Norwegian Horse Festival 2020 nærmer seg

Postet av Bærum Rideklubb den 30. Des 2019

Tekst: Sille Kasin

Foto: NHF/ Equimedia, Mette Sattrup


Litt om Norwegian Horse Festival, onsdag 12. februar - søndag 16. februar:

Arvtakeren etter  ikoniske AEG (Arctic Equestrian Games) - Norwegian Horse Festival - finner sted for andre gang ved Norges Varemesse i Lillestrøm i midten av februar. Fjorårsarrangementet ble en suksess av dimensjoner, så nå er det bare å begynne å glede seg til Norges største hestefest, enten du planlegger å ri selv, eller vil ta del som publikum! 

Den sportslige delen av programmet starter allerede onsdag den 12. februar, mens hallene åpnes for publikum fra torsdag den 13. februar.

Arrangørsiden til Norges største hestefest finner du her: 

Ønsker du å ri under NHF?

Norwegian Horse Festival favner både bredde og topp og inviterer til både nasjonale og internasjonale klasser. På NRYFs hjemmeside ligger all informasjon som du trenger

Merk at fristen for å melde interesse på mail til Norges Rytterforbund ved NRYFs sprangkoordinator heidi@rytter.no for å ri CSI3*, juniorklasser eller ponnitur kat. 1 og 2,  formelt gikk ut den 20. desember. Dersom du ønsker å ri, men fortsatt ikke har meldt interesse til NRYF om å få ri disse klassene, så begynner dette altså å haste!

Om du planlegger å ri amatørtur, melder du selv online til dette på vanlig måte via horsepro.no. Lenke til påmelding, samt infomasjon om hvordan du ellers går frem for å melde interesse for å ri, går frem av følgende lenke:

Merk at kvalifisering til deltakelse i Stall Lie Hvalen Ponnicup (0,80 m/ 0,90 m), samt SKOIES Dressur Cup (antar vi!) kun kan gjøres gjennom Promotion Cup 2019/ 2020. Du finner mer informasjon nedenfor.

Litt om Promotion Cup 2019/ 2020:

Alle landets rideklubber er velkommen til å delta i NHF Promotion Cup 2019/2020! Cupen blir arrangert for 15. gang, og i februar 2020 er det igjen duket for Norges største hestefest når 36000 m2 på Lillestrøm rigges til hestefest. 

Konkurransen går ut på å promotere billettsalget til NHF 2020. Klubbene får poeng etter hvor mange fra klubben som forhåndskjøper billett av typen DAYPASS i konkurransens tidsrom fra billettsalget startet i oktober 2019, og frem til 19. januar 2020. De klubbene som selger flest billetter, får anledning til å sikre medlemmer muligheten til å ri på en internasjonal areana. I alt deles det ut premier til 20 klubber.  

Her er listen over årets premier i Promotion Cup: 

1. plass
6 invitasjoner til SKOIES Jumping Ponni Cup
1 invitasjoner til maks 3 Ekvipasjer Amateur Challenge-klassene (CSI-AM) med gratis meetingavgift
1 single VIP billett til NHF (skal benyttes av rytteren i Amateur Challenge-klassene)
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup 2020

2. plass
5 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
1 invitasjon til maks 1 Ekvipasje Amateur Challenge-klassene (CSI-AM) med gratis meetingavgift.
1 single VIP billett til NHF (skal benyttes av rytterne i Amateur Challenge-klassene)
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup

3. plass
4 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup

4. plass
3 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
2 invitasjoner til SKOIES Dressur Cup

5. – 10. plass
2 invitasjoner til STALL LIE HVALEN Ponni Cup
1 invitasjon til SKOIES Dressur Cup

11. – 20. plass
1 invitasjon til STALL LIE HVALEN Ponni Cup

Da Bærum Rideklubbs medlemmer sist gikk inn for å forhåndskjøpe billetter via Promotion Cup, endte vi med å kunne sende to ryttere til start - Sandra Sunde Lian på ponni, og Cathinka Ryder Schøyen på hest. Spør om det var gøy! 

Formelle krav

  • Merk at vanlige formelle krav til kvalifisering gjelder. 
  • Husk også at alle mindreårige ryttere som ønsker å melde interesse for å ri, eller som ønsker å melde til amatørtur via horsepro.no, trenger hjelp av en foresatt til å gjøre dette - akkurat som alltid ellers!

0 Kommentar

Spennende og nyttig kursinvitasjon

Postet av Bærum Rideklubb den 10. Des 2019

Illustrasjonsbilde: Privat

Tekst: Sille Kasin

Vi i Bærum Rideklubb er så heldig å få besøk av  hesteveterinær/ veterinærkiropraktor Kristin Lund-Holtvedt som inviterer til førstehjelpskurs for hest. Kurset vil være både spennende og nyttig!

Vi har kun 15 plasser til diposisjon, så her gjelder det altså å hive seg rundt å melde seg på, da det vil være først til mølla-prinsippet som gjelder! 

Kurset finner sted på Østern Brug søndag den 12. januarEgenandelen er satt til kun kr 150,-, da klubben ønsker å dekke resten. Bindende påmelding sendes på mail til baerum.rideklubb@gmail.com.


OM KURSET:

Teoretisk del:

  • Hvordan undersøke den syke/skadde hesten, og hva skal man se etter?
  • Hva er en vireog hva virkelig akuttpasient, og hva er det OK å se an?
  • Hva skal man gjøre frem til veterinæren kommer?
  • Teoretisk gjennomgang av kolikk, leddnære strukturer, samt sårstell og bandasjering

Praktisk del:

  • Ta temperatur, puls, respirasjon, sjekke slimhinner, pulsasjon til høver
  • Bandasjering (trening, stall , støtte)
  • Hvordan kjenne etter hevelser, fylte ledd/ seneskjeder, sårrens og bandasjering, samt gjennomgang av hva som er potensielt farlige sår, og hva som gjør dem farlige
  • Og mye, mye mer.......


OM KRISTIN LUND-HOTVEDT

Kristin ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøgskole i 2013, med fordypning hest. Hun har internship fra Højgård hestehospital, ett av Danmarks største hestehospitaler, samt Rikstotoklinikken Bjerke her i Oslo.


I 2017 videreutdannet hun seg til veterinærkiropraktor ved "International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland. Kristin er hestepraktiker med spesiell interesse for hestenes biomekanikk og bevegelsesmønster, akuttmedisin, samt tenner på hest.
0 Kommentar

Vellykket klubbmesterskapshelg

Postet av Bærum Rideklubb den 19. Nov 2019

At  forholdet mellom hest og rytter er spesielt, forteller dette bildet oss alt om. Søndag sikret Linnea Tomelthy Storstrøm og Herbies Double Trouble karrierens første mesterskapsgull sammen. Foto: Privat

Tekst: Sille Kasin

De seneste årene har vi i Bærum Rideklubb invitert til klubbmesterskapshelg på Østern Brug - med dressur og sprang på programmet i løpet av én og samme helg. - Og så også dette året!

En smilende Nora Heffermehl Werring red Flower Power inn til helgens første dressurgull og mesterskapstittel i dressur på lørdag. Foto: Hanne Heffermehl Werring.

Lørdag stod blant annet slaget om årets mesterskapstitler i dressur for ponni og senior for tur, og vi var så heldige å ha klubbens egen Kjell Myhre og Selina Giessing Sierstedt Johansen-Dahl som dommere. Ponnimesterskapet gikk i LC:3, mens seniorene fikk bryne seg på MB:3. I tlllegg inviterte vi til åpne klasser fra og med LC:1 og opp til og med MB:3, der altså klubbmesterskapet for senior også inngikk. Hele 47 ekvipasjer besøkte ringen, og det fortelles om mye fin riding.

 I mesterskapet for ponni sikret Nora Heffermehl Werring/ Flower Power gullet etter å ha blitt belønnet med 64,800 prosentpoeng. Filippa Fjeldstad/ Lissaneeny Silver Princess kapret sølvet med 62.400 prosentpoeng, og Frida Camille Aa/ H.H. Oliver Twist tok bronse etter å ha oppnådd 61.200 prosentpoeng. 

En lykkelig Solveig E. Hellbust og Dejá-Vù sikret seniorgullet i dressur 2019. Foto: Privat.

Solveig E. Hellebust/ Dejá-Vú kapret på sin side seniorgullet etter å ha oppnådd 67.647 prosentpoeng, mens Inga Eide Borchgrevink/ Theoderich 7 og Victoria Eidsvig Vergara/ Land Guard sikret sølv og bronse med henholdsvis 65.000 og 63.676 prosentpoeng. 

Søndag stod sprang på programmet - med mesterskpasklasser i 0,80 m, 1,00 m og 1,10 m, i tillegg til åpne klasser fra og med 0,60 m og opp til og med 1,20 m. Enkelte av disse var skrevet ut som utvidete klubbklasser dette året, og i alt kunne vi sende ut hele 71 starter. Gøy var det virkelig å få testet ut Bærum Rideklubbs flunk' nye tidtakeranlegg, som vi og andre helt sikkert får mye glede av i tiden fremover. Bærum Rideklubbs egen Frank Helk hadde som vanlig lagt veien til Østern Brug denne søndagen, og hadde blant annet hjelp på teknisk side av dommer Camilla L. Stuwe.

Søndag sikret Linne Tomelthy Storstrøm og Herbies Double Trouble årets første klubbmestertittel og gull. Foto: Anders Storstrøm.

I 0,80 m gikk Linnea Tomelthy Storstrøm/ Herbies Double Trouble til topps og kapret gullet etter en dobbel nullrunde foran et helt kobbel av andre utfordere, mens Charlotte Gjøen Bergesen/ Sligo Furistos Flight hoppet inn til sølv og Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill Jess bronse, også de med bare nullrunder i protokollene. 

I 1,00 m sikret Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill populært gull etter en dobbel nullrunde, mens Anna Ritari/ Eberlina, også de med dobbel null, kapret sølvet, mens  Nora Heffermehl Werring/ Attorory Warrior hoppet inn til bronse med fire feil i andre fase. Ekstra gøy for disse tre var det selvsagt at de alle står på Ringerike Gård i Sørkedalen, og derfor 'bare' besøkte 'oss andre' på Østern Brug denne søndagen.  

Tre lykkelige medaljører i 1,00 m med synlige bevis på en svært så vellykket mesterskapssøndag på sprangbanen - Anna Clara Danesi-Vold/ Carnhill Jess, Anna Ritari/ Eberlina og Nora Heffermehl Werring/ Attorory Warrior  Foto: Privat

I 1,10 m suste til sist Sarah Joys Røang/ No Time inn til klubbmestergull etter en lynrask og feilfri andre fase, mens Linea Westby Lien/ Billy Hood kapret, også de etter en dobbel nullrunde.  Siril Sønsteby/ Last Thought ble på sin side også klokket inn med to feilfrie faser, og dermed ble bronsemedaljen sikret.

Etter en lynrask andre fase i 1,10 m sikret Sarah Joys Røang/ No Time årets siste sprangmedalje og mesterskapstittel. Foto: Privat

Ekstra morsomt var det for øvrig som vanlig å så en rekke av utøverne ved Østern Brug Rideskole i aksjon, og også spesielt hyggelig å merke seg at en del ryttere som vi forbinder med sprang, denne helgen også besøkte dressurringen, og at også dressurryttere prøvde seg på sprangbanen. Kanskje et 'mesternes mester' klubbmesterskap der både dressur og sprang inngår, vil kunne være noe å satse på i fremtiden?

Samtidig vil vi i Bærum Rideklubb passe på å takke teknisk personell for god innsats begge dager, og også alle frivillige som gjør det mulig for oss å invitere til stevner på Østern Brug!

Resultater - dressur: https://online.equipe.com/en/competitions/34852 

Resultater - sprang: https://online.equipe.com/en/competitions/34841  


0 Kommentar

Bærum Rideklubb arrangerer Grønt Kort-kurs i november

Postet av Bærum Rideklubb den 7. Okt 2019


Bærum rideklubb inviterer til Grønt Kort-kurs uke 45, 2019

 

Sted: Østern Brug, Listuveien 9, 1359 Eiksmarka (kafeteriaen). 

 

Teoridel: 

Onsdag 6. november 2019: Reglementskurs (KR1) (3 t)

Torsdag 7. november 2019: Kurs i sikkerhet og hestekunnskap (3 t)

Kl. 1700 – ca. 2000 begge dager 

 

Kursholder: Kristin Høst Grønvold. 

 

NB. Barn under 16 år må ha med foresatt. 

 

Merk: 

KR1-kurset består av 3 timer, samt e-læringskurs som må tas i forkant av kurset. På første kursdag dokumentasjon (ta bilde) for gjennomført og bestått kurs fremvises. 

 

Du finner e-læringskurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=523  

 

Konkurransereglement KR 1 må medbringes første kursdag. KR 1 kan lastes ned her: https://www.rytter.no/wp-content/uploads/kr-i-2019-ren.pdf 

 

Rideprøve: 

Praksis i stall (ca. 1,5 time) og rideprøven gjennomføres lørdag 9. og søndag 10. november 2019 (du deltar én av dagene). Kursholder: Siri Høe, Rideskolesjef Østern Brug.

 

Tidspunkt avtales nærmere. Dersom det er en av de to dagene du ikke har anledning, bes det om at dette opplyses ved påmelding. 

 

Kursavgift:

Samlet kursavgift kr. 1 100 for medlemmer av Bærum rideklubb (kr 1 300 for øvrige). Dette inkluderer også Grønt Kort-boken og leie av hest til rideprøven.

 

Kursavgiften betales per Vipps 98139 senest 4. november 2019 (skriv deltakers navn i kommentarfeltet). Dersom du ønsker å betale kontant, ta kontakt med kursarrangør. 

 

Påmelding: 

For påmelding; kontakt kursansvarlig Catherine Sandvig: tlf. 934 01 331 / e-post: cas@raeder.no. Begrenset antall plasser!

 

Ta med noe å skrive på, matpakke og drikke. 


Vel møtt på kurs!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline