Vellykket klubbmesterskapshelg

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Nov 2019

At  forholdet mellom hest og rytter er spesielt, forteller dette bildet oss alt om. Søndag sikret Linnea Tomelthy Storstrøm og Herbies Double Trouble karrierens første mesterskapsgull sammen. Foto: Privat

Tekst: Sille Kasin

De seneste årene har vi i Bærum Rideklubb invitert til klubbmesterskapshelg på Østern Brug - med dressur og sprang på programmet i løpet av én og samme helg. - Og så også dette året!

En smilende Nora Heffermehl Werring red Flower Power inn til helgens første dressurgull og mesterskapstittel i dressur på lørdag. Foto: Hanne Heffermehl Werring.

Lørdag stod blant annet slaget om årets mesterskapstitler i dressur for ponni og senior for tur, og vi var så heldige å ha klubbens egen Kjell Myhre og Selina Giessing Sierstedt Johansen-Dahl som dommere. Ponnimesterskapet gikk i LC:3, mens seniorene fikk bryne seg på MB:3. I tlllegg inviterte vi til åpne klasser fra og med LC:1 og opp til og med MB:3, der altså klubbmesterskapet for senior også inngikk. Hele 47 ekvipasjer besøkte ringen, og det fortelles om mye fin riding.

 I mesterskapet for ponni sikret Nora Heffermehl Werring/ Flower Power gullet etter å ha blitt belønnet med 64,800 prosentpoeng. Filippa Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess kapret sølvet med 62.400 prosentpoeng, og Frida Camille Aa/ H.H. Oliver Twist tok bronse etter å ha oppnådd 61.200 prosentpoeng. 

En lykkelig Solveig E. Hellbust og Dejá-Vù sikret seniorgullet i dressur 2019. Foto: Privat.

Solveig E. Hellebust/ Dejá-Vú kapret på sin side seniorgullet etter å ha oppnådd 67.647 prosentpoeng, mens Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich 7 og Victoria Eidsvig Vergara/ Land Guard sikret sølv og bronse med henholdsvis 65.000 og 63.676 prosentpoeng. 

Søndag stod sprang på programmet - med mesterskpasklasser i 0,80 m, 1,00 m og 1,10 m, i tillegg til åpne klasser fra og med 0,60 m og opp til og med 1,20 m. Enkelte av disse var skrevet ut som utvidete klubbklasser dette året, og i alt kunne vi sende ut hele 71 starter. Gøy var det virkelig å få testet ut Bærum Rideklubbs flunk' nye tidtakeranlegg, som vi og andre helt sikkert får mye glede av i tiden fremover. Bærum Rideklubbs egen Frank Helk hadde som vanlig lagt veien til Østern Brug denne søndagen, og hadde blant annet hjelp på teknisk side av dommer Camilla L. Stuwe.

Søndag sikret Linne Tomelthy Storstrøm og Herbies Double Trouble årets første klubbmestertittel og gull. Foto: Anders Storstrøm.

I 0,80 m gikk Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble til topps og kapret gullet etter en dobbel nullrunde foran et helt kobbel av andre utfordere, mens Charlotte Gjøen Bergesen/ Sligo Furistos Flight hoppet inn til sølv og Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill Jess bronse, også de med bare nullrunder i protokollene. 

I 1,00 m sikret Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill populært gull etter en dobbel nullrunde, mens Anna Ritari/ Eberlina, også de med dobbel null, kapret sølvet, mens  Nora Heffermehl Werring/ Attorory Warrior hoppet inn til bronse med fire feil i andre fase. Ekstra gøy for disse tre var det selvsagt at de alle står på Ringerike Gård i Sørkedalen, og derfor 'bare' besøkte 'oss andre' på Østern Brug denne søndagen.  

Tre lykkelige medaljører i 1,00 m med synlige bevis på en svært så vellykket mesterskapssøndag på sprangbanen - Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill Jess, Anna Ritari/ Eberlina og Nora Heffermehl Werring/ Attorory Warrior  Foto: Privat

I 1,10 m suste til sist Sarah Joys Røang/ No Time inn til klubbmestergull etter en lynrask og feilfri andre fase, mens Linea Westby Lien/ Billy Hood kapret, også de etter en dobbel nullrunde.  Siril Sønsteby/ Last Thought ble på sin side også klokket inn med to feilfrie faser, og dermed ble bronsemedaljen sikret.

Etter en lynrask andre fase i 1,10 m sikret Sarah Joys Røang/ No Time årets siste sprangmedalje og mesterskapstittel. Foto: Privat

Ekstra morsomt var det for øvrig som vanlig å så en rekke av utøverne ved Østern Brug Rideskole i aksjon, og også spesielt hyggelig å merke seg at en del ryttere som vi forbinder med sprang, denne helgen også besøkte dressurringen, og at også dressurryttere prøvde seg på sprangbanen. Kanskje et 'mesternes mester' klubbmesterskap der både dressur og sprang inngår, vil kunne være noe å satse på i fremtiden?

Samtidig vil vi i Bærum Rideklubb passe på å takke teknisk personell for god innsats begge dager, og også alle frivillige som gjør det mulig for oss å invitere til stevner på Østern Brug!

Resultater - dressur: https://online.equipe.com/en/competitions/34852 

Resultater - sprang: https://online.equipe.com/en/competitions/34841  


0 Kommentar

Bærum Rideklubb arrangerer Grønt Kort-kurs i november

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Okt 2019


Bærum rideklubb inviterer til Grønt Kort-kurs uke 45, 2019

 

Sted: Østern Brug, Listuveien 9, 1359 Eiksmarka (kafeteriaen). 

 

Teoridel: 

Onsdag 6. november 2019: Reglementskurs (KR1) (3 t)

Torsdag 7. november 2019: Kurs i sikkerhet og hestekunnskap (3 t)

Kl. 1700 – ca. 2000 begge dager 

 

Kursholder: Kristin Høst Grønvold. 

 

NB. Barn under 16 år må ha med foresatt. 

 

Merk: 

KR1-kurset består av 3 timer, samt e-læringskurs som må tas i forkant av kurset. På første kursdag dokumentasjon (ta bilde) for gjennomført og bestått kurs fremvises. 

 

Du finner e-læringskurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=523  

 

Konkurransereglement KR 1 må medbringes første kursdag. KR 1 kan lastes ned her: https://www.rytter.no/wp-content/uploads/kr-i-2019-ren.pdf 

 

Rideprøve: 

Praksis i stall (ca. 1,5 time) og rideprøven gjennomføres lørdag 9. og søndag 10. november 2019 (du deltar én av dagene). Kursholder: Siri Høe, Rideskolesjef Østern Brug.

 

Tidspunkt avtales nærmere. Dersom det er en av de to dagene du ikke har anledning, bes det om at dette opplyses ved påmelding. 

 

Kursavgift:

Samlet kursavgift kr. 1 100 for medlemmer av Bærum rideklubb (kr 1 300 for øvrige). Dette inkluderer også Grønt Kort-boken og leie av hest til rideprøven.

 

Kursavgiften betales per Vipps 98139 senest 4. november 2019 (skriv deltakers navn i kommentarfeltet). Dersom du ønsker å betale kontant, ta kontakt med kursarrangør. 

 

Påmelding: 

For påmelding; kontakt kursansvarlig Catherine Sandvig: tlf. 934 01 331 / e-post: cas@raeder.no. Begrenset antall plasser!

 

Ta med noe å skrive på, matpakke og drikke. 


Vel møtt på kurs!


0 Kommentar

Planlegger du å ri første helg ved Kingsland Oslo Horse Show?

Postet av Bærum Rideklubb den 1. Okt 2019

Tekst: Sille Kasin

Nedtellingen for årets store innendørs hestefest på Telenor Arena nærmer seg, og også denne gangen åpner Bærum Rideklubbs egen Morten Aasen - showdirektør for Kingsland Oslo Horse Show gjennom mer enn 25 år - dørene , ikke bare i én , men i to uker! Men nytt av året -  nå også nasjonale klasser for hest! Dette nasjonale stevnet erstatter i sin helhet det internasjonale stevnet som nå er avlyst.

Den første uken, 10. - 13. oktober, åpnes altså nå også dørene for ryttere som er kvalifisert og ønsker å ri nasjonale hesteklasser med hinderhøyde 1,10 m og opp til og med 1,45 m. For unghester blir det egne avdelinger opp til og med 1,30 m. Merk at alle som i utgangspunktet har meldt internasjonalt, nå må melde til det nasjonale stevnet på nytt!

Utdrag fra KR I (generelt) og KRII (sprang) om kvalifisering:

Mer informasjon om første helg:

Ordinær meetingavgift for stevnet er kr 3750,-, mens avgift for unghest er kr 2200,-. Avgiften dekker oppstalling i teltstaller fra onsdag kl. 14:00, samt start i ialt tre klasser i løpet av de fire stevnedagene.

Påmeldingsfrist er satt til mandag den 7. oktober kl. 23:00.

Lenke til online påmelding på HorsePro:

Husk også å forhåndskjøpe billetter til andre helg, den 17. - 20- oktober - med åpningen av selveste verdenscupen 2019/ 2020 som det desiderte sportslige høydepunktet. Der får de norske rytterne Geir Gulliksen, Johan Gulliksen, Victoria Gulliksen, Pål Flam og Hege Tidemandsen muligheten til å møte en samlet verdenselite.

Bruk gjerne ventetiden frem mot første helg til å lese litt. Her er lenke til arrangørens nettside:
0 Kommentar

Medaljefest på hjemmebane

Postet av Bærum Rideklubb den 13. Sep 2019

Tekst: Sille Kasin

Tre lykkelige lagmedaljører på ponni slipper jubelen løs etter at  bronse var sikret - Anna Cornelia Fjeldstad, Linnea Thomelty Storstrøm og Mia Oladatter Mangschou. Foto: Privat

KM-helgen i sprang på Østern Brug ble en suksess som vi i Bærum Rideklubb er stolte av å se tilbake på. Vi hadde mer enn 200 starter både lørdag og søndag, og mesterskapsstemningen, den bidro både klubbens egne ryttere og et stort antall beøkende fra hele OARK til. – Og medaljer på hjemmebane, det er jo selvsagt ekstra stas! Og for noen medaljer, med flunk' ny design av året!

Høydepunktene første stevnedag var utvilsomt de to lagmesterskapene for ponni og hest. På grunnlag av innspillene om ønsket klassenivå på OARKs klubblederkonferanse i vinter, gikk begge mesterskap dette året i LC.

Ni ponnilag stilte til start, og blant disse møttes tre til forrykende omhopping om medaljer. Hasle Hestesportsklubb klinket til med laggull for ponni, mens Nittedal Rideklubb hentet sølvmedaljene hjem. Bærum Rideklubbs egne ryttere tok populært nok lagbronse på hjemmebane ved Mia Oladatter Mangschou/ Lukas fra Sjøbodhagen, Linnea Thomelty Storstrøm/ Herbies Double Trouble og Anna Cornelia Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess. Lagleder var Trude Fjeldstad, og Fiona Dyring ga jentene verdifull hjelp.

I utgangspunktet var det meldt syv hestelag til start, men om værgudene var noe ublide i Bærum på lørdag, ja, så må det ha vært helt fryktelig for rytterne i Ski Rideklubb! De måtte nemlig dessverre avlyse hele den planlagte lørdagsturen til Østern Brug på grunn av skikkelig øs-pøs regnvær. Men laghopping for de øvrige seks, det ble det - og med omhopping om medaljer blant fire av lagene. Søndre Nordstrands lag sikret gullet, Bærum Rideklubb tok nok en gang lagmedaljer på hjemmebane, denne gangen ved Marie Louise Longva/ Paddy Goes Dutch, Ida Andenæs Axelsen/ Elle Kiels Abenteur aud Bøgegården, Anna Ritari/ Eberlina og Lin Madeleine Wicklund/ Fantomas under lagleder Cecilie Høgsås Eide, mens Lommedalen Kjøre og Rideklubb hoppet inn til bronse.

Søndag var det duket for en rekke individuelle mesterskapsklasser, og først ut var en rekke hesteekvipasjer. Gullet i 0,80 m der det var 14 startende og fem videre til omhopping om medlajer,  gikk hyggelig nok til Bærum Rideklubbs egen Laila Augdahl/ Olliado, mens Hasle Hestesportsklubbs Maria Ekensteen/ Allé HH Z sikret sølv, og bronsen gikk til Sophia Tilrem Ayazi/ Ballyane Pet fra Konglungen Rideklubb.

At Laila Augdahl gledet seg over karrierens første individuelle KM-gull på skolehest Olliado, levnes liten tvil. Her er de to på vei inn til premieutdeling. Foto: Helene Gjerde Aamdal

I 1,00 m hoppet Bendik Ratvik Østvik/ SR Oliver Tisted fra Ski Rideklubb inn til individuelt gull, Jennie Susann Westgård Jensen/ CeeMe til sølv og Bærum Rideklubbs Ida Andenæs Axelsen/ Waldogez AZ til bronse. Dermed var altså Ida ikke snauere enn at hun kunne ta to KM-medlajer med hjem dette året.

Årets største KM-klasse, 1,10 m hest, rommet hele 34 ekvipasjer til start, og her sørget Bærum Rideklubbs Mina Holt Olsen/ Dollar Bridge for populært og vel fortjent gull på hjemmebane, mens Thea Hallerud Lindell/ Alice fra Lommedalen Kjære- og Rideklubb kapret sølvet og Nora Krogsæther/ Athena fra Drøbak Rideklubb tok bronsen.

Årets to mesterskap var viet ponnier kat. 3 og kat 2, samt ponni kat. 1. Blant de minste gikk KMs eneste individuelle treerekvipasje, Astrid Sønsteby-Thune/ Lovely Pochahontas fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb til topps og sikret gullet, Otelie Sollie/ Kompis fra Nittedal Rideklubb hoppet inn til sølv, og Vilje Elise Eriksen Berget/ Blondie fra Follo Hestesportsklubb til bronse. Det individuelle gullet for ponni kat. 1 gikk til Helene Sundby/ Dalano fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, mens Sophia Ramos Fagerli/ Oatfield Silverado tok fra Dikemark Rideklubb tok sølv. Bronsen ble delt mellom Helene Elida Skjæveland/ Mulwin Patchwork fra Hasle Hestesportsklubb og Marius Holten-Sund/ Jahrs Dragon Tatoo fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb.

Foto: Helene Gjerde Aamdal

Vi gratulerer nok en gang alle KM-medaljører 2019, og vil samtidig også igjen passe på å takke alle frivillige og vårt eminente tekniske personell – banebygger Frank Helk, de to dommerne Marianne Tveter og Camilla L. Stuve, samt steward Siv Bekkemoen. Stor takk går også til Equishop som er klubbens hovedsponsor, og til Plantasjen som alltid stiller velvillig opp med blomster. 

Husk også at amatørfotograf Helene Gjerde Aamdal var på plass og tok mange flotte bilder for salg.

Resultater: https://online.equipe.com/en/competitions/33285


0 Kommentar

Informasjon om KM-helgen

Postet av Bærum Rideklubb den 4. Sep 2019

Tekst: Sille Kasin

I forbindelse med helgens KM-arrangement i sprang venter vi storinnrykk på Østern Brug begge dager. Her følger litt viktig informasjon:

  • Vi bygger bane fredag den 6. september kl. 18:00, og forventer å se alle bærumsryttere til start med eventuelle foresatte til mindreårige utøvere i sving. Husk også at banen skal bygges om på lørdag og klargjøres til søndag, og at vi også rydder etter oss når stevnehelgen er omme.
  • Ryttermelding er nå lagt ut på HorsePro. Merk at stevnestart er klokken 09:00 begge dager, og at klassene vil starte fortløpende.
  • Arbeidsliste og leveringsliste til kiosken ligger som vedlegg, men legges også ut på HorsePro.
  • Start- og resultatlister finner du etter hvert på online.equipe.no..

Arbeidsplan-KM Sprang 6_7 september 2019.pdf 

Levering Kiosk Stevne 7-8 september 2019.xlsx

Vi gleder oss stort til å ta imot besøkende fra hele Oslo og Akershus Rytterkrets, og gleder oss selvsagt ekstra til å kunne heie både ponnilag og et hestelag frem på lørdag, og følge de individuelle bærumsrytterne våre til start på søndag!

Gøy blir det også å ha besøk av Equishop, Bærum Rideklubbs hovedsponsor med stand på stevneplassen gjennom hele helgen, og også amatørfotograf Helene Gjerde Aamdal som sørger for å ha minneverdige bilder for salg via facebooksiden sin.

Velkommen!

PS! 

Husk at det er lov å hjelpe til i forbindelse med eller under stevnet - selv om du ikke starter selv, eller for eksempel har familiemedlemmer, venner eller bekjente til start! Vi trenger all hjelp vi kan få, slik at vi kan ønske velkommen til et så hyggelig og vellykket arrangement som mulig!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline