På tide å melde interesse for å ri på lag i Norgesserien!

Postet av Bærum Rideklubb den 28. Feb 2018

Illustrasjonsbilde: Rebecca Ballestad-Mender

Har du lyst til å ri på lag for Bærum Rideklubb? Meld interesse til leder i sprangutvalget på mail baerum.rideklubb@gmail.com med kopi til sille.kasin@gmail.com. Jo flere lag vi klarer å stille, jo morsommere blir det! Frist for melding av interesse settes til torsdag den 9. mars kl. 20:00. Første kvalifiseringsstevne går i Hønefoss den 16. - 18. mars, og proposisjonen finner du her: http://www.horsepro.no/index.p...

Litt informasjon om Norgesserien:

NY statutt finner du her: http://www.rytter.no/wp-content/uploads/norgesserien-2018.pdf 

Norgesserien går nå i 4 divisjoner:

1. divisjon:
1. kvalifisering 1,15 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,20 m (utendørs) og finale 1,20 m (utendørs)
2. divisjon:
1. kvalifisering 1,05 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,10 m (utendørs) og finale 1,10 m (utendørs)
3. divisjon:
1. kvalifisering 0,95 m (innendørs), 2. kvalifisering 1,00 m (utendørs) og finale 1,00 m (utendørs)

4. divisjon:

1. kvalifisering 0,80 (innendørs, 2. kvalifisering 0,80 m (utendørs) og finale 0,80 m (utendørs)

I år arrangerer altså Hønefoss Rideklubb 1. kvalifisering søndag den 18. mars, mens Drammen og Omegn Rideklubb arrangerer 2. kvalifisering søndag den 3. juni. Finalen går samtidig med Lag-NM i sprang, denne gangen i Drammen i perioden 20. – 22. juli.

Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer. Tre resultater er tellende. Lagene behøver ikke å ha samme sammensetning i kvalifiseringene og i finalen. Husk at mange også rir ponnier i Norgesserien, da i hvert fall de to eller tre laveste divisjonene bør gå greit!


Ekvipasjer som starter i 4. divisjon, kan ikke tidligere ha plassering i klasser over 1,10 m. 
Ekvipasjer som starter i 3. divisjon, kan ikke tidligere ha plassering i klasser over 1,20 m. Ekvipasjer som starter i 2. divisjon, kan ikke tidligere ha plassering i klasser over 1,30 m.

Merk ellers følgende som delvis er nytt av året:

Ekvipasjene i finalene må ha gjennomført den høyeste klasse som finalen går i, på D-stevne eller høyere.  Hver rytter kan starte i flere divisjoner på ulike hester. Ingen rytter kan dog starte i samme divisjon i samme Norgesserie-stevne med mer enn én hest. En hest kan ikke delta i samme Norgesserie-stevne med flere ryttere.

Se ellers nærmere opplysninger om prosedyre ved påmelding av lag her på siden under fanen Bærum Rideklubb. Uttaket vil bli offentliggjort her på klubbsiden vår så snart dette foreligger, og du vil også bli kontaktet pr. mail.

Merk at rytterne selv melder til stevnet, så snart laguttaket er bekjentgjort. Under begge kvalifiseringshelgene kjører begge arrangører også vanlige D-stevneklasser.



Innkalling til årsmøte - nå med NYE sakspapirer

Postet av Bærum Rideklubb den 15. Feb 2018

Vi håper å se så mange medlemmer som mulig i kafeteriaen på Østern Brug, tirsdag den 27. februar kl. 19:00! - Og sakspapirer og vedlegg til disse, de finner du nedenfor.

Sakspapirer:

Vedlegg:



Rekordmange bærumsryttere til start ved AEG 2018 første helg

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Feb 2018

Gjennom hele årets største hestefest ventes mange bærumsekvipasjer til start, og deltakerlisten til første spranghelg er nå klar. I tillegg får vi gleden av å følge én dressurekvipasje i ringen.

I første omgang ønsker vi derfor følgende ekvipasjer lykke til:

AEG Pony Open:

Kat. 2:

Linea Louise Westby Lien/ Casper Damgård

Mathilde Fürstenau Notto/ Herbies Double Trouble

Kat. 1:

Frida Camille Aa/ Oliver Twist

Julie Linaa/ Coolattin Red Arrow

Mina Benedicte Brinchmann/ Langklopps Zepplin og Kiltale Dirty Harry

CSI-Am:

Celina Hagen/ Sr Marley Sport

Niccoline Thrane-Steen Røkke/ Borat

AEG Junior Open:

Katharina Wendelborg/ Caiser Cash 2 og San Serai

CSI2*:

Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise

Lisa Ulven/ Didi de Goedereede og Mid Summer NIghts Dream 

Theodor Wendelborg/ Chivas Regal og Liebskind

CDI3*:

Therese Bjerkan/ Dejá-Vú

Artikkelen er oppdatert i etterkant av starterklæringen onsdag kveld.

Resultater:

Hele ni sprangryttere og én dressurrytter fra klubben legger veien til Oslofjord Convention Centre første helg. Startskuddet går førstkommende torsdag, så nå er det bare å glede seg!  Dessverre mangler vi foreløpig bilder av toerekvipasjene våre til start, Linea Louise Westby Lien/ Casper Damgård og Mathilde Fürstenau Notto/ Herbies Double Trouble, samt Celina Hagen/ SR Marley Sport. På bildet øverst fra venstre:Lisa, Cornelia, Theodor, Frida, Therese, Julie, Katharina, Niccoline og Mina.




Flinke bærumsjenter og seier i Grenland

Postet av Bærum Rideklubb den 12. Feb 2018

En fornøyd Mina Brinchmann med ponniene sine etter seier med Kiltale Dirty Harry og debut med Langklopps Zepplin 1,20 m. Ikke rart hun nå gleder seg til AEG! Foto: Privat

Tre av Bærum Rideklubbs ponniryttere la veien til Vallermyrene og Grenlands Ryttersportsklubb denne helgen. Først ut var  Mathilde Fürstenau Notto/ Herbies Double Trouble, som leverte en fin firefeilsrunde i MB + 5, 1,05 m, for ponni kategori 2.  Julie Linaae/ Coolattin Red Arrow viste seg også frem på en god måte i det samme klassenivået for enere, og ble stående protokollført med seks feil i andre fase.

Mina Brinchmann hadde med seg begge sine ponnier, Langklopps Zepplin og Kiltale Dirty Harry og stod for mange flotte runder. Høyest resultatmessig rager en flott debut i 1,20 m på søndag med førstnevnte, og seier i samme klasse med sistnevnte. Mina og Harry var for øvrig eneste ekvipasje til start i klassen som prikket inn dobbel null.

Resultater:



Invitasjon til "Rytter i balanse"

Postet av Bærum Rideklubb den 8. Feb 2018

Vi har mottatt invitasjonen nedenfor om et super spennende kurs for ryttere på alle nivåer - delvis på Norges Idretthøgskole, og delvis på Østern Brug. - Og samlingen, den ser vi i Bærum Rideklubb som så nyttig at vi er med og sponser klubbmedlemmer som vil være med:

INVITASJON SAMLING 9.-10. MARS 2018

«RYTTER I BALANSE»

 

STED: Norges idrettshøyskole og Østern Brug

TIDSPUNKT: Fredag 9. mars fra kl 18, Lørdag 10. mars fra kl 0900

 

Hensikt: Skape bedre ryttere, glade hester og der igjen øke prestasjonen.

 

Kristin Tørmoen har innledet et samarbeid med de fremste i landet på bevegelsesanalyse av rytter og hest, rytteribalanse.no. Rytteribalanse.no er engasjert av blant andre landslaget i dressur, og det er en grunn til det! Vi i Bærum rideklubb er så heldige å få være med på dette samarbeidet!

 

Dette er en fantastisk mulighet til å forstå mer av hvordan vi påvirker våre hester ut ifra hvordan vi står og går, samt hva vi kan gjøre for bedre vår kommunikasjon med dem når vi rir.  

 

Program:

Fredag kveld er det åpen teorikveld (NIH) der alle er velkomne! Vi vil få en introduksjon og et innblikk i hva dette er, hvorfor det er så viktig, samt hvordan det kan hjelpe akkurat deg!

Pris: 150,- for medlemmer av Bærum rideklubb (ord. pris 300,-)

 

Lørdag er det plass til 5 ryttere (førstemann til mølla!) hvor vi jobber på matte først og så setter det ut i praksis på ettermiddagen. Første del vil foregå på NIH, og rideøkten på Østern Brug. Lunsj på Østern Brug mellom de to øktene. Alternativt kan man være tilskuer hele lørdagen. Det er mye læring i å se på andre!

 

Alternativ 1 (5 plasser): Pris: 1800,- inkluderer fredagen, full kartlegging av deg og ditt bevegelsesmønster hvor vi jobber en til en. Ut i fra det vil hver og en få tilpassede individuelle treningsopplegg for å styrke sin posisjon, samt en rideøkt hvor du får satt det ut i praksis.

 

Alternativ 2 (tilskuer): Pris: 100,- for medlemmer av Bærum rideklubb inkl. lunsj (ord. pris 250)

 

Påmelding:   Så snart som mulig og senest innen tirsdag 6. mars kl. 1800 til Kristin Tørmoen: Mail: kristintoermoen@hotmail.com  eller Tlf: 90 13 04 65.                          

Les mer om "Rytter i balanse":

 



Travelt på sprangfronten og innad i OARK

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Feb 2018

Arkivbilde: Sille Kasin

Denne helgen flyttet verdenscupen i sprang i den vesteuropeiske ligaen seg til Bordeaux i Frankrike - med bærumsrytter Marie Valdar Longem på plass. 25-åringen fortsetter å imponere stort på femstjernersnivå - gjennom blant annet fire feil i gårsdagens verdenscup 1,60 m med Algorhythem. Denne søndagen klinket hun selv og førstehesten som nå er blitt 13 år, til med et nytt toppresultat - gjennom fire feil i omhoppingen i Grand Prix 1,60 m og en sterk 14. plass. Bak seg på listene finner vi en rekke av sportens absolutt mest kjente ryttere.

Eurosport viser redigert sending fra Bordeaux førstkommende tirsdag klokken 18:30.

Resultater:

Tuva Lugg Heggøy/ Miss Diplodocus valgte å legge sesongdebuten til Jarlsberg og Melsom Rideklubbs distriktsstevne for ponni og hest den 19. - 21. januar - og startet like godt begge typer klasser. Fine runder med fire og åtte feil ble resultatet.

Resultater:

Forrige helg inviterte deretter Arendal og Grimstad Rideklubb til sesongens første landsstevne for hest og ponni - med tre ponniryttere og én hesterytter fra Bærum Rideklubb på plass. Linea Louise Westby Lien/ Casper Damgård, Julie Linaae/ Coolatlin Red og Frida Camille Aa/ Oliwer Twist red alle tre fine runder hver, og best resultatmessig gikk det for Julie, som kunne vende nesen hjemover med to fine tredjeplasser i LA + 5 - 1,05 m, og i MB 1,10 m.

Nicoline Thrane-Steen Røkke/ Boran viste også form i hesteklassene på lørdag og søndag, og kunne reise hjem til Østern Brug igjen med sløyfe etter en fin 11. plass i 1,15 m siste dag.

Resultater:

Samme helg inviterte også Drammen og Omegn Rideklubb til distriktsstevne for ponni og hest med innlagt Vintercup. Der var Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise i ilden, og fikk to gode gjennomkjøringer i 1,20 m - og med en femteplass lørdag som beste resultat.

Resultater:

Denne helgen stod Grenland Ryttersportsklubb som arrangør av sitt første landsstevne i 2018 for hest med innlagte unghestklasser over tre dager. Cornelia Emilie Kasin/ Simply Cruise ladet opp til AEG med deltakelse i 1,25 m- og 1,30 m-klasser og kunne hente hjem en åttendeplass.Første års junior, Katharina Wendelborg stilte med begge sine hester - San Serai og Caiser Cash, og leverte mye fin riding de to dagene hun deltok - med en sterk tredjeplass i 1,25 m på lørdag som beste resultat.

Resultater:

Denne helgen skjedde det også viktige ting innenfor ryttersporten utenfor ridebanen, nærmere bestemt på Quality Hotell Olavsgaard. Der inviterte nemlig Oslo og Akershus Rytterkrets, OARK, inviterte til klubblederkonferanse på fredag og lørdag. Styreleder Catherine Sandvig, sprangutvalgets leder Sille Kasin og representant for ungdommene i Bærum Rideklubb, Fredikke Talén Sandvig, deltok - sammen med representanter fra i alt 23 av klubbene i kretsen. På programmet denne gangen stod blant annet ekstern foredragsholder Per Henrik Stenstrøm og NRYFs egen generalsekretær, Ellen Damhaug Scheel, gruppearbeid om eventuell mobbing innenfor sporten vår, gruppearbeid og diskusjon om KM med innspill om eventuelle forbedringer, samt festmiddag for alle 87 fremmøtte på kretsens regning. I etterkant setter nå kretsstyret seg sammen og drøfter innspillene som klubblederne fremmet - til beste for oss alle som er aktive innenfor ryttersporten.



Flott sesongstart på Epona

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Feb 2018

En glad Therese har gjennom god riding på Epona kvalifisert seg til AEG, og møter der også Carmen Grønvold Johannessen og Siri Thelle Tønnesen. Foto: Privat

Også i år fulgte Sørlandsparken Rideklubb opp tradisjonen og inviterte til sesongens første elitestevne i dressur for ponni og hest med innlagte FH-klasser. Tre juniorer utmerket seg spesielt gjennom stabil riding og gode prosenter begge dager, og er nå belønnet med uttak til de internasjonale juniorklassene ved AEG senere denne måneden. - Og blant disse - vår egen Therese Bjerkan!

Det var tett i toppen, og gjennom gode prosenter i juniorenes FEI-programmer - henholdsvis 66, 351 på lørdag og 65,790 påfølgende dag, kunne en fornøyd Therese og team reise hjem med to flotte tredjeplasser og AEG-billett i lomma på kjøpet. Vår andre juniorekvipasje til start, Inga Borchgrevink/ Theoderich, deltok også begge dager, men nådde ikke helt opp blant de plasserte denne gangen. 

Våre øvrige bærumsekvipasjer til start, Nora Skjelvan Dal/ Gershwin du Loing og Kristine Eline Levorsen Gjulem/ Lindegårdens Luna leverte også fine programmer på MA-nivå, men reiste hjem uten rosetter fra sesongens første klasser.

Resultater: