Møt Pernille Norbeck Østvold - ny dressurtrener ved Østern Brug

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Jan 2019

Som kjent har vi i Bærum Rideklubb et nært og godt samarbeid med Østern Brug. Det er her vi avholder alle våre stevner, det er fra rideskolen ved Østern Brug vi har vår viktigste rekruttering i form av nye, ivrige ryttere som bidrar til å bringe sporten videre, og mange av klubbens medlemmer er også oppstallører nettopp på Østern Brug.

Vi ønsker Pernille lykke til i jobben, og gleder oss til å se resultatene av dette nye samarbeidet mellom Østern Brug og flere av klubbens medlemmer!  

Vil du bli bedre kjent med Pernille allerede nå? Les hyggelig artikkel om henne:

Foto: cavalierno.com0 Kommentar

Spennende sesongstart her hjemme

Postet av Bærum Rideklubb den 29. Jan 2019

Arkivbilde: Sille Kasin

Sesongen er så smått i gang, og flere bærumsryttere har allerede vært ute og testet sprangformen. På den nasjonale stevnekalenderen denne helgen stod både Arendal og Grimstad Rideklubbs jubileumsstevne og spennende runde i BRYKs Vintercup 2018/ 2019. 

Flere bærumsryttere besøkte Arendal og Grimstad Rideklubbs jubileumsstevne som gikk av stabelen fra torsdag til lørdag.  Helgens aller beste resultat stod Maria Wergeland Andersen/ Thor Hero for – med seier i 1,20 m på fredag der det var hele 49 ekvipasjer til start, og med plassering i tilsvarende klassenivå også på torsdag. I 1,10 m fikk duoen selskap av Nicoline Thrane-Steen/ Cillia, som også hoppet feilfritt.

I 1,10 m på torsdag sikret på sin side Linea Louise Westby Lien/ Sligo Furistos Flight en fin sjetteplass 1,10 m. De to gjorde også en fin figur i helgens Jump and Bike-klasse, der ekvipasjene ikke bare måtte vise kompetanse over hinderhøyde 1,15 m, men også måtte vise seg frem som sykkelryttere. Her fikk for øvrig også Tine Andenæs/ Elle Kiels Abenteuer af Bøgegaarden bekreftet at formen allerede er inne, og sikret populær andreplass. Fine runder fulgte deretter gjennom hele helgen.

Lisa Holmsen/ Billly Samaritan fikk på sin side også en flott start på sesongen gjennom en solid åttendeplass i 1,10 m på torsdag, etterfulgt av finfin fjerdeplass i 1,20 m på fredag. De to avsluttet besøket i Fevik med en god firefeilsrunde i 1,30 m.

Sandra Sunde Lian/ Billy Olive kan også se tilbake på en vellykket helg, som ble toppet med en fin tiendeplass i 1,15 m på lørdag, blant annet også flott debut i 1,30 m.

Bærumsekvipasjene Nora Larsen Nalbant/ Cornetto 30 og Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ kunne også reise hjem fra Fevik med mye nyttig erfaring i bagasjen.

Resultater: 

BRYKs Vintercup for ponni og hest er et av de mest populære og tradisjonsrike innslagene som vi finner blant distriktstevnene på sprangkalenderen. Drammen og Omegn Rideklubb var vertskap for helgens runde, og mange ekvipasjer valgte derfor å legge veien nettopp dit. Blant disse var flere «gamle» bærumsnavn tilstart, men også nye ekvipasjer av året.

Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver P leverte fine runder i både LD og LC for ponni kategori 1 på lørdag, og hadde selskap av Charlotte Gjøen Bergersen/ Noerkaers Hiawatha som klinket til med en flott femteplass i LC. Duoen debuterte med fine runder på Søndre Nordstrand allerede forrige helg, og avsluttet denne helgen med syvendeplass i LB i Drammen. Eva Kathinka Brøndmo/ Mr. White Legs kan på sin side også se tilbake på to fine runder i Drammen denne helgen – med fire feil i LB, og deretter med dobbelt null i LA.

Søndag ble også en spennende dag for Sarah Joys Røang/ No Time. Debuten gikk nemlig som det suste, med feilfrie besøk i ringen både i 0,90 m og 1,00 m. Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ kunne på sin side glede seg over feilfri hopping og en plass rett utenfor premielisten i 1,00 m – der Mathilde Fürstenau Notto/ Genepy B også hadde dagen, og endte på delt niendeplass etter en feilfri runde med 74 pong i stil.

Resultater:

¤¤¤¤¤

Kort sagt, det skjer mye i Bærum Rideklubb på sprangfronten, og vi gleder oss til å følge dere gjennom sesongen - uansett nivå! Ikke glem at vi trenger både ferske bilder og andre innspill - på mail til baerum.rideklubb@gmail.com eller til webansvarlig sille.kasin@gmail.com 

Vi gleder oss selvsagt også til å følge klubbens ekvipasjer i andre grener, og hører også gjerne fra øvrige klubbmedlemmer om dere har annet enn stevnenytt å dele med oss!


0 Kommentar

Velkommen til årsmøte

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Jan 2019

Styret i Bærum Rideklubb inviterer til årsmøte med generalforsamling tirsdag den 26. februar klokken 20:00 i kafeteriaen på Østern Brug.

Har du ting på hjertet? Vi ber om at forslag til saker når oss i styret på mail baerum.rideklubb@gmail.com innen den 11. februar.

Sakspapirer og mer informasjon kommer, så følg med - både her på klubbsiden vår, og på Bærum Rideklubbs facebookside.


0 Kommentar

Innkalling til årsmøte

Postet av Bærum Rideklubb den 22. Jan 2019

Den 26. februar kl. 20:00 håper vi å se så mange medlemmer av Bærum Rideklubb som mulig på plass i kafeteriaen på Østern Brug. Da er det nemlig tid for årsmøte! Frist for innmelding av saker til styret er mandag den 11. februar. Mer informasjon og sakspapirer kommer etter hvert, men hold allerede nå av dateoen!


0 Kommentar

Ny sesong, og mye å huske på

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Jan 2019

For å kunne drive med konkurranseriding f.o.m. utvidet klubbnivå, må du være medlem av en rideklubb som er tilsluttet Norges Rytterforbund, og du må også ha gjennomført Grønt kort kurs og løse årlig rytterlisens. 

For å kunne starte ridestevner i regi av Norges Rytterforbund, må rytter altså være medlem av en klubb. Alle våre medlemmer skal nå ha mottatt betalingsinformasjon for 2019 om klubbmedlemsskap i Bærum Rideklubb. Husk at familemedlemskap også lar seg gjøre! For eventuelle spørsmål, ta kontakt med cas@reader.no.

Alle ryttere og hester som konkurrerer på distriktsnivå eller høyere, trenger også rytter- og hestelisenser. Disse lisensene må løses/ fornyes årlig.

Alle hester i Norge - også rideskolehester - blir nå utstyrt med egne hestepass. Les mer om dette i huskelisten nedenfor. 

Alle hester skal også være korrekt vaksinert. I tillegg skal alle ponnier sluttmåles. Veterinær fører vaksinasjonene inn i hestens pass, og her skal også godkjent ponnimålekort ligge. Les mer om dette i huskelisten nedenfor.  

Kort sagt, både som konkurranserytter og hesteeier er det mye å holde orden på!


 Her følger en liten huskeliste som gjelder to- og firbente i sporten:

 • Litt om Grønt kort-kurs:
  • Som bilist i trafikken gjennomgår du først teorikurs og kjøreopplæring for å få førerkort, og for å kunne spille golf, må du gå på kurs for å få Grønt Kort og lov til å spille. For å kunne drive med konkurranseriding f.o.m. utvidet klubbnivå, må du være medlem av en rideklubb som er tilsluttet Norges Rytterforbund, og du må også ha gjennomført Grønt kort kurs og i tillegg løse årlig rytterlisens.
  • Grønt kort er dokumentet som viser at du har gjennomgått Grønt kort kurs. Grønt kort forteller at du har rideferdigheter på et visst nivå, og at du har nødvendige basiskunnskaper om hest og sikkerhet. Det viser også at du har satt deg inn i konkurransereglementet. 
  • Vi i Bærum Rideklubb arrangerer jevnlig Grønt kort kurs, så følge med her på klubbsiden vår, og også på Bærum Rideklubbs facebookside. Ta kontakt med cas@reader.no for mer informasjon eller forespørsel om å arrangere nytt kurs.
 • Rytterlisens:
  • Alle ryttere som hadde rytterlisens i 2018, skal nå ha mottatt betalingsinformasjon fra NRYF. Velg passende lisens som angitt nedenfor. For eventuelle spørsmål, ta kontakt med andreas@rytter.no
   • Løs grunnlisens om du rir til og med LB på distrikts-, lands- og elitestevner. Lisensen koster kr 400,- uten forsikring/ kr 680,- inkl. forsikring.  
   • Løs hovedlisens om du rir fra og med LA på distrikts-, lands- og elitestevner. Lisensen koster kr 1000,- uten forsikring/ kr 1280,- inkl. forsikring. 
   • Løs topplisens om du rir FEI-stevner (internasjonale stevner). Lisensen koster kr 2000,-, og forsikring er inludert.   
  • Ryttere/ Foresatte for mindreårige ryttere som ønsker å løse ny rytterlisens, følger NRYFs retningslinjer for dette.
 • Hestelisens:
  • Alle hester som deltar ved stevner, må i tillegg til hestepass (Se nedenfor) ha hestelisens. Denne koster kr 300,-, og betales årlig via horsepro.no. 
  • For hesteeiere/ ansvarlige personer som har HorsePro-konto:
  • For hesteeiere/ ansvarlige personer som ikke har HorsePro-konto:
  • Hester som deltar ved FEI-stevner (internasjonale stevner), må ha FEI-lisens i tillegg til nasjonal hestelisens:
   • FEI-lisensen koster kr 900,- og fornyes hvert år. Merk at denne kan betales umiddelbart i forkant av første stevnestart via horsepro.no.
   • Følg ellers retningslinjer som angitt ovenfor.  
 • Hestepass/ førstegangsregistrering:
 • Førstegangsregistrering av hest:
 •  Eierskifte: 
 • FEI-pass:
  • Retningslinjer/ Fremgangsmåte for utstedelse av FEI-pass ligger på rytter.no.
  • Husk at FEI-pass kun er gyldig i fire år, og derfor må fornyes jevnlig ved hjelpe av attestert klistremerke i passet. Ta kontakt med andreas@rytter når tidspunkt for fornyelse nærmer seg.
  • FEI-pass koster kr 2000,- for hest, og kr 1000,- for ponni. Prisene gjelder både førstegangspass og fornyelse.
  • Hester som kun deltar ved internajsonale stevner i Norge, trenger ikke FEI-pass, men må ha et eget FEI-nummer. Ta kontakt med heidi@rytter. Merk at hester som starter CSIAM-klasser i Norge ved for eksempel Drammen Spring Tour eller Norweigan Horse Festival (tidligere AEG), må ha FEI-pass.
 •  Vaksinering og chipmerking: 
  • For å kunne delta i nasjonale arrangementer (treninger, samlinger, konkurranser) må hesten være korrekt vaksinert. Etter grunnimmunisering skal hesten vaksineres årlig.
  • Merk at egne regler gjelder for hester som deltar ved FEI-stevner, uansett om disse arrangeres i Norge eller i utlandet.I praksis vil det lønne seg å opprettholde vaksinering av internasjonal konkurransehest to ganger årlig etter at grunnimmuniseringen er på plass.
  • Hester som konkurrerer internasjonalt, skal også være chipmerket. Dette må bestilles gjennom Norsk Varmblod, dersom hesten ikke er chipmerket tidligere.
 • Ponnimåling:

0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline