Mistanke om herpesvirusinfeksjon hos hest krever forholdsregler

Postet av Bærum Rideklubb den 26. Feb 2019

NRYFs nettside, hestesport.no, ligger nå oppdatert informasjon som Mattilsynet ønsker å dele med offentligheten. Her finner du også lenker til en rekke aktuelle artikler som omhandler temaet.

Mens situasjonen fortsatt er uavklart, er det først og fremst viktig at hver og en av oss som har med hest å gjøre, følger Mattilsynets råd for smittevern. Kommuniser også med aktuell stalleier om situasjonen, og følg retningslinjene som til enhver tid foreligger på stallen din.Ved å bruke sunn fornuft og følge opp eventuelle forholdsregler, kan vi alle bidra til å begrense smitteomfanget.

Når vi først er inne på smittsom sykdom hos hest, minner vi også om at alle som rir og håndterer hest i det daglige, setter seg inn i rådene i kampen mot den pågående epidemien av hesteinfluensa. På hestesport.no kommer Magnus Knævelsrud som er NRYFs kontaktveterinær med mange gode råd.

Ta gjerne også en titt i NRYFs digitale kunnskapsbibliotek om blant annet infeksjonssykdommer.


0 Kommentar

Travel stevnesesong i vente

Postet av Bærum Rideklubb den 21. Feb 2019

Mange bærumsryttere opplevde store ting både i feltritt, dressur og sprang gjennom sesongen som var, men "hjemme" på Østern Brug opplevde vi stevnetørke i 2018, ikke minst fordi vær og føre gjorde sitt til at vi blant annet måtte avlyse det tradisjonelle vårstevnet vårt. - Men nå i 2019, da satser vi igjen på ny frisk som stevnearrangør både i dressur og sprang, og håper å få mange medlemmer i Bærum Rideklubb med på å dra lasset! Vi er kjent som en hyggelig stevnearrangør, og enda hyggeligere blir det, om vi er mange nok som hjelper til!

Sett derfor allerede nå av tid på kalenderen, og vær forberedt på både å hjelpe til der det trengs, og starte selv. Gi gjerne lyd allerede nå om hvilke arbeidsoppgaver som kan være aktuelle. 

Her er årets stevnedatoer:

Dressurstevner i regi av Bærum Rideklubb 2019:  

Søndag 10. mars: 

D-stevne i dressur. Påmelding er i gang. Gi lyd på mail til baerum.rideklubb@gmail.com om hva du kan hjelpe til med! Mer informasjon kommer snarlig.

Søndag 2. juni: D-stevne i dressur. 

Søndag 1. september: D-stevne i dressur. 

Søndag 3. november: Klubbmesterskap i dressur med enkelte åpne klasser.

I tillegg kan vi allerede nå love at det også blir banetrening med programriding for bærumsryttere på mange nivåer!

Sprangstevner i sprang i regi av Bærum Rideklubb 2019:

Lørdag og søndag 6. - 7.  april: D-stevne i sprang, ponni og hest (primært utendørs/ eventuelt innendørs)

Lørdag og søndag 25. - 26. mai: D-stevne i sprang - Bærum Rideklubbs Jubileumsstevne, ponni og hest 

Lørdag og søndag 15. - 16. juni: D-stevne i sprang med innlagt Ladies Cup, ponni og hest

Lørdag og søndag 7. og 8. september: KM individuelt og lag, ponni og hest

Lørdag og søndag 21. - 22. september: D-stevne i sprang med innlagt Paddock Pony & Horse Tour 2019, ponni og hest

Lørdag 2. november: Klubbmesterskap i sprang med enkelte åpne klasser i tillegg

Og hvem vet......... Kanskje vi også slår til og gjentar fjorårssuksessen med et par Pay & Jump-dager?


Mer informasjon kommer, både her på klubbsiden vår og på facebooksiden til Bærum Rideklubb, så følg med!

Vi i styret i Bærum Rideklubb gleder oss allerede, og håper også at både våre egne bærumsryttere og andre som vil besøke oss ved stevnene på Østern Brug, ser frem til en hyggelig sesong, både i dressur og sprang!0 Kommentar

Norgesserien nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 20. Feb 2019

Arkivbilde: sashowjumping.co.za

Tekst: Sille Kasin

Kongsvinger og Omegn Rideklubb står som arrangør av årets første kvalifiseringsrunde i Norgesserien i tidsrommet 22. – 24. mars. Stevneinvitasjonen ligger foreløpig ikke ute i terminlisten på HorsePro, men er klar hvilken dag som helst. Selve laghoppingen i Norgesserien arrangeres sannsynligvis på søndag, mens det vil bli være ordinære D-stevneklasser på fredag og lørdag.

Er du kvalifisert, og har lyst til å representere klubben i denne populære laghoppingen? Norgesserien er et fantastisk tilbud til alle ekvipasjer som vil ut og teste lagånden, men som kanskje ikke er helt klare for laghopping på NM-nivå, og også for ryttere eller hester som trenger lagrutine i lavere klasser. 

Vi i Bærum Rideklubb er også ellers så heldige å få stå som arrangør for årets KM individuelt og lag for ponni og hest i september, og hva passer vel bedre som oppkjøring til laghoppingen på hjemmebane enn nettopp deltakelse i Norgesserien?

Her følger litt informasjon om Norgesserien, og så kommer vi tilbake til frist for melding av interesse o.a. så snart stevneinvitasjonen foreligger. Det er grenleder i sprang i samarbeid med aktuelle trenere som tar ut selve lagene, og som deretter også formelt melder lagene på i Norgesserien.

Litt informasjon om Norgesserien:
 
Norgesserien er laghopping i ulike divisjoner for klubber som er tilsluttet NRYF. Etter at vi f.o.m. 2019 har fått nye regioner, tilhører nå ekvipasjer som representerer Bærum Rideklubb, region 5. Bærumsekvipasjer vil med dette møte andre ekvipasjer fra Akershus, Oslo og Hedmark i de to kvalifiseringsrundene som henholdsvis vil gå innendørs og utendørs. Den beste tredjedelen av lagene fra de to kvalifiseringsrundene går videre til landsfinalen. Denne går over tre dager og arrangeres samtidig med NM lag i sprang.

Norgesserien har fire divisjoner:

1. divisjon: 
 1. kvalifisering 1,15 m (innendørs, bed. 238.2.2), 2. kvalifisering 1,20 m (utendørs, bed. 238.2.2 over én omgang) og landsfinale 1,20 m (utendørs)
 
 2. divisjon:
 1. kvalifisering 1,05 m (innendørs, bed. 238.2.2), 2. kvalifisering 1,10 m (utendørs, bed. 238.2.2 over én omgang) og landsfinale 1,10 m (utendørs)
 
 3. divisjon:
 1. kvalifisering 0,95 m (innendørs, bed. 280), 2. kvalifisering 1,00 m (utendørs, bed. 238.2.2 over én omgang) og landsfinale 1,00 m (utendørs) 

4. divisjon:                                                                                                                                                         1. kvalifisering 0,80 m (innendørs, bed. 280), 2. kvalifisering 0,80 m (utendørs, bed. 280) og landsfinale 0,80 m (utendørs) 

Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer. Tre resultater er tellende. Lagene behøver ikke å ha samme sammensetning i de to kvalifiseringene og i finalene. Hver rytter kan starte i flere divisjoner på ulike hester. Hver hest kan imidlertid kun starte med én rytter på samme norgesseriestevne. Merk at mange også rir ponnier i Norgesserien, selv om klassene er skrevet ut for hest.

Ekvipasjer som starter i 4. divisjon, kan ikke tidligere ha vært plassert i klasser over 1,10 m. Ekvipasjer som starter i 3. divisjon, kan ikke tidligere være plassert i klasser over 1,20 m. Ekvipasjer som starter i 2. divisjon, kan ikke ha plassering i klasser over 1,30 m.

Ekvipasjer i finalen må ha gjennomført samme klassenivå som finalen går i, på distriktstevne eller høyere.

Litt informasjon om melding av interesse og påmelding:
 
Så snart stevneinvitasjonen foreligger, ber vi alle interesserte ryttere eller ansvarlige personer for ryttere under 18 år om å melde interesse på mail baerum.rideklubb@gmail.com til Bærum Rideklubbs grenleder i sprang. Mer informasjon kommer.  

Se ellers gjerne nærmere opplysninger om prosedyre ved påmelding av lag her på klubbsiden vår under fanen Bærum Rideklubb.

Statutt for Norgesserien med generelle bestemmelser o.a. finner du her:


0 Kommentar

Finfin bærumshelg både på sprang- og dressurbanen

Postet av Bærum Rideklubb den 18. Feb 2019

Lisa Holmsen og Billy Samaritan suste inn til seier i 1,35 m i Grenland på søndag. Nå venter Norwegian Horse Festival ved Varemessen på Lillestrøm på duoen neste helg. Arkivfoto: Privat

Tekst: Sille Kasin 

En rekke av klubbens sprangryttere kan se tilbake på stevnebesøket i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb med glede. Mange fine runder ble gjennomført, flere bærumspremier ble plukket, og Lisa Holmsen, hun klinket til med karrierens første feilfrie runde i 1,35 m med Billy Samaritan denne søndagen. – Og innsatsen der, den endte i seier!

Lisa Holmsen/ Billy Samaritan hadde denne gangen hyggelig selskap av hesteekvipasjene Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Borat, Maria Wergeland/ Thor Hero og Siril Sønsteby/ Last Thought og Giga Star de Tiji i Fevik, og på ponnisiden bidro også Linea Westby Lien/ Sligo Furistos Flight og Mathilde Fürstenau Notto/ Genepy B til bærumsglede gjennom hele stevnehelgen.

Resultater:

Dressurrytter Therese Bjerkan la på sin side veien til Grenland Ryttersportsklubb for sesongdebut med Dejá-Vú på søndag. Duoen red inn til 66,176 prosentpoeng i MB, der det var åtte ekvipasjer til start. De to går ellers en super spennende sesong i møte, tatt i betraktning at de nå er tatt inn som ekvipasje på juniorlandslaget i dressur 2019.

Resultater:


0 Kommentar

Snart tid for årsmøtet

Postet av Bærum Rideklubb den 17. Feb 2019

Som tidligere annonsert, håper vi i styret i Bærum Rideklubb å se så mange av medlemmene våre som mulig i kafeteriaen på Østern Brug (Listuveien 9, 1359 Eiksmarka) tirsdag den 26. februar kl. 20:00. Da er det nemlig tid for årsmøte!

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.

Årsrapport for 2018 - Pdf.pdf ligger vedlagt. Sakliste med saksdokumenter vil snarlig bli lagt ut her på Bærum Rideklubbs nettside, www.baerumrideklubb.no, samt på klubbens facebookside.

Mer informasjon kommer, så følge med!


0 Kommentar

Snart tid for årets største innendørs hestefest

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Feb 2019

Foto: NHS/ Mette Sattrup

Snart er det klart for årets mest spennende tilskudd på stevnekalenderen, Norwegian Horse Festival, NHF, ved Norges Varemesse på Lillestrøm. Arrangementet finner sted i tidsrommet  20. - 24. februar, og har du ikke ennå sikret deg billetter, så er mulighetene fremdeles der! 

Med sine to hovedsponsorer FERD og Bjørn Rune Gjelsten i ryggen og 36.000 kvadratmeter til disposisjon, inviterer showdirektør Erik Berentsen til skikkelig hestefest, og lover at de beste tradisjonene fra AEG videreføres, men at NHF også blir så mye mer! I løpet av stevnedagene blir det internasjonal dressur og sprang, samt nasjonale sprangklasser, og på programmet står også ni spennende clinics i ekstraordinær horsemanship, dressur, sprang, kjøring og islandshest der vi får møte toppnavn som Monty Roberts, Severo Jurado Lopéz, Kyra Kyrklund, Christian Ahlmann, Kjersti Wigen og Wenche Johannessen, samt Jóhann R. Skúlason og Christina Lund

- Og det blir mer.....

Super morsomt blir det helt sikkert også å følge vår egen rytterprinsesse Märtha Louise i duell med hele Norges sprangnestor Geir Gulliksen, og på plakaten står også familieshow for hestevenner i alle aldere og forrykende kostymehopping. I tillegg venter allerede nå spente finalister på deltakelse i  FERD Rideskolecup og FERD Comeback Cup. Alle de som har kvalifisert seg til deltakelse ved NHS gjennom Promotion Cup tripper nå også i spenning, og kan vel nesten ikke vente på at dagene skal gå fort nok frem til første utgave av Norwegian Horse Festival er i gang.  I tillegg gjør over 100 utstillere fra nær og fjern seg klare til å innta det enorme messeområdet på hele 10.000 kvadratmeter, og lover gode tilbud på nær sagt alt hva du selv og dine firbente venner måtte ønske seg eller trenge.

- Og midt oppe i dette...... Flere bærumsryttere til start!

Masterlistene for NHS er nå klare, og vi ønsker våre sprangryttere Lisa Holmsen, Ida Andenæs Akselsen, Tine Andenæs, Lin Eide Wicklund, Margrethe Vist Hartmann, Anette Ringnes og Lisa Ulven lykke til! Vi gleder oss til å se Lisa i de nasjonale juniorklassene, Ida, Tine og Lin i de internasjonale amatørklassene og Margrethe, Anette og Lisa på trestjernesnivå. 

Stas blir det også å kunne se virkelige internasjonale toppnavn som blant andre Christian Ahlmann, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Irma Karlson, Jur Vrieling og Piet Raijmakers Jr på nært hold, og også å kunne se og lære av flere av våre absolutt beste norske utøvere under Norges mest innholdsrike innendørs hestefest.

Vil du lese mer om Norwegian Horse Festival mens vi er i gang med nedtellingen?

NHFs hjemmeside

Masterlister/ start- og resultatlister

NRYFs hjemmeside, hestesport.no


0 Kommentar

Ta forholdsregler mot hesteinfluensa

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Feb 2019

Ta en titt på hestesport.no, og sjekk hva Magnus Knævelsrud, kontaktveterinær i Norges Rytterforbund (NRYF) har å si om saken.

Arkivbilde


0 Kommentar

Travel stevnehelg både ute og hjemme

Postet av Bærum Rideklubb den 11. Feb 2019

Det har vært en begivenhetsrik helg for flere av Bærum Rideklubbs sprangryttere, både kontinentet i Europa og her hjemme i Norge. Her er tre av helgens bærumsryttere som var til start - Margrethe Vist Hartmann (privat foto), Marie Valdar Longem  (øverst til høyre, APA-PictureDesk GmbH/REX/Shutterstock) og Lisa ULven (privat foto).

Mens Bærum Rideklubbs og hele Norges Marie Valdar Longem sikret beste norske plassering siden 2015 i verdenscupen gjennom en femteplass på lørdag, presterte Lisa Ulven godt ved Winter Masters Kronenberg i Nederland , og Margrethe Vist Hartmann tronet samtidig på toppen av pallen med Fighter i 1,35 m i Tyskland på lørdag. 

Her hjemme markerete en rekke bærumsryttere seg positivt ved årets andre landsstevne for ponni og hest i Grenland. Tine Andenæs/ Elle Kiels Abentteuer, Fiona Fyring/ Carlo Carlucci og Theodor Wendelborg/ Latoki 2 sikret seg flotte plasseringer i hesteklasser , og Mathilde Fürstenau Notoo/ Geneby B strøk avgårde med tredjeplass i MB på lørdag og debuterte med en flott runde med kun én tidsfeil i MA på søndag. Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZa, Katharina Wendelborg/ Chivas Regal og Caiser Cash, Line Westby Lien/ Sligo Furiostos, Nora Nalbant/ Cornetto 30, Pernille Wilskow Tingstad/ Claire og Sandra Sunde Lian/ Billy Olive representerte også klubben på flott vis.

- Si ikke annet enn at klubbens sprangryttere er i rute denne sesongen, og at mange stevner venter!

Resultater i Grenland: 

Resultatene for Marie og Lisa ligger som lenker i de to sakene på hestesport.no:)

PS Vi trenger bilder, masse bilder!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline