fantomas og Julie Linaae/ Gelayla D plassert som henholdsvis nummer to og fire etter forrykende omhopping med i alt seks av seksten ekvipasjer. Ekstra morsomt som arrangør er det nå i etterkant også å kunne se tilbake på en flott 1,30 m-klasse på lørdag, der mange rutinerte og velkjente ekvipasjer hadde valgt å legge veien til nettopp oss og Østern Brug.

Charlotte Gjøen Bergesen og Noerkaers Hiawatha satte vireklig Bærum Rideklubb på kartet denne søndagen. Fasiten ble to seiere av to mulige - og det med gode stilpoeng på toppen av feilfri hopping i både 0,70 m og 0,80 m. Foto: Privat

Årets 'Leading Lady' i tradisjonsrike Ladies Cup ble populært nok vår egen Maria Wergeland Andersen med fine Thors Hero. I tillegg til vinnerdekken, seiersbånd, rosett, gavekort fra Paddock AS og den flotte vandrepokalen fikk Maria også en billett til verdenscupåpningen på Telenor Arena ved KOHS i oktober, et gavekort på kiropraktortime hos dyrekiropraktor Nora Helk, samt et gavekort til apprestaurant Pincho Nation. Ikke rart hun er blid! Foto: Sille Kasin

Etter super spennende finale i Ladies Cup, ett av Bærum Rideklubbs vireklig flaggskip gjennom en årrekke, kunne Maria Wergeland Andersen, Lin Wicklund, Marie Winge fra Asker Rideklubb og Julie Linaae slippe jubelen løs. Foto: Sille Kasin 

Lina  Collier Jørgenvåg og Palle var blant bærumsekvipasjene som sikret plassering og super fin rosett i helgen. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Lørdag hadde vi besøk av amatørfortograf Helene Gjerde Aamdal som har flotte bilder til salgs, mens hobbyfotograf Helena Støvne tok seg av stevnefotograferingen på søndag. 

Resultater: 0 Kommentar

Vi nærmer oss ny stevnehelg

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Jun 2019

Å ri stevner er gøy, og å ri stevner i regi av oss i Bærum Rideklubb er tydeligvis veldig gøy, for vi har rekordmange startende ved distriktsstevnet vårt i sprang med innlagt Ladies Cup denne gangen!
Som vanlig ber vi derfor ALLE om å vurdere lure og plassbesparende grep med tanke på parkering av kjøretøy. Som arrangør blir det vår største utfordring denne helgen!

Så noen viktige beskjeder til klubbens medlemmer:

  • Banebygging med obligatorisk fremmøte for alle startende med eventuelle foresatte er fredag kl. 18:00.
  •  Arbeidslistene for både lørdag og søndag finner du ved å følge lenken. Det er svært viktig at alle stiller, og at vi også felles tar ansvaret for å rydde opp etter stevneslutt
  • Leveringsliste til kiosken finner du ved å følge lenken: Kopi av Levering Kiosk Stevne 15-16 juni 2019.xlsx

Ryttermelding for helgens stevne vil bli lagt ut sammen med stevneinvitasjonen i løpet av dagen. Merk at stevnestart vil være kl. 09:00 begge dager.

Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss - og vi håper at alle andre gjør det samme!0 Kommentar

Flott dressurhelg en femtiåring verdig

Postet av Bærum Rideklubb den 6. Jun 2019

Tekst: Sille Kasin

Hele ni klassevinnere og øvrige ekvipasjer bidro til å gjøre andre del av jubileumsfeiringen av oss selv til en riktig festdag. Her er topp tre i rideskoleklassen, Karoline Walderhaug/ Wintertraum, Elise Hyldmo Jebsen/ Real Storm og Adriana Elise Augdahl/ Smashing Allegro. Foto: Laila Augdahl

Forrige helg var hele 73 dressurekvipasjer i sving parallelt på to baner gjennom store deler av søndagen på Østern Brug. Som ledd i jubileumsmarkeringen vår inviterte vi til to jubileumsklasser innledningsvis, først LC:2 for ponni og deretter LC:3 for hest. I tillegg stod en rekke øvrige klasser fra og med LB:2 og opp til og med MB:4. For oss som arrangør var det også spesielt hyggelig å kunne ønske ti ekvipasjer fra Østern Brug Rideskole velkommen til start i en lukket klubbklasse, LC:2.

I ponniklassen Bærum Rideklubb 50 år gikk vinnerdekken, ekstra raus jubileumsgavepremie og rosetter i anledning dagen og jubileet til lommedalsekvipasjen Celine Granli/ Roselyns Goldstar etter gode 71,538 prosentpoeng, mens Thia Elise Nielsen/ Mohito fra Skedsmo Rideklubb oppnådde nesten like gode 71,038 prosentpoeng og andreplass. Tredjeplasserte i klassen ble Bærum Rideklubbs egen Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeney Silve Princess med 67,692 prosentpoeng. Ni ekvipasjer stilte til start.

Seier i hesteekvipasjenes jubileumsklasse der det var hele 16 ekvipasjer til start, gikk til Nedre Romerike Rideklubbs Lise Mordal/ Shania V med gode 75,2 prosentpoeng. En god nummer to ble Trine Nielsen/ Kenji fra Skedsmo Rideklubb meden score på 70,8 prosentpoeng, etterfulgt av Bærum Rideklubbs Anna Ritari/ Eberlina som tredje med 66,8 prosentpoeng og Eline Svendsen Nordli/ Hoelgaard’s Diesel fra Nes Rideklubb med 65,5 prosentpoeng.

Som arrangør er vi både stolte og glade over klubben vår som i sin tid ble i 1968 av en gjeng entusiaster med Nordhaug Ridesenter på Griniveien som base. Blant disse ildsjelene var blant andre sprangikon Eddie Bull som ved siden av sitt engasjement i klubben, også spilte en betydelig rolle gjennom dels sitt eget virke som utøver i internasjonal toppsport (Aftenposten omtalte ham blant annet i sin tid på følgende måte: Eddie Bulle er nu en av verdens beste ryttere.), og dels gjennom en lang rekke verv og funksjoner i Norges Rytterforbund. Ekstra hyggelig er det også å vite at vi i Bærum Rideklubb òg har hatt en rekke dressurryttere som virkelig har satt sine spor opp gjennom årene – og at våre dressurryttere av i dag også fortsetter å ri inn til fine prosenter og representere Bærum Rideklubb videre.

Merk at hyggelig dekning av jubileumsstevnet vårt i både sprang og dressur vil bli omtalt i egen artikkel med bilder på NRYFs offisielle nettside, www.hestesport.no!

Resultater:  


0 Kommentar

Flinke bærumsryttere på D-stevner i sprang i mai

Postet av Bærum Rideklubb den 6. Jun 2019

Tekst: Ulla Gjøen Bergesen

Etter en del motgang og stor grad av tålmodighet kunne Anna Ritari og hennes Eberlina vel fortjent endelig motta både dommer og publikums hyllest som vinner ved Larvik  og Sandefjord Rideklubbs maistevne i sprang. Foto: Privat

1. mai tok Anna Ritari og Eberlinba seieren i LD hest ved Larvik og Sandefjord rideklubb.
Thea Monsen og Batman kunne notere en flott 4. plass i LD+10 i Borge.

I helgen 3.-5. mai. tok flere av våre turen til Arendal. Lørdagen sikrEet Anikken Ek Clausen og The Latchico seieren i LA ponni, mens Maria Louise Longva og Paddy goes Dutch red inn til en flott 4. plass i LC hest. Plassering fikk også Trine Bruheim Løvlid og Joy de Vie med en 7. plass i LB hest.Søndagen endte Lina Jørgenvåg Collier og Palle på en flott 7. plass i 1,05. Kristine Barbro Andenæs og Elle Kiels Abenteuer Auf Bøgegården sikret seg en 2. og 3. plass denne helgen i henholdsvis 1,25 og 1,20.

På besøk hos Skedsmo Rideklubb søndag 12. mai gjorde Maria Isabel Tveit Hambro og Knockboy Paddy rent bord i sine klasser med seier både i 70- og 80 klassen.
0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline